Alkol çok büyük problem mi :(

hayatımın en rezalet günlerini eşim alkol aldığı zaman yaşadım...
nefret kelimesi az kalır benim alkole bakışımın yanında...
biliyodum alkol aldığını ama karşı değildim o zamanlar evlenince anladım ne kadar iğrenç bişey olduğunu...

walla arkadaşım karşıysan kestir at bıraksın. eşim evlenmeden önce içerdi. bırakcaksın dedim bırakmadı ben de çok katı değildim açıkçası. çünkü ailemde de bu kültür var. ama bilmezdim bu kadar kötü bişey olduğunu çünkü babamda görmedim. (amcamlar, dayımlar yakın çevremiz de yaygın) allah ın haram kıldığı bişey en başta. azı çoğu olsaydı rabbim zaten haram etmezdi. 6 yıllık evliyim hala daha bu pis şey için tartışırız. çekilmiyor canım içkili insan çekilmiyor. en başından önünü kes derim. yok çok canım sıkkın kafam dağılsın yok çok güzel bigün hadi gel bişeyler içelim. bıktım 6 yıldır içki kokusundan. allah ım bütün içen insanları hayırlısıyla kurtarsın.

kızlar merhaba konuyu uzatmak istemiyorum başlıktan da anlaşılacağı gibi alkol konusundaki görüşlerinizi almak istiyorum erkek arkadaşım eskiden alkol alıyodu yani öyle arkadaş ortamında düğünlerde asker kutlamalarında falan içiyodu ama ben alkol kelimesinden bile tiksiniyorum.şuanda öyle bi problemimiz yok yanlız ileride evlilik hayatımız olursa derdi sıkıntısı olur yine içer mi acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum.çok korkuyorumm

Canım eğer alkolik değilse dediğingibi sadece özel günlerde nadir içiosa hatta ondada içme desen içmiosa sorun yok . ama illa o günlerde içiOsa canı sıkkınken felan içiosa uzak dur

bizim için problem olup olmamasının bi önemi yok senin ne düşündüğün önemli, mesela ben nişanlımla tatilde veya arkadaş ortamında içeriz öyle çok değil ama içilir ikimizde gayet memnunuz :1:

buarada bende rizeliyim ama trabzonda böyle bişeyin sorun olucağını ilkkez duyuyorum sevgilinizde trabzonlumu peki karadeniz erkekleri içer genelde ama alkolik olan pek görmedim :34:

Evlenmeden önce bende çok tepkiliydim kesinlikle taviz vermediğim,veremem dediğim bir konuydu.Evlendikten sonra nolduysam özel günlerde içmesini hoş karşılar oldum:26:
Bence ayda yılda bir içiyorsa problem yok ama senin ne düşündüğün önemli tabi:31:

bizim için problem olup olmamasının bi önemi yok senin ne düşündüğün önemli, mesela ben nişanlımla tatilde veya arkadaş ortamında içeriz öyle çok değil ama içilir ikimizde gayet memnunuz :1:

buarada bende rizeliyim ama trabzonda böyle bişeyin sorun olucağını ilkkez duyuyorum sevgilinizde trabzonlumu peki karadeniz erkekleri içer genelde ama alkolik olan pek görmedim :34:

her yerin iyisi kötüsü var derler ya burası da öyle trabzonun geneli alkol almaz alanı da sevmez tabi içenlerde var olmaz mı.erkek arkadaşım giresunlu

Evlenmeden önce bende çok tepkiliydim kesinlikle taviz vermediğim,veremem dediğim bir konuydu.Evlendikten sonra nolduysam özel günlerde içmesini hoş karşılar oldum:26:
Bence ayda yılda bir içiyorsa problem yok ama senin ne düşündüğün önemli tabi:31:

ayda yılda bir de içmesin istiyom bacım ben o evde namaz kılacam afedersin o gelip cenabet cenabet dolanıcak mı ortalıkta

walla arkadaşım karşıysan kestir at bıraksın. eşim evlenmeden önce içerdi. bırakcaksın dedim bırakmadı ben de çok katı değildim açıkçası. çünkü ailemde de bu kültür var. ama bilmezdim bu kadar kötü bişey olduğunu çünkü babamda görmedim. (amcamlar, dayımlar yakın çevremiz de yaygın) allah ın haram kıldığı bişey en başta. azı çoğu olsaydı rabbim zaten haram etmezdi. 6 yıllık evliyim hala daha bu pis şey için tartışırız. çekilmiyor canım içkili insan çekilmiyor. en başından önünü kes derim. yok çok canım sıkkın kafam dağılsın yok çok güzel bigün hadi gel bişeyler içelim. bıktım 6 yıldır içki kokusundan. allah ım bütün içen insanları hayırlısıyla kurtarsın.

