benim annem ve babam arada evde yemekte içerler,böyle büyüdüm ama hiçbir zaman sarhoş olmadılar.bir kadeh falan içerler o kadar.akrabalarımızda içerler ama hiçbir zaman içki yüzünden bir taşkınlık,bir terbiyesizlik olmadı.ne bir hakaret ne bir kavga ne bir küfür.bu yüzden bu bende rahatsızlık uyandırmadı.ama aşırıya kaçan durumlar olsaydı rahatsız olabilirdim.anne ve babamın arkadaşlarından bazıları da içiyorlar ve eğer yılda bir yemeğe çıkarlarsa orada hep beraber içerler.kendileri zaten olay çıkaracak ya da içmesini bilmeyen insanlarla içmezler.şimdi geçen seneye kadar içki ile ilgili hiçbir problemim yoktu( kendimde yılda bir içki içersem içerim ama asla sarhoş olmadım,bir tane falan içerdim.),ta ki bir arkadaşımın içki içince değişen karakterine şahit olana kadar.inanın beni içkiden soğuttu,korkuttu.ailemde ve akrabalarımda hiçbir zaman görmediğim durumları gördüm ve içkiden soğudum.onunla dışarı çıkmaya korkar oldum ya içerse diye o kadar sevmeme rağmen.bence evlenmeden önce o insan içiyorsa eğer içkiliyken nasıl bir tavır takındığını görmek gerekiyor.