Alkolik bir eş

Ben bu platforma beni tanımayan kişilerin yorumlarını dinlemek için katıldım. Yalnız bu yorum çok nezaketsiz ne yazık ki.
Ben ifade edememişim sanırım, 6 ay flört sonrasında nişan ve nikah kıyıldı.
Zaten alkol vs almıyordu bu süreçlerde. Devam eden aylarda da kesinlikle alkol almadı. Sonrasında 1 defa alkol aldı. Ben de bu kısımda zaten nikah var boşanmış olacağım her koşulda diye düşündüm. (Doğru ya da yanlış bunu tartışmıyorum çünkü bu geçmişte kalmış) mevzu şu an içinde bulunduğum durum.
Teşekkür ederim yorumunuz için de.
Evlilik iptali yapabilirdiniz aynı evde yaşamadan önce.

Konu sahibi, üzgünüm ama siz görmek istemeseniz bile bu adamın ne olduğunu bilerek evlenmişsiniz.

İçki var,
Alkol bağımlılığı var,
Kumar oynanacak kötü yeri bilecek kapasite var.

Yani bunlar sonradan çıkacak şeyler değil. Adam it kopukmuş. Bu öyle 1.5 yıl hiç fark edilmeyecek şeyler değil. Ha ailesine işine bir anda bir şey olur üzüntüden kahrolur bu yola düşer bu ayrı. Ama sizinki baştan leş. Hiç kusura bakmayın öyle önceden böyle değildi gibi şeylere inanmıyorum.

Boşanacağını sanmıyorum. Bu yüzden buradaki yorumlara kendi içinde bahaneler bulup, ayrılmayacağını düşünüyorum. Hala diyorsun "şans mı versem napsam yhaa" birde bu para konusunda garip garip şeyler yazmışsın, tutarsız. Ben içki içmiyorum ama içki içmek için dünya para gerekiyor. Adam nereden para bulup içiyor haberin yok. Bu nasıl evlilik. Yani sırf "evlenmiş olmak" "kurulu düzen sahibi olmak" için mi evlendin?
Para konusunda şöyle, evlendikten sonra ilk alkol alışında maaşının yarısını harcamıştı. Kumarda da kaybetmemiş.
Ama bu son içişinde ben de görüşmeyi reddettiğim için başıboş kaldı ve kredi çekerek alkol ve kumara harcamış yaklaşık 100bin tl.
Yani ilk kez bu kadar harcadı ve ben de buna ilk kez şahit oldum.
Boşanma olayı bırakın ailede sülalede bile yok, doğru olanın bu olduğunu biliyorum ama çok zor geliyor. Zaten yazma maksadım da o, benzer şeyler yaşayan ya da çevresinde varsa yazan olur diye.
Benim de ekonomik özgürlüğüm var. Allah’a bin şükür muhtaç değilim. Ama evime ne haram para ne alkol girsin istemiyorum.
Bunlar aşikarmış şimdi düşününce anlıyorum ama o zamanlar farkına varamıyordum ki. Yaşandı bitti gibisinden bahsediyorlardı.
Bir de şu an geçmişte yaptığımız hataları konuşmak ne fayda sağlar ki?
Maksadım düzgün aile ortamı görmemiş, Allah’a yakınlaşsın, düzelsindi. Çok da emek verdi şahidim ama durum böyle maalesef:(

Yani şöyle. Benimle tanışma döneminde 8 ay boyunca alkol almadı kendi istediğiyle. Tabii ben de bilm

Zaten ilk kez bu şekilde alkol aldı: ben onu annesine bırakıp eve döndüm 11 gün de görüşmedim. Bu süreçte beni de kaybetme duygusundan içmiş etmiş. Şimdi de ne olur bilmiyorum, o yüzden sizden fikir almak istedim

Alkol-kumar için kredi çeken adamdan eş olmaz. Bence yolun başındayken bitirin.

