Allah askina bu kurban kabul olur mu????

Allah(c.c.), rızası için, (kiloya kurban kesmek,"senin etin çok benimki az", "o yağsız bu yağlı", "kemiklidir kemiksizdir", "hayvanı çok pahalı aldık", "kurbanlık sattım ama ucuza gitti" ) gibi kurban ibâdetinin mâneviyatını alıp götürecek ve bu büyük ibâdetten kazanılacak sevabı eritecek davranışlardan uzak duralım. Şeytanın, vesvese vermek sûretiyle bizleri asıl mânâdan uzaklaştırıp böyle ucuz mes’elelerle kandırmasına asla izin vermeyelim. Bu tür şeylere tevessül edenleri de muhakkak şimdiden uyaralım.

Kurban Bayramı'ndan sonra da, " sizin kurban kaç kilo geldi? yağlı mıydı, yağsız mıydı? kaç para verdiniz? vs. gibi sorulara; "Allah(c.c.) rızâsı için kurbanımızı kestik, Allah(c.c.), kabul buyursun..." diye cevap verip konuyu kapatalım ve şeytana asla fırsat vermeyelim...

...
...
Hz. Ali (r.a.)'dan rivâyetle Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki:

"Evinden kurbanlık hayvan almaya çıkan kimsenin;

Her adımına 10 sevap verilir, 10 günahı silinir.

Pazarlık yaparken söylediği sözler tesbih olarak yazılır.

Parasını ödediğinde her dirhemine 700 hasene verilir.

Hayvan kesmek için yere yatırıldığında kestiği yerden yerin dibine kadar tüm mahlûkat kurban sahibinin günahları için istiğfar eder.

Kanını akıtır akıtmaz, her damlasına Allah(c.c.), 10 melek yaratır, o melekler kıyâmete kadar kurban sâhibi için istiğfar eder.

Etini dağıtınca her lokmasına İsmail (a.s.)'ın neslinden köle düşmüş olan bir kişiyi âzad etme (kurtarma) sevâbı verilir..."
....
....

Unutmayalım ki;

Şeytan, kurban kesilip etler tartıldıktan sonra, kurban ortaklarının kalbine "çok para verdik, bu hayvan bu kadar etmezdi" diye ve kurbanlık hayvanı satanın kalbine de "ucuza gitti, daha fazla ederdi" şeklinde vesvese verir.

Allah (c.c.), niyetlerimizi sağlam tutmayı, "onun eti kemiksiz, benim etim kemikli, onu eti yağsız, benim etim yağlı, bu kurban bu parayı etmezdi, çok para verdik." gibi kurban ibâdetinin ruhuna aykırı olan ve kurban ibâdetini ifsâd edecek bu düşünce davranışlardan uzak durmayı,

ve kesinlikle câiz olmayan;

kurbanın fiyatını belirlemeden, kestikten sonra tartıp ona göre parasını ödemek üzere almak ve senin olmayan bir hayvanı kurban diye kesmek gibi davranışlardan uzak durarak sağlam bir niyetle kurban ibâdetini icrâ edip bu sevaplara nail olmayı hepimize nasip eylesin...

ÂMİİİİN!!!

Alintidir...

Kizlar gece gece sinirim hozuldu. Esimle kavgalarimiz hep bu yuzdendi. Suan cok iyiyiz ama gene bu mevzudan kavga etmek istemiyorum. Sorun su kayinbabam ve kaynimlarla kurban kesiyoruz .ancak en yuksek para miktarini biz veriyoruz. Kimi diyo esya aldik paramiz yok. Kayinbabam diyo annenizide katalim parasini siz verin. Yav en yuksek parayi biz veriyoruz. Cunku biz cift maasiz ya !!! Kayinbabam esime sen fazla ver diyomus. Hep esimin ailesine doktugu para yuzunden tartistik. Suan cok iyi aramiz. Ama ben hakkimi helal etmiyorum. Cunku benimde esya eksigim var borcum var ama hic esya alip param yok kurban parasini eksik veriyim demiyorum. Ne yapiyim sizce karismayim mi???
Diz vetseniz bile onlar icin kesmis olmuyorsunuz ki böyle birsey yok nedemek anneni kat sen ver sacma durumu olan keser...

Herkesin esit para vermesi gerekiyor hak gecmemesi icin bildigim kadariyla en iyisi koc alip sadece kendin kes

Kizlar gece gece sinirim hozuldu. Esimle kavgalarimiz hep bu yuzdendi. Suan cok iyiyiz ama gene bu mevzudan kavga etmek istemiyorum. Sorun su kayinbabam ve kaynimlarla kurban kesiyoruz .ancak en yuksek para miktarini biz veriyoruz. Kimi diyo esya aldik paramiz yok. Kayinbabam diyo annenizide katalim parasini siz verin. Yav en yuksek parayi biz veriyoruz. Cunku biz cift maasiz ya !!! Kayinbabam esime sen fazla ver diyomus. Hep esimin ailesine doktugu para yuzunden tartistik. Suan cok iyi aramiz. Ama ben hakkimi helal etmiyorum. Cunku benimde esya eksigim var borcum var ama hic esya alip param yok kurban parasini eksik veriyim demiyorum. Ne yapiyim sizce karismayim mi???
Madem 2 pay kesceksiniz siz bastan tavrınizi koyun,calisan kadinim bende kesecegim deyin.
Anne icin para vermek bana kotu gelmedi, digerlerinin esya aldik diye para vermemesi kotu geldi.

