alkol mü sorun, ben mi?

Cessair

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
705
8
33
ben 7 aydır sevgilisi olan ve güzel bir ilişkisi olan biriyim.
kadınım ve ilişkim için birçok fedakarlıkta bulunabilirim. annem ve babam ben 11 yaşımdayken ayrıldılar. sonrası benden küçük iki kardeşimle mücadelemiz ve babamın bize sahip çıkmasıyla iyi bir yön buldu.

ancak ben üniversite ikinci yılımda eve gidip huzursuzluk yaratmamak için özellikle üvey annemle, ayrı bir ev tuttum.
hayatım dışarıdan gözüktüğünde yeni evlenecek ve güçlü kardeşine bakmış bir genç kız olmasına rağmen benim alkole düşkünlüğüm başladı. haftada en fazla 3 en az iki yani iki veya üç kez alkol alıyorum.

bunu çözemiyorum. iki yıldır bu durumdayım. alkolik desen değil, düzenli içici desen bu bana kötü geliyor...

Alkol için ne denilir ki.
Bardakta ki hali çok masum ama yaptıkları..
Yuvada yıkıyor,hasta da ediyor.
Süründürüyor da, öldürüyor da.
Maddi ve manevi tüm hayati noktaları altüst ediyor.
Şimdi size bir sorum olacak izninizle.
Bu kadar zarara rağmen birtek faydası olmayan bu içecege nıye muhtac olasınız?

zararı olmadığı ve aldığımda daha sakin ve olumlu hatta neşeli olduğum için.
bu yüzden belki de zararını görüp vazgeçemiyorum.

Peki acaba ciğerlerinizde de aynı etkiyi verecek midir.
Yada uzun vade de yine böyle diyebilecek misiniz.
Birde son olarak bu konudan rahatsız değil iseniz konuyu açış sebebiniz ne idi.
Ona yönelik cevap yazmak için soruyorum yanlış anlamayın.

sevgilimle nişanlanacağız aileler tanışacak birkaç aya kadar, o bundan rahatsız. bir çıkış yapamıyorum..

saçma sapan davranmıyorum ama alkol almak istiyorum.
bana neden diyor ama bir sebebi yok...
çünkü onunla tanışmadan 1 yı öncesinden beri bu düzen böyle benim için.

kimse anlamıyor canım istiyor diyorum ancak kendim de biliyorum ki altında bir sebep olmalı.
bunu bulamıyorum ve çözemiyorum.

br yıla kadar evleneceğim ve bu durumun düzelmesi gerekiyor. alkol alan sürekli, bir anne olamam hamileyken hele..

bunu kimseye anlatma şansım yok. annem ağır derecede psikolojik olarak rahatsız. kimseyle paylaşamıyorum bu durumumu. alkolik olmadığımı düşünüyor bunu anlattığım psikolog arkadaşım ama bu benim için sıkıntı yaratıyor.

Son düzenleme:
zararı olmadığı ve aldığımda daha sakin ve olumlu hatta neşeli olduğum için.
bu yüzden belki de zararını görüp vazgeçemiyorum.

"Sakin, olumlu, neşeli olmak" zorunlulukmu arkadaşım? Nasıl hissediyorsan öyle ol, tatsız ol, sinirli ol ama sana tavsiyem yüzünü Allahtan çevirme. Rabbim sana mutluluk, huzur, sevinç verir zaten sen yeterki günaha sırtını çevir. Bence güçlü bir kızsın sen zaten bir sorun olduğunu hissediyorsun şimdi sıra çözümde o zaman. Birazcık irade ve dirayet lazım hepsi bu. İnşallah bırakırsın içkiyi arkadaşım

ayrıca annem ileri derecede manik depresif. çocukluğumu zaten pek bilmedim diyebilirim.

sorun benim bu maddeyi bu denli istemem.
bu maddenin bana uyuşukluk verdiği ve çok mutlu ettiği falan yok.
yeni ve güzel bir yuva kurmak istiyorum. yardım almak için başvurduğum yerler ancak bağımlı değilsiniz demekle yetindi. bir işlem yapılmıyor. ancak birkaç antidepresan.

ancak ben bunun bende depresyon gibi bir durumdan kaynaklandığını düşünmüyorum. belirtileri yok. 2 yıldır bu durumdayım ve ne ilerleme ne gerileme söz konusu.

düzenli olarak canımın istemesi gibi bir durum oldu.
kendimi sorgulamaktan ve doktorların sorduğu soruları yanıtlamaktan her gün yoruldum...

genetik unsurar önemli ve sende bu şekilde ortaya çıkmış olabilir diyorlar.

bu olası mı?

