• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allahim bu nasil dert boyle

annesininminikprensesi

genc anne
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2015
1.213
811
73
Benim 10 günlük bebeğim hastaneye 22,5 la sarilik yüzünden yatti. Yavrumun uyanmaya mecali bile yoktu. 1 gün fototerapi gördük 13 e düştü. 3 gün sonra 14 oldu. Bugün bebegim 15 gunluk yine goturdum 17 ye yükselmiş. Eve gönderdi doktor bir tane minik hap verdi 4 e bölüp hergun birini iciricekmisim . ama içim hic rahat değil neden cikiyor neden kurtulamiyoruz. Uykusuzluk içime işledi olsemde uyuyamiyorum. Bu dertten. Bu hap dusurur mu yoksa cikmasini mi engeller soramadim bile uzuntuden. Hap kullanan oldu mu .konum tasinmasin lutfen. Suan sevgili gorumceden daha buyuk bi dert bu :KK43:

Benim 10 günlük bebeğim hastaneye 22,5 la sarilik yüzünden yatti. Yavrumun uyanmaya mecali bile yoktu. 1 gün fototerapi gördük 13 e düştü. 3 gün sonra 14 oldu. Bugün bebegim 15 gunluk yine goturdum 17 ye yükselmiş. Eve gönderdi doktor bir tane minik hap verdi 4 e bölüp hergun birini iciricekmisim . ama içim hic rahat değil neden cikiyor neden kurtulamiyoruz. Uykusuzluk içime işledi olsemde uyuyamiyorum. Bu dertten. Bu hap dusurur mu yoksa cikmasini mi engeller soramadim bile uzuntuden. Hap kullanan oldu mu .konum tasinmasin lutfen. Suan sevgili gorumceden daha buyuk bi dert bu :KK43:
canım Allah cuma gününün hayrına bebişine şifa verir inşallah.iyileşir korkma sen.

canım panik yapma üzme bu kadar kendini bazen çocuklarda bu sarılık sorunu uzun sürebiliyor altında kötü bir şey arama hiç inan. dr verdiği ilacı kullanın inşallah kısa zamanda düzelecektir. çok geçmiş olsun acil şifalar

Karacigerine baktilar mi ?
koutmak istemem, ama nadir
De olsa beneklerde gorulen bir sendrom var. Karaciger ile safra kesesi aasindaki kanal zarar goruyor yeni doganlarda bilinmeyen bir sebep ile. Bu yuzden cocugun sariligi gecmeyebiliyor. Iki ay icersinde basit bir ameliyatla bu duzeltilebiliyor, yoksa karaciger buyuk zarar gorebiliyor. Sadece bunun olup olmadigina dair lutfen emin olun.

Canım benim bebeğiminde sarılığı 18 di bir gün hastanede yattık doktor aç kalmaması gerektiğini aç kalırsa kan şekerinin düşeceğini ve tekrardan çıkacağını söyledi sürekli emzirdim de emzirdim eve döndüğümüzde tekrar yükseldi kollarımda resmen cansız gibiydi Allah korusun sürekli uyuyordu o yğzden zorla azıcık emiyordu sonra doktor kesinlikle mama vericez dedi birdaha haatanede yattığımızda sabaha kadar 2 saatte bir mama verdiler ben ağlamaktan helak olmuştum ama meğersem açlıktan öyleymiş çocuk ertesi gün canlandı sarılık 10 a düştü sütün yetiyor mu?

Canim benim yaa..anne sütü birebir sariliga. Yeni doğan bebeklerin çoğunda var. Florasan lambanın altında uyut bebegini. Doktor bize öyle söylemişti. Biz de florasan lambayı acik bırakıp öyle uyutuyorduk kizimizi.emmesi lazım bol bol. Sütün nasıl ? Mercimek, bulgur iyi süt yapiyor bir de tahin helvası. ..

