• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol aldım diye...

Nediyosunbee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2017
44
50
88
27
Kızlar ben yeni üye oldum. Uzun zamandır okuyorum burayı. Bir buçuk yıllık çok güzel giden bir ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz saygılıyız vs vs. Ama gelgelelim aklımı kurcalayan önemli bir şey var. Geçen gün bi arkadaşımla canlı müzik yapan alkollü cafe bar karışımı bi yere gittik. Ve biraz içki içtim sarhoş bile olmadım. Ama sevgilim bunu çok sorun etti ve bana sinirlendi üzüldü. Ben tercihlerimi kendim yapıyorum onu da önemsiyorum ama kaç yaşında insanım ona bi yanlış yapmam zaten. Bazı kızlı erkekle arkadaş ortamında sadece cafede oturmama da bozulmuştu bikaç kere. Ama ona da kızamadı yani öhh arkadaşımız da mı olmasın. Neyse size sorum şu siz böyle durumlarda nasıl davranıyorsunuz ve siz bu konuda neler düşünüyosunuz?

Neye kızdı tam olarak anlamadım ben. İçki içmenize mi? Sizin bekçiniz değil sevgiliniz, o ayrımı yapmasını sağlayın, yapamıyorsa ayrılın. Sevgiliyken iyi hoş bir yere kadar kaldırabiliyorsun da böyle giderse çekilmez olur, ömür falan geçmez.

Neye kızdı tam olarak anlamadım ben. İçki içmenize mi? Sizin bekçiniz değil sevgiliniz, o ayrımı yapmasını sağlayın, yapamıyorsa ayrılın. Sevgiliyken iyi hoş bir yere kadar kaldırabiliyorsun da böyle giderse çekilmez olur, ömür falan geçmez.
İçki konusunda ona söz vermişim gibi davranıyo halbuki ben demiştimki içki iyi bişey değil kırk yılın başı yapalım hani birbirimizi teşvik edelim buna abartmayalım asla. Bu içme olayı olunca da ona haber vermedim diye ve öyle bar gibi bi ortamda bulundum diye bozuldu. Ama artık benim de kafam karışıyor. Bazen ben de sizin gibi düşünüyorum kimse kimsenin sahibi değil bana güvenmeli ben her konuda sınırımı bilirim diyorum. Ama o bana ilişki böyle olmalı ben senin hayatında bi yere sahip değil miyim diyor. Bu benim için kötü ve önemli bişey diyor(o ortamda bulunmamdan bahsederek). Onu çok da seviyorum çok iyi anlaşıyoruz normalde hiç kavga etmezdik ama bu konularda etmeye başladık. Ve ben ikiye bölünmüş gibiyim...Alttan almaya ve ikimizin de gönlünü yapmaya çalışıyorum o da çabalıyor.

İçki konusunda ona söz vermişim gibi davranıyo halbuki ben demiştimki içki iyi bişey değil kırk yılın başı yapalım hani birbirimizi teşvik edelim buna abartmayalım asla. Bu içme olayı olunca da ona haber vermedim diye ve öyle bar gibi bi ortamda bulundum diye bozuldu. Ama artık benim de kafam karışıyo. Bazen ben de sizin gibi düşünüyorum kimse kimsenin sahibi değil bana güvenmeli ben her konuda sınırımı bilirim diyorum. Ama o bana ilişki böyle olmalı ben senin hayatında bi yere sahip değil miyim diyor. Bu benim için kötü ve önemli bişey diyo(o ortamda bulunmamdan bahsederek). Onu çok da seviyorum çok iyi anlaşıyoruz normalde hiç kavga etmezdik ama bu konularda etmeye başladık. Ve ben ikiye bölünmüş gibiyim...Alttan almaya ve ikimizin de gönlünü yapmaya çalışıyorum o da çabalıyo

Şimdi bir hani iyiliğini isteyerek karışma var bir de özel hayata müdahale var. Sevgilinizde hangisinin olduğunu tam çözümleyemedim. Hani şöyle bir durum olur "Ya hayatım içkili ortamlara bensiz pek girmesen, içki içmesen çok iyi bir ortam değil senin için sağlıksız" gibi bir şeyse onu aşabilirsiniz. Benim sevgilim de sigara içmemden hoşlanmaz, "Keşke bıraksan" falan der ama ne bileyim sigara paketimi elimden almaya, saklamaya falan çalışmaz bu özel hayata müdahale. Sevgiliniz hayatınızın üzerinde hakimiyet kurmak istiyorsa, hep benim dediğim olsun diyorsa bu içki olayıyla bitmez. Bugün içkiye karışır, yarın elbisen çok kısa der, öbür gün başka bir şeye karışır. Bu benim için önemli, şu benim için önemli diye diye sizin hayatınızı hiçe sayar. Bu olursa problemli bir durum. Böyle biriyse yolları ayırmak en mantıklısı olur bana kalırsa.

