• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problem mi?

NESEdertASK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
384
288
53
42
Merhaba Hanımlar,

6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.

İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)

Fikirlerinizi bekliyorum..

Bağımlılık maalesef kalıtsal. dibini görene kadar mı içiyor yoksa, 2-3 bardak içip bırakıyor mu?

Valla benim esim de icer. Ama haftada 3 gun icebilecek kadar zamani olmaz :KK66: cogunlukla yorgun oluyor cunku. Benim fikrim icince degismiyorsa her gece de icebilir bir insan. Sana eziyeti dirdiri virviri yoksa,aile butcenize zarar vermiyorsa icsin diyorum.
Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.

Merhaba Hanımlar,

6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.

İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)

Fikirlerinizi bekliyorum..

bahanesi tek aktivitem bu ise aktivite yaratın eşinize.
arkadaşlarınız yok mu her hafta biri ile çıkın.
haftada bir sinemaya gidin.
maddi durumunuz el veriyorsa dans kursuna felan yazılın.
evde film izleyin.
gibi gibi.
alkolü düşünecek vakit bırakmayın.
içme demekle olmayacak belli ki.

Eşim çok nadir içer hatta aylardır viski dolapda duruyor. Ama sizinki kötüye gidiyor gibi haftada 1 e dusurtmeye çalışın eskisi gibi aksi halde her gün e çıkar ve büyük sorunlarla karşılaşır siniz

Esinizi anladimda ama siz neden iciyosunuz yani ben icince istemez oda birakir gibi dusunceye mi vardiniz benim esimde icio bende cok uzuluyorum ne yaptiysam biraktiramadim benim de esimin kardesinde babasinda var alkol ama esimle konus konus azalttik cok sukur insallah da boyle devam eder ama sizin icmeniz hic hos degil cocuklariniz varmi

Benim eşim içmez çok şükür zaten bende korkarım alkollü insandan ama anlamadıgm sen neden içiyosun hem sevmiyosun durumdan hoşnut degilsin hemde adamla oturup içmişsin k.bkmayın ama sizden almış bu gevşekligi şimdide dinlemiyo haliyle:KK12:

Bende eşimde içmeyiz akrabalarimizda var saygı duyarız ama gordugum problemi soylemem gerekirse dışarıya çok iyiler ama bi kismi eşine huzursuzluk veriyo bi kismida parayi içkiye yatırdığı için kiralarda skntida sizin hayatinizada saygı duyarim ama şimdiden caresini bulsaniz fazla içmesine fırsat vermeseniz iyi olur kavga çıkararak değil tatlilikla soyleyerek veya içeceğini anladığında dışarı cikin akrabalarınıza ailenize ziyarete gidin vs

Back
X