Allah askina bu kurban kabul olur mu????

Bence hiçbişey deme bayramin tadını çıkar emin olun siz Allah katında kardasınız bunun rahatlığıyla huzur bulun.Rabbim öyle büyük ki sana katıyla yollar başka biyerden ne olcak bisey deyince en başta senin huzurun bozulcak hadi diyelim eşin söyledi babası bi laf etcek onun da morali bozulcak iki arada kalcak.Ve yine olan size olcak.eminim verdiğiniz paraya değil sizi enayi yerine koyduklarına canınız sıkılıyo bilirim bu gibi durumları hiç de öyle değil aslında Allah hakkı yenenin yanındadır.Bayramınız mübarek olsun.Hayırlı Bayramlar.Allah kabul etsin kurbanınızı..

siz eşinizle bu konu yüzünden tadınızı kaçırmayın bayramdan sonra uygun bir dille anlatın ama mutlaka ..
kurban bu şekilde başkasının parasıyla kesilmez.. onların dağıtacağı etlerinde sevabı size verilir inşallah..bu açıdan bakıp kendinizi sıkmayın.. şu saatten sonra söyleyeceğiniz herşey huzursuzluk yaratır olan olmuş artık..

:)) sakin ol tatlim

tam tersi bende benimkinde birsey oldumu sinirleniyorum
:oops:
:KK70:iyi geldi ama ya ay rabbim affetsn gece gece tanımadığm insanlara beddua ettim:KK70:sende haklısn cnm ezdirmeyelm kendimizi bazn çirkef kadınlara dönmek istiyorm ve karşmdakini parçalmk istiyorm ama yapmıyorm çünkü asil bi kadınm ben:KK70: ( herhalde öyleymdr) :)

Bence hiçbişey deme bayramin tadını çıkar emin olun siz Allah katında kardasınız bunun rahatlığıyla huzur bulun.Rabbim öyle büyük ki sana katıyla yollar başka biyerden ne olcak bisey deyince en başta senin huzurun bozulcak hadi diyelim eşin söyledi babası bi laf etcek onun da morali bozulcak iki arada kalcak.Ve yine olan size olcak.eminim verdiğiniz paraya değil sizi enayi yerine koyduklarına canınız sıkılıyo bilirim bu gibi durumları hiç de öyle değil aslında Allah hakkı yenenin yanındadır.Bayramınız mübarek olsun.Hayırlı Bayramlar.Allah kabul etsin kurbanınızı..
size anne diyebilir miyim?

Ben karışmazdım siz paranızı verin ona göre sevabınız olur zaten ;) uzatmanın anlamı yok eşiniz kabul etmiş madem

Hakkımı helal etmiyorum pek hoş olmamış o parada sadece sizin hakkınız yok eşinizinde var.

Hiç içini ikileyip,beddua karıştırma arkadaşım bu olaya,Allah rızasıniçin kes,kabul olup olmuycaginida rabbim bilir,sen sana düşeni yap huzurunu kaçırma..Allah kabul etsin iyi bayramlar...

:KK70:iyi geldi ama ya ay rabbim affetsn gece gece tanımadığm insanlara beddua ettim:KK70:sende haklısn cnm ezdirmeyelm kendimizi bazn çirkef kadınlara dönmek istiyorm ve karşmdakini parçalmk istiyorm ama yapmıyorm çünkü asil bi kadınm ben:KK70: ( herhalde öyleymdr) :)

öylesindir canim.. KK daki bir sorunda bos yere sinirlenip haklarinda bile konusup günah aliyoruz bazen sinirlencegim konulari okumuyorum bile :KK53:

gönül rızası ile aileden biri para verip herkes adına kurban alıp kesebiliyor.ama sen helal etmediğin için tabii kabul olmaz.

Konu din konusu değil ama nacizane şöyle bir bilgilendirme yapayım :) aileden biri para verip herkesin adına kurban kesmesi diye bir şey yok... İbadetler ferdi yapılır. Ben ailem adıma namaz kilamdigim ysda oruç tutamadigim gibi kurban da kesemem. Kurban, şartları üzerinde bulunduran herkes için ayri ayrı vaciptir. Ev de kadın ve erkek çalışiyosa geçimleri de musaitse her ikisi de hisse sahibi olması gerekir. Diğer türlü kurbanı bi kişi keser ailesiyle paylaşır :)

En güzeli bi koyun alıp tek kesseymişsiniz keşke gerçi geçen sene bizim tek kestiğimiz koyuna bile müdahil olup sinirden kudurtmuşlardı! Bu sene ben eşime dedim ya vakfa bağışlarım yada evimizde keser pay eder kime ne vereceksek hazırlar götürürüz. Kesecek adama 2 kuruş para eksik verelim diye kvnin bahçesinde kesip o sıkıntıyı tekrar çekemem. Kurban bizim kp kendine abisine ıdısına dıdısına et seçiyo! Yok burasını da bilmem kime verelim ayıp olur bunu da şu komşuma götüreyim ayıp olur! Zaten hepi topu minnacık koyun senin komşundan bahane! Ben kesiyorum istediğime dağıtırım. Kendi anneme abime ayırmamışım kp in hiç tanımadığım arkadaşlarına gönderecekmişiz. Kendin kes istediğin gibi dağıt! İğrenç yakışıksız bayrama hiç yakışmayan muhabbetlerdi yani. Dişimi sıktım sıktım en son eşime bi patladım girdik birbirimize boş yere!

