• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alkolik hacı

una rağmen bir müslüman haram olduğunu bilerek ve inkâr etmeden içki içerse günahkâr olur. Fakat bu, onun ibadetlerini yapmasına engel değildir. Allah Teala bu konuda bir ölçü koymuştur. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:

“Ey İnananlar! Sarhoşken, ne dediğinizi bilene kadar (…) namaza yaklaşmayın.” (Nisa,4/43)

Buna göre içki içen bir müslüman namaz kılmak isterse sarhoş olmamalıdır. Ayakta durabilmeli ve ne söylediğinin farkında olmalıdır. İçki içen kişi işte bu şartları yerine getirene kadar namaz kılamaz.

İçkiyi bırakıp tevbe eden bir müslüman da kesinlikle kırk gün beklememeli, en yakın vakitten başlayarak namazlarını kılmalıdır.

Bir kacgun önce arkadaşım ve ablasiyla bir yerde oturduk iki duble birşeyler içtik, kendisi bizden fazla içti , kafasi biraz çakır olunca buseferde ben namaz kiliyorum beş vakit namazımi aksatmam regli olduğum ıçin niyetli değilim keşke icmeseydim dedi :53:
Bundan 2gun öncede straplez bikiniyle denize girdi hatta güneşlenirken çok rahattı, beni günaha soktunuz günahım sizin boynunuza diyor, sirtida gunesten feci yandi; gordunuzmu allah beni cezalandırdı sizin yüzünüzden dedi.
Daha yeni yazistik ve bana ne desin ;
-girdim bir günaha yarın birdaha içelim mi? diye teklifte bulundu .Arkadasimida kırmak istemiyorum ama kafama takıldı acaba ablası rahatsız olabilirmi ?

Arkadaşının ablasindan helallik istemen gerekebilir bu kısmı iyi düşün.. Efendimiz 'Kim bir kulun bu dünyada ayıbını örterse Allah da ahirette onun ayıbını örter' der..Bunca insanın da o kişi hakkında yorum Yapmasına sebep olmak ayrica bir hak geçmesi diye düşünüyorum. . Dikkatini Çekerim arkadaşım. . Ayıplar örtülmek kusurlar duzeltilmek icindir Demişler..

Arkadaşının ablasindan helallik istemen gerekebilir bu kısmı iyi düşün.. Efendimiz 'Kim bir kulun bu dünyada ayıbını örterse Allah da ahirette onun ayıbını örter' der..Bunca insanın da o kişi hakkında yorum Yapmasına sebep olmak ayrica bir hak geçmesi diye düşünüyorum. . Dikkatini Çekerim arkadaşım. . Ayıplar örtülmek kusurlar duzeltilmek icindir Demişler..

ama hiç birini tanımıyoruzki,örnek vermiş sadece ,bilmiyorum:44:

Ayrıca söylemeden geçemiycem ,konu başlığınız çok itici ,hoş değil,yani hacılık ulvi bir görev ,kutsal bir mertebe ,böyle alkol ile anılması hoş olmamış.ayrıca arkadaşınız zaten hacı değil değilmi ,sadece benzetme yapmışsınız ,yani arada başını örten ,arada denize giren ,bazen namaz kılıp ,bazen içki içen biri ile bir hacıyı aynı kefeye koyamassınız.

ama hiç birini tanımıyoruzki,örnek vermiş sadece ,bilmiyorum:44:
Konu sahibini uyarmak istedim sadece. Taninmasa dahi giyabinda hoş olmayan şekilde bir konuşma mevcut. Kaldı ki kimse kimsenin dinini diyanetini değerlendirme lüksüne sahip degildir. Bir kusur gördüm düzeltmek istedim dikkate alınır yada alınmaz beni ilgilendirmez. Ben üstüme düşeni yaptım.

Konu sahibini uyarmak istedim sadece. Taninmasa dahi giyabinda hoş olmayan şekilde bir konuşma mevcut. Kaldı ki kimse kimsenin dinini diyanetini değerlendirme lüksüne sahip degildir. Bir kusur gördüm düzeltmek istedim dikkate alınır yada alınmaz beni ilgilendirmez. Ben üstüme düşeni yaptım.

ben karıt görüş olmak adına yazmadım inanın..burada örnekleri tartışıyoruz..tartışma platformu çok güzel..örnek olmasa tartışamayız..ama deşifre yokki..
biede bir arkadaş başlıkla ilgili yazmış..koskoca gazete vs sahipleri sürekli bu tarz başlıklarla örnek oldu..onlar böyle yaptıktan sonra:31:

Okurken lisede bir arkadaşımın annesi geldi aklıma.
Ramazan boyunca oruç tutup iftardan sonra bayan bayana kumar oynayıp sahura kadar rakı içerlerdi:)))
Duyduğumda çok gülmüştüm:))
Herkes inandığı gibi ibadet eder tabii bizi ilgilendirmezde, bunun günahı niye sizin olsun ki?
Hala kafası iyi mi acaba arkadaşınızın?

Ayrıca söylemeden geçemiycem ,konu başlığınız çok itici ,hoş değil,yani hacılık ulvi bir görev ,kutsal bir mertebe ,böyle alkol ile anılması hoş olmamış.ayrıca arkadaşınız zaten hacı değil değilmi ,sadece benzetme yapmışsınız ,yani arada başını örten ,arada denize giren ,bazen namaz kılıp ,bazen içki içen biri ile bir hacıyı aynı kefeye koyamassınız.

Hacı değil ama hacca gitmeyi düşünüyormuş, geleceğin hacı adayı.

bibiskremversem,
kuzucum dini konu ve yorumlar yasak, herbirinize ayrı ayrı site kurallarıyla ilgili kurs vereceğim sonunda:4:

Back
X