Allahım allahım !

Sizden yaşim büyük, bekarım hatta görümce pozisyonundayım. Annemin gelinlerine de bana da tek bir tavsiyesi var, sizede vermek istiyorum " Hayata mutfak penceresinden bakmayın "
Yemekten de, sofradan da zevk alin. Toplamak istiyorsaniz toplayin, istemiyorsaniz oturun. Biri kaldiricaktir. O sofra icin ne 16 yasindaki bir ergenle tartisin ne de arkanizdan yaptiginiz is batsin dedirttin.
Ne dertler var genis acidan bakın. Bırakın mutfak penceresini. Evliliğinizle, işinizle, kendinizle ilgilenin. Mutlu olun :)

kız pekte büyük sayılmaz..
ergen daha..
annesi öyle yetiştirmiş kız öyle alışmış işte..
değiştiremezsin..
iş başa düşmeden yapmaz....

ne büyük olay ama görümce yardım etmiyo.bence takılacak baska sorununuz yok. bu kadar ufak bi meseleye takılıp huzurunuzu dagıtmak cok sacma geliyo bana.
insanlar ne dertlerle ugrasıyo.ne kayınvalidelere görümcelere sahipler bi düşünün.

Ben mi abartıyorum allah için bişi söyleyin k.v ne zaman gitsek benden iş bekliyorlar eşşek kadar kızı var 16 yaşında lise ögrencisi ama benden büyük duruyor.. Eline tlfu alıyor ne zaman sofra kurulacak olsa çay verilecek olsa .. Benden iş bekliyorlar kız oturuyor ben hizmet ediyorum ayıp ya .. Benimde yengem var 29 yaşında ben 23 yaşındayım abimin hizmetini bile ben yapıyorum yengem olsa bile zerre miktar saygı yok kızda .. Yemek yenecek biz tokuz kalkmadım bende yerimden bir iki tabak getirdim oturdum . Bulaşıkları kendi yıkadı kendileri yedi . Buda göze batmış eşim neden yardım etmedin dedi .. Eşşek kadar kardeşin yiyip içip eline tlfu alıp köşeye çekilecegini kalksın annesine yardım etsin dedim . Bana düşmez orda dedim .. Hep tartışa konusu oluyor bu nasıl aşacagım .. Bir gün kızı sinirime hakim olamayıp paralayacagım orta yerde.

bence yanlış düşünüyorsun eşşek kadar dediğin 16 yasında görünümü büyük olabilir ama içi hala çocuK :) neticede ergen... Ve sen o evde ona değil kv eşine hizmet ediyorsun etmediğin zamanda 16 yasındaki kızı sen nasıl kınıyorsan gözüne batıyorsa kv ve eşinin gözünede sen batarsın

tatlim herkesi kendinle verya kendi Ailenle bir tutamazsin! Herkes degisik Aile Terbiyesi ile büyümüs.
Benim Görümcem 30 olucak bende bagzen kendim yapiyorum herseyi. Ama bagzende yardim ediyor... Gecenlerde Görümcemin Kayinvalidesine gittik hep beraber, Görümcem grip diye Kayinvalidem ona is yaptirmadi bile!! Ben yardim ettim hep.. benim kendi Annem olsa, bana kizardi o durumda o senin Ailen, Gelinsin tabi sen kalkicaksin diye... Gripten nolur ki diye... Annem hakli aslinda, cünkü ne kadar iyi olursalar olsun hep ardindan Laf getirir Kayinvalideler ama kendi Kizlarina laf söyletmezler!!

