Colanın dahi bağımlılık yaptığı günümüzde sizin alkole olan duzenlı ıcme ıstegınız yadırganmamalı.
Belkı de sırf bu yuzden Efendımız 'Çoğu zarar olan şeyin azı da haram' buyurmuşlardı.
Bak cessair Allah sizi üstün akıl ve irade yaratmış iken siz bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebılırsınız.
Hem danıstıgınız herkes sıze ustunden gelınebılır oldugun söylemiş.
Allah haramlardan bahsederken hep yaklaşmayın buyurmus.
Bu ne demek biliyor musunuz.
Size bir ipucu.
Evinize içki almazsanız onu içme imkanınızı kısıtlarsınız.
Her aklınıza içki düştügunde farklı noktalara yonelırsenız umuyorum kı zamanla unutacaksınız.
Canım ılk olarak gecmıs olsun allah baska dert vermesın ınşallah.Canım evlılıgımın ılk 1yılı esımın hergece alkol almasıyla gecıyordu normal derecedede ıcmıyordu cok asırı ,arkadaslarından koptu cunku onu bu yola onlar surukluyordu sımdı rabbıme sukur agzına surmuyor ozel gunlerde bıle.Anladım ki hersey çevre.gecen yılda bır kez soguk algınlıgı gecırdı cok kotu sıgarayıda bıraktı tıksındım dedı sukur hıcbır kotu alıskanlıgı yok ,onada yaradı banada astım hastasıyım sıgarayı bırak kokusuna gelemıyorum,ınsallah senınkıde vazgecer:26::26::26:
İnşallah canım cunku cevre senden daha cok etkılenıyor,sımdı esımle daha ıyı anlasıyoruz ben bırsey soylerdım benı cıddıye almazdı o kafayla gulup gecerdı gızık olurdum .RABBİMkımseyı boyle kotu seylerın esırı yapmasın ınsallah.Bır kac kere esıme eslık edeyım dedım bır kac hafta boyle gıttı guluyoruz kafama onu bunu takmıyorum ıyı guzelde uyusuk gezmek beynımı uyusturmak ıstemedım,dahada evımıze gırmıyor sukur.Arkadasta bagıımlısı olmus kotu RABBIM yardıcısı olsun insallahCanım çok sevindim senin adına
Allah kimseyi böyle kötü alışkanlıklara bağımlı yapmasın inşallah ...
İnşallah canım cunku cevre senden daha cok etkılenıyor,sımdı esımle daha ıyı anlasıyoruz ben bırsey soylerdım benı cıddıye almazdı o kafayla gulup gecerdı gızık olurdum .RABBİMkımseyı boyle kotu seylerın esırı yapmasın ınsallah.Bır kac kere esıme eslık edeyım dedım bır kac hafta boyle gıttı guluyoruz kafama onu bunu takmıyorum ıyı guzelde uyusuk gezmek beynımı uyusturmak ıstemedım,dahada evımıze gırmıyor sukur.Arkadasta bagıımlısı olmus kotu RABBIM yardıcısı olsun insallah
Canım ılk olarak gecmıs olsun allah baska dert vermesın ınşallah.Canım evlılıgımın ılk 1yılı esımın hergece alkol almasıyla gecıyordu normal derecedede ıcmıyordu cok asırı ,arkadaslarından koptu cunku onu bu yola onlar surukluyordu sımdı rabbıme sukur agzına surmuyor ozel gunlerde bıle.Anladım ki hersey çevre.gecen yılda bır kez soguk algınlıgı gecırdı cok kotu sıgarayıda bıraktı tıksındım dedı sukur hıcbır kotu alıskanlıgı yok ,onada yaradı banada astım hastasıyım sıgarayı bırak kokusuna gelemıyorum,ınsallah senınkıde vazgecer:26::26::26:
evet doktora gittim. hemde birkaç kez. bağımlılık olmadığını ama bunu düzenli bir alışkanlık haline getirmiş olabileceğimi söylediler.
bende bunun sebebini sordum.
bunu bana çocukluktan gelen sorunlar ve uyuşma, rahatlama hissini benimseme olarak açıkladılar. çözüm olarak da antidepresan...
beyinsel olarak aşma yolu yok gibi davranıyorlar. halbuki ben her şeyi yaklaşık 12 yıldır kendi düşünce yapım ve irademle aşmaya çalışan biriyim. haplara teslim olmak istemiyorum.
allah korkusuyla aslında yapmayacağım dini ibadetlere sarmak ve kendmi kandırıp sırf şifa bulmak niyetli dua etmeyi de istemiyorum. buna yüzüm yok bence.
