allahim beni affet verdigin cana kiydim

1. Bazı insanların zor bebek sahibi olmasının veya olamamasının sebebi kürtaj olan diğer kadınlar değil.
2. Arkadaş zaten çok güzel bir karar verdim hadi kutlayalım diye yazmamış, burası bdv bölümü ise o da derdini paylaşmış.
3. Her bebek rızkıyla gelir gelmesine de bu cümleye nereye kadar dayandırılabilir aile ekonomisi? bu kadar basit olsa açlıktan ölen hiç bebek olmazdı sanırım.
4. dkh kullanmak adam akıllı korunmaktır zaten.

geçmiş olsun arkadaşım, umarım kolay atlatırsın. yaptığının yanlış olduğunu düşünüp üzülmenin artık kimseye bir faydası yok. umarım çok kötü hissediyorsundur ama sana muhtaç bir bebeğin var evde onunla ilgilenmek için psikolojini sağlam tutmalısın. unutmaya çalış bence çünkü yapabileceğin başka bir şey yok.

ne yazsaydı yani insanlar..
üzülme cnm böyle olması gerekiyo muymuş mu deseydi..
kimse ksr bakmasın, bilerek isteyerek ortada annenin ve bebeğin sağlık sorunu olmadığı sürece kürtaj yaptırmayı aklım almıyo...
hayır yani çok tuhaf.. insanlar tabiki tepkilerini gösterecekler..
sen burda yıllarca uğraş tedavi gör, diğer tarafda da biri hazır değildik aldırdık yazsın.. yani kim olsa verir veriştirir...
yaptın bari yazma.. anladım moral bekliosun teselli bekliosun ama yok ki bunun tesellisi be ablacım..
o yavruya üzülebiliriz biz ancak...

o bir melekti isteyipte olmayanlara mucize olan melek siz ona kıydınız allahtan af diliyosunuz allah affetse o bebek affetmez anne benim yaşamaya hakkım yokmuydu der...

rabbim onun rızkını verirdi diyecek bişi yok allah yardımcınız olsun...

Konu sahibi şu aşamadan sonra napsın cidden artık meraktan soruyorum.
Çok acımasızca karşınızdaki insanın ruh halini düşünemeden yazıyosunuz bazılarınız şahsen ben evli bile değilim şu yazdığınız benim bile tüylerimi ürpertti. Bi'arkadaş demiş ya birinin sebebi olursunuz ruhunuz duymaz diye gerçekten de ne kadar doğru.
_______

Konu sahibi arkadaşım konunu kapattır lütfen.

21 yaşında 9 aylık oğlum varken hamile kaldım..ona kıymak aklımın uçundan geçmedi
tek başıma baktım ne anne ne kayınvalide vardı yanımda...
sizi kınamıyorum sonuçta olmuş olan...keşke aldırmadan önce buraya yazsaydın belki faydası olurduuuu

3bucuk aylik bi kizm var ...gcen sene kalbi olusmadgndan kurtaj oldum...ve o kalbi olusmamus yani yasamayan kan pihtisini aldiklarinda aylarca kndme gelemedm cnku annelik duygusu yerlesmisti icime bnden koparilinca dunyaya kustum hcbizaman bnmle olmicak karnmda buyumeyecek dogmayacak bebegm icin...cnm o senn bi parcandi ve kalbide olusmustu nasi kendi istegnle gdip kiydn kusura bkma ben anlamiyorum ve sen annesn bu duyguyu biliyosun...adet sokturucu nasi korur dogum kontrol hapini bile bigun icmemek tehlike..vakumla aldilar parcalanmadi e demek bu rahtlatici bi nedenmi....siz olsaniz yapardinz diye bi cumle yok ...kurtaj bi dogum kontrol yontemi degildr..burda her turlu elestiri olucaktr kusura bkma bi anne olarak sana olumlu bsey soylemem mumkun degil

benim anlamadığım bu aşamadan sonra neden buraya konu açma ihtiyacı duydunuz ki? yani buradan teselli bekliyorsanız alamayacağınız ortada.. Ayrıca ben tepki gösterenlere kızamıyorum bu çok bıçak sırtı bir konu.. yani bir k.valide, elti konusu gibi iki taraflı düşünülecek bir konu değil.. Yaşadığınız olay travmatik, yani derdinize burada değil bir psikologda çözüm aramanızı öneririm..

Allah sizi bir şekilde sınamış ve siz de aldanmışsınız malesef..ama artık şu saatten sonra yakınmanızın size hiçbr faydası yok..daha dikkatli korunun..iki kat daha fazla korunun..Allah yardımıcınız olsun...