Benim kayınbabagilde de var bu işgüzarlık. Bıktım valla.. :KK14:

Kurban hisseliyse herkes esit vermek ZORUNDA... Ayrica baskasi adina adak kesilir ama kurban kesilmez. Kaynana adina da pay verirseniz kurbanin bir kismi adak olmus olacak. Yani neresinden tutsaniz elinizde kaliyor.

Ya bu ne cahillik böyle sey olur mu sen onun payının parasını verirsen onun kurbanı olmaz ki yoksa parası kesmek zorunda değil kurban düşmüyorsa kendine kesmesin hisseye girmeyecek o zaman.. Hayatımda böyle kurban duymadım yazık oluyor ibadetinize bide diyorsunuz benimde borcum var şuyum bar buyum var mesele bu değil ki eğer size kurban düşüyorsa kaç kişiysrniz herkes esit para verecek sen fazla ver ben az vereyim olur mu malesef bu sekilde ibadetinizde riske giriyor ve belkide olmıyor bir hocayada sorun hisse kaç kişiyse etde parada o kadara bölünecek bu kadar basit..
Ne güzel iş benim param az sen biraz ekle ben kurban keseyim delirmemek elde değil iyi sabırlıymışsınız..

Birde anne için para vermek kötü değil diyorlar bakın anneye gidin istediğiniz kadar para verin bu mesele değil ama onun kurbanının parasını onun hissesinin parasını siz verirseniz o kurban kesmiş olmaz böyle kurban olmaz burda mesele birine para vermek borcu varmış falan değil emanet parayla kurban olur mu zaten parası olmayan kesmek zorunda değil..

Simdi biz fetva veremeyiz olur mu kurban olmaz mi diye
Ancak boyle gonul kirginligi olan kurbandan hayir gelmez. Hic sevap beklemesinler.
Suan kavga etmek yerine seneye kadar esine anlat. Babasi ile ortak hisseye girmesin. Ne demek annenin payini odeyin. Bu evlatlarin vazifesi degil. Ne demek borcumuz var az odeyelim.

Bu arada ikiniz de calistiginiz icin siz de esiniz de kurban kesmelisiniz. Gerekirse onlara bulasmayin birer koyun alin yine kesin. Hem fiyat olarak daha uyguna gelir.

Ailesine hayir diyemeyen adamlar ne ilginc ve ne sinir bozucu.
Allah yardimciniz olsun.

Bayraminiz mubarek olsun.

Yanlış biliyorsunuz başkasının yerine kurban kesilir, hatta vefat etmiş olanlar için bile kesilir, namaz kılınmaz oruç tutulmaz ama kurban kesilebilir hacca gidilebilir... Ama tabii gönüllülük esastir, zorla ısrarla böyle şey istenmez....

Ondan bahsetmiyorum... Tek hisse tek kişiliktir. Bazen şu oluyor; ailenin durumu iyi ama evde baba keser deyip tek kurbanla yetiniliyor. Veya hadi bu sene de oğlanın adına kızın adına keselim deniyor (10-12 yaşında ki çocuk için bile) asıl üzerine vacip kişi duruken mustehap olan kişiye kurban kesiliyor...

Sizin dediğiniz de doğru ama anlatmak istediğim o değildi :)

canım ALLAH rızası için verdiğin o fazla para, malını eksiltmez, arttırır. diğerleri de kul hakkına giriyorlar zaten. en iyisi yakın akrabayla bu işe girmemek.

Eşin Razı olarak vermiş bacım,nasıl haram edersın ki,Rıza var ortada
eğer bayanın malı da kp tarafından kullanılıyorsa, ki şimdilerde aile bütçeleri ortak olduğundan kullanılıyor, helal etmeme hakkı var. zira islamda ev masrafları, geçimi vs erkeğe aittir. kadın kendi parasını katmak zorunda değil. katıyorsa, gönül rızasıyla olmalı. eşi bile onun parasını zorla alıyorsa helal etmeme hakkı var. kaldı ki kaynı ve kayınpederi almış oluyor bu durumda

Birde hisseli kurbana girmişsiniz Hakkı'nızı helal etmezseniz o kurban kabul olmaz haberlerde dinledim tüm hissedarların niyetinin Allah Rıza'sı için kurban kesmek olması gerektiği söylendi mesela sadece biri bile dolaba et koyma amacı güderse ötekilerinde kabul olmazmış hassas konular yani

Back
X