Allah daha başka dert vermesin :(

emoosh_efe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
56
10
33
Hanımlar merhaba, uzun zamandır buraya yazıp yazmama konusunda kararsızdım. Ben evleneli 2 yıl oldu. Severek evlendik, eşimle aramız çok iyi çok şükür. Çok sadık, düşünceli, iyi bir eş ve baba. Biz evlendikten 1 ay sonra eşim işsiz kaldı. Ne olduysa ondan sonra bir türlü toparlayamadık kendimizi. Takılarımız her şeyimiz gitti. Ne zaman tam ferahlayacağız desek mutlaka bir sorun oluyor. Elimize geçen para var şükür ama ne oluyorsa her ay bir sorun çıkıyor ve biz ay sonunu getiremiyoruz. Ailem çok yardımcı sağolsunlar onlar sayesinde geçiniyoruz. Kredi borçlarımız, kredi kartı borcumuz, fatura borçlarımız, kişilere borcumuz derken elde avuçta yine yok bir şey. Hayır elle tutulan bir şey olsa dicem ki şunu yaptık da böyle oldu. Eşim bir kaç kez farklı farklı kişilere fal baktırdı. Hepsi de ağız birliği yapmış gibi elinin bereketi olmadığını evimizde de çok güçlü bir göz olduğunu söyledi. Normalde inanmam böyle şeylere ama eve girince içimde bir sıkıntı oluyor, uykulu hissediyorum, gücüm tükeniyor sanki. Sordum eşimde de öyle oluyormuş. Evde kendi kendine bir şeyler kırılıyor sürekli. Daha dün yanı başımda çerçeve çıt çıt çatladı. Sizce ne yapmalıyım? Vesvese mi yapıyorum sizce?

Ben Nazara inanırım.Bol bol dua oku Sirkeli suyla evini sil.Nazara iyi gelir .
Başıma gelmemiş olsa yok öyle birşey derdimde bizde aynı olduk kem gözlere şiş.

Hanımlar merhaba, uzun zamandır buraya yazıp yazmama konusunda kararsızdım. Ben evleneli 2 yıl oldu. Severek evlendik, eşimle aramız çok iyi çok şükür. Çok sadık, düşünceli, iyi bir eş ve baba. Biz evlendikten 1 ay sonra eşim işsiz kaldı. Ne olduysa ondan sonra bir türlü toparlayamadık kendimizi. Takılarımız her şeyimiz gitti. Ne zaman tam ferahlayacağız desek mutlaka bir sorun oluyor. Elimize geçen para var şükür ama ne oluyorsa her ay bir sorun çıkıyor ve biz ay sonunu getiremiyoruz. Ailem çok yardımcı sağolsunlar onlar sayesinde geçiniyoruz. Kredi borçlarımız, kredi kartı borcumuz, fatura borçlarımız, kişilere borcumuz derken elde avuçta yine yok bir şey. Hayır elle tutulan bir şey olsa dicem ki şunu yaptık da böyle oldu. Eşim bir kaç kez farklı farklı kişilere fal baktırdı. Hepsi de ağız birliği yapmış gibi elinin bereketi olmadığını evimizde de çok güçlü bir göz olduğunu söyledi. Normalde inanmam böyle şeylere ama eve girince içimde bir sıkıntı oluyor, uykulu hissediyorum, gücüm tükeniyor sanki. Sordum eşimde de öyle oluyormuş. Evde kendi kendine bir şeyler kırılıyor sürekli. Daha dün yanı başımda çerçeve çıt çıt çatladı. Sizce ne yapmalıyım? Vesvese mi yapıyorum sizce?
Nazara inanırım da bu kadarına asla.

Yapacak birşey yok, sabredip kredilerinizin bitmesini bekleyeceksiniz. Asıl bereketi kacıran o faizine girdiğimiz krediler bence.

evini değiştirme ihtimalin varsa değiştirin bol bol ayetü l kürsü oku felak nas oku dış kapını sirkeyle yıka büyüde olabilir gittiğim bir hoca eşine 3 tane büyü yapılmış iyi niyetle ama ters etki etmiş demişti pek böyle şeylere inanmam ben ama evde bir kez sinir krizi geçirdim ve bayılmaya başlayınca birde sürekli hastalanınca bende evimi değiştirmeye karar verdim 2 ay içinde sende iyi ama dolandırıcı olmayan birine git istersen

Nazar için ben sürekli ada çayı ile evi tütsü yapıp sirkeli su ile evi silerim ayda bir.. Allah kem gözlerden korusun..

bol bol dua okuyun. evi degistirme ihtimaliniz varsa bence degistirin. bizim 10 senedir oturdugumuz bir ev vardi, o evde biz de geriliyorduk surekli kavgalar falan oluyordu, bu sene yeni eve tasindik eve girdigimizde daha iyiyiz.
sirkeyle silmeyi ilk defa burdan duyuyorum. yerleri mi siliyosunuz kizlar anlamadim ben?

Nazara inanırım,Evlendiniz peki gecmiste birileriyle sıkıntınız olmusmuydu?
biliyorum aklınıza büyü geliyor olabilir....

