Allah'a havale ediyorum...

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
herşeyi içime atmaktan kalbimdeki ağrıyla başedemez oldum... kaynanamla aramı yeni yeni düzeltmeye başladık oysa, yaptıklarını es geçmeye çalışıyorum ama olmuyo illa gözüme sokacaklar olanları. geçtiğimiz hafta sonu düğün vardı akrabalarının.. tüm düğün telaşı boyunca küçücük oğlumla sırf yalnız kalmasın die ben koşturdum kolay kolay beğenmez, 1 hafta boyunca girmediğimiz mağaza ,gezmediğimiz semt kalmadı. yağmurlu havada karşıya bile gittik sırf yanında olmak için oğlumun o kadar eziyetine rağmen gıkım çıkmadı. o ne yaptı nikahta beni o kadar insanın içinde yalnız bıraktı, diğer gelinleriyle kızıya bi arada oturdu. eltimle konusmuyorum o yüzden gitmedim ben. ama ne o çağırdı yanına ne kendisi gelip ne ilgilendi. düğünde hepsi kendi akrabaları benim kimsem yok, o kadar üzüldüm eşim de düğün telaşından sağda solda koşturdu durmadı yanımda, nikahtan sonra yemeğe gidilecekti arabada bi aradaydık. eşime dedim beni orda da yalnız bırakma tek başıma kaldım dedim kaynanam anladı tabii şeklimden. ama durum orda da değişmedi. ayrı masalara düştük ama kaynanam yine sadece eltimin çocuklarıyla ilgilendi, ne oğlum umrunda oldu ne de ben... bu kıskançlık değil ama kimse yanında yokken iyiyim ne zaman birini bulsa beni yok sayıyor, oralı olmuyor... geçen anneler gününde o kadar sıkışıklığımızda kendi anneme alamadım ona hatırı sayılır hediye aldık, hediyelere baktıktan sonra eltim doğum yapmıştı ben daha ona hediye alamadım dedi ki; benim doğumumda ne oğluma bişi taktı ne de bana... eşimin kardeşi deseniz diğer konulardan bilen bilir, diğer abisinden telefon istemiş almadı die eşimin kartıyla telefon aldı ödemesini hala biz yapıyoruz onun aklına bile gelmiyor. ama diğer yeğeninin resmini koydu ekranına. oğlumun bu kadar dışlanmasına üzülüyorum. Endoskopisi var önümüzdeki ay, yanında refakatçi kalması gerekiyomuş hiç düşünmeden ben kalırım dedim. oğlumu o günlük babası işe götürür dedim. Ailemin yanına memlekete gidicem bunun için erteledim kadının yanında olayım sonra giderim dedim... düğünde hiç umrunda olmadığım bana dün gelmiş beraber dişçiye gidelim diyo ona da tamam dedim kızlar çok daraldım Allah görsün Allah bilsin diyorum ama sindiremiyorum...

Allah yardımcın olsun canım yaa ama içine atma sonra zararı bize oluyor çünkü
ne kadar yaparsan yap kıymetin bilinmiyor demek ki sende kendini buna alıştır ve ona göre davran

daha önce aramız çok kötüydü yeni yeni düzeldik, eşimle daha fazla sorun yaşamak istemediğimden fedakarlık yapıyorum, eşim ailesine çok düşkün... ne zaman onlarla ters düşsek, eşimle de çatışıyoruz. ben bunları yeniden yaşamak istemediğimden aramız bozulmasın diye uğraşıyorum ama olmuyor...

bu kadar fedakarlığa hiç gerek yok. herkese hakettiği kadar değer verin bence.kendinizden kaybedersiniz.

şimdi ben memleketime gitsem kv ile dişçiye gitmesem bu durumdada eşim bana kızsa ben eşimde problem ararım.tepkim eşime olur.

En güzelini yapıp, Allah'a havale etmişsiniz. Ama karşılıklı konuşma fırsatınız hiç olmadı mı kayınvalidenizle? anlatsanız böyle böyle diye. belki anlar. yani inşAllah.

daha önce aramız çok kötüydü yeni yeni düzeldik, eşimle daha fazla sorun yaşamak istemediğimden fedakarlık yapıyorum, eşim ailesine çok düşkün... ne zaman onlarla ters düşsek, eşimle de çatışıyoruz. ben bunları yeniden yaşamak istemediğimden aramız bozulmasın diye uğraşıyorum ama olmuyor...

2 buçuk yıllık evliliğimden edindiğim tecrübeyle size yapmayın diyorum
siz kendinizden taviz verdiğiniz sürece daha fazlasını isticeklerdir
çünkü karşı taraf ne yaparsanız yapın eşiniz de dahil yaptıklarınızın farkında olmicaktır
kurallarınız olsun lütfen
çocuklu kadınsınız herşeye yetişemezsiniz ya öncelikleriniz olsun ve taviz vermeyin

neye karşılık bu fedakarlık..
hadi karşılıksız yapıyosun eyvallahta bi yerdede gururuna dokunur insanın...
iyilikten anlamıyo madem sende bırak melekliğide anlasın onun oyuncağı olmadığını...

hayatta yok sayılmaktan daha kötü bişi yok..ben olsam beni bu kadar yok sayan birini siler atardım öz annen mi sanki elin kadını koyver gitsin o seni sevse ne sevmese ne yani.

Back
X