Yakışık almayacak bir şey yapmadıysam karışmasının manası yok. Herkes kendinden sorumludur. İçme, gezme demesi bana doğru gelmiyor.

1,5 yıldır ilk kez içki içtiğinizi düşünürsek fazlasıyla saygıyı hak edıyor
Surekli içmiyorsunuz çünkü

Biri kıskançlık digeri de hoslanmadigi briseyi yapmamani arzulamasi

İliskilerde ben normal karsiliyrm. İki taraf icinde gecerli bir durum bu. Evet belki kendi kararlarimizi, davranislarimizi, tavirlarimizi kendimiz belirliyrz ancak iliskilerde kendi kalibina sokma cabasi hep oluyor, evlensen bile

İçki konusunda ona söz vermişim gibi davranıyo halbuki ben demiştimki içki iyi bişey değil kırk yılın başı yapalım hani birbirimizi teşvik edelim buna abartmayalım asla. Bu içme olayı olunca da ona haber vermedim diye ve öyle bar gibi bi ortamda bulundum diye bozuldu. Ama artık benim de kafam karışıyor. Bazen ben de sizin gibi düşünüyorum kimse kimsenin sahibi değil bana güvenmeli ben her konuda sınırımı bilirim diyorum. Ama o bana ilişki böyle olmalı ben senin hayatında bi yere sahip değil miyim diyor. Bu benim için kötü ve önemli bişey diyor(o ortamda bulunmamdan bahsederek). Onu çok da seviyorum çok iyi anlaşıyoruz normalde hiç kavga etmezdik ama bu konularda etmeye başladık. Ve ben ikiye bölünmüş gibiyim...Alttan almaya ve ikimizin de gönlünü yapmaya çalışıyorum o da çabalıyor.

bu kadar abartılcak ne varmış, seni buraya konu açacak kadar üzmüş, bence haddini sınırını bilsin, dozu kaçırıp dağıtmış olsan, seni gelip almak zorunda kalmış olsa neyse dicem ki adam haklı
yani bilmiyorum bunlar hep gelecek için işaret
bence bu konuyu açık açık konuş, tepkisi devam ederse, demekki daha test edeceğin çok şey var demektir

Ben kendin icmiyorum sevgilim icseydi bozulurdum. Oncedende buna olan hassasiyetimi yeterince anlatirdim ama..aynisi sigara icibde gecerli

Şimdi bir hani iyiliğini isteyerek karışma var bir de özel hayata müdahale var. Sevgilinizde hangisinin olduğunu tam çözümleyemedim. Hani şöyle bir durum olur "Ya hayatım içkili ortamlara bensiz pek girmesen, içki içmesen çok iyi bir ortam değil senin için sağlıksız" gibi bir şeyse onu aşabilirsiniz. Benim sevgilim de sigara içmemden hoşlanmaz, "Keşke bıraksan" falan der ama ne bileyim sigara paketimi elimden almaya, saklamaya falan çalışmaz bu özel hayata müdahale. Sevgiliniz hayatınızın üzerinde hakimiyet kurmak istiyorsa, hep benim dediğim olsun diyorsa bu içki olayıyla bitmez. Bugün içkiye karışır, yarın elbisen çok kısa der, öbür gün başka bir şeye karışır. Bu benim için önemli, şu benim için önemli diye diye sizin hayatınızı hiçe sayar. Bu olursa problemli bir durum. Böyle biriyse yolları ayırmak en mantıklısı olur bana kalırsa.

Sigara farkli, içki farkli. Sonuçta sigara kansere yol açiyor. Içki kansere yol açmiyor ki bağimli olmadiği süreçte. Kizli erkek ile ortamlar için ayni şey geçerlidir.

