• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allahim bu nasil dert boyle

Benim 10 günlük bebeğim hastaneye 22,5 la sarilik yüzünden yatti. Yavrumun uyanmaya mecali bile yoktu. 1 gün fototerapi gördük 13 e düştü. 3 gün sonra 14 oldu. Bugün bebegim 15 gunluk yine goturdum 17 ye yükselmiş. Eve gönderdi doktor bir tane minik hap verdi 4 e bölüp hergun birini iciricekmisim . ama içim hic rahat değil neden cikiyor neden kurtulamiyoruz. Uykusuzluk içime işledi olsemde uyuyamiyorum. Bu dertten. Bu hap dusurur mu yoksa cikmasini mi engeller soramadim bile uzuntuden. Hap kullanan oldu mu .konum tasinmasin lutfen. Suan sevgili gorumceden daha buyuk bi dert bu :KK43:
Canim skin verme o ilacı ama sakın çünki sarılık bebeğe çok zarar vermez ama ilacı hasar bırakır bi akraba doktor vermiş ve keserken birden kestiği için çocukta fiziksel Özür kalmış ki bu kadın hemşire idi çok vicdan azabı çekti başka doktora götür bu arada kesin yap demiyorum ama ben yaptım bebegimin sarılığı 18 di şeker li su ver dedi başka bir hemşire gerçekten giderek azaldi

Benim 10 günlük bebeğim hastaneye 22,5 la sarilik yüzünden yatti. Yavrumun uyanmaya mecali bile yoktu. 1 gün fototerapi gördük 13 e düştü. 3 gün sonra 14 oldu. Bugün bebegim 15 gunluk yine goturdum 17 ye yükselmiş. Eve gönderdi doktor bir tane minik hap verdi 4 e bölüp hergun birini iciricekmisim . ama içim hic rahat değil neden cikiyor neden kurtulamiyoruz. Uykusuzluk içime işledi olsemde uyuyamiyorum. Bu dertten. Bu hap dusurur mu yoksa cikmasini mi engeller soramadim bile uzuntuden. Hap kullanan oldu mu .konum tasinmasin lutfen. Suan sevgili gorumceden daha buyuk bi dert bu :KK43:
Tek doktora kalma bizim doktorumuz sarilik ilaçları sarilik tan daha tehlikeli demişti tedavi gereği bile duymadım 3 ay sarıldı benim ogLumen hiç bir şey olmadi

Kullandım canım ben de.kızım da sarılıktan 3 gün yattık biz de.asla hali olmaz süt emmeye bile.uyuyakalır sürekli.yüksek olmayan değerlerde hap veriliyor düşüesün diye.sağlık ocağına gidip topuk kanıyla tekrar yaptır testlerini yükselmesin.aç kaldığında yükselir karnını iyice doyur.bu dert değil canım.ALLAH daha büyük dertlerle sınamasın.çaresi var korkma

Merhaba cok geçmiş olsun,
Benim oglum da dogduktan 3 gün sonra sarilik oldu ve 2 gece fototerapi gördü. Degerlerimiz 20 lerdeydi.
Süre olarak da 1 aydan fazla sürdü.

Sutum oldugu halde doktor mama baslatti. 2 saatte 1 gece uyanip topuklarindan cenesinden sıkıp uyandirarak besledim.
Birde karyolasini isigin altina koyup uyuttum. (Bunlari doktor söyledi) odanın isigi beyazz led di normalde sari eski tip ampul almistik.

Uzulmemeye calis lutfen, bende bebegime bakip bakip agliyordum ama allah beterinden sakinsin.

Bende kizimda 54 gun yasadim.54.gun kaynamis sogumus su icirdim hemen gecti.kac kere kan verdik o kucucuk ellerinden.hala eski resimlerine bakinca icim acir.sapsari kuzum.bir cay kasigi bile olsa su ver.....bazen anne sutu yaglu oluncada sarilik oluyo.benimki oyleydi...

Emzirme bol bol emzirme bunun çözümü. Aç kalmamalı bebek. Sakın şerbetli su verme.Birşey olmaz demesin kimse benim kv dem çocuğuma hep verdi şerbet doktor vermeyin ilerde şeker hastası yaparsınız bu çocuğu dedi kv ben 3 tane büyüttüm birşey olmadı doktor benden iyi mi bilecek dedi. Sonuç kızım 6 yaşında bile yok ama şeker hastası :( eşim de görümcem de öyle şekeri problemli. Emzir mama ver ama şekerli su asla.

Bizimkide 35 gün sarilik olmuştu..kabus gibiydi sütüm azdı gögüs uçlarim yok dt yarim saatte bir emzir uyanmazsa zorla uyandir emzir demisti bizde hep ısık acik yattik yavaş yavaş düsmüstü..allah şifa versin canım seni anliyorum..dertlenme sakin kal dinlenki süt yapsin bebegin doysun beslenme en önemlisi..sütün yetmezse anne meme baslikli biberonla mama ver yani doyugundan emin ol

Allahım cümlede ne dediği bile anlaşılmıyor yok hemşire deniş de yok ilaç vermeyin de. Doktor tavsiyesi olmadan bir şey yapmayın . Bunlar öyld ezbere konuşulacak konular değil bu 1 . İkincisi şerbet nedir bırakın da ona doktor karar versin 11 yıl boşuna okumuyorlar herhalde. Uzmanlık 5 yıl şimdi sivri zekalılar çıkıp söylerler. Doktorunuz neyi tavsiye ediyorsa onu yapın. İçiniz rahat değilse başka doktora gidin ama eğitimini almamışların lafını dikkate almayın hemşire olsa bile. Ayrıca erkek kardeşimde 40. güne kadar sarılığı devam etmiş doktor özellikle aşırı bir tedavi uygulamamış çünkü sarılığın kabul edilebilir miktarda olanı bebeklerde zeka gelişimini olumlu etkiler. Bende sarılık aşırı yüksekmiş tedavi oldum. Sapasağlam geldim . Çok şükür iyi bir hayatım var . Skıntı etmeyin inşallah şifa bulur.
Canim skin verme o ilacı ama sakın çünki sