• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alkolik hacı

Herkes dinini kendi bildiği gibi yaşar. İlginç bişey yok aslında. Algılarımız böyle şekillendirildiği için ilginç geliyor.

ama din bazı sorumlulukları gerektiriyor hibi geliyor ve namaz kılacak kadar düşünen ve dini bilen biri içki içmesi ilginç canım ondan sonuçta haram olduğu açıkca belirtilmiş tabikide kendi tercihi bizi ilgilendirmez....

İçki içip denize girmesi sorun değil hem onları yapar hemde artı olarak namazını kılıyorsa ne güzel :31: bence sorun ramazanda içki içmesi :26: mesela ben oruç tutmuyorum ama ramazanda içki içmem içende keyfi bilir tabi :27:

namaz kılmayı biliyor da ramazan günü şişeleri de yuvarlamayı biliyor
götür evladım götür... amannnnn Bülent ablamızdan gelsin :D

İçki içip denize girmesi sorun değil hem onları yapar hemde artı olarak namazını kılıyorsa ne güzel :31: bence sorun ramazanda içki içmesi :26: mesela ben oruç tutmuyorum ama ramazanda içki içmem içende keyfi bilir tabi :27:

yok bibi hem namaz kılıyor hemde ramazanda içki içiyor ee namaz niye kılıyor allahın emri diye ee içki niye içiyor peki oda allahın yasağı değil mi
bunu bilip uygulamak ilginç geldi vallaha :9:

Bir kacgun önce arkadaşım ve ablasiyla bir yerde oturduk iki duble birşeyler içtik, kendisi bizden fazla içti , kafasi biraz çakır olunca buseferde ben namaz kiliyorum beş vakit namazımi aksatmam regli olduğum ıçin niyetli değilim keşke icmeseydim dedi :53:
Bundan 2gun öncede straplez bikiniyle denize girdi hatta güneşlenirken çok rahattı, beni günaha soktunuz günahım sizin boynunuza diyor, sirtida gunesten feci yandi; gordunuzmu allah beni cezalandırdı sizin yüzünüzden dedi.
Daha yeni yazistik ve bana ne desin ;
-girdim bir günaha yarın birdaha içelim mi? diye teklifte bulundu .Arkadasimida kırmak istemiyorum ama kafama takıldı acaba ablası rahatsız olabilirmi ?

İşte ben bu insanlardan korkuyorum ya kişilik bunalımı yaşıyor. Lan bi dediğin bi dediğini tutsun. Yok dinini yaşama şekline laf etmem. Hem içki içip ertesi gün orucunu tutsun ama günaha girdiğini düşünmeyecekse yapsın bunu ne bu be. Timsah gözyaşları. Yaptığının yanlış olduğuna inanıp yine yapıyor. Enteresanmış.

Bir kacgun önce arkadaşım ve ablasiyla bir yerde oturduk iki duble birşeyler içtik, kendisi bizden fazla içti , kafasi biraz çakır olunca buseferde ben namaz kiliyorum beş vakit namazımi aksatmam regli olduğum ıçin niyetli değilim keşke icmeseydim dedi :53:
Bundan 2gun öncede straplez bikiniyle denize girdi hatta güneşlenirken çok rahattı, beni günaha soktunuz günahım sizin boynunuza diyor, sirtida gunesten feci yandi; gordunuzmu allah beni cezalandırdı sizin yüzünüzden dedi.
-girdim bir günaha yarın birdaha içelim mi? diye teklifte bulundu .Arkadasimida kırmak istemiyorum ama kafama takıldı acaba ablası rahatsız olabilirmi ?

ben olsam kırmadan mesafemi koyar bir daha görüşmezdim:ssz:

ben her günahın yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. yani bir yerden günah işledi diye komple oruç tutmasın namaz kılmasın mı?

nasıl ki inanan kişiler de dayanamayıp arada fal baktırabilir ya da günah olduğu bile bile sürekli dedikodu yapar.

elbette içki içmek büyük günahlardan olduğu için bu tavrı garip ama alışmıştır bırakamıyordur.

insan nefsi işte demek ki kendine hakim olamıyor.:ssz:

ama yaptıklarından sizi suçladığı için ben olsam onunla buluşmazdım hele de ramazanda. yine içer içer suçu size atar:9:.

yok bibi hem namaz kılıyor hemde ramazanda içki içiyor ee namaz niye kılıyor allahın emri diye ee içki niye içiyor peki oda allahın yasağı değil mi
bunu bilip uygulamak ilginç geldi vallaha :9:
Ben şöyle düşündüm mesela ben içki içerim yeri gelir denize falanda giriyorum ama namaz kılmıyorum o arkadaş namaz kılıyorsa artı olarak görürüm onu ama ramazanda içki içmek hoş değil helede namaz kılan biri bunu daha iyi bilmeli :ssz:

Back
X