Alışveriş

krizantem42

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
158
47
318
Diğer
Aslında yapı gereği alışverişi seven biriyim. Ama bu durumu son zamanlarda abarttığımı düşünüyorum. Öğretmenim ve 2 çocuğum var. Ev ve araba kredisi ödüyoruz. Yani maddi olarak çok rahatız diyemeyeceğim. Özellikle evi alırken eşime alalım biraz dişimizi sıkarız diyerek onu ikna etmeme rağmen bir türlü düzeni tutturamadım. Tek avantajımız eşimin para harcamaktan çok hoşlanmaması. Zaten o da benim gibi olsaydı nolurduk bilemiyorum şu an hesabım ekside ( utanarak söylüyorum) ama sürekli nakit avanstan almaktan geri duramıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alışveriş yaptığınız halde araba ve ev kredisini ödeyebiliyorsanız çocuklarınızla yiyecek 2 huzurlu lokmanız varsa bence cokta büyük bir sorun değil.

Eskiden giyime çok para harcardım. Her ay en az 2-3 parça bir şey alırdım. Sonra birkaç kitap okudum, bakış açım değişti. Eskiden alır kenara atar bir iki kez giyer ihtiyacı olana verirdim. Son 2.5-3 senedir ihtiyacım varsa ya da çok beğenirsem alıyorum. En son eylül ayında 4 tane bikini aldım sezon sonu indiriminden. Neredeyse 4 aydır almadım bir şey. Çok fazla ve gereksiz tüketiyoruz. Yazık günah. Hem kendi emeğimize paramıza yazık hem tükettiğimiz doğal kaynaklara.

ben millete hayret ediyorum, ben bu kadar maaş alırken eksiye duşuyosam millet ne yapıyo diye.her ay 4000 civarı kredi kartı borcu geliyo artık. alıştım. ki baksam hiçbirşey yok aldığım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…