Allah rızası için anneler yardım

Diplonist

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
30
7
6
31
Bugün bebeğim 18 günlük sezeryanla doğum yaptım sütüm gelmedi bebeğim beslenme sorunu yüzünden beş gün küvezde yattı daha sonrada mememi kabul etmedi aç bıraktım yinede kabul etmedi sütüm iyice kaçtı mecbur mama veriyorum ama onu da sefer de iki ölçek anca alıyor bu ona yetermi iki saatte bir iki ölçek onun için yeterli mi zaten gaz problemimiz var psikolojim iyice bozuldu lütfen akıl verin

18 gunluk bebek ac birakilir mi?
Lutfen su anne sutu dayatmasindan psikolojisi bozulanlardan olmayin, ya cocuk acliktan sarilik olsa?
Benim kizimda kabul etmedi meme, sagip verdim sutumu, yaninda mama da verdim.
Gazi olur bu cok normal, oglumda 6 ay surdu kizima 2 ay.
Bol bol kucaginiza alin, sakin okun.
Sakin ac birakmayin.
Onun midesi ne ki 2 olcek tabi yeter.

Son düzenleme:
Benimde başlarda sütüm azdı ve bebek de emerken zorlanıyordu. Çocuk doktoru hemen mama yazdı besleyemiyor diye. Ben kadın doğuma gittim ardından. Ama nasıl ağlıyorum bebeğimi besleyemiyorum diye. Doktorum beni sakinleştirdi. Sut sağma makinesi tavsiye etti. Biberon bebeklere kolay geliyor demişti. Gerçekten de mememi sağa sağa sütüm arttı. Bebek de sonunda kabul etti. 2 yıl boyunca emdi. Bir çocuk daha olsa o da emerdi. Ve ben iyiki kadın doğum doktorumu dinlemişim derim şimdi. Yanı sağın sütünüzü artacaktır. Memeyi de bebeğe verin güçlendikçe daha kolay emecektir.

Bebeği aç bırakmadan memeni ver 18 günlük bebek çekmekte zorlanır ama emme refleksi vardır. 2 ölçek dediğin 60 cc mama 2 saat için iyi daha midesi 1 yumurta büyüklüğünde zaten

Bugün bebeğim 18 günlük sezeryanla doğum yaptım sütüm gelmedi bebeğim beslenme sorunu yüzünden beş gün küvezde yattı daha sonrada mememi kabul etmedi aç bıraktım yinede kabul etmedi sütüm iyice kaçtı mecbur mama veriyorum ama onu da sefer de iki ölçek anca alıyor bu ona yetermi iki saatte bir iki ölçek onun için yeterli mi zaten gaz problemimiz var psikolojim iyice bozuldu lütfen akıl verin

Bebekler doğduğunda mideleri kiraz öekirdeğinin yarısı kadar olurmuş. Oradan hesap et :) minicik midesi var daha. Ekonomik durumun iyi ise brewers yeast solgar bira mayası tavsiye ederim. Sütü arttırıyor. Humana still tee de öyle. Bol su iç, sakin kalmaya çalış, bebeğin doyduktan sonra da keyif yapsın diye memeni ver. Eme eme çoğaltır sütünü. Sağmak da baya etkili bu arada. Ben ilk bir ay hep sağ göğsümü günde bir kere fazla sağmışım (bilinçli yapmadım), sağ göğüsten sola göre iki kat fazla çıkıyor süt. :)

Canim benimde sutum bayagi bir azdi ustelik normal dogum yaptim.bebege ilk iki ay mama verdik.bu surecte bol bol taze uzum yedim sutumu sagdim. bebeğim suan biberonu birakti sadece anne sutu alıyor uzum ye bolca ve bebegini sakin ac birakma mama ver ne olacak ac kalmasin.