Para konusunda şöyle, evlendikten sonra ilk alkol alışında maaşının yarısını harcamıştı. Kumarda da kaybetmemiş.
Ama bu son içişinde ben de görüşmeyi reddettiğim için başıboş kaldı ve kredi çekerek alkol ve kumara harcamış yaklaşık 100bin tl.
Yani ilk kez bu kadar harcadı ve ben de buna ilk kez şahit oldum.
Boşanma olayı bırakın ailede sülalede bile yok, doğru olanın bu olduğunu biliyorum ama çok zor geliyor. Zaten yazma maksadım da o, benzer şeyler yaşayan ya da çevresinde varsa yazan olur diye.
Benim de ekonomik özgürlüğüm var. Allah’a bin şükür muhtaç değilim. Ama evime ne haram para ne alkol girsin istemiyorum.
Bunlar aşikarmış şimdi düşününce anlıyorum ama o zamanlar farkına varamıyordum ki. Yaşandı bitti gibisinden bahsediyorlardı.
Bir de şu an geçmişte yaptığımız hataları konuşmak ne fayda sağlar ki?
Maksadım düzgün aile ortamı görmemiş, Allah’a yakınlaşsın, düzelsindi. Çok da emek verdi şahidim ama durum böyle maalesef:KK43:
Anlasamadiginiz, hayat görüşünüzün uymadigi insanla bosanmak zor değil. Hata uzerine hata eklemeyin artik. Evlenmeden once bir sekilde gormemis/gormezden gelmissiniz. Duzelir diye beklerseniz daha cok beklersiniz. Burada acilan birsuru konu var. Eşim duzelmisti, o ara cocuk yaptik diyorlar. Duzelmeden kasit 2-3ay alkol almamak. Sizde duzeldi sanip bir cocuk yaparsaniz hic bosanamazsiniz

Siz boşandınız mı daha önce?
Yok boşanmadım. Ömür boyu o acıyla yaşayacak olmayacağını biliyorum. Evet üzüleceksin, özleyeceksin, ama zamanla aşacaksın. Yeteri kadar şans vermişsin, adam 1 ay içmez 2. Ay başlar. Sürekli inişli çıkışlı bi evliliği kim ister ki. Sende kendini heba erme bu yolda demek istiyorum.

Evet, sevgiliyken alkol almıyordu. Çünkü ben dindar bir insanım alkol varsa ben yokum dedim. Ve gayet 8 ay boyunca alkol almadı. Alkolik olduğunu anlamamıştım. Zaten alkol nedir onu bile bilmem. Süper bir ilişkimiz vardı. Sonra nişan ve nikah kıyıldı ben istedim yani. Nikahtan sonra da alkol patladı 2 kez

Siz cidden o 8 ayda alkol almadigini mi düsünüyorsunuz? Alkolik olmak kolay yenilecek bir bagimlilik degil..ilac almak yetmez. Allah kolaylik versin ama sahsen basinizi bosuna yakmissiniz bari geri kalan ömrünüzü kurtarin

Evliliğe devam etseniz hem borçlarını ödeyeceksiniz,hem evi geçindireceksiniz.Bu arada yeni borçlar çıkacak.Alkol,kumar borçları.Hep borç içinde bir hayat.
7 ay da 100 bin tl borç.

Evliliğe devam etseniz hem borçlarını ödeyeceksiniz,hem evi geçindireceksiniz.Bu arada yeni borçlar çıkacak.Alkol,kumar borçları.Hep borç içinde bir hayat.
Bunu ben de düşünüyorum çünkü şimdi kendi maaşıyla anca kredileri öder. Belki tam yetmez bile.
Şimdiye kadar maaşımdan tek kuruş harcatmadı ev için. Ama bundan sonra böyle olur ki ben bunu sağlayamam. Yapsam bile başına kakarım kendimi tanıyorum. Çünkü haram yoldan edinilmiş bir borç.
Bir de hala efe efe konuşuyor ben küllerimden doğarım bilmem ne.
Ama en son çok ağladı galiba ben de bundan çok etkilendim. Çünkü boşanma avukatıyla konuşmuştum bile. Şimdi namus şeref diyor. Hem de babamın önünde.