DEvamlı besle ve birde en önemlisi bol ışık alan bir yerde sabaha kadar ışıkta yatır. Hastanelerde de ışıkla tedavi ediliyormuş:KK39:
Kızkardeşimin oğluda sarılık oldu doktor sabaha kadar ışığı kaaptmayın öyle yatırın demişti bize
Çok geçmiş olsun

Biz de sarilikdan besgun yoğun bakim da yatmistik ama bizim sarılığıtetikleyen susuzluk ve aaçlık olmuş. Bol bol emzir ve dışkısını ve idrarını normal sıklıkta yapıyor mu takip et. İnşallah bir şeyi kalmaz. Keşke hastanede kalıp tedavisine orda devam etselerdi bu şekilde sizin için de çok zor olur.

Geçmiş olsun canım allah şifa versin geçer bol.bol emzir bi iki damla şerbet ver ağzına hiç bişiy olmaz merak etme el kadar bebeğe verilirmi deme gerçekten ise yarıyor ben kendimden biliyorum zor bi süreçddirençli ol benim bebeğim çok uyuyordu uyandirana kadar ölüyor dum ama sonunda atlattik çok şükür tek çözüm anne sütü

Canım çok geçmiş olsun. Biz de atlatmıştık.
Yattığı odanın lambasını sürekli açık birak. Sabah ve aksam güneşine gözüne gelmeyecek şekilde bırak. Bol ışık alsın yani. Ama gözünü koru bebeğin.

Onun dışında mama ver emzir ve kaynamış soğumuş su ver mutlaka. Az az. Idrarla atılır sarılık.

Üzme kendini. Ben çok sorunlar yaşadım bebeğim yeni doğduğunda. Keşke dedim onumde birileri olsaydı da bana "geçecek canım dert etme" deseydi.

O yüzden sana da diyorum. Geçecek canım dert etme. Yenidoğan adaptasyonu. Birde şerbet ver diyen olmuş. Sakin öyle şeyler yapma. Sakin sakin. Minicik bebek o.

Ben mama takviyesiyle 3 günde yok denecek kadar düşürdum,açlıktan sarılık olunuyor.sutun varsa Bile anne üstündeki şeker oranı azsa yavaş düşer bi mama denemeni tavsiye ederim sarılık ciddi bişi sonuçta , agri yeten şimdi devlette doğumdan yarım saat sonra mamaya başlanıyor sarılık olmasın diye,

Çok geçmii olsun cnm.
Moralini bozma. İçine sinmediyse drunun açıklamaları, bir dra daha görünün.
Ama içini ferah tut, eğer tehlikeli boyutta olsaydı çıkartmazlardı sizi hastaneden.
Bol şifalar diliyorum.

Benim küçük kızımda üç kez fototerapi aldı, 1. 6 saat, 2. 5 saat 3. 3 saatti ama saatlerce sürüyordu, ağlar, acikir derken... Çok aglamistim ben de ama geçiyor. Bunu düşünün, allahın izniyle geçiyor, hap kullanmadık,Dr vermedi bol bol emzirin, inş tez zamanda geçer, 20 günlüktü bizim değer dusmeye başladığında.... Bir aylıkken bile sariydi, ama şimdi 19 aylık kocaman abla oldu, geçmiş olsun, Rabbim sıhhat versin.... Uzmeyin kendinizi....

Canm öncelikle çoookkk geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin insiallah. Tabiki di geçecek canm allahın izniyle ama arkadaslarinda dediği gibi anne sütü çok önemli sarılık açlıktan yükseliyor canm bol bol emzir bebeğini Ağız sütü deniyor halk arasında anneden gelen ilk süte antibiyotik görevi görürmüş ama fazla doyurucu olmazmış normal doğumda 3 5 gün sezeryanda 1 1 buçuk haftada geliyormuş doyurucu süt onun için eğer bebeğin açsa biraz mama ver canm. Bide bebeğin odasının lambasıni hep açık tut kardeşim ben ole yaptım hep okadar fayda sağlıyor ki..
Rabbim tez zamanda şifa versin canm insiallah

Allah sifa versin. Bol bol emzirin. benim bebegimin cok az vardi sariligi. Günes isigi gorsun demisti doktoru ve emzirmemi soylemisti. Ama sizin durumunuzu bilmiyorum. Yazin günese koymak tehlikeli olabilir.

Back
X