çocuğunuza bakın lütfen ona daha çok sarılın

siz mutsuz olursanız çoçuğunuz da mutsuz olur

siz ona daha iyi bakabilmek için bu kararı verdiniz bu yüzden iki yanlış birden yapmayın...

kısa süreli bir destek alabilirsiniz kendi başınıza aşamayacağınızı düşünüyorsanız..

hayat hiçbirimiz için sonlanmadı günahlarımızın da sevaplarımızın da ağırığını biz kafamızdan hesaplayamayız bol bol dua edin..

inşallah en kısa sürede toparlanırsınız..

arkadaslar lutfen beni yargilamayin yaralamayin zira buyuk bi yara var zaten icimde hemde oyle bir yaraki oncelikle bilenler bilir iki yasini doldurmus bi oglum var calismiyorum bundan iki ay once dkh kullaniyordum ve birden adetim kesildi iki ay olmadim sonra doktora gittim ve bana bunyeme iyi gelmedigini birakmam gerektigini soyledi ve ilaci biraktirdi adet sokturucu bi ilac vetdi ismi dusthaton du sanirim on gun ic gel sreil takalim dedi tamam dedim dkh biraktim bu ilaci icmeye basladim 5gunu pembemsi bi kanamam olustu tabi biz nasilsa ilac koruyordur diye ek korunma yontemine gecmedik sonra adetim gelmedi bir turlu tabi ilac icmeye devam adiyorum ben diyorum kesin dkh dan oldu bekledim ilac bitti gelmedi adetim ve mide bulantisi baslamisti ve icimi o korku sarmisti acaba hamilemiyim diye bi cesaret gidip test alip yaptim ve sevinilmesi gereken bi durumda hungur hungur agladim cunku oglum daha cok kucuktu maddi manevi bakamazdik bu kesindi kiraciyiz inanin ancak gidi gidina yetiyor hadi isin maddi yonunu gectim hic kimse yok ki nasil birakip kontrole gidicem esim de bende istemiyorduk ama tabi ki cok zor olsada bunu yapmak zorunda kaldik 5 haftalikmis ama gercekten mucize gibi ogluma cok zor gebe kalabilmistim bu korunmamiza ragmen olmustu ama biz o mucizeyi yok ettik parcalamadan vakumla aldilar iki hafta oldu kendime gelemedim inanin siz benim yerimde olsaydiniz ayni seyi yapardiniz cok ama cok zor bi durum kinamayin kimseyi basiniza gelmesini istemem hic bi bayanin oglumun yuzune bakamiyorum her sey tuhaf geliyor hep bi vicdan azabi kuru ekmek yeseydim gine baksaydim diyorum bazen bazende olmasi gereken buymus diyorum belkide sizinle paylasip rahatlamak istedim biraz bu arada yasim 22 cok genc anne oldum 18 yasinda evlendim bu seneyi boyle gecirip seneye oglumu krese verip calismayi dusunuyorum unutmak istiyorum ama her gece ruyalarimda bi kiz cocugu benden kaciyor kosuyorum pesinden yakalayamiyorum belkide kizim mi olacak ti bilmiyorum cok cok zor kelimer yumruk gibi oturuyor icime

bana kızanlar olacaktır. ama ben de olsam aynını yapardım. vicdanı rahat etmez insanın herhalde. ama şu anlattığın şartlarda başka çare de göremedim.
ama bundan sonra daha dikkatli korunun.

Allahim günahini affetsin, ümitsizlige kapilma, belki bunlari okuman sana iyi gelir diye paylasmak istedim:

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir. Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.” (Tahrim Suresi, 8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir: 1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.

2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek. Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur: -Günahlara pişmanlık. -Farz ibadetleri yapmak. -Zulüm ve düşmanlık yapmamak. -Kırgın ve küskünlerle barışmak. -Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek. İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz. Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz.

Kaynak (devamini okumak isteyenler icin): Kürtaj yapıp pişman olanın tevbesi kabul olur mu?

-

Ne kadar sansliyizki siginabilecegimiz ve bize her zaman bir acik kapi birakin bir Rabbimiz var.
Bundan sonra dinine sıkı sıkı baglan, dua ve tövbe et. Rabbimin merhametine sigin sadece.
Allahim yar ve yardimcin olsun.

arkadaslar lutfen beni yargilamayin yaralamayin zira buyuk bi yara var zaten icimde hemde oyle bir yaraki oncelikle bilenler bilir iki yasini doldurmus bi oglum var calismiyorum bundan iki ay once dkh kullaniyordum ve birden adetim kesildi iki ay olmadim sonra doktora gittim ve bana bunyeme iyi gelmedigini birakmam gerektigini soyledi ve ilaci biraktirdi adet sokturucu bi ilac vetdi ismi dusthaton du sanirim on gun ic gel sreil takalim dedi tamam dedim dkh biraktim bu ilaci icmeye basladim 5gunu pembemsi bi kanamam olustu tabi biz nasilsa ilac koruyordur diye ek korunma yontemine gecmedik sonra adetim gelmedi bir turlu tabi ilac icmeye devam adiyorum ben diyorum kesin dkh dan oldu bekledim ilac bitti gelmedi adetim ve mide bulantisi baslamisti ve icimi o korku sarmisti acaba hamilemiyim diye bi cesaret gidip test alip yaptim ve sevinilmesi gereken bi durumda hungur hungur agladim cunku oglum daha cok kucuktu maddi manevi bakamazdik bu kesindi kiraciyiz inanin ancak gidi gidina yetiyor hadi isin maddi yonunu gectim hic kimse yok ki nasil birakip kontrole gidicem esim de bende istemiyorduk ama tabi ki cok zor olsada bunu yapmak zorunda kaldik 5 haftalikmis ama gercekten mucize gibi ogluma cok zor gebe kalabilmistim bu korunmamiza ragmen olmustu ama biz o mucizeyi yok ettik parcalamadan vakumla aldilar iki hafta oldu kendime gelemedim inanin siz benim yerimde olsaydiniz ayni seyi yapardiniz cok ama cok zor bi durum kinamayin kimseyi basiniza gelmesini istemem hic bi bayanin oglumun yuzune bakamiyorum her sey tuhaf geliyor hep bi vicdan azabi kuru ekmek yeseydim gine baksaydim diyorum bazen bazende olmasi gereken buymus diyorum belkide sizinle paylasip rahatlamak istedim biraz bu arada yasim 22 cok genc anne oldum 18 yasinda evlendim bu seneyi boyle gecirip seneye oglumu krese verip calismayi dusunuyorum unutmak istiyorum ama her gece ruyalarimda bi kiz cocugu benden kaciyor kosuyorum pesinden yakalayamiyorum belkide kizim mi olacak ti bilmiyorum cok cok zor kelimer yumruk gibi oturuyor icime

