Alkol bağımlılığı

Melissa-99

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2020
8
6
16
44
İyi geceler
Ben 16 yıllık evli ve 10 yaşında bir kız annesiyim.
Sorunum eşimin alkol bağımlılığı.
Bunda son 2 senedir işsiz olmasının payı büyük. Zaten belli bir düzeyde içen biriydi işsiz kalınca kendini içmeye verdi.
Bu arada ben çalışıyorum kamuda memurum. 2 senedir tek başıma evi geçindirmeye çalışıyorum. Eşimde içki parasını babasından alıyor.
İçtiğinde agresifleşen sürekli aynı şeyleri anlatan takıntılı birine dönüyor. Tedavi olmayı hep reddetti.
6 ay önce artık canıma tak etti ve savcılıktan uzaklaştırma kararı aldırdım. Çok büyük bir şok yaşadı. Psikiyatiye giderek alkol tedavisi olmaya başladı. Düzelince yeniden eve dönmesini kabul ettim. İş buldu ve çalışmaya başladı.
2 ay sonra yani bugün patronla atışıp işten ayrılmış. Telefonda eve gel konuşuruz başka bir iş bulursun dedim. Tamam geliyorum dedi. Ne eve geldi nede telefonlarını açtı. Saat 10 gibi tekrar aradığımda yine alkol almaya başladığını anladım.
Şimdi kabuslar yeniden başlayacak. O kadar yoruldum ki
Kızım kavgalarımızdan çok olumsuz etkileniyor.
Kavga etmemek mümkün değil çünkü alkollüyken sürekli tartışmak istiyor. İçinde ne kadar öfke varsa hepsini bana kusuyor.
Artık boşanmak istiyorum ancak bu kolay olmayacak.
Her türlü pisliği yapıcak eminim.
Alkollüyken çok kontrolsüz küfürbaz birine dönüşüyor.
Şu an eve almadım aşağıda arabada yatıyor daha doğrusu sızmıştır.
Keşke gözümü kapayıp açsam ve boşanma aşaması bitmiş olsa
Annesi hayatta değil babası ve bir abisi var. Ancak onlarında taktığı yok. Onlarda çok konuştular kimseyi dinlemiyor.
Kızımın etkilenmemesi için ne yapabilirim.
Benimde psikolojim çok bozuldu.
Alkol gerçekten çok berbat bi şey.

Önce kendi akıl sağlığıızı düşünmeniz lazım.. siz ne kadar sağlıklı olabilirseniz kızınız da okadar sağlıklı olacaktır.. o adamı siz alkolik yapmadığınız için siz de kurtarmak zorunda değilsiniz. Hatanız onu affetmek olmuş sanırım ama hepimiz insanız ... Kızınız alkol bağımlısı bir babayla mı büyüsün sizce ?? Karar sizin ..

Kızının etkilenmemesi için bi an önce bosan, çünkü bu görüntüler, olaylar, fotoğraf gibi kaliyo insanın aklında, yasin kaç olursa olsun unutmuyosun, affedicisin zamanla ama babayı öyle hatırlıyorsun, o imaj degismiyo

İyi geceler
Bunda son 2 senedir işsiz olmasının payı büyük. Zaten belli bir düzeyde içen biriydi işsiz kalınca kendini içmeye verdi.
Bu arada ben çalışıyorum kamuda memurum. 2 senedir tek başıma evi geçindirmeye çalışıyorum. Eşimde içki parasını babasından alıyor.
İçtiğinde agresifleşen sürekli aynı şeyleri anlatan takıntılı birine dönüyor. Tedavi olmayı hep reddetti.
6 ay önce artık canıma tak etti ve savcılıktan uzaklaştırma kararı aldırdım. Çok büyük bir şok yaşadı. Psikiyatiye giderek alkol tedavisi olmaya başladı. Düzelince yeniden eve dönmesini kabul ettim. İş buldu ve çalışmaya başladı.
2 ay sonra yani bugün patronla atışıp işten ayrılmış. Telefonda eve gel konuşuruz başka bir iş bulursun dedim. Tamam geliyorum dedi. Ne eve geldi nede telefonlarını açtı. Saat 10 gibi tekrar aradığımda yine alkol almaya başladığını anladım.
Kavga etmemek mümkün değil çünkü alkollüyken sürekli tartışmak istiyor. İçinde ne kadar öfke varsa hepsini bana kusuyor.
Annesi hayatta değil babası ve bir abisi var. Ancak onlarında taktığı yok. Onlarda çok konuştular kimseyi dinlemiyor.
Bencede berbat bir şey .Kocanızda aşşağılık kompleksi var .

şuan yaşadıklarınızın yanında boşanma süreci hiç de zor değil. Evet size sorun çıkartacak bu adam ama siz onun sizi bulamayacağı başka bir şehre tayin isteyeceksiniz, boşanma sebebiyle buna hakkınız var diye biliyorum kanunen. Kızınıza örnek güzel bir anne olacaksınız. Kocanız gibi bir paraziti hayatınızdan çıkardığınız için hem kendinizle daha iyi ilgilenecek hem de kızınızla daha kaliteli vakit geçireceksiniz.
Kocanızın alkolik olduğuna dair raporunuz varsa, bunu kanıtlayabilecekseniz çocukla kişisel ilişki kurmasına bile engel olabilirsiniz. En azından sizin gözetiminiz dışında bu gerçekleşmez.
Siz uzak bir yere taşınıp yeni hayatınıza bir sayfa açınca, orada sürüp giden saçma sapan bir boşanma davası size hiçbir şey kaybettirmez, çünkü siz zaten çoktan yolunuza bakmış olacaksınız.
Bu sürece başlamak psikolojik olarak ağır geliyorsa hemen bir psikyatriste gidin ve durumu anlatın. Size ilaç verirse alın kullanın çekinmeyin, boşanırken de kullanmayacaksak ne zaman kullanacağız antidepresanı?
İt ürür kervan yürür demişler. Sağlıcakla kalın.