Canim benimde sutum bayagi bir azdi ustelik normal dogum yaptim.bebege ilk iki ay mama verdik.bu surecte bol bol taze uzum yedim sutumu sagdim. bebeğim suan biberonu birakti sadece anne sutu alıyor uzum ye bolca ve bebegini sakin ac birakma mama ver ne olacak ac kalmasin.
İki ölçek yeterlimi iki saatte bir sen na kadar veriyordun canım

2 saatte bir 2 ölçek 60 ml kast ettiniz heralde yeterli.lutfen anne sutu alsın diye bebegi ac bırakmayın.sarılık olur kan şekeri ani düşer beyin zarar görür .lutfen yeni doğduğu için 2 saati geçirmeyin

2 saatte bir 2 ölçek 60 ml kast ettiniz heralde yeterli.lutfen anne sutu alsın diye bebegi ac bırakmayın.sarılık olur kan şekeri ani düşer beyin zarar görür .lutfen yeni doğduğu için 2 saati geçirmeyin
Yok sadece bir kere denedim o olayı onun haricinde yapmadım yapamam ki zaten ama işte dayanamıyorum acaba istenilen kiloyu aldırabilecek miyim diye korkuyorum bir de üstüne gaz sancıları uykusuzluk pisikolojim çok bozul du

İki ölçek yeterlimi iki saatte bir sen na kadar veriyordun canım
canim benimki a...mil adli bi markaydi ben 70cc ye iki olcek koyuyodum kabiz olmasin diye.ayrica maden suyu ic memeni daha cok vermeye calis mamayi iki saatte bir vermiyodum ben gunde 4kere falan veriyordum. Zaten memeyi
verdikce artar sutun o doymasa yikar ortaligi:) gaza da rezene cayi iyi geliyor icebilirsen.kimyon cok iyi sancılara.

canim benimki a...mil adli bi markaydi ben 70cc ye iki olcek koyuyodum kabiz olmasin diye.ayrica maden suyu ic memeni daha cok vermeye calis mamayi iki saatte bir vermiyodum ben gunde 4kere falan veriyordum. Zaten memeyi
verdikce artar sutun o doymasa yikar ortaligi:) gaza da rezene cayi iyi geliyor icebilirsen.kimyon cok iyi sancılara.
Mamadan sonrada bir iki cay kasigi su veriyodum mutlaka azar azar ki genzine gitmesin diye bana hemsire demisti.

Bebeği aç bırakmak ile ilgisi yok sen ne kadar emzirir sen o kadar gelecek.
Bol yeşillik ve su için.
Her şeye rağmen doktor yetersiz beslenme görüyorsa da mama kötü bir şey değil.

18 günlük bebek aç bırakılmaz ,bunu ancak ek gıdaya geçtikten sonra yemek yemez ise zaman zaman yapabilirsin

Sütün gelmiyorsa ,getirecek yöntemleri uygulayabilirsin,bol sıvı alımı, yeşillik ,malt içecekler vs vs Google'dan Tomris cesuroglu diye bir muhterem var onu takip etmeni öneririm

Tabi bu süt getirme çabaları içerisinde bebeğinde aç kalmaması için mama vermek zorundasin haliyle

Mama hiç kullanmadım ölçek hakkında bilgim yok ama arkadaşlarımdan duyduğum smilac ve hipp mamaları iyiymiş şeker yokmuş

Kardeşim sakın ol. Erken doğduysa kuvoz de kaldıysa emmeyi zamanla öğrenir. Benimki de öyleydi tutamazdı memeyi hep teklif ettim zorlamadan 2. Aya yakın öğrendi. Sütüm azdı mama verdim. Zaten mamanin arkasında kaç ayda ne kadar ölçek vereceğin ve kaç saatte bir yazilidir. Yanlış hatırlamıyorsam zaten doğru veriyorsun hem bebek de doyunca içmez bırakır. Sürekli sağ artar sütun.

doktor ne diyor

Yok sadece bir kere denedim o olayı onun haricinde yapmadım yapamam ki zaten ama işte dayanamıyorum acaba istenilen kiloyu aldırabilecek miyim diye korkuyorum bir de üstüne gaz sancıları uykusuzluk pisikolojim çok bozul du
Bu zamanlar zor ve endiseli zamanlar ama şunu bil sabırla geçiyor.sakin olacaksın önce memeyi vereceksin sonra sutunun az olduğundan ve doynadığından emin sen mamayi vereceksin .mama öcü değil ama tabiki anne sutu için pompa al her 2 saatte bebekten sonra sağ elinden geleni yap ne kadar anne üstünde nasibi varsa o kadar içer .

Back
X