Anlıyorum.Anneniz adına üzüldüm inşAllah saglıgına kavusur.
Sizin adınıza da sevindim hayırlı olsun.
Peki ciddi ciddi bir psıkıyatra gıtmeyı dusundunuz mu.
Her sonucun bır sebebı vardır.
Alkol bır sonucsa bunun mutlaka bır sebebı vardır.
Baska bır konuda daha yazmıstım.
Eger manevıyata yonelık bırıysenız alkolle ılgılı kıtaplar okuyarak,yada dırekt manevıyata yonelerk te bu sorunu aşabılırsınız dıye dusunuyorum.
İnşAllah çabucak atlatırsınız.

bende alkol kullanıyorum, ama sebepsiz yere değil
bazen kafam güzel olsun diye, bazen arkadaş ortamında, bazen romantık bir akşam yemeğinde
asla konuşmak için cesaret gelsin diye kullanmadım.
adım atmak veya kendını bı yerde rahat hissetmek için içilmemeli, içmeyen insanların yanında içmem
ortama göre olur durumum. içmeyen insanların içinde alkol kokmak istemıyorsan, içme! yanlış izlenimler bırakırsın.
içiyorsan da herkesle birlikte iç, tek başına kafanın güzel olmasının manası nedir ki?
herkes ayık, senin kafan bulanık.

Peki acaba ciğerlerinizde de aynı etkiyi verecek midir.
Yada uzun vade de yine böyle diyebilecek misiniz.
Birde son olarak bu konudan rahatsız değil iseniz konuyu açış sebebiniz ne idi.
Ona yönelik cevap yazmak için soruyorum yanlış anlamayın.

haklısınız. bende kendimden artık emin değilim bu konuda. ciğerlerim vs ile ilgili bir sorun yaşamadığım için belki de bu kadar rahatım.
sadece psikolojk yönünü değerlendiriyorum...
bilemiyorum... bilemiyorum artık.

"Sakin, olumlu, neşeli olmak" zorunlulukmu arkadaşım? Nasıl hissediyorsan öyle ol, tatsız ol, sinirli ol ama sana tavsiyem yüzünü Allahtan çevirme. Rabbim sana mutluluk, huzur, sevinç verir zaten sen yeterki günaha sırtını çevir. Bence güçlü bir kızsın sen zaten bir sorun olduğunu hissediyorsun şimdi sıra çözümde o zaman. Birazcık irade ve dirayet lazım hepsi bu. İnşallah bırakırsın içkiyi arkadaşım

allahtan hep sahip olamadığım bir aile diliyorum. fazla beklentim var belki de. huzur ve saygılı bir eş, ufak tefek sorunları olan çocuklar... bir türlü o dirayeti bulamıyorum içmediğimin 3. günü bu dirayetim kayboluyor. alkolik olup olmadığımla ilgili görüştüğüm doktorlarsa saçma sapan bir şekilde her gün arzulamıyorsam veya iki günde bir bunu alkoliklik olarak algılamıyorlar zaten.

Anlıyorum.Anneniz adına üzüldüm inşAllah saglıgına kavusur.
Sizin adınıza da sevindim hayırlı olsun.
Peki ciddi ciddi bir psıkıyatra gıtmeyı dusundunuz mu.
Her sonucun bır sebebı vardır.
Alkol bır sonucsa bunun mutlaka bır sebebı vardır.
Baska bır konuda daha yazmıstım.
Eger manevıyata yonelık bırıysenız alkolle ılgılı kıtaplar okuyarak,yada dırekt manevıyata yonelerk te bu sorunu aşabılırsınız dıye dusunuyorum.
İnşAllah çabucak atlatırsınız.

evet doktora gittim. hemde birkaç kez. bağımlılık olmadığını ama bunu düzenli bir alışkanlık haline getirmiş olabileceğimi söylediler.

bende bunun sebebini sordum.
bunu bana çocukluktan gelen sorunlar ve uyuşma, rahatlama hissini benimseme olarak açıkladılar. çözüm olarak da antidepresan...

beyinsel olarak aşma yolu yok gibi davranıyorlar. halbuki ben her şeyi yaklaşık 12 yıldır kendi düşünce yapım ve irademle aşmaya çalışan biriyim. haplara teslim olmak istemiyorum.

allah korkusuyla aslında yapmayacağım dini ibadetlere sarmak ve kendmi kandırıp sırf şifa bulmak niyetli dua etmeyi de istemiyorum. buna yüzüm yok bence.
ikiyüzlülük gibi geliyor..

