• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkoliklik

Yani ailenizin sizin hayatınıza karışmasına engel olursanız sorun olmayacaktır. Eşim denge kuramasa ailesinden çekinse onların tepkisine göre bir tavır beklese yürümezdi.
Sizin tavrınız önemli
İşte bizi hep pasif yetiştirdiler bittim ben ya umarım işe girince düzelir

Bir arkadaşım var haftada 2 kere alkol alıyor.Önceden haftada 1 alıyordu.Daha 19 yaşında.Bira ve şarabın alkolünün az olduğunu,vücuda yararları olduğunu söyledi.
Ben de onun nadiren içenler için olduğunu söyledim “en azından ayda bire indirmelisin” dedim.Haftada ikinin özellikle o yaş için çok olduğunu söyledim.
Doğru mu söylüyor pek bilgim yok ama alkolün fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.Ben arkadaşça uyarımı yapıp fikrimi belirtip geçtim ama bağımlılık seviyesine gitmesinden korkuyorum.
Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.
Sizce bu arkadaşın durumunda tehlikeli bir şey var mı ben mi abartıyorum ?
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigara veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
KONU DÜZGÜN ANLAŞILMAMIŞ.ARKADAŞIM ALKOLİK DEMİYORUM,ALKOLÜN SIKLIĞINI ARTIRIP BAĞIMLI OLABİLECEĞİ BİR DURUM MU YAŞIYOR BÖYLE BELİRTİLERİ VAR MI ONU MERAK ETMİŞTİM.ENDİŞEM DE SAĞLIĞI AÇISINDAN.İÇKİ İÇENLERİ ÖTEKİLEŞTİRMİŞİM GİBİ DAVRANANLAR OLDU.
Haftada 2 defa alkol almak o yaştaki bir genç için bence fazla. Bağımlılık geliştiriyor olabilir. Ailenin farkinda olması ve güzellikle önünü alması gerekir. Ben şahsen taptazecik çocuğumun o yaşta ne alkol ve sigara kısaca kendine zarar verecek bir bağımlılığı olmasını istemem. Bağımlı olacaklarsa sanata, spora bağımlı olsunlar.

Back