Siz cidden o 8 ayda alkol almadigini mi düsünüyorsunuz? Alkolik olmak kolay yenilecek bir bagimlilik degil..ilac almak yetmez. Allah kolaylik versin ama sahsen basinizi bosuna yakmissiniz bari geri kalan ömrünüzü
Siz cidden o 8 ayda alkol almadigini mi düsünüyorsunuz? Alkolik olmak kolay yenilecek bir bagimlilik degil..ilac almak yetmez. Allah kolaylik versin ama sahsen basinizi bosuna yakmissiniz bari geri kalan ömrünüzü kurtarin
Almadı diye düşünüyorum çünkü ailesi hep teşekkür ederiz sayende oğlumuz alkolü bıraktı falan dediler

Bunu ben de düşünüyorum çünkü şimdi kendi maaşıyla anca kredileri öder. Belki tam yetmez bile.
Şimdiye kadar maaşımdan tek kuruş harcatmadı ev için. Ama bundan sonra böyle olur ki ben bunu sağlayamam. Yapsam bile başına kakarım kendimi tanıyorum. Çünkü haram yoldan edinilmiş bir borç.
Ama en son çok ağladı galiba ben de bundan çok etkilendim. Çünkü boşanma avukatıyla konuşmuştum bile. Şimdi namus şeref diyor. Hem de babamın önünde.
Küllerinde doğacak adam bu kadar sorumsuz bir şey yapmazdı.100 tl yi çat diye içip kumar da kaybetmiş.Ne kadar zaman da ödeyebilir?Maaşı ne kadar?Bu alkol sorunundan dolayı işten atılırsa ne olacak?Tedavi gördüğü kayıtlar da bellidir.Tekrar iş bulabilir mi?Yeniden kumar oynayıp,içerse sizin paranızı da alır.Altınları alır,bozdurur.Ömür boyu çalışsanız da bu adamla geçim zorluğu çekersiniz.Daha başka sorunlar da olabilir.Ama burada yazmak istemiyorum.

Almadı diye düşünüyorum çünkü ailesi hep teşekkür ederiz sayende oğlumuz alkolü bıraktı falan dediler
Ailesi biliyormuş.Size evlenmeden önce söylemediler mi?Aileler de baş edemeyip bazen evlendirip başlarından atıyorlar.El kızı baksın,ne yaparsa yapsın diye.

Anka kuşu mübarek...

Benim ailem alkolik erkek dolu. Bazısı doğrudan akraba, bazısı enişte kontenjanından. Eşleri ayrı ziyan oldu, çocukları ayrı ziyan oldu. Kendinizi böyle bir hayata mahkum etmeyin.

Arkadaşlar selam,
7 ay önce evlendim. Evlenmeden önce 1,5 yıllık bir tanışıklık ve nişanlılık süreci geçirdim. Eşimin alkol problemi olduğunu biliyordum ama 2 defa alkol konusu patladı. Bu zamanlarda da zaten nikahımız vardı. Ben de ha şimdi boşanmışım ha evlendikten sonra dedim ve düğünümüz vs oldu.
Eşimin ailesi doktor ama anne baba ayrı.
Çok değişik zor insanlar.
Eşim düğünden önce bir daha olmayacağına söz verdi.
Evlendikten 3 ay sonra alkol aldı. Tedavi süreci devam ediyor tabii, şimdi de 10 gün önce tekrar almaya başladı. İlaçları bitmişti şimdi ilaçlarını aldı ve alkol almıyor. Ama biz 10 gündür görüşmüyoruz. Onu annesinin evine gönderdim ben de evimde ailemle birlikte kalıyorum.
2 gün önce gelip namusum ve şerefim üzerine yemin ederim bir daha almayacağım alkol dedi. Alkolle birlikte kumar da oynuyor bu arada.
100 bin tl kumarda kaybetmiş. Zaten kıt kanaat ay sonunu getirmeye çalışıyoruz.
Bu son şans olacak ama yaşım genç, kendimi heba etmek de istemiyorum. Tek sorun onu çok seviyorum.
Öyle bir çaresizim ki, Allah’ın imtihanı bu biliyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum.
Boşanmak çok zor geliyor. Ben de çok duygusalım sevgilimden ayrılırken bile çok acı çekerdim. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum.
Sizlerden yaşayan var mı? Boşanmak nasıl bir şey? Bunları hissetmek doğal mı?
Bile bile lades dediğiniz şeylere ALLAH'IN imtihanı demeyin.Aklinizi kullanın ,kumarci ,alkolik adamı çekmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz........

