• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkoliklik

Bir arkadaşım var haftada 2 kere alkol alıyor.Önceden haftada 1 alıyordu.Daha 19 yaşında.Bira ve şarabın alkolünün az olduğunu,vücuda yararları olduğunu söyledi.
Ben de onun nadiren içenler için olduğunu söyledim “en azından ayda bire indirmelisin” dedim.Haftada ikinin özellikle o yaş için çok olduğunu söyledim.
Doğru mu söylüyor pek bilgim yok ama alkolün fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.Ben arkadaşça uyarımı yapıp fikrimi belirtip geçtim ama bağımlılık seviyesine gitmesinden korkuyorum.
Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.
Sizce bu arkadaşın durumunda teh⁷likeli bir şey var mı ben mi abartıyorum ?
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigara veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
Ayrıca bu arkadaşın maddi durumu çok iyi değil ama alkol için o kafaya değdiğini düşünüyor,yani para verilirmiş.
Haftada 2 bağımlılık değil keyiftir. Birçok insan her akşam bir kadeh içer eşiyle dostuyla veya yalnız. Bunlar bağımlılık değildir. Her gün birkaç şişe içiyorsa, bütün parasını ona verip hayatını sekteye uğratıyorsa o zaman bağımlılık olur.

Abartmışsınız.
Biz haftasonu iki gün şarap içeriz birer kadeh. Bazen ayda bir iki rakı da içeriz hiç yoksunluk krizi sarhoşluk gibi şeyler yaşamayız. Dozunda içeriz.
Ayrıca evet, şarap ve birada dışardan alkol konmaz. Bakterilerin şekeri yiyerek femante etmesiyle alkol oluşur, zararlı değildir. Boza mantığında bir içecektir
Umarım yaa endişem onun sağlığı başka bir şey yok.
Rafine şeker evet çok daha zararlı onu biliyorum ve tamamen bıraktım gibi.
Ama gelin de bunu onun ailesine ve toplumumuza anlatın. :(

Haftada 2 bağımlılık değil keyiftir. Birçok insan her akşam bir kadeh içer eşiyle dostuyla veya yalnız. Bunlar bağımlılık değildir. Her gün birkaç şişe içiyorsa, bütün parasını ona verip hayatını sekteye uğratıyorsa o zaman bağımlılık olur.
Yok şimdiki durumu için demedim dozu kaçırıp kendine zarar verir mi diye dedim

Sarhoş da olabilir.
Bir kere sarhoş oldun gitti, artık hep sarhoş olana kadar içeceksin durumu da yok.
Ben hamilelik emzirme üç sene mola verdim alkole, ilk emzirme bitiminde anneme babama bir gece emanet edip sarhoş olana kadar içtim. O hissi özledim. Bu yine beni alkolik yapmaz.
Alkol konusunda hassasiyeti olan bir ailede büyüdünüz belli ki, ama benim yedi ceddim alkolü sever hiç kötü bir olay da görmedik yaşamadık, aramızda alkolik bir kişi var o da 85 yaşında hala zararı kendine bir insandır.
Arkadaşınız sizden tavsiye beklemiyorsa ayrıca alkolüne de karışamazsınız.
Ben eskiden çok alkol kullanırdım, şimdi kilo verme sürecinde olduğum için az içiyorum. Ayda yılda bir Çok içersem içerim.
Emin olun rafine şeker Tüketmek daha büyük ve zararlı bir bağımlılık
Arkadaşımla ilişkimiz böyle o kuşkulandığı bir durum olsa o da söyler üzülür.
Kendi ailesi de hassas kusarken bile gizli kusuyor :(
Ailelerimiz şişesini görse küfrediyorlar o derece.Biz öyle olmadık tabii.
Rafine şekerin de zararını biliyorum,özellikle o bisküviler,gofretler,çikolatalar,krakerler,meyve suları,kola vs. hepsini bıraktım.
Sadece cipsi çok sevdiğim için bırakamadım,onu da ayda 2 kere falan yiyorum film izlerken iyi gidiyor diye.
Migrosta alkol olsa kesin ben de alır içerdim😂

Tek farkı kükürt olması. O da biraz mideyi yakabilir. O kadar. Zararlı değil. Ev şarabı birası yapmak çok zor iş. Herkesin uğraşacağı şeyler değil bana göre. Benim dayım yapar, her sene bizim payımıza 4 lt düşer. Onun dışında orta kalite şarap alırız.
Garip gelecek ama siz hangi ülkelerde veya hangi şehirlerde doğdunuz ya bayağı şanslısınız gerçekten :) Çok içten bir şekilde yazıyorum bunu yanlış anlamayın.Yüzümde tebessüm oluştu.Şarap yapan dayı bizim için anca ütopya olabilir.

Garip gelecek ama siz hangi ülkelerde veya hangi şehirlerde doğdunuz ya bayağı şanslısınız gerçekten :) Çok içten bir şekilde yazıyorum bunu yanlış anlamayın.Yüzümde tebessüm oluştu.Şarap yapan dayı bizim için anca ütopya olabilir.
Babam egeli annem eskişehirli. İki tarafta da içmeyen pek yoktur. Hatta ilk içkimi de babamla amcam yazlıkta içirmişti kuzenlerle hepimiz 16dık o zaman.
Şimdi de bazen toplanırız ailecek rakı sofrası kurarız.
Babamla şimdiki eşim sevgiliyken meyhaneye giderdik mesela😄

Babam egeli annem eskişehirli. İki tarafta da içmeyen pek yoktur. Hatta ilk içkimi de babamla amcam yazlıkta içirmişti kuzenlerle hepimiz 16dık o zaman.
Şimdi de bazen toplanırız ailecek rakı sofrası kurarız.
Babamla şimdiki eşim sevgiliyken meyhaneye giderdik mesela😄
Ya konudan sapmak gibi olmasın ama. Benim bir kadın kuzenim var. Kendisinin ve ailesinin yaşayış tarzı aynı sizinkiler gibi. Evlenmek için bir talibi var. Beyefendi de kuzenlerin kafadan ancak ailesi tam tersi. Sizin de böyle bir evliliğiniz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zorluk yaşıyor musunuz? Yani alkol sofranıza falan oturmamazlık ediyorlar mı? Bir tane daha talibi var kuzenimin, onda beyefendinin ailesi de kuzenlerin kafadan. Hiç uğraşma ailesi sana denk biriyle ol diyorum ben ama🙄

Ya konudan sapmak gibi olmasın ama. Benim bir kadın kuzenim var. Kendisinin ve ailesinin yaşayış tarzı aynı sizinkiler gibi. Evlenmek için bir talibi var. Beyefendi de kuzenlerin kafadan ancak ailesi tam tersi. Sizin de böyle bir evliliğiniz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zorluk yaşıyor musunuz? Yani alkol sofranıza falan oturmamazlık ediyorlar mı? Bir tane daha talibi var kuzenimin, onda beyefendinin ailesi de kuzenlerin kafadan. Hiç uğraşma ailesi sana denk biriyle ol diyorum ben ama🙄
Yani ailesiyle berabersek alkol olmuyor.
Ailesi ilk zamanlar rahatsızız dediler. Hatta sosyal medyaya koymamıza laf edecek oldular, büyk bir kavga ettik. Eşim de benim yanımda durdu. O gün alayını her yerden sildim engelledim böylece göremezsiniz ben kimse için değişmem dedim.. eşim ama benim kafa dengimdir. Ailesiyle pek alakası yok. Haliyle bizim çekirdek ailede bir sorun yok. Ailemle aynı şehirdeyiz zaten onlarla sık sık görüşürüz. Elimin tarafıyla da mesafeliyiz. Pek gelip gitmeyiz. Ayda on gün idare ediyoruz bir şekilde.
Ha dünürler kafa dengi olsa beraber oturup eğlensek daha güzel olurdu mutlaka. Ama eşim çok düzgündür ondan ben memnunum.

Ailesi ilk zamanlar rahatsızız dediler. Hatta sosyal medyaya koymamıza laf edecek oldular, büyk bir kavga ettik. Eşim de benim yanımda durdu. O gün alayını her yerden sildim engelledim böylece göremezsiniz ben kimse için değişmem dedim.. eşim ama benim kafa dengimdir. Ailesiyle pek alakası yok. Haliyle bizim çekirdek ailede bir sorun yok. Ailemle aynı şehirdeyiz zaten onlarla sık sık görüşürüz. Elimin tarafıyla da mesafeliyiz. Pek gelip gitmeyiz. Ayda on gün idare ediyoruz bir şekilde.
Ha dünürler kafa dengi olsa beraber oturup eğlensek daha güzel olurdu mutlaka. Ama eşim çok düzgündür ondan ben memnunum.
Anladım. Eş çok önemli tabi.

