Alkol problemi :(

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.802
1.794
408
Merhaba
İki yıllık evliyim ve yedi aylık hamileyim eşim alkol almadığı zamanlarda çok naif iyi niyetli Güler yüzlü biri
Etrafımızdaki herkes eşimi sever kendini çok çabuk kabul ettirir sevdirir aileme saygıda kusur etmez ama alkol ah o alkol artık git gide eşimi esir almaya başladı işi dolayısıyla çok fazla boş vakti var birde o bol vaktinde ben işteysem mutlaka alkol alıyor yıllarca bu yüzden tonlarca para ödedik alkole kızdım olmadı bağardım olmadı evi terketmeye kalktım bırakmadı ama artık iyice çıkmaza girdik hep aynı şeyler leş gibi kokarken ben alkol almadımlar bir daha ağazıma sürmicemler ilk hafta sonu yine alkollü geçen gün alkollüyken bana kahpe dedi o kadar ağarıma gitti ki babamda bir keresinde bana oros... demişti benim suçum niye neden en Yakınlarım beni bununla yaralıyor diye hüngür hüngür ağladım ben böyle bir adam değilim bir daha ağzıma sürmicem dedi ilk hafta sonu yine alkollü..Bazen öyle çok içiyor ki ciğerlerinden ses geliyor kusarken her alkolünde bana sarıyor doğru düzgün bir işte çalışmıyor daha anlatsam neler neler dökülür ailelere anlatamıyorum kendi annesine anlatsam eşim bana kahpelik yapma diyor benim annem yeni kanser atlattı anlatamıyorum yapma etme diyorum olmuyor ne yapacağımı şaşırdım artık başlarda hiç böyle değildi boş vakti kaldıkça her geçen gün değişti çirkinleşti bu durum çok mutsuzum dertleşmek istedim

Son düzenleme:
Hep birileri üzülmesin diye hayatımızı erteliyoruz, neden? Bizim yaşayacak güzel hayatımız yok mu? Annenizi siz mi kanser ettiniz? Allah şifa versin, eminim kızının böyle acılar çekmesi onu daha da üzer.
Ne bileyim başkaları üzülmesin diye istemediğimiz hayatı yaşamak zorunda olmayalım çünkü bunun için ömrümüz çok kısa. Bari kısa ömrümüzde başkalarının zevkleri için acı çekmeyelim.

Bir şekilde tedavi olmaya ikna etmelisiniz. Her bağımlı gibi inkarlar, bırakırımlar. Tek başına aşması çok zor.
Yazık size bide hamilesiniz.
İyi zamanlarında çocuğu üzerinden ikna etmeye çalışın bak bebek böyle ortamda büyümesin felan.
İnşallah düzelir, herşey yoluna girer canım.

Cevremde iki ornek cift var alkol yuzunden sorunlu olan biri caninin korkusundan birakti ciddi anlamda sagligini mahvetti
Digeri de esiyle aralarindahicbir saygisi olmayan birbirlerine agza alinmicak kufurler eden sonu siddete varan anlasmazlik sonunda ayrilan cift ve bu illet yuzunden maddi anlamdada kotuler ne dogru durust calisirlardi nede is begenirlerdi

Bırak defet gitsin. Bu nedir ya? Delice içip sapitan adam cehennem olsun. Zerre uğraşma ne köy olur ondan ne de kasaba

Keşke alkol problemini aşıp bebek düşünseydiniz. Ama olan olmuş. Ciddi bir rest çekmelisiniz bence. Ailenizin yanına gidin burnu sürtsün sizi kaybedeceğini anlasın bi.

Keşke alkol problemini aşıp bebek düşünseydiniz. Ama olan olmuş. Ciddi bir rest çekmelisiniz bence. Ailenizin yanına gidin burnu sürtsün sizi kaybedeceğini anlasın bi.
Bebek sahibi olurken bu kadar değildi hiçbir şey zaman geçtikçe hızla çığırından çıktı evet problem oluyordu arada kavgalarımız oluyordu bu konuda bende keşke diyorum hep hatta kızardım böyle bir adamdan ikinci çocuk niye yaparlar diye ilkinin gafletine bende düştüm ama İnan’ın normal zamanda o kadar sevgi dolu ki bende kendi sevgime yenik düştüm

Bırak defet gitsin. Bu nedir ya? Delice içip sapitan adam cehennem olsun. Zerre uğraşma ne köy olur ondan ne de kasaba
Bende hep düşünüyorum tek başına çocuk yetiştirmekten hiç korkmadı gözüm annem tek başına dört çocuk yetiştirdi Allah rızkını veriyor biliyorum ama ne kadar kırılsam da parçalansam da bir gün aşarız umuduna sarılıyorum her yolu deniyorum kızmak bağırmak hakaret gel güzelce konuşalım olmuyor belki en sonunda defedeceğim gerçekten hele bir de evladıma dokunsun zararı gerçekten bitireceğim ama Allah’a yalvar yakar aşmaya çalışıyorum şimdilik

Ona sorarsan ben destek olacağım bir de evi terketmek istememi başıma kakıyor hep ben destek olamıyor muşum kaldıramıyormuşum onu alkollüyken bir araba saçmalıyor biraz önce yine konuştuk sende annemde değil mesele ben önce kendim için bırakacak savaşıcam dedi tabi ki inanmıyorum buna ama bu dönem kafam balon gibi sağlıklı düşünemiyorum

17 senelik evliyim bıraksaydı benim eşim bırakırdı. Ne yapsan ne etsen asla bırakmaz bn her yolu denedim ama malesef halaa kendimi alıştırmaya calışıyorum neye cabalıyosam huylu huyundan asla vazgecmez sende buna bence alışmalısın. İyi yönlerini görerek hayata kendini motive etmeye bak yoksa hayatın çekilmez bi hal olur kendinede bebeğinede yazık edersin. Allah yardımcın olsun inş.

A
Baskasi icin yasama kendin icin yasa.

Sizi eskiden hatirladim . Sorununuz icin ise cok uzuldum sahiden , esiniz insallah duzelmek ister.

Babam annemle evlendiklerinden beri alkol alır. Neler neler yaşandı ahh,bütün gençliğim evde alkollü bir babayla geçti. bize karşı şiddeti,huzursuzluğu olmadı aslında içer gelir yatardı. Ama doğru dürüst bir akşam yemeği soframız olmazdı mesela,akşam çöktümü başlardık düşünmeye ne zaman gelecek,ne kadar içmiş olacak,kavga çıkacak mı? Çünkü annemde dayanamaz konuşurdu. Kaç defa gecenin bir vakti yatağımızdan kaldırdı kardeşimle biz annenle boşanıyoruz,anneni mi seçiyosunuz beni mi diye...sabah olunca hiçbirşey olmamış gibi devam. Çok kızdım anneme bırak şu adamı diye. Neden cesaret edemiyosun biz bize yeteriz diye. Evden gönderdik aylarca eve döndü yine devam,ben lisedeydim gözümüzün önünde dövdü dedem tekme tokat bırak diye,bir kere merdivenlerden yuvarlandı,bir kere saatler sonra hastanede bulduk içtiği arkadaşları yola atıp gitmişler cüzdanını arabasını alıp gittik hastaneye kendinde değil. Eşimin istemeye geleceğini söyleyemedim 2 hafta çünkü hep sarhoştu daha hatırlayamadığım yada yazıp dahada uzatmak istemediğim bir sürü travma.
Uzun yazdım biliyorum ama okuyun ki önünü almazsanız neler yaşayacağınızı az çok tahmin edin. Babamdan nefret ederek büyüdüm,ölsün diye dua ederdim hep. Kardeşimde bende evlendik yaşı 60a dayandı artık sokakta içmiyor eve getirip 2 bira içiyormuş inanın buna şükür diyoruz,sarhoş olmuyor diye. Beni kardeşimi evlendirdi,şimdi sürekli gelir gider hatırımızı sorar,kızıma çok düşkündür bişeyleri tamir çabasında ama çok geç.Eğer eşiniz kurtulmayı seçmezse bu illetten karnınızdaki bebeğinizde aynı duyguları hissedecek babasına. Önlem almazsa eşiniz artarak devam edecek çünkü. Tedavi için ikna edin,ikna olmuyorsa siz yol yakınken dönün. Dilerim kurtulursunuz eşinizde sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…