Fal mı baktırdı? Hangi falcıya gitsen nazar var der! Falcıya gidersiniz de zaten bereket falan ummayın yani. Ben falcıya gidilmesine karşı değilim, isteyen buyursun gitsin ama sonra da bereket kazanç falan beklemesin. Nazardan korkuyorsanız da, aile ortamına girseniz bile 3 felak, 3 nas suresi,1 de ayetel kürsi okuyun. İşe yarıyor gerçekten. Ama paranıza en ufak haram karışıyorsa, mesela kredi kartının asgarisini ödeyip 2-3 lira bile faiz ödüyorsanız, falcıya gidiyorsanız, şans oyunu falan oynuyorsa eşiniz, bereket falan beklemeyin yani :S

Eşiniz şu an çalışıyor değil mi? Hala işsizse elle tutulan bir şey aramaya gerek yok ki? Sadece aile yardımıyla nasıl ev dönsün? Bir de saydığınız özellikler tabi ki olabilir ama bunların yanında para tutma konusu da beceri işidir, hele ki küçük bebek varken daha da zor. Borçlarınız hafifleyince siz de rahatlarsınız sonuç olarak, falcılara para veriyorsanız vermeyin.

var olan 3 kuruş paranızı da falcılara yedirmeyin. inanmayın böyle falmış büyüymüş saçma şeylere. biraz daha tutumlu olmaya çalışın, çocuğunuzu bırakabiliyorsanız ailenize bırakın siz de çalışın bu zor zamanlarda. kredi kartlarınızı kesin özellikle dar bütçeli ailelerde sanki ona para ödenmeyecekmiş gibi gelir. kredi kartını kullanmayın nakit kullanmaya çalışın, mağaza indirimlerini falan takip edin, her şeyi tek bir marketten almak yerine marketlerin indirim günlerinden eksiklerinizi tamamlamaya gayret edin.

Eşim şu anda çalışıyor. Ama saçma sapan sebeplerden dolayı bu 1yıl içinde 3. iş yeri. Çalıştığı şirketler ya kapandı ya da küçültmeye gitti. Ailelerimiz yanımızda değil maalesef, çalışma imkanım yok yani. İkimiz de 2 üniversite mezunuyuz ama hiç bir işe yaramıyor ne yazık ki :KK43: Falı da parayla baktırmadı. Biz evlenmeden önce işi gücü gayet yerindeydi. Ne olduysa evlendikten hemen sonra oldu. Birden her şey bir ay içinde ters yüz oldu. Normalde asla inanmam bu tarz şeylere ama ne yapacağımı ne düşüneceğimi artık bilmiyorum.

fal baktırdığınız için olmasın o beteketsizlik? fal yerine dua etseydiniz keşke.... Rabbimden dileseydiniz mutlaka veriridi rızkınızı bereketinizi. inanmayın fallara falcılara. olmayan bereketinizi de kaçırıyorsunuz.

Eşimin fal baktırmasıyla bir ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. Evet yanlış bir şey ben de çok iyi biliyorum. Kur'an sık sık okuyorum evde zaten. Ama insan çıkmaza girince ne yapacağını, nasıl bir çıkış yolu bulacağını bilemiyor. Hele ki ortada küçük bir bebeğiniz varsa. Ve onun ihtiyaçlarını karşılamıyor, kayınpederinizden yardım almak zorunda kalıyorsanız bu durum eşim için daha da zor. Ben elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama o da bir şeyleri ümidetmek için, omuzlarındaki ağırlıktan bir nebze de olsa kurtulabilmek için, güzel bir kaç söz duyabilmek için akrabasına ve benim akrabama baktırdı fal.

Ve bu durum 2 yıldır devam ediyor. Yani fal baktırmadan çok çoook zaman önceden beridir.

Eşimin fal baktırmasıyla bir ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. Evet yanlış bir şey ben de çok iyi biliyorum. Kur'an sık sık okuyorum evde zaten. Ama insan çıkmaza girince ne yapacağını, nasıl bir çıkış yolu bulacağını bilemiyor. Hele ki ortada küçük bir bebeğiniz varsa. Ve onun ihtiyaçlarını karşılamıyor, kayınpederinizden yardım almak zorunda kalıyorsanız bu durum eşim için daha da zor. Ben elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama o da bir şeyleri ümidetmek için, omuzlarındaki ağırlıktan bir nebze de olsa kurtulabilmek için, güzel bir kaç söz duyabilmek için akrabasına ve benim akrabama baktırdı fal.
fal yalan dolan arkadaşım günah ya en başta. geleceği de geçmişi de birtek O bilir sen hala ondan değil diyorsun. hele bir bırakın şu aptal fallara inanmayı, ondan sonra hayatınız ne de güzel değişyor. çok meraklıysan fallara indir uygulama oradan bak eğlen. ya da sen bilirsin fallara devam et acaba bereketsizlik neden diye düşün. sonra birdaha falcıya git bereketsizlik var desin sonra sen yine düşün yine git bu döngü böyle devam etsin. arkadaşım falcıya giden adamın hayatı zaten doğru gitmiyordur. bir derdi vardır. sen derdinin dermanını yanlış kapıda arıyorsun.

X