- Konu Sahibi eskidenolsa
Yazdıklarımı dikkatle okursanız düşükle kürtajı değil çocuğunun ölmesini kıyasladım, 8 haftalık embriyonun düşüğüyle, 8 yaşında çocuğun ölmesi nasıl aynı şey değilse, 8 haftalık kürtajla, 8 yaşında çocuğun anne tarafından öldürülmesi de aynı şey değildir. (Aynı demeyin ne olur, bir yakınım 12 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybetti, üzüntüden düşük yaptı, sizce hangisi için daha çok üzülmüştür?)
Kürtaj cinayettir, kürtajla çocuk öldürmek aynı şeydir diyenleri zerre anlamıyorum. Konu sahibini tamamen ayrı tutarak örneklendireceğim tuvaletlerde doğum yapıp bebeğin üstüne sifon çekerek, başını taşla ezerek öldüren kadınlarla, bebeğine iyi bakamayacağını bildiği için kürtaj olan kadını aynı kefeye koymayı benim vicdanım kabul etmiyor.
Eğer konu sahibi, o bebek doğduğunda çok kötü şeyler yaşayacağına, bakamayacağına eminse aldırması belki de daha iyidir diyorum.
Evet şimdi şu noktayı aydınlatalım o zaman..düşük olayını o zaman hiç işin içine katmayalım çünkü o kişilerin kararında olan bir durum değil doğrumudur? hem fikirmiyiz bu konuda ?
Eğer diyorsanki 8 haftalık bir can ile 8 yaşında bir çocuk aynı şey değil onu bir yerde anlarım çünkü bazı insanların mantığı vicdanından çok öndedir ve 8 yıl bir şeyler paylaşmış oldukları çocuk ile daha şekli ortaya çıkmamış yani elle tutulup gözle görülür hale gelmemiş bir canlıyı bir tutamazlar.Bu durumda eli kolu olsa beyni olsa kalbi atıyor olsa bile onlar için çocuk değildir ve öldürülmesi ne cinayettir ne de günahtır. Bunu bana bu şekilde açıklarsanız anlarım çünkü ben fazlası ile vicdanı boyutundayım işin.. Siz ise mantık noktasında olabilirsiniz hak veririm..
Ama bence bir kadın eğer bir bebeğe bakamayacağını düşünüyor ve onun doğduğunda çok kötü şeyler yaşama ihtimalini var ise o zaman ilişkiye girerken dikkatli davranmlaı. Ne onun rahatı kaçsın ne o zavallı can versin yoktan yere..
ben zaten o şekilde bebeği doğurupta oraya buraya bırakan yada öldüren ........ler haklılık payı hiç çıkarmasınlar diye en baştan önlem alınmalı diyorum. Çünkü onlarında savunması aynı nokta.. ben bakamazdım.Sürünür sefil olurdu camiye bırakyım bir hayır sever bulur bakar diye ya da öldürdüm ki dünyada sefalet çekmesin diyee mantığı.. bunun arkasına gizleniyorlar sonra..
İnşallah anlatabilmişimdir..
Son düzenleme: