Allah rızası için yardım edin 2 li Test riskli çıkanlar..

Bebekim2

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2022
16
4
1
35
Kızlar normalde ikili ultrason iyi çıktı fakat kan tahlili riskli dedi çok ağlıyorum günlerdir kendime gelemiyorum bana yardımcı olursanız çok iyi olur

Eklentiler

• 16535619622881512093091316616947.webp
    16535619622881512093091316616947.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 104
İmkanınız varsa fetal dna testi yaptırın. Bu test tanı değil tarama testi olduğu için doğruluğu yüzde yüz değil o nedenle içinizi ferah tutmaya çalışın.

Kızlar normalde ikili ultrason iyi çıktı fakat kan tahlili riskli dedi çok ağlıyorum günlerdir kendime gelemiyorum bana yardımcı olursanız çok iyi olur
Ense kalınlığı normal çıkmış ben çok araştırdım kızımki riskli çıkmıştı çok kafamı yordum sonra dedin Allah'tan başka kimden dilicem dileğimi ona tevekkül ettim şuan maşallah çok zeki bi kızım var üzmeyin sizi anlıyorum zaten risk diyo bir bahçede 68 tane çocuk var sadece biri dow sendeomlu o sizin olabilir olmayadabilir

Ense kalınlığı normal çıkmış ben çok araştırdım kızımki riskli çıkmıştı çok kafamı yordum sonra dedin Allah'tan başka kimden dilicem dileğimi ona tevekkül ettim şuan maşallah çok zeki bi kızım var üzmeyin sizi anlıyorum zaten risk diyo bir bahçede 68 tane çocuk var sadece biri dow sendeomlu o sizin olabilir olmayadabilir
Allah razı olsun elimde değil 1 tane de oğlum var 7 yaşında o kadar çok sevindi ki kardeşi olcak diye 😞

Allah razı olsun elimde değil 1 tane de oğlum var 7 yaşında o kadar çok sevindi ki kardeşi olcak diye 😞

Niye üzüyorsunuz kendinizi, bu tanı testi degil ki sadece ihtimal veriyor. Fetal dna testini devlet de yaptirabilirsiniz, 15 gunde fln sonucu cikiyor onunda. Test sonucunuzla birlikte gidin yaparlar. Kan alinarak bakiliyor ve yuzde 95 uzerinde dogruluk payi var.

Niye üzüyorsunuz kendinizi, bu tanı testi degil ki sadece ihtimal veriyor. Fetal dna testini devlet de yaptirabilirsiniz, 15 gunde fln sonucu cikiyor onunda. Test sonucunuzla birlikte gidin yaparlar. Kan alinarak bakiliyor ve yuzde 95 uzerinde dogruluk payi var.
Devlet yapmıyor bi klinik lazım bana fetal dna testi için çapaya kadar gittim genetik Dr la görüştüm ama özel labaratuvar lar yapıyor dedi bi tanesi ne sordum 7.500 TL ama yaptırcam bu moralle geçmez aylar

Devlet yapmıyor bi klinik lazım bana fetal dna testi için çapaya kadar gittim genetik Dr la görüştüm ama özel labaratuvar lar yapıyor dedi bi tanesi ne sordum 7.500 TL ama yaptırcam bu moralle geçmez aylar

Ben istanbulda ümraniye eğitim ve araştirma hastanesinde yaptirdım. Yapan yerler var gayet yapilmiyor diyenler neye istinaden demisler bilemedim. E nabizdan randevu aldim hemen 2 gun sonraya verdi, tıbbi genetik bölümünden.

Ben istanbulda ümraniye eğitim ve araştirma hastanesinde yaptirdım. Yapan yerler var gayet yapilmiyor diyenler neye istinaden demisler bilemedim. E nabizdan randevu aldim hemen 2 gun sonraya verdi, tıbbi genetik bölümünden.
Ne zaman aldınız fetal DNA testi mi yapıldı. Ve sonuç neydi ne zaman geldi nerde yapılıyormuş orası da dış ülkelere mi gönderiyomuş

Ne zaman aldınız fetal DNA testi mi yapıldı. Ve sonuç neydi ne zaman geldi nerde yapılıyormuş orası da dış ülkelere mi gönderiyomuş

Artık kendi bünyesinde yapan hastaneler de var, her hastane dışarıya göndermiyo devlet hastaneleri de göndermiyor diye biliyorum. Kendi bünyelerinde bu testi yapabilecek donanıma sahipler. En azından ben göndermediler diye biliyorum, direkt olarak gönderip gondermediklerini sormadım çünkü. Ama devlet hastanesi sonuçta, kalabalık, gönderseler sonucu daha geç gelirdi diye tahmin ediyorum.

Sonucum 15-20 gün arası gibi bir sürede çıkmıştı. Sonucunuz çıktığinda size sms yoluyla bilgisi veriliyor, sonra gidip sonucunuzu alip doktorunuza gosteriyorsunuz o kadar. E tabi devlet bunu herkese yapmiyor. Ya ikili test sonucunun riskli cikmis olmasi lazim ya da daha onceden boyle bir sebepten kaynakli kayıp (kayıp olması şart değil tabi ki - böyle bir durum) yaşamış olmanız gerekiyor.

Ben gectiğimiz kasim ayında yaptırmıştım. Sonucum çok şükür temiz çıktı. Doktorum bana direkt "ben ikili test önermiyorum, kesin sonuç vermiyor. Fetal dna yaptirin" dedigi icin ikili test fln yaptirmadan direkt bu testi yaptirmiştım. Daha önceden iki düşüğüm olmuştu ve ikinci düşükte bebek patolojiye gidince ve bebekte anomali çıkınca bana direkt yaptılar bu testi. O zamanlar dışardan 5.500 gibi bir fiyat almıştım şimdi tabi dolar kurundan dolayı dediğiniz fiyatlara gelmistir.

Bu arada evet, yaptirdigim NIPT-NIFT olarak da anılan fetal dna testiydi. E nabizdan soyledigim hastanenin tibbi genetik bolumunden randevu aliyorsunuz. Benim gittigim doktorun adı seda ile basliyordu isterseniz soy adina bakarim. Once doktora gidip durumu acikliyorsunuz. O, sizi ayni gün icinde labaratuvara yonlendiriyor. Labaratuvar bolumunde sizde yanlis olmasin 2 veya 3 tüp kan aliniyor. Orda zaten sonucun ne zaman cikacagi size soyleniyor. En dogru sonuc 10 ile 13. Haftalarda oluyormuş. Eger 13. Haftayi gectiyseniz labaratuvar bolumu sizi tekrardan kan vermeniz icin geri cagirabiliyormus. Ben 13. Haftamda vermistim, ben de bir sikinti olmadi umarim sizde de olmaz. Prosödür bi şekilde ilerliyor. En kısa zamanda sizin de içiniz ferahlar inşallah.

halama da donwnlu dedi çocuğu sağlam doğdu ondan sonrada hiç bu ikili tarama testini yaptırmadı.olan anneye oluyor sonuçlar net değil

Back
X