tez zamanda bırakır inşallah canım

Kişiye bağlı bir durum bence birde ölçüsünü bilip bilmemesiyle.
Eğer sadece özel zamanlarda , düğün, askere giden arkadaşlarını uğurlamak için falan ölçüsünü bilerek bir iki kadeh içiyorsa sorun yok bence.
Ama bu sizin için sorun olabilir.
Buna siz karar vereceksiniz

Kişiye bağlı bir durum bence birde ölçüsünü bilip bilmemesiyle.
Eğer sadece özel zamanlarda , düğün, askere giden arkadaşlarını uğurlamak için falan ölçüsünü bilerek bir iki kadeh içiyorsa sorun yok bence.
Ama bu sizin için sorun olabilir.
Buna siz karar vereceksiniz

inşallah hiç içmez ihtiyaç duymaz

Alkol şişede durduğu gibi durmazmış. Eğer bir problemi varsa öncelikle çözmesi lazım. Özel günlerde içmesi bile profildeki sensen eğer sorun oluşturur. AÇık ve net konuşarak artık alkolden uzak durması gerektiğini belirt bence.

Eşim gençken çok nadir de olsa alkol kullanmış. Babası da uzun süre içmiş. Bunu nişanlı iken öğrendim. Muhafazakar biri olarak bu bile beni çok üzdü. Ama bıraktığından ve bir daha asla yanaşmayacağından emin olduğum için evlendim.Alkol eve girerse benim gideceğimi çok net biliyor

Bunu belirleyecek olan tahminen sizin tavrınız olacaktır; bir kadeh içmesine bile dayanamam diyorsanız, onunla konuşun, söyleyin. (evlendikten sonra çözerim diye düşünmeyin, şimdi çözün, baştan çözün...)

Ha yok 1-2 kadehine karışmam ama abartmasını istemem derseniz yine bu şekilde söyleyin...

Sizin dünya görüşünüze uymuyor diye anladım ama 1-2 kadeh içen herkes de alkolik veya alkolik olma yolunda değildir, bir hatırlatma...

ayda yılda bir de içmesin istiyom bacım ben o evde namaz kılacam afedersin o gelip cenabet cenabet dolanıcak mı ortalıkta

Cenabet cenabet mi yok artık abartma canım istersen.Kocan senin bilgin dahilinde bi iki kadeh içip gelicek evine..
Abdestli olup olmadığını bilmediğin bir sürü insan girip çıkacak evine sen istesende istemesende..Her gelene önce abdest al sonra gel mi diyeceksin..Ailemde öyle insanlar yok desende komşuların olacak arkadaşların,eşinin arkadaşları olacak ailecek görüştüğün..
Biraz etraflıca düşün makul olmaya çalış yok asla olamam diyorsan yol ver gitsin erkek arkadaşın..:3::34:

kişiye göre değişir. hiç içmeyen evlenincede başlayabilir yada içen evlenince vazgeçebilir, problemi olan tedavi olmak isteyebilir. ölçüsünü bilen edebiyle içer sorun etmez. ben sosyal içiciyim şahsen. eşimde içse sorun olmaz. ama çok içerse rahatsız olurum. mesela sarhoş olacak kadar içmemeli. ha sarhoş olmak istersede evimizde beraber içmeliyiz ama çok değil. ama sen sorun ediyorsan söyle içmesin yada içicem diyorsa yapacak bişey yok. ya kabul edeceksin yada hayır diyip gideceksi n:31:

Bence alkol çok büyük problem..
Allahın haram kıldığı birşey sonuçta.. Benim inancıma da yaşam tarzıma da kesinlikle uymuyor..
Bana göre içki içen insandan herşey beklenir..

Back
X