• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Merhaba canım

Evde benim de elimin altında benim de un yağ şeker süt peynir vs olmalı yoksa rahat edemem
Ben de şimdi un stoklarıma baktım alsam mı diye açılmış 5 kiloluk bir de açılmamış 5 kiloluk un var onlar yeterli olur bir müddet
Eskiden olsa bugün gider bir tane daha 5 kiloluk unu kilere koyardım kesin
Ama dediğim gibi hep albatroza albatroza yüzünden yarışma tertipledi işler değişti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Şaka bir yana eskiden de ihtiyacım olanı alırdım ama bir de ihtiyaç olma ihtimali olanı da alırdım bazen
Ama bu sefer bir şeyler bende daha bir değişti sadece o an için ihtiyaç olana odaklı harcama yapıyorum çok acil ihtiyaç dahilinde olmayanı almıyorum, zamana bırakıyorum

Böylelikle çok daha az harcama yapar oldum
Markete haftada 2 sefer gider oldum zira markete her gidişimde o an alacağım ürünün dışında bir ihtimal lazım olabilir diye düşündüğüm ürün ya da ürünleri de alıyordum

Bir de nakit harcama yapıyorum

Kredi kartı hareketlerime baktım da kasım ayında kredi kartıyla hiç gıda harcaması yapmamışım
Kart ile harcama yaptığım kalemler dask,cep ,elektrik, su ,benzin ,dikey süpürge taksiti ,kişisel bakım ürünü bu kadar bunlara yaptığım harcama tutarı 3690 tl
Merhaba çok iyi yapiyorsun. Aslında indirimler kampanyalar bizi stok yapmaya itiyor bu oyunlara gelmemek lazimm. Ben o yüzden gereksiz markete bile girmiyorum artık gezmek için. Bime aktüel su geldi bu geldi diyorlar bazen haftalarca gitmediğim oluyor. Bu gruba dahil olmak kontrolümu daha da arttırdı. Stok da mantıklı değil ki artık her yer market ve online bile sipariş edebiliyorsun. Ama stok yapmanin avantajı oluyor mesela anlık bişey oldugunda elinin altında

Merhaba çok iyi yapiyorsun. Aslında indirimler kampanyalar bizi stok yapmaya itiyor bu oyunlara gelmemek lazimm. Ben o yüzden gereksiz markete bile girmiyorum artık gezmek için. Bime aktüel su geldi bu geldi diyorlar bazen haftalarca gitmediğim oluyor. Bu gruba dahil olmak kontrolümu daha da arttırdı. Stok da mantıklı değil ki artık her yer market ve online bile sipariş edebiliyorsun. Ama stok yapmanin avantajı oluyor mesela anlık bişey oldugunda elinin altında
Kesinlikle dediğin gibi artık her yer market ve sürekli tekrarlanan indirimler o sebeple kat kat ürün stoğuna ben de gerek duymuyorum

Onun yerine 1 gram bile olsa altın almak daha mantıklı geliyor

Benim kredi kartı hesap kesimim bugün

Aslında benim için 1 aylık süreç ,her ayın 7' sinden diğer ayın 7 'sine

Bugün itibariyle kasım ayındaki toplam harcama tutarım 13615.5 tl

Dağılımı ise şu şekilde

Kredi kartı 3690 tl
Nakit harcama tutarı 9925.5 tl ( 6500 tl si oğlanlara çay kahve parası)

Aslında kasım ayı boyunca kendime toplamda 7115.5tl harcamışım 😊

Bugünün akşam yemeği planı belli nasipse

Dünkü artan kuşbaşı pilav ve çorbanın yanına kaşarlı mantar
Erik kompostosu, yoğurt, kadayıflı muhallebi de var Allah bereket versin kazançlarımıza 🤲

Ben bir dönem her şeyi stokluyordum kızlar. Sonra bi baktım, sürekli stok bir şey alınca, yine çok harcanıyor. Şimdi elimdeki şeyler bitmeden almıyorum hiçbir şey. Bitince veya bitmeye yakın, indirimden en avantajlı ürünü alıyorum. Ne diyoruz altın, altın altın 😂😂

Ben bir dönem her şeyi stokluyordum kızlar. Sonra bi baktım, sürekli stok bir şey alınca, yine çok harcanıyor. Şimdi elimdeki şeyler bitmeden almıyorum hiçbir şey. Bitince veya bitmeye yakın, indirimden en avantajlı ürünü alıyorum. Ne diyoruz altın, altın altın 😂😂
Stoklayacaksak altın stoklayalım 🤣🤣🤣🤣🤣

albatroza albatroza bugün ve yarın para harcamayı düşünmüyorum bu haftayı kapattım canım inşaallah 😊
Senin az harcamanın sebebi biraz da küçük şehir o yüzden eşimin memleketi de küçük bir kasaba köyü kasabada harcayacak doğru dürüst yer yok Trendyol getir yok yahu ama büyük şehirde öyle değil her yer para makinesi 😄dışarı çıksan otopark parası sizin orada caddeler ücretli mi mesela biz dışarı çıkınca caddeye koysak arabayı hemen otoparkçı geliyor.

Senin az harcamanın sebebi biraz da küçük şehir o yüzden eşimin memleketi de küçük bir kasaba köyü kasabada harcayacak doğru dürüst yer yok Trendyol getir yok yahu ama büyük şehirde öyle değil her yer para makinesi 😄dışarı çıksan otopark parası sizin orada caddeler ücretli mi mesela biz dışarı çıkınca caddeye koysak arabayı hemen otoparkçı geliyor.
Büyük şehriniz sizin olsun efenim
Allah'a çok şükür öyle dertlerimiz yok bizim zira öyle bir derdimiz olsun isteseydik gocaman şehirlerden birine yerleşirdik 🤣🤣🤣🤣🤣

Bizim buraya Denizli ,Konya illerinden filan öğretmen arkadaşlardan ev alıp yerleşenler var adamlar iki öğretmen maaşını ortalama eve giren aylık para toplamı 150 bin tl den fazladır o parayı büyük şehirde yaşayarak ezmiyorlar

Cağnımmmmm memleketim emekli memur işçi dostudur kısacası 😊

Ben kendi adıma ikamet ettiğimiz ilden güzel bir daire almak nasip olursa ( inşallah olur) bu kadar sıkmayacağım kendimi, arabamız yeni suv araç, başka illerde birkaç yatırımımız var . Kendi adıma yeterli bizim için. Yine har vurup harman savurmam ama bu kadar da hesap kitap yapmam, beyin hücrelerime yazık yaww

Hayatımın hiçbir döneminde herhangi bir ihtiyaç alanında hiç stok yapmadım lazım oldukça yeteri kadar alıyorum. Zaten her zaman indirimler oluyor, stok yapmanın mantığını ben kavrayamadim gercekten

Ben kendi adıma ikamet ettiğimiz ilden güzel bir daire almak nasip olursa ( inşallah olur) bu kadar sıkmayacağım kendimi, arabamız yeni suv araç, başka illerde birkaç yatırımımız var . Kendi adıma yeterli bizim için. Yine har vurup harman savurmam ama bu kadar da hesap kitap yapmam, beyin hücrelerime yazık yaww
Bana da sıkıntı geldi bu kadar hesap yaparken telefonun hesap makinesini açıyorum muhasebeci gibi şak şak şak bilgileri giriyorum falan :KK70:

Back
X