Allah rızası için kurtulayım artık ya ? :(

Bize gel biz sana bakarız mi diyelim ne diyelim Allah aşkına yorumların beni telef etti. :KK14::kızgın:
Tamam da ne psikolojide olduğumu biliyor musunuz ? Bu zamana kadar bastırılmış susturulmuşum. Hak hukuk var da hak hukuku tanıyacak insanlar zaten bana bu işkenceleri yapmazdı.Yapayalnızım çocuklarımı düşünüyorum ne yapayım. Ruh halimi psikolojimi biraz düşünün nolursunuz. Korkudan titreyen insanım demeyin böyle şeyler. Benim için o kadar büyük bişey ki

Tamam da ne psikolojide olduğumu biliyor musunuz ? Bu zamana kadar bastırılmış susturulmuşum. Hak hukuk var da hak hukuku tanıyacak insanlar zaten bana bu işkenceleri yapmazdı.Yapayalnızım çocuklarımı düşünüyorum ne yapayım. Ruh halimi psikolojimi biraz düşünün nolursunuz. Korkudan titreyen insanım demeyin böyle şeyler. Benim için o kadar büyük bişey ki
Bu kadar büyük bir durumda sanırım isim soyisim almazdiniz büyük ihtimal benim ismim değil diyeceksiniz. Peki. Korkudan titreyen birisiniz, psikolojinizi düşünüyorum. O halde bir şey yapmamaniz gerekiyor. Çünkü en azından güçlü olmalisiniz bu durumda. Yillarca bu şekilde büyümüş ve bunun bilincin de olarak az da olsa cesaret gerekiyor. Bu şekilde ilk adimda bile çok korkuyorsaniz o halde devamini getiremezsiniz. Çok üzülerek söylüyorum. Basladiktan sonra durursaniz bu daha kötü olur.

1sadekahvenin yazdıkları biraz sert geldi bana ama son mesajında çok doğru bir noktaya değinmiş gerçek ad-soyad ile açmadınız umarım üyeliğinizi. Öyle ise değiştirin.

Bana kızacaklar belki diğer üyeler ama ben şartlarınızın şuan ani bir ayrılığa uygun olduğunu düşünmüyorum. Çocuklarınızdan biri 2 yaşındaymış büyüğü okula verseniz -ki şuan okullar kapalı- küçüğü bırakacak biryer bulamazsınız. Hal böyleyken gündelik vs işlerde çalışma imkanınız olmaz. Tam zamanlı işlerde zaten çalışamazsınız çocuklarınıza bakan biri olmadıkça. Ben yerinizde olsam kendime hayatımı tamamen değiştirmek için 2 sene verirdim. Bu iki sene içinde çılgınca, 2li 3lü yöntemlerle korunurdum ki kaderim, geleceğim o adamın insafına kalmasın. Biryandan para biriktirir.(Mutfak masrafından kısın. Çocukların küçülenlerini, evdeki eli yüzü düzgün göze batmayacak eşyaları letgodan satın. Çocukların doğumunda sünnetinde filan takılanları kimseye kaptırmayın.) bir yandan da gelecekte para kazanmamı sağlayacak yollar açmaya çalışırdım. Mesela lise kpssye hazırlanmak, ön lisans okumak, ön lisans kpssye hazırlanmak, meslek edindirme sertifikası olan halk eğitim kurslarına gitmek, diyanet kurslarına gidip hatiplik sertifikası almak. (Buna hatiplik mi deniyor bilmiyorum ama mevlütlerde okuma yapan bayanlar belli bir para alıyor ya katıldıkları etkinliklerden ondan bahsediyorum)

şuan için en iyi çözümü, 3 4 yıl daha en azından sabredip planınızı yavaş yavaş uygulamanız olarak Görüyorum. Maddi yönden birikim araştırmalar nerde nasıl hayat kurabilirim vs. Bu sırada küçüğünüz de büyümüş olur az bir maddi gücünüz de olursa alır çocukları boşanma davası açarsınız...

şahsen devlete baknlıklara sosyal medysya da güvenmiyorm.Bir yerden sonra yine tek olacaksınız.. açık açık öldürme ile tehdit edilen kadını kocasından Eski eşinden sevgilisinden korumaktan aciz bir düzende kime ne diyeceksiniz.. sabır diliyorum.. çok üzüldüm

Belediyelerin ücretsiz kursları oluyor, kuaförlük, dikiş, yaşlı bakımı falan öğrenseniz bir mesleğiniz olurdu. Çocukları alamaz sizden, hiçbir mahkeme o kadar küçük çocuğu anneden ayırmaz. Ama tabi maddi gücünüz olması lazım. Genelde burda başlık açanlarda da hata bulur kızardım ama sizin hiç suçunuz yok cidden, üzüldüm :( çocuklarınızla mutlu huzurlu sağlıklı seneler yaşarsınız inşallah.

Ailen aile olamamış asıl
Çocukları ona vermezler ama sen çalışıp düzen kursan o adam seni rahat bırakır mı?

Okuyunca gerçekten içim yandı. Konu sahibinin korkusunu bile hissettim sonuçta çok tanıdık bir hikaye hepimize ne yazık ki. Konu sahibi twitter aç gerçekten. Kadın derneklerine ulaş. Kimse seni kurtarmaya gelmeyecek mücadele etmek zorundasın. Hepimiz paylaşır ve gerekli yerleri etiketleriz böylece sana yardım edecek kişilere ulaşırsın kolayca. İnan zor değil. Lütfen korkma

Hayatım, bu ayrılma sürecini 2 yıla falan yaysak daha mantıklı olmaz mı? Okul oku, işini eline al o sıra çocuklar büyür zaten. GİZLİCE PARA BİRİKTİR. Ailenin laflarına aldırma. Sakın ben yapamam, beceremem diye düşünme. Bu kadar zorluğa göğüs geren bir genç kadın pekala da bunları başarabilir. ♥️

Ayrıca bu süre içinde internetten bol bol, seninle aynı kaderi yaşayan kadınların hikayelerini izlemeni/okumanı tavsiye ederim. Onlar başarıyorsa sende pekala da başarabilirsin.

Back
X