Aile onayı tabi ki önemli olan ama ya aile hata yapıp da ön yargılı davranıyorsa. Ben başka bir topige bi kere daha yazmıştım hep aynı şeyleri söylüyor gibi olmiyim ama. Benim eşimle aramızda fark olarak ne ararsanız var. Alevilik sunnilik türklük kürtlük, fazla muhafazakarlık ve bireyin özgürlüğüne önem veren bir aile , hatta eşim benden bir yaş küçük. benim ailemde kesinlikle beni vermek istemiyordu saydığım bu farklılıklardan ve gördüğü kötü örneklerden sonra haklı olarak endişeliydi ve aşırı derece de ön yargılıydı babam kesinle onay vermiyordu ki eşimin ailesi bir o kadar evlenmemizi isterdi. Ben sadece babama,' Sen beni rızanla vermeyeceksin biliyorum ama asla kaçmak gibi saçma bişey de yapmıcam bunu bil, ama hayatımda ondan başkası olmayacak, iyi kötü ne yaşıcam bilmiyorum ama izin ver yaşayayım ve sen hep yanımda ol istiyorum dedim. bende korkuyorum ama seviyorum, gel ikimizde ön yargılarımızı atalım dedim' gibisinden bir konuşma yaptım babama hiç birşey söylemedi bir kaç hafta sonra tanışmaya karar verdi, 2,5 yıllık evliyim 3 tane damadı var en küçük biziz ama eşim onun göz bebeği oldu o kadar çok seviyor ki onu ve ailesini ve her iki ailenin bir birbirine duyduğu saygı gerçekten inanılmaz. Ben şahsen ailemden bu kadarını gerçekten beklemezdim.Biraz uzun oldu ama ön yargıları yıkmak gerek. Israrcı davranmak çok da çözüm değil bence erkek arkadaşın sabırlı olmalı, tabi aciliyet gerektiren başka durum yoksa. olay tamamen babada biter ve sende babanı etkilemelisin , güven vermelisin, her konuda. erkek arkadaşınla tanıştımı hiç bilmiyorum ama babana en azından sadece bir kere tanışmalarını tanışmakla bir şey kaybetmeyeceklerini söyle.