Ailesi biliyormuş.Size evlenmeden önce söylemediler mi?Aileler de baş edemeyip bazen evlendirip başlarından atıyorlar.El kızı baksın,ne yaparsa yapsın diye.
Büyük konuşmuyorum ama benim böyle oğlum olsa evlendirmem. Annesi ufaktan çıtlatıyordu ama ufak sorunlar gibisinden.
Şimdi de geçen gün beni aramış iyi günde kötü günde dedin evlenirken yanında ol diyor.
Ben de bakıcı mı tuttunuz oğlunuza dedim.
Sen çekmiyorsun ben çekiyorum diyor e tabii sizin oğlunuz çekeceksiniz dedim.
Ben bu şekilde istemiyorum evlilik falan dedim.
Şimdi de telefonlarımı açmıyor bi kez aramıştım bu konuşmadan sonra, açmadı :)

Anka kuşu mübarek...

Benim ailem alkolik erkek dolu. Bazısı doğrudan akraba, bazısı enişte kontenjanından. Eşleri ayrı ziyan oldu, çocukları ayrı ziyan oldu. Kendinizi böyle bir hayata mahkum etmeyin.
Özellikle böyle hikayeleri olan kadınlardan duymak için yazdım. Teşekkür ederim yorumunuza

Anka kuşu mübarek...

Bile bile lades dediğiniz şeylere ALLAH'IN imtihanı demeyin.Aklinizi kullanın ,kumarci ,alkolik adamı çekmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz........
Haklısınız

Küllerinde doğacak adam bu kadar sorumsuz bir şey yapmazdı.100 tl yi çat diye içip kumar da kaybetmiş.Ne kadar zaman da ödeyebilir?Maaşı ne kadar?Bu alkol sorunundan dolayı işten atılırsa ne olacak?Tedavi gördüğü kayıtlar da bellidir.Tekrar iş bulabilir mi?Yeniden kumar oynayıp,içerse sizin paranızı da alır.Altınları alır,bozdurur.Ömür boyu çalışsanız da bu adamla geçim zorluğu çekersiniz.Daha başka sorunlar da olabilir.Ama burada yazmak istemiyorum.
Özünde iyi merhametli biri. Alkol yüzünden çok deforme olmuş tabii.
Ben de söyledim işten atarlar seni devam edersen beni boşver sen zaten küllerinden doğarsın da işten de atarsalar annen de almaz eve benle ya da bensiz alkolden vazgeç. Kendine saygın olsun dedim

Büyük konuşmuyorum ama benim böyle oğlum olsa evlendirmem. Annesi ufaktan çıtlatıyordu ama ufak sorunlar gibisinden.
Şimdi de geçen gün beni aramış iyi günde kötü günde dedin evlenirken yanında ol diyor.
Ben de bakıcı mı tuttunuz oğlunuza dedim.
Sen çekmiyorsun ben çekiyorum diyor e tabii sizin oğlunuz çekeceksiniz dedim.
Ben bu şekilde istemiyorum evlilik falan dedim.
Şimdi de telefonlarımı açmıyor bi kez aramıştım bu konuşmadan sonra, açmadı :)
İşte dediğim gibi.Başta ufak sorunlar gibi göstermişler.Başlarından atmışlar.Kendinizi kullandırmayın.
Bu arada benim de böyle durumda olan bir yakınım var.Çocukları da var.O çocuk her gün sızan babasıyla vakit bile geçiremiyor.En basiti arabayla bir yere gitmek bile problem.Sosyalleşemiyorlar çünkü dışarı da içip sapıtıyor.Maaşını hep içkiye yatırıyor.Çok yükselecek bir pozisyon da ama onu bile o kafayla beceremiyor.Daha çok şey var.Karakolluk durumları,kavgalar…

Back
X