Yani bunun hiç bir tarafi iyi niyet ile alakali birsey degildir. Tamamen hakimiyet kurma ile alakalidir.

Sadece şunda hemfikiriz, bu sahis kesinlikle zaman ile dahada kisitlayici olur. Basit bir kafe/bar ortamini kabul etmeyen biri kisitlayici, kadin haklarindan bi haber ve vizyonsuz biridir.

N Nediyosunbee yerinde olsam hiz ile ondan uzaklaşirdim. Verdigin kararlara saygi duymayan, seni değiştirmeye çalişan biri ile asla beraber olma canim.

Şöyle düşünün -kesinlikle izin almak değil - sevgilinizi bi arıyorsunuz canlı müzik yapan yerde arkadaşları ile takılıyor. Gitmeden önce haber verseydin canım keşke diye dusunmez misiniz. Bozulmaz misiniz yani. Ben konu geçince hayirrrrrr gidemezsinnnnn olamazzzz diyecek değilim zaten ama. Ben de eşek başı değilim insan bir haber verir diye düşünürdüm..

Ben konuda buraya takıldım

Ama siz diyorsaniz yok ben haber vermem ondan da beklemem o zaman sıkıntı yapacak bir şey olmamasi lazım.

Sigara farkli, içki farkli. Sonuçta sigara kansere yol açiyor. Içki kansere yol açmiyor ki bağimli olmadiği süreçte. Kizli erkek ile ortamlar için ayni şey geçerlidir.

Yani bunun hiç bir tarafi iyi niyet ile alakali birsey degildir. Tamamen hakimiyet kurma ile alakalidir.

Sadece şunda hemfikiriz, bu sahis kesinlikle zaman ile dahada kisitlayici olur. Basit bir kafe/bar ortamini kabul etmeyen biri kisitlayici, kadin haklarindan bi haber ve vizyonsuz biridir.

N Nediyosunbee yerinde olsam hiz ile ondan uzaklaşirdim. Verdigin kararlara saygi duymayan, seni değiştirmeye çalişan biri ile asla beraber olma canim.

Tabi ki öyle ama erkek arkadaşını da en iyi tanıyan kendisi. Niyetini en iyi kendisi çözebilir. İki bakış açısını da anlatmak istemiştim.

Kendi ayarinizda kendi yasam tarziniza uygun insanlarla olursaniz ona ayak uydurmak icin ugrasmamis oluyo sevgilinizle karsilikli dertlesip iciyorsunuzda eglniyorsunuzda guluyorsunuzda...seciminiz yanlis olmus ne yazik ki.yol yakinken hep dondum.sukur suan dunya tatlisi bir adamla evlenecegim.arada gittigimiz mekanlar var karsilikli sohbet eder icecegmizi icer kimsenin hayatinin elestirmemesi gerektigini biliriz.

Kimse kimsenin sahibi degil sorduysan fikrini söyler hosuna giderse uygularsın. Sürekli müdahale halindeyse hayat tarzına şapkanı al önüne tekrar düşün.

Olay alkollu ortam mi yoksa alkollu ortamda kizli erkekli takilmak mi orayi tam anlayamadim?
Alkole karisiyorsa sebebi dini mi yoksa keyfine mi? Erkek arkadaslarinizi tanimiyor mu?
Alkolu boyle arada sirada icip hayatinin icinde normal olarak bulundurmayan insanlar icin ne yazık ki bu sorun oluyor. Sanki 2 bira içince ooo kimin eli kimin cebinde belli değil gibi bir ruh hali oluyor.

İlk tavizde tepene binecek. Birebir aynilarini yasadim. İlk basta hepsi boyle baslar.
Ya surekli savasacaksin, ya ayrilacaksin. Savasmani onermem. 3bucuk sene savastim, istedigim zevk aldigim seyleri bir gün bile agiz tadiyla yapamadim.

Öncelikle sana şunu söyleyeyim, azalarak bitmeyecek bu istekler. Benim için alkol alma demesi problem değil ama böyle böyle başlıyor maalesef bu işler. Evlenmeyi filan düşünüyorsanız, evlendiken sonra kızlı-erkekli bar ortamlarına asla gidemezsin sevgilinin tavrından belli. Takkeni önüne al iyice düşün bence en iyi sen bilirsin içinde, kalbinde hissedersin

Back
X