Allahım allahım !

_Dersena_

Küçük Anne <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
1.924
11
158
Ben mi abartıyorum allah için bişi söyleyin k.v ne zaman gitsek benden iş bekliyorlar eşşek kadar kızı var 16 yaşında lise ögrencisi ama benden büyük duruyor.. Eline tlfu alıyor ne zaman sofra kurulacak olsa çay verilecek olsa .. Benden iş bekliyorlar kız oturuyor ben hizmet ediyorum ayıp ya .. Benimde yengem var 29 yaşında ben 23 yaşındayım abimin hizmetini bile ben yapıyorum yengem olsa bile zerre miktar saygı yok kızda .. Yemek yenecek biz tokuz kalkmadım bende yerimden bir iki tabak getirdim oturdum . Bulaşıkları kendi yıkadı kendileri yedi . Buda göze batmış eşim neden yardım etmedin dedi .. Eşşek kadar kardeşin yiyip içip eline tlfu alıp köşeye çekilecegini kalksın annesine yardım etsin dedim . Bana düşmez orda dedim .. Hep tartışa konusu oluyor bu nasıl aşacagım .. Bir gün kızı sinirime hakim olamayıp paralayacagım orta yerde.

senin yengenle benim yengemin durumu aynı. asla kalkıp iş yapmaz. yaptırmazlar zaten.
evli değilim kv kısmını biilemem ama öteki dertten muzdaribim ben de.
bu arada benim yengem dediğim kişi aslında teyzemin gelini. ama teyzem hasta olduğu için bizle kalıyor uzun zamandır ama yine de yengemizin bi gelin olarak kalkıp bi işe el attığını göremedim.

bi gün ben de patlıcam.

ama gelinden beklenmesi noral bu toplumda. ama sen 2 yerden de göremeyince sinirlenip konuşman normal.
nasıl ört bas edesinki..

Son düzenleme:
senin yengenle benim yengemin durumu aynı. asla kalkıp iş yapmaz. yaptırmazlar zaten.
evli değilim kv kısmını biilemem ama öteki dertten muzdaribim ben de.
bu arada benim yengem dediğim kişi aslında teyzemin gelini. ama teyzem hasta olduğu için bizle kalıyor uzun zamandır ama yine de yengemizin bi gelin olarak kalkıp bi işe el attığını göremedim.

bi gün ben de patlıcam.

ama gelinden beklenmesi noral bu toplumda. ama sen 2 yerden de göremeyince sinirlenip konuşman normal.
nasıl ört bas edesinki..

İş yaparım ben kaçmam ama eşşek kadar kız otururken ayıp benim tek başıma evde dönmem çocuk değil ki arkadaşım ben yanında ufak duruyorum kızın ..Ya bi gün ne oturuyorsun sen diye iyi bi bagırıp aglatacagım ( hemen aglar her halta ).. yaşça ben küçük oldugum için yengemden iş beklemem ama ben yok iken annemin onlara hizmet etmesi beni çiledençıkartır

bağırıp çağırmayla olmaz yani haklıyken haksız duruma düşersin ama öyle bi durumda kv ni oturtup kıza sen gel diyebilirsin.

valla canım ben yengemler bizdeyken asla iş yapmıyorum.
teyzem zamanında alıştırmış kız bişeye elini sürmüyor.
şimdi teyzem de hasta olduğu için o geldiğinde arkasını annem topluyor.
annem de ağzını açıp bişey demiyor.
bu durumda benim yapabileceğim bişey kalmıyor. anneme söyledim bi kere ama
napim kızım teyzen böyle alıştırmış falan dedi.

ama sen mesela kızı (16 yaşındaymış madem) yeni bşeyler öğretmek maksadıyla
mutfağa çağrabilirsin sürekli.
eşin bişey demiyor mu bu durumda?

eşşek kadar ne çirkin bir tabir .. neyse sende bana yardım et vs de kıza ..herşeyi sen yapma ..

Bir şeyi dahi benim yapmamam sorun onlar için ..Eşşek kadar az bile daha fazlasını hak ediyorda burası yazmam için uygun bi yer değil

valla canım ben yengemler bizdeyken asla iş yapmıyorum.
teyzem zamanında alıştırmış kız bişeye elini sürmüyor.
şimdi teyzem de hasta olduğu için o geldiğinde arkasını annem topluyor.
annem de ağzını açıp bişey demiyor.
bu durumda benim yapabileceğim bişey kalmıyor. anneme söyledim bi kere ama
napim kızım teyzen böyle alıştırmış falan dedi.

ama sen mesela kızı (16 yaşındaymış madem) yeni bşeyler öğretmek maksadıyla
mutfağa çağrabilirsin sürekli.
eşin bişey demiyor mu bu durumda?

annesi böyle alıştırmış halada devam .. onlara göre gayet normal .. o kadar ii niyetli olamıyorum malesef ancak öfke ile bagırırım . eşim kalk yardım et diyor ayaga kalkıyor öylesine dolanıyor otıuruyor geri

Bu biraz yetistirmeyle alakali.
Kiz ergen, annesi sunu yap bunu yap demeden yapmak isine gelmiyor belliki.
Sen ablalik et hadi x cim masayi beraber toplayalim de her gittiginde,
belki birgun aliskanlik olur.
Evin kizi o dersen, kayinvalidenin kizi degil gelini olarak kalirsin.
Onlarin sana hangi gozle bakmasini istiyosan ona gore hareket et.

Bir şeyi dahi benim yapmamam sorun onlar için ..Eşşek kadar az bile daha fazlasını hak ediyorda burası yazmam için uygun bi yer değil

iyide böyle agresifleşerek çözemezsin .. . öyle laf ediceksin ki içine otursun yani .. ama kavga etmeden .. yoksa haklıyken haksız duruma düşersin benden söylemesi ...