Parasını başkası verecekse o adam nasıl ibadet etmiş olacak Allah rızası için kesiyorsun o kurbanı sırf kurban kesmiş olayım diye değil paran yoksa kesme kurban allaa allaa

Madem hep kavganız bu yüzden çıkıyor ve siz Eşinizi ikna edemiyorsunuz bu bayram kavga etmeyin Allaha bırakın. Yazık ne bayramınız bayram oluyor ne Allah rızası için kesilen kurbanınız kurban. Bundan sonra küçük baş hayvan kesin. Bu konuda net olun. Paramiz buna yetti dersiniz.

Kizlar gece gece sinirim hozuldu. Esimle kavgalarimiz hep bu yuzdendi. Suan cok iyiyiz ama gene bu mevzudan kavga etmek istemiyorum. Sorun su kayinbabam ve kaynimlarla kurban kesiyoruz .ancak en yuksek para miktarini biz veriyoruz. Kimi diyo esya aldik paramiz yok. Kayinbabam diyo annenizide katalim parasini siz verin. Yav en yuksek parayi biz veriyoruz. Cunku biz cift maasiz ya !!! Kayinbabam esime sen fazla ver diyomus. Hep esimin ailesine doktugu para yuzunden tartistik. Suan cok iyi aramiz. Ama ben hakkimi helal etmiyorum. Cunku benimde esya eksigim var borcum var ama hic esya alip param yok kurban parasini eksik veriyim demiyorum. Ne yapiyim sizce karismayim mi???
Kurban eşit ucretle alınır kocanız bunu bilmeyecek kadar cahil değil baya baya yiyorlar işte..her ailede bir saf olur sizin eşinizde o kişi oluyor

Böyle eş,dost,akrabayla ortak yapılan işleri hiç tasvip etmiyorum ben.Genelde hep sorun oluyor çünkü.Siz bu kadar kişi ortak olduğunuza göre dana falan kesiyorsunuz sanırım.Keşke bütçenizin yettiği kadar küçük bir koyun alsaydınız onu kesseydiniz,bireysel olarak yani.Bu işler ya eşit miktarda para koyarak yapılır ya da bireysel olarak yapılır.Bir hayır işlenecek,sen şu kadar verdin,ben bu kadar verdim muhabbetleri hiç hoş olmuyor.Siz gerekirse fazla verin,onlar durumları olduğu halde vermiyorlarsa kendileri bilir,sonuçta Allah biliyor kimin ne yaptığını ve önemli olanda bu zaten.

Onların kabul olmaz, çünkü para vermiyor ki o zaman ben de ablamlarin kurbanına ortagim para falan vermedim haberleri de yok, ama kabul olur herhal. Bu sene olan olmuş seneye kendiniz kesin yoksa bu her sene devam eder. Hem diğerlerine iyilik yapmış olursunuz kendi kurbanlarını kesip sevaba girerler. Yoksa bu şekilde et yemekten öteye gidemezler

hiç gücü yetmiyorsa yurtdışına 300 liraya kurban kesen dernekler var onlar yoluyla kesselermiş. ama yok eve et lazım dimi... bana da olmaz gibi geliyor, yukarda ferdi ibadet olduğunu söyleyen arkadaşa katılıyorum.

Konu din konusu değil ama nacizane şöyle bir bilgilendirme yapayım :) aileden biri para verip herkesin adına kurban kesmesi diye bir şey yok... İbadetler ferdi yapılır. Ben ailem adıma namaz kilamdigim ysda oruç tutamadigim gibi kurban da kesemem. Kurban, şartları üzerinde bulunduran herkes için ayri ayrı vaciptir. Ev de kadın ve erkek çalışiyosa geçimleri de musaitse her ikisi de hisse sahibi olması gerekir. Diğer türlü kurbanı bi kişi keser ailesiyle paylaşır :)
Yanlış biliyorsunuz başkasının yerine kurban kesilir, hatta vefat etmiş olanlar için bile kesilir, namaz kılınmaz oruç tutulmaz ama kurban kesilebilir hacca gidilebilir... Ama tabii gönüllülük esastir, zorla ısrarla böyle şey istenmez....

Ben 14 yildir onlarin kurbaninida ödüyorum kolayini bulmuşlar her yıl parasını bizden alip kendi kurbanlarini kesiyorlar ne rahat degilmi:KK12:
Amaaan insan bosuna sinirlendiğiyle kaliyor boşver ben öyle yapiyorum:KK47:

Back
X