Anladım. Onlar size gelince sorun oluyor mu alkol masada olunca falan. O zaman da mı kaldırıyorsunuz? Öyleyse bencillik ediyorlar. Sizin eviniz çünkü.
Yani kayınvalidem gelse de yılda bir gelir iki üç gün kalır. İçmesek de olur bence. Neden o varken içelim ki? Biz zaten her gün içen insanlar değiliz. Haftasonu yada özel günde içeriz. Ortada şaraplık duruyor, şişeler meydanda kaldırmıyorum. Buzdolabımda her zaman rakım viskim vodkam durur, görüyor yani. Saklamayız ama o varken de içmeyiz.

Yani kayınvalidem gelse de yılda bir gelir iki üç gün kalır. İçmesek de olur bence. Neden o varken içelim ki? Biz zaten her gün içen insanlar değiliz. Haftasonu yada özel günde içeriz. Ortada şaraplık duruyor, şişeler meydanda kaldırmıyorum. Buzdolabımda her zaman rakım viskim vodkam durur, görüyor yani. Saklamayız ama o varken de içmeyiz.
Anladım. Evliliğinizde mutluğunuz daim olur umarım.

benim kriterim burada hayatini ne derece etkiledigi,

19 yasinda,
haftada 2 gun sarhos olup isini aksatiyor, ya da ogrenci ise dersleri ekiyor ve bir sekilde kendine zarar veriyorsa adi alkolik olmasa bile endise verici bir durum. Arkadasi olarak uyarabilirsiniz boyle ise bence.

yok gayet keyfi yerinde ve normal gunluk performansinda bir dusukluk yoksa endiselenecek bir sey yoktur.
eger boyleyse de endiselenmeniz ve bunu paylasmaniz bence biraz fazla mudahaleye girer ve hos olmaz.

Cidden mi ya ben bittim o zaman ben hiç evlenemem.Bende denk olmayan benim asıl.O zaman benim görüşlerime uygun bir erkek hiç bulamam kabul etmezler ailemin görüşlerine göre biriyle evlenmek zorunda kalırım 🙁

Eski erkek arkadaşım sabah gözünü rakıyla açar gece rakıyla kapatırdı.Gün içerisinde susadğında bira içerdi.1 ay birliktelikte 3 kere görüştük.3 görüşmenin hepsinde kafam o kadar iyiydi ki bazı anları net hatırlamıyorum😂😂.Hayatımda almadığım kadar alkol almıştım o dönemde.
Alkol bağımlılığı işte benim bu erkek arkadaşım gibi olur.Ancak sizin arkadaşınızda oraya doğru gidiyor gibi.

Şimdi benim de ailem benden farklı görüşlere sahip şimdilik gizliyorum ama ileride ne yapacağım o zaman hiçbir erkek almaz beni.Benim böyle bir durumum olursa ben nasıl davranmalıyım ? Böyle bir durum dediğim sadece evlilik değil,iş sahibi olmak yani hayatını kurmaya hazırlanmak. Bende sorun kendi ailem bir de.Aile derken tüm sülale yani,kan bağımın olduğu herkes.

Şimdi benim de ailem benden farklı görüşlere sahip şimdilik gizliyorum ama ileride ne yapacağım o zaman hiçbir erkek almaz beni.Benim böyle bir durumum olursa ben nasıl davranmalıyım ? Böyle bir durum dediğim sadece evlilik değil,iş sahibi olmak yani hayatını kurmaya hazırlanmak. Bende sorun kendi ailem bir de.Aile derken tüm sülale yani,kan bağımın olduğu herkes.
Yani ailenizin sizin hayatınıza karışmasına engel olursanız sorun olmayacaktır. Eşim denge kuramasa ailesinden çekinse onların tepkisine göre bir tavır beklese yürümezdi.
Sizin tavrınız önemli

Yaşam şartlarıyla ilgili bir durum değil bu o genel olarak benden muhafazakar yaşıyor kast ettiğiniz buysa
Muhafazakar yaşamak da artık çok göreceli ,hani benim dini İslam olan ama nikahsız aynı evde biriyle yaşayan ,ya da ramazan ve kandillerde icmeyip diğer günler içen ,tek gecelik ilişkiler yaşayıp boynunda Allah kolyesiyle gezen tanıdıklarım var o yüzden birinin muhafazakar olması ya da dini yaşam tarzı hakkında bilgi vermiyor.Ama 19 yaşında alkol haftada 2 fazla değil ,reşit zaten .size buraya konu actiracak kadar endiselndirecek bir şey yok,size uymuyorsa görüşmeyin diyorum o kadar.Demek ki ikiniz çok farklı insanlarsiniz

Back
X