Bu biraz yetistirmeyle alakali.
Kiz ergen, annesi sunu yap bunu yap demeden yapmak isine gelmiyor belliki.
Sen ablalik et hadi x cim masayi beraber toplayalim de her gittiginde,
belki birgun aliskanlik olur.
Evin kizi o dersen, kayinvalidenin kizi degil gelini olarak kalirsin.
Onlarin sana hangi gozle bakmasini istiyosan ona gore hareket et.

Zaten hiç bi zaman kızı gibi davranmadıgı için her zaman gelin olarak kalacagım .. evlenince gardını aldı .. önceden bende böyle sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum ama artık olmuyor

iyide böyle agresifleşerek çözemezsin .. . öyle laf ediceksin ki içine otursun yani .. ama kavga etmeden .. yoksa haklıyken haksız duruma düşersin benden söylemesi ...

Eşime güzelce izah ettim eşim kalk yardım et diyor ama yinede kendi havasında ..

Eşinizin kardeşiyle yaşıtım. Kendimi şu an kızın yerine koyuyorum. Onu annesi eğer işe alıştırmadıysa -ki bende çok iş yapan biri olmamışımdır, misafir geleceğinde, geldiğinde daha fazla iş yaparım- o iş yapmak istemeyecektir. Bir de bizim toplumumuz da genelde gelin işe güce koşturur , hizmet eder ya sanıyorum o da o anlayışı benimsemiş. Eğer sizle iyi anlaşıyorsa ona arkadaş gibi davranıp çözmeniz sorunu daha iyi değil mi ? Mesela kayınvalideniz ve siz sofrayı toplamaya kalktığınızda kayınvalidenize anne sen otur biz x ile hallederiz deseniz veya mesela yemekten sonra herkes oturunca hadi bize bi kahve yap falan gibisine işe koşarsanız daha yararlı olur. Sizden yaşça çok küçüğüm tabi ki ama sadece yaşıtım olduğu için böyle bir yorum yaptım yanlış anlamayın :)

telini sakla :1::1:
annesinin alıştırması çok önemli annesi ses çıkarmayınca kızında tembellik işine geliyor tabi
kızla muhabbetin nasıl bir abla gibi mi?
yani gel beraber yapalım canım desen tepkisi nasıl olur

Görümcenizin tembel olmasından size ne ? Annesi düşünsün.Ben 20 yaşındayım hala çok fazla iş yapmam.eğer abim olsaydı ve eşi bize geldiğinde iş yapsaydı normalde yaptığmdan daha fazlasını yapmazdım.Eğer eşi annemin gözüne girmek için iş yapıyorsa bana ne ? Yani görümcenizin iş yapıp yapmaması değil ki sorun ; eşinizin sizden iş yapmanızı beklemesi.Eşinizle konuşun. 16 yaşındaki çocuğun iş yapmamasını kıskanıp kendi kendinize problem yapmayın, üzülen siz olursunuz.

Ben mi abartıyorum allah için bişi söyleyin k.v ne zaman gitsek benden iş bekliyorlar eşşek kadar kızı var 16 yaşında lise ögrencisi ama benden büyük duruyor.. Eline tlfu alıyor ne zaman sofra kurulacak olsa çay verilecek olsa .. Benden iş bekliyorlar kız oturuyor ben hizmet ediyorum ayıp ya .. Benimde yengem var 29 yaşında ben 23 yaşındayım abimin hizmetini bile ben yapıyorum yengem olsa bile zerre miktar saygı yok kızda .. Yemek yenecek biz tokuz kalkmadım bende yerimden bir iki tabak getirdim oturdum . Bulaşıkları kendi yıkadı kendileri yedi . Buda göze batmış eşim neden yardım etmedin dedi .. Eşşek kadar kardeşin yiyip içip eline tlfu alıp köşeye çekilecegini kalksın annesine yardım etsin dedim . Bana düşmez orda dedim .. Hep tartışa konusu oluyor bu nasıl aşacagım .. Bir gün kızı sinirime hakim olamayıp paralayacagım orta yerde.

benimde yengem var 26 yaşında ben 22 yaşındayım hiç bir işi bana yaptırmaz ...görümcen bence iş yapmak için küçük bir yaşta canım...

Zaten hiç bi zaman kızı gibi davranmadıgı için her zaman gelin olarak kalacagım .. evlenince gardını aldı .. önceden bende böyle sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum ama artık olmuyor

Is yaparken o kiz orda oturuyo diye yuzunu asiyosan bunun etkisi buyuk olur.
Sen guler yuzunu her daim goster.
Is yapiyosan Allah rizasi icin yap, onlar icin degil
Bu sekilde belki daha az batar yaptigin is.

sürekli kv nin evindemisiniz? yoksa arada sırada ziyarete mi gidiyorsunuz?
sürekli aynı evdeyseniz ister istemez işlere yardım etmesni istersiniz sonuçta her işin altından kalkamaz yorulursunuz. ama arada sırada ziyarete gidiyorsanız bu şikayetiniz niye?

ne olur sadece kendnz yapsanız elinize yapışmaz en fazla sofrayı kurar toplar bulaşıkları yerleştrr çayı koyup servis yaparsınz. bukdr işi neden bukdr göznüzde büyüttünz ki? tmm oda yapsn istiyosn yapmamasndan rhtsız oluyorsun anlıyorum da bunu sorun haline gtrp de eşinle ne diye tartışıyorsn? içten içe sinir olsan da sen işini bil sorun da çıkarma.

bn gttiğim zman elimden geldiği kdr yapıyorum bklemiyorum da yardm eden biri olsun. ne olur sanki ...

Back
X