Colanın dahi bağımlılık yaptığı günümüzde sizin alkole olan duzenlı ıcme ıstegınız yadırganmamalı.
Belkı de sırf bu yuzden Efendımız 'Çoğu zarar olan şeyin azı da haram' buyurmuşlardı.
Bak cessair Allah sizi üstün akıl ve irade yaratmış iken siz bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebılırsınız.
Hem danıstıgınız herkes sıze ustunden gelınebılır oldugun söylemiş.
Allah haramlardan bahsederken hep yaklaşmayın buyurmus.
Bu ne demek biliyor musunuz.
Size bir ipucu.
Evinize içki almazsanız onu içme imkanınızı kısıtlarsınız.
Her aklınıza içki düştügunde farklı noktalara yonelırsenız umuyorum kı zamanla unutacaksınız.

allahtan hep sahip olamadığım bir aile diliyorum. fazla beklentim var belki de. huzur ve saygılı bir eş, ufak tefek sorunları olan çocuklar... bir türlü o dirayeti bulamıyorum içmediğimin 3. günü bu dirayetim kayboluyor. alkolik olup olmadığımla ilgili görüştüğüm doktorlarsa saçma sapan bir şekilde her gün arzulamıyorsam veya iki günde bir bunu alkoliklik olarak algılamıyorlar zaten.

Ne güzel şeyler istiyorsun canım inşallah Allah da sana nasip etsin dilediklerini. Bak hayatında doğru bir insan var ki senin içmemeni istiyor ne güzel. O insanı Allah çıkardı karşına ve belki de " hadi Cessair bak işte sana sahip olmadığın ve çok istediğin o huzurlu yuvayı kurma fırsatı" demektir bu ? Bırak doktorları sen istersen bırakırsın içkiyi bence. İstersen elimizden geldiğince biz de destek oluruz buradan sana. Hayatımda çok büyük yaralarım vardı ve hepsini Allah'la sardım çok şükür bütün acılarımı Allah dindirdi. Ama sabır ve sebat şart arkadaşım.

artık bu durumdan sıkılır oldum. inancımı kuvvetlendirmek adına ne yaparsam yapayım yine aynı noktoya dönmekten bıkıyorum.

en son sözlümle bu yüzden kavga ettik.

seni etkilemiyor belki ama içmen beni rahatsız ediyor dedi

bende ne rahatsız ediyor yanlış bir davranışımı mı gördün dedim.,
hayır ama rahatsızım bırak artık şunu dedi.

ağlamaya başladım ve sen kendi eksiklerini gör. benim bunun dışında söyleyebileceğin bir kusurum yok ama senin öyle mi bana bunları demeye hakkın yok dedim.

şu an konuşmuyoruz. ne yapacağımı da bilmiyorum.

onun hataları benim tek hatama karşılık geliyor mu acaba?

ki zarar görmediği hatam?

ben onunkilerden böylesine zarar görüyor ve üzülüyorken.... o o kadar inat ki. ak diyorsam o illa kara. çok seviyorum ve genelde griyi buluyoruz. çok akıllı ve anlayışlı ama bu konu bizi zorluyor. grisi yok oldu artık bu işin.

"Allah korkusuyla aslında yapmayacağım dini ibadetlere sarmak ve kendimi kandırıp sırf şifa bulmak niyetli dua etmeyi de istemiyorum. buna yüzüm yok bence.
ikiyüzlülük gibi geliyor.."

İkiyüzlülük...Bunun kararını Allaha bırak, O kalpleri en iyi bilendir şüphesiz.

utanıyorum allah a dua etmeye yüzüm yok gibi geliyor. hem haram olanı yapıyorum hem dua edeceğim. artık öyle bir ikilemdeyim ki gece alkol alsam da uyumadan önce allah belki dualarımı duyar ve evlenecek olduğum bu kişiyi de benden soğutmaz umuduyla yalvarıp dua ediyorum.

neden üç günde bir su içmek gibi bir alışkanlık oldu bilemiyorum ama artık desteğe ihtiyacım var. psikologlar da ücretleri kadar canım yapma etme tarzında onuşuyorlar.

hayat öyle basit değil ki. ben annem manisada yattığı dönemlerde de bende de genetik olarak bu olmasın, anneme bakarım ama nolur bir yuvam olsun diye dua eden bir çocuktum.

adalet geç geliyor bazen...

bunu nasıl atlatacağımbilmiyorum. merak eden arkadaşlar olursa annemin hastalığıyla ilgili de bilgi veriririm. hayatımızı yıkan hastalık.

manik depresif ama arada şizofreni belirtileri de saptandı.

ağır bir durum. ben 11 yaşımdayken bu durum ortaya çıktı. haliyle geniş bilgi sahibiyim ve genetik olabileceğini öğrendim.

bu yüzden özellikle kendi durumumdan korkuyorum.

Ama neyi düşünürsek o gelir başımıza.
Bak kendiniz diyorsunuz ola-bilir yani olmayabilir de.
%50'iik ihtimal için kendinizi yıpratmaya deger mı.
Ozaman benım babnnem kanserden vefat ettı ve doktorlar genetık olabılır demıstı aynen sızın durum gıbı.
Bende hayatı kendıme zından edeyım olur mu hıc?
Hadı bu geceden ıtıbaren Ya Allah dıyıp bırakıverın.
Bızde buradan sıze destek olalım olur mu?

Back
X