Bu konuda verecek tek bir tavsiyem yok keske olsaydi!
Markete giderim dolaba sigmayacak kadar yicek alirim.
Denemedigim tatmadigim lezzet cok azdir. Herseyi merak eder alir tadina bakarim.
Disarida yemek yemeyi cok severim.
Ayakkabilarim eve sigmaz daha giymedigim bi suru ayakkabim var ama gozum hala vitrinlere takilir.
Disari cikamazsam alisveris yaptigim markalarin internet sitelerini gezerim ordan kiyafet begenirim.
Hevesim cabuk kacar aldigim cogu kiyafeti sonrasinda begenmem.
Giysilerimi dagitirim hic saklama huyum yoktur.
Keske bu kadar gereksiz harcama yapacagima kendime ziynet esyasi alsaydim diyorum.
Simdilik maddi durumumda sıkıntı yok ama tutumlu esyasinin kiymetini bilen biri olmak isterdim.
Bende elimdeki nakit parayi tukettim. O birikim olarak kalsa ilerde faydasi olurdu.aynı senin gibiyim. üstelik borcum var eskisi gibi harcamamalıyım ama hala gözüm dışarda. çarşıya gidemesem netten instadan sürekli kıyafet ayakkabı bakıyorum. başka bi ilgi alanı bulmalıyım kendime :)
Bende elimdeki nakit parayi tukettim. O birikim olarak kalsa ilerde faydasi olurdu.
Bugun bir mucevher markasinin sitesinde 4 bin tlye kendime yuzuk alip kredi kartiyla ödemeyi bile düsündüm ki hala aklimdan cikmis degil.
Bende kendime 24 saatlik bi ugras bulmaliyim :)
henüz ailemin yanındayım o yüzden ev çekip çevirmiyorum. ama yılların kadını annemi iyi takip ederim
evde küçük bir kilerimiz var. z.yağı, deterjan çeşitleri, sabunlar, WC kağıtları, kağıt havlular, peçeteler hep stokludur. z.yağlarını yolları düştükçe gemlik'ten alıp stok yaparlar. diğerlerini de şu küçük işletmelere toptan veren market var ya ordan alırlar. kardeşim, ben ve babam spor yaptığımız için bizde çok fazla et tüketilir. marketten veya kasaptan almaz babam. mezbahası olan bir arkadaşına gider kestirir, parçalatır, kendi de küçük porsiyonlara ayırır ve dondurucuda muhafaza ederiz. bu şekilde etimiz çok daha uygun fiyata geliyor. balığı da gider balık halinden kasayla alır. onları da dondurucuda stoklarız.
annem yazdan mutlaka kış hazırlığı yapar. kasa kasa domatesler halden alınır, sostur salçadır yapılır. aile apartmanı olduğu için boş bir dairemiz var. orda yengeler, halam imece usulu çalışırlar. bunlar ev hanımı da değiller hani. maşallah çok becerikliler.
sonra b.dolabımızda eksik listemiz vardır. eksilenler veya eksilmeye yüz tutanlar oraya not edilir.
kişisel harcamalarıma gelince, ihtiyaç dışında kolay kolay kıyafet almam. yani kabana ihtiyacım varsa, gider sadece kaban alırım gibi. diğerlerine hiç bakmam bile. her mevsim sonu dolabımı düzenlerim ve önümüzdeki senenin ihtiyaç listesini çıkarırım. sezon indiriminden gider alırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?