• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problem mi?

Esinizi anladimda ama siz neden iciyosunuz yani ben icince istemez oda birakir gibi dusunceye mi vardiniz benim esimde icio bende cok uzuluyorum ne yaptiysam biraktiramadim benim de esimin kardesinde babasinda var alkol ama esimle konus konus azalttik cok sukur insallah da boyle devam eder ama sizin icmeniz hic hos degil cocuklariniz varmi
Bir bayan için arada sırada içmenin nesi kötü?

Biz başta evde içmicez diye yola çıktık.
Baktık içiliyor.
Haftaiçi içilmeyecek dedik.
E baktık haftaiçi de içiliyor.
Saldık komple.
Ben zaten içemiyorum, eşimin de canı istemiyor yalnızken.
Hiç üstelemesen unutulma şansı da var.
Ama zil zurna olunmuyorsa haftada 3 bence sorunsuz, her akşam çay içmek gibi bir şey işte.

Icebilirsinzde yani benim acimdan kotu bi durum yanlis anlamayin sizi yargilamiyorum bana da esin icmesin istiyorsan sende ic sarhos ol oda utansin icmesin demisti oylemi seninkide diyorum cocugn varmi demistim

bahanesi tek aktivitem bu ise aktivite yaratın eşinize.
arkadaşlarınız yok mu her hafta biri ile çıkın.
haftada bir sinemaya gidin.
maddi durumunuz el veriyorsa dans kursuna felan yazılın.
evde film izleyin.
gibi gibi.
alkolü düşünecek vakit bırakmayın.
içme demekle olmayacak belli ki.

Evet çok mantıklı zira bizim işten güçten bu tür aktivitelere de zamanımız olmuyor. Tek eksiğimiz... Teşekkür ederim.

malesef devrilene kadar içiyor.
ozaman ciddi bir sorun. benim eski kocamda aynen boyleydi. haftada en az 1 defa devrilene kadar iciyordu, hatta bazen haftada 2 bile oluyordu bu bazen. ki ben hic icmem, icmedim, sevmiyorum, ilgilenmiyorum, igreniyorum hatta. icince stres atmakmis suymus buymus, gereksiz bahane. stres atmak icin sizinle film izlesin, nebilim spora gitsin, ailesiyle vakit gecirsin, arkadaslariyla iki okey atsin, mac izlesin. yapacak seymi yok. sigara nasil bir tiryakilik yaratiyorsa alkolde ayni sekilde yaratir. alkolun ne vucudumuza, ne zihnimize, nede herhangi baska birseye yararli olduguna kesinlikle inanmiyorum, keyfinede yararli degil cunku soyle ki; icmedigi zamanlarda gergin oluyor. bir hafta alkol icmesin, bakalim esinizin tavri nasil olacak.

alkolun cok tuketildigi evde huzurunda cabuk kacmasi maalesef kacinilmaz son. bir an once dur diyebilirsiniz, oda sizinle ayni fikirde olur ve vazgecer bu alkole asiri sevdasindan.

Icebilirsinzde yani benim acimdan kotu bi durum yanlis anlamayin sizi yargilamiyorum bana da esin icmesin istiyorsan sende ic sarhos ol oda utansin icmesin demisti oylemi seninkide diyorum cocugn varmi demistim

Hayır, dediğinizle alakası yok.. Ben zaten önceden ona eşlik ediyordum.Bu durumun muzdaripliğinden beri bende içmiyorum artık..
Çocuğumuz yok.

ozaman ciddi bir sorun. benim eski kocamda aynen boyleydi. haftada en az 1 defa devrilene kadar iciyordu, hatta bazen haftada 2 bile oluyordu bu bazen. ki ben hic icmem, icmedim, sevmiyorum, ilgilenmiyorum, igreniyorum hatta. icince stres atmakmis suymus buymus, gereksiz bahane. stres atmak icin sizinle film izlesin, nebilim spora gitsin, ailesiyle vakit gecirsin, arkadaslariyla iki okey atsin, mac izlesin. yapacak seymi yok. sigara nasil bir tiryakilik yaratiyorsa alkolde ayni sekilde yaratir. alkolun ne vucudumuza, ne zihnimize, nede herhangi baska birseye yararli olduguna kesinlikle inanmiyorum, keyfinede yararli degil cunku soyle ki; icmedigi zamanlarda gergin oluyor. bir hafta alkol icmesin, bakalim esinizin tavri nasil olacak.

alkolun cok tuketildigi evde huzurunda cabuk kacmasi maalesef kacinilmaz son. bir an once dur diyebilirsiniz, oda sizinle ayni fikirde olur ve vazgecer bu alkole asiri sevdasindan.

Evet çok anlaşılır ve doğru yazmışsınız, teşekkür ederim.. Umarım bu bir süreçtir.

ummakla olmuyor, aksiyonda lazim. konusmak. anlasmalara varmak, azaltmak, care arayip o careyi birlikte uygulamak yani.

Zaten uzun süredir kendisini suçlamadan, çare arayarak konuşmayı deniyorum...''evet haklısın'' '' doğru bazen abartıyorum diyebiliyor ama 1 hafta sonra biz hoop başa dönüyoruz. Mesela spora ikna etmeye çalışıyorum ama vaktim yok diyip işin içinden çıkıveriyor. Bazen ulaşamıyorum gerçekten.

Hm anladim canim kb sordugum icin insallah diledigin gibi olur hersey bende insallah su alkol belasini biraktrrm esime

Merhaba Hanımlar,

6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.

İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)

Fikirlerinizi bekliyorum..
evde alkol bulundurmayın

Baktın ki alkole yöneliyor ikinize de birer bardak kahve yap.
Bugün de kahve içelim de.

Diğer seferinde başka bir içecek bul.
Smoothie yap meyvelerden.

Yani alkol aldığında rahatliyorsa bunu biraz zor bırakır. Daha doğrusu rahatlatmiyor ama kafa çakır olunca her şeyi unutuyor bu da rahatlamış hissini veriyor.

Ancak bağımlı olmaya doğru giderse daha zor. Bu sefer size de işkence olur.
Hayat kaliteniz düşer. Çünkü alkol aldığı günler gidip yatar aranızda bağ kalmaz zamanla.

Baktın ki alkole yöneliyor ikinize de birer bardak kahve yap.
Bugün de kahve içelim de.

Diğer seferinde başka bir içecek bul.
Smoothie yap meyvelerden.

Yani alkol aldığında rahatliyorsa bunu biraz zor bırakır. Daha doğrusu rahatlatmiyor ama kafa çakır olunca her şeyi unutuyor bu da rahatlamış hissini veriyor.

Ancak bağımlı olmaya doğru giderse daha zor. Bu sefer size de işkence olur.
Hayat kaliteniz düşer. Çünkü alkol aldığı günler gidip yatar aranızda bağ kalmaz zamanla.
Teşekkür ederim, deniyeceğim..

Back
X