ikiyüzlülük gibi geliyor..
utanıyorum allah a dua etmeye yüzüm yok gibi geliyor. hem haram olanı yapıyorum hem dua edeceğim. artık öyle bir ikilemdeyim ki gece alkol alsam da uyumadan önce allah belki dualarımı duyar ve evlenecek olduğum bu kişiyi de benden soğutmaz umuduyla yalvarıp dua ediyorum.
neden üç günde bir su içmek gibi bir alışkanlık oldu bilemiyorum ama artık desteğe ihtiyacım var. psikologlar da ücretleri kadar canım yapma etme tarzında onuşuyorlar.
hayat öyle basit değil ki. ben annem manisada yattığı dönemlerde de bende de genetik olarak bu olmasın, anneme bakarım ama nolur bir yuvam olsun diye dua eden bir çocuktum.
adalet geç geliyor bazen...
bunu nasıl atlatacağımbilmiyorum. merak eden arkadaşlar olursa annemin hastalığıyla ilgili de bilgi veriririm. hayatımızı yıkan hastalık.
ben 7 aydır sevgilisi olan ve güzel bir ilişkisi olan biriyim.
kadınım ve ilişkim için birçok fedakarlıkta bulunabilirim. annem ve babam ben 11 yaşımdayken ayrıldılar. sonrası benden küçük iki kardeşimle mücadelemiz ve babamın bize sahip çıkmasıyla iyi bir yön buldu.
ancak ben üniversite ikinci yılımda eve gidip huzursuzluk yaratmamak için özellikle üvey annemle, ayrı bir ev tuttum.
hayatım dışarıdan gözüktüğünde yeni evlenecek ve güçlü kardeşine bakmış bir genç kız olmasına rağmen benim alkole düşkünlüğüm başladı. haftada en fazla 3 en az iki yani iki veya üç kez alkol alıyorum.
bunu çözemiyorum. iki yıldır bu durumdayım. alkolik desen değil, düzenli içici desen bu bana kötü geliyor...
ben 7 aydır sevgilisi olan ve güzel bir ilişkisi olan biriyim.
kadınım ve ilişkim için birçok fedakarlıkta bulunabilirim. annem ve babam ben 11 yaşımdayken ayrıldılar. sonrası benden küçük iki kardeşimle mücadelemiz ve babamın bize sahip çıkmasıyla iyi bir yön buldu.
ancak ben üniversite ikinci yılımda eve gidip huzursuzluk yaratmamak için özellikle üvey annemle, ayrı bir ev tuttum.
hayatım dışarıdan gözüktüğünde yeni evlenecek ve güçlü kardeşine bakmış bir genç kız olmasına rağmen benim alkole düşkünlüğüm başladı. haftada en fazla 3 en az iki yani iki veya üç kez alkol alıyorum.
bunu çözemiyorum. iki yıldır bu durumdayım. alkolik desen değil, düzenli içici desen bu bana kötü geliyor...
günah ekseninden giriş yapılmış pek çok yorumda, bu apayrı bir konu,sizin inancınızla alakalı ya da zaten yetişkin bir insansınız, inançlarınız doğrultusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsunuz o yüzden bu şekilde yorum yapmayı doğru bulmuyorum...
alkol aldığın günler için farklı uğraşlar edin ilk etapta, canım istiyor demek kolaya kaçmak biraz... kendinle mücadele ederek başla... hangi günlerde alıyorsun,almadığın günler ne yapıyorsun, alkol alırken ne yapıyorsun ya da yapman gereken işler yarım kalıyor mu bu nedenle bunları not al... sonra alkol aldığın günler için farklı uğraşlar bulmaya çalış, spor salonuna git, cilt bakımına zaman ayır, evine zaman ayır bu günlerde... kitap okumanı da tavsiye edebilirim, evde alkol alıyorsan eve daha geç saatlerde mesela uyku saatinde gir, alkol almayan arkadaşlarınla zaman geçir... yani kısacası uzaklaş... 1 ay kadar zaman ver kendine bu şekilde kontrollü davranarak... çaba harcamana rağmen aşamazsan (ki ben bağımlı olduğunu düşünmüyorum) uman yardımı almayı denemelisin...
günah sevap konusu değil ama; genel olarak mübarek gün ve geceler de sosyal içiciler alkol almazlar çevremden gördüğüm kadarıyla, çevresel etkenler ya da psikolojik nedenlerle... siz de yaklaşmakta olan 3 ayları alkolu bırakmak için bir vesile olarak değerlendirebilirsiniz belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?