Kınamamaya calıstım tesadufen denk geldı okudum . Dusunuyorum beni öldurseler evladımı ölduremem , ha 10 yasında ha cenin hıc farketmez. Ac kalırım yedırırırim, sayet maddıat için yavrumun canına kıymak aklım almaz benim

Vay arkadaş bir de bana derler "Yorumların kırıcı vay efendim alaycı" diye. Bu nedir yahu? Hani okuduğum yorumların bazılarında konu sahibinin vicdanını sorgularken, ancak bu denli vicdansız olunabilirdi.

Kürtajı onaylamıyor ve vebal olduğunu düşünüyorum. Buraya yorum yazan birçok kadın da bunu düşünüyor eminim. Ki ben hiçbir kadının "Ayol yine hamile kaldım aldırdım heheyt hayat bana güzel valla" diyerek o masaya oturmayacağından eminim. Bu işlemin kendisi bile travma sebebidir. Evet yapılmamalı, lakin yapılmış. Hani artık dönüşü yok. Buradaki konu "Çocuğumu sürekli dövüyorum kendime engel olamıyorum" şeklinde bir konu olsa, hala dönüşü olabileceğinden en sert yorumları bile kaldırabilir. Zira süregelen bir eylem olduğundan değiştirilebilir. Ancak bu konuda yapacak bir şey yok artık. Konu sahibi için de geçerlidir bu durum. Arkadaşım olan olmuş. Emin ol ki burada sadece tepki görebilirsin. Yaptığının yanlış olduğunun zaten farkındasın. Bunun aksini de kimse söylemeyecektir sana ki bunu beklediğini de sanmıyorum.

İnançlı isen tövbe et. Bu forumdaki hiçbir üye ve dahi hiçbir kul yaradan'ın neyi affedip neyi affetmeyeceğine karar verme hakkına sahip değildir. İnançlı değilsen ve seni rahatsız eden vicdanın ise, başka şeyler düşünmeye çabala. Kafanı meşgul et ve çocuğuna odaklan. Birini kaybetmiş olabilirsin ancak hala yaşayan bir çocuğun var. Psikolojinin bozulması o çocuğa da zarar verecektir.

Yeryüzünde hiçbir insan kınadığı ve hor gördüğü hareketi yapmadan ölmeyecektir. Ben sizi kınamıyorum. Yaptığınızı kendi inançlarım ve vicdanım dolayısıyla onaylamıyorum lakin kınamıyorum. Her hatanın dönüşü yoktur lakin her pişmanlığın olumlu bir karşılığı vardır. Allah yardımcınız olsun.

Çocuk sahibi olmaya çalışıp, bir türlü hamile kalamayanlar insanlar olduğu gibi; hamile kalınca kürtaj olmayı tercih eden insanlarda olabilir. Bu konuda kıyaslama yapmak, Allah'a isyan etmek oluyor düpedüz. Ötesini yargılamak kimseye düşmez, kürtaj diye bir şey var. İster beğenilsin, ister beğenilmesin. Kişinin kendi tercihi.

Konu sahibi belli ki içini dökmek istemiş, ama yanlış yapmış buraya bu tarz bir konu açarak. Huyumuz çünkü, objektif yorum yapmak yerine illa kendimizle kıyaslarız, yargılarız, tükaka deriz.

18 yaşında evlenip, çocuk sahibi olup, 22 yaşında ikinci çocuğu doğurmaya karar vermek, hem de maddi sıkıntılar varken, kolay iş değil. Keşke ile başlayan cümlelerinde anlamı yok, olan olmuş. Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz. Bundan sonra korunma yollarına daha dikkat edilir. Geçmiş olsun

İçini dökmek istemiş bir kadını yargılamak bize düşmez, zaten kendini kötü hisseden birini daha çok bunalıma sokunca rahat edecek miyiz?

Sayın azra53,
daha fazla kırılmamanız için konunuzu yorumlara kapatıyorum.

Back
X