Bende fazla kuruntu yapip kafana takma derim, sadece kendini yipratirsin böylelikle!! Takmamaya bak ;-)

nerden biliyorsun:34:

gelinse gelinliğini bilecek:60:

Canlarım benim keşke ders çalışıyor yada okuluyla ilgili birşeyler yapıyor olsa inanın beklentim olmaz yardım etmeye kalksa sen dersini çalış derim .. ama izah etmeye çalıştıgım bambaşka bir şey ben yiyeckeleri yemegi hazırlar iken o tlf u ile ugraşıyor pc başında facesinde .. aradaki ince çizgiyi fark edin

Derste çalışacak yardım da edecek ama kabahatin büyüğü sende .
Yengecim bir el atta bitirelim şurayı de .
Aklına gelmiyor olabilir , yapması gerektiğini böyle böyle öğrenecek.

Şu görümceyi koruyanları da anlamadım , evlense çocuğu olur.
Ben de olsam ben de kıskanırım yokya ben sofra kur kaldır o geniş geniş oturacak .

arkadaşım aklına gelmediğinden değil işine gelmediğinden abisi diyor ortada dolanıyor geri oturuyor (: anlatabildim mi :D

bana göre, görümceniz de yardım etmeli. gelin diye illaki sizden iş beklenmemeli. 16 yaşımda yemekleri yapıp sofraları tek başıma kurduğumu hatırlıyorum.
getir götür yapsın bir zahmet, ne olacak...

benim görümcem de benden büyük. o da hiçbir şeye dokunmaz, ne evinde ne başka yerde... başkası ona hizmet etmek zorunda değil.
ben şakayla karışık çok söyledim ama yapmıyor. herkes ona hizmet etsin diye bekler...

Yaşça benden büyük olsa bu denli büyük olmaz öfkem bizimde 29 yaşında gelinimiz var .. annemlere gittiğinde bende orda olmak isterim mesela çünkü iş yapmayı sevmez pek bu sebepten annemde minnet etmez ben hizmet ederim bu benim gücümede gitmez çünkü o ortamda yaşça en küçük benim benim yapmam abes gelmez .. elbette bir iki bişiye yardım etmesi mutlu eder ama yapmamaı sorun olmaz ..

hep sölediğim bişeyi gene sölicem. öle seyleri sorun ediyosunuzki Allah size öle bi sorun verirki ya ben neyi takmısım dersiniz.
oturmus burda gıybet yapıyorsunuz ne gerek var cok hosnut değilsen görümceni al karsına söle.
insanlar ne dertlerle ugrasıyolar siz buırda 16 yasında bi kız bana yardım etmiyo diyosunuz. kendinizi onun bi ablası olarak görün.
herkes sizin gibi yetişmeyebilir. bide ona sormak lazım sizden cokmu memnun acaba? belki sizin hareketlerinizde onun hosuna gitmiyodur ve davranısıda bu yüzdendir.
içinden gelmiyodur. biraz iyimser olalım lütfen.

16 yaş bizlere çok görünür ama öyle değil, tam erkenlik yaşı istediği kadar büyük görünsün.
Bu yaş için bir sene sonrası bile çok büyümek demektir.

Evet bu yaşta tüm evi çeviren, annnelik yapan, çalışan kişilerde var fakat kıyas böyle olmamalı.

Sizde eğer çok ağır işler yapmıyorsanız sofra toplamak, bulaşık yıkamak, çay servisi yapmak v.s konusunda bu kadar zorlanmamalısınız.
(Çay servisi yaparken tatlı dille görümcenizden destek isteyebilirsiniz.)
Görümcenizin o evde hiç olmadığını düşünün, onunla kendinizi kıyaslamayın.
Siz o an kendinizce, elinizden ne geliyorsa destek olun.
Değmez bunun için kendinizi, eşinizi üzmeye, o an ortamı germeye inanın değmez.

Sizden yaşim büyük, bekarım hatta görümce pozisyonundayım. Annemin gelinlerine de bana da tek bir tavsiyesi var, sizede vermek istiyorum " Hayata mutfak penceresinden bakmayın "
Yemekten de, sofradan da zevk alin. Toplamak istiyorsaniz toplayin, istemiyorsaniz oturun. Biri kaldiricaktir. O sofra icin ne 16 yasindaki bir ergenle tartisin ne de arkanizdan yaptiginiz is batsin dedirttin.
Ne dertler var genis acidan bakın. Bırakın mutfak penceresini. Evliliğinizle, işinizle, kendinizle ilgilenin. Mutlu olun :)

ne kadar güzel söylemiş annen. ellerinden öperim :54::54: aynen ya takcak dert yok takmışınız buna. zor bişey değilki yap gitsin nolcak.sen büyüksün sonuçta 16 yasında daha o çocuk yani. öncedendi o 15 yasındaki kızların bütün evi temizlemesi vs vss ( benim nesil oluyor o :1: ) şimdi aman derslerini çalışsında başka bişey dokunmasın diyoruz yetiştirmeyle alakalı zamanla öğrenir. bence sen trip atıp kızana kadar, burda dedikodusunu yapana kadar ablalık yap ona düşmanlık besleme 16 yasındaki bi cocuga. çocuk diyorum çünkü koca kız gibi davranmayalım onlara diye. tamam belki tahammül edemiyor olabilirsin ama dedim ya herkes eskisi gibi değil farklı yetiştiriliyor cocuklar. yıkıcı olma yapıcı ol.
benim kardeşim 19 yasında aramızda 5 yaş var ben yapıyorum diye elini bişeye sürmez sıpa.:1: ama üniversitede şimdi evini bi görün , bal dök yala. ee orda yapan yok tabi. hatta ev arkadaşında şikayetçi çok dağınık diye. oh olsun sana diyorum:19: abla diyor hakkını helal et ne çok çektirmişim ben sana diyor :1::1: anladı tabi oda artık :34:

Son düzenleme:
Yaşça benden büyük olsa bu denli büyük olmaz öfkem bizimde 29 yaşında gelinimiz var .. annemlere gittiğinde bende orda olmak isterim mesela çünkü iş yapmayı sevmez pek bu sebepten annemde minnet etmez ben hizmet ederim bu benim gücümede gitmez çünkü o ortamda yaşça en küçük benim benim yapmam abes gelmez .. elbette bir iki bişiye yardım etmesi mutlu eder ama yapmamaı sorun olmaz ..

neden 29 yaşındaki gelininize gösterdiğin toleransı 16 yaşındaki bir ergene göstermiyorsun.senden boyca büyük görünebilir ama akılca küçük olduğunu unutmaman gerekir.:34:

allah yardım etsin .. tam ömür törpüsüymüş... öylesinin saçını başını yolacan ammaaa. olmuyo işte .

yine önceki konulardan biri....ya bırakın şu ergen kızlarla uğraşmayı.hem siz onlara hizmet etmiosunuzki kv kp ve eşinize hizmet edersiniz.kız da ne yapıosa yapsın ayrıca büyük ihtimal hala öğrencidir.onunla yarışmak size yakışıyor mu?

ben 16yaşındaki halimi düşünüorumda iş falan yapmazdım.herşeyin bi zamanı var.şimdi evliyim her işimi gücümü kendim yapıyorum.o da yapacak ama ilerde.....bu kadar kasmanıza sinirlenmenize ne gerek var.arkadaş gibi olacağınıza yada ablalık yapacağınız yerde önyargılı davranıyorsunuz.

19 yaşına geldim, hafta sonları halamlar yengemler babaannemlerde toplanırız daha bir kez bile mutfağa girmedim açıkcası ne yengem bana neden yardım etmiyorsun diye bir bakış attı ne halam ne annem. Amcam yada babam kalk yardım et bile dese babaannem otur der bana ilerde evlenince yapmaya bıkacak hep der. tabiri caizse 'eşşekk' kadar oldum. Fakat burda söyle bir durum var benim yardım etmiyor olmam ne yengemle aramdaki iletişimi kopardı nede halamla sürekli şakalaşırız ve çok severim ikisinide. :ssz:

Back
X