Öyle zayıf bir insan ki işler yolunda gitmeyince direkt kendini alkole veriyor. İçen insanla uğraşmak eminim ki zordur. Ayrılmak istiyorsanız ayrılın çünkü yeterince geçerli bir sebebiniz var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

O alkolik babanın kızı benim... Annemin okumuş yazmışlığı yok. Ona rağmen bize baktı çünkü babam çalışsa da eve hiçbir faydası olmadı. O kadar çok travmalarım var ki sayesinde. Hep derim keşke annem boşansaydı da bu travmaları yaşamasaydım. Onlar yüzünden hayatımda çok yanlışlar yaptım.
Ama ben 34 yaşındayım yani eski zamanda boşanmak ve dul damgası yemek diye iğrenç bir kavramla kadınların hayatlarının ellerinden alındığı dönemliyim. Sorunlu çocuklar dolu etrafta. Bence toplumumuzun bu halde olması da bizzat buna bağlı.
Siz şanslısınız ki hem mesleğiniz var. Hemde toplum artık boşanan insanlara bu kadar acımasız değil.

Bir hemcinsimizin yorumunada sizin haricinizde cevap vermek isterim. Ailen ne diyor diye sormuş.
Kime ne... Hayat onların mı? Konu sahibinin mi? Ailesinin,kocasının eline bakmak zorunda olmamanın faydaları işte bunlar. O yüzden kadınlar okumasın, çalışmasın isterler. Birilerine bağımlı olabilmemiz için.

Siz olmayın. Kızınızıda bunlara maruz bırakmayın. Çünkü biliyorum ki alkolizm beraberinde şiddet, korku, güvensizlik gibi bir çok kötülük getirirken. Saygı, sevgi, güven gibi bir sürü güzel duyguyu da beraberinde götürür. Ve ömür boyu bu yükü taşıttırır.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok üzüldüm gerçekten..

Işle ilgili mutsuzlukta içkiye sariliyor. Başka sorunlarda peki?
Misal ailesi ile ya da sizinle sorun yaşasa yine içkiye mi koşar?

Aaaa bu tarifiniz tam benim babam ayol .

Anneciğim artık gücü kalmayınca , yüreği yetmemeye başlayınca bıraktı onu , keşke daha önce bıraksaymışım dedi sonra .

Bırakmaz ben söyliym , hele öyle ben güzellikle konuşur ikna ederim kafasındaysanız çıkın , acilen .

Tedavi olması lazım .(yatılı)

İyi geceler
Eşiniz maalesef zayıf bir insan ve siz hayatın yükünü aldığınız için o çocuk rolüne bürünmüş siz ebeveyn. Onu bu konuda pek önemsediğimi söyleyemem çünkü koskoca adam sorunları ile yüzleşmek zorunda.

Ancak kızınızı alkolik bir baba ve psikolojik şiddet gördüğü ortamda yaşatmayın. Açın davamızı ve evinizi ayırın. Süreç ne kadar sürerse sürsün ancak çocuk böyle kötü bir ortamda yetişmesin. Tam da ergenlik çağında babayı örnek almasın. Ya da erkekler hep babası gibi sanmasın

Annem ben evlenmeden önce vefat etti. Babam 80 yaşında bir sürü hastalıkları var. Bir ablam var başka bir şehirde yaşıyor. Bana destek olabilecek çok kimsem yok.

Annem ben evlenmeden önce vefat etti. Babam 80 yaşında bir sürü hastalıkları var. Bir ablam var başka bir şehirde yaşıyor. Bana destek olabilecek çok kimsem yok.
Bunlar sadece bahane maalesef. İşiniz var çocuğunuz var babanız ve ablanız var.

Tüm ailem hayatta değil. Bir akrabam yok denecek noktadayım ama kendimi kimsem yok diyerek bahanelerle kandırmıyorum.

Yapmayın bunu çocuğunuza

Ben boşanmayacağım demiyorum ki
Boşanacağım tabi ki
Ailemi soranlar için yazdım.
Sadece boşanma sürecinde tamam boşanalım demiyecek. 16 yıl boyunca berbat bir kocaydı ancak kızıyla ilgiliydi.
Kızıyla arasında bir bağ var. Onu zedelemeden bu işi nasıl başaracağım onun yollarını arıyorum.

Ben boşanmayacağım demiyorum ki
Boşanacağım tabi ki
Ailemi soranlar için yazdım.
Sadece boşanma sürecinde tamam boşanalım demiyecek. 16 yıl boyunca berbat bir kocaydı ancak kızıyla ilgiliydi.
Kızıyla arasında bir bağ var. Onu zedelemeden bu işi nasıl başaracağım onun yollarını arıyorum.
Alkolik ve eşine eziyet eden bir baba ile ne kadar sağlıklı bir bağı olabiir ki çocuğunuzun.

Çocuk bahane siz boşanıp yalnız kalmaktan korkuyorsunuz

Eski sevgilimden alkol bağımlılığı nedeniyle ayrılmıştım bu konuları okuyunca iyi ki diyorum
Çok zor durum Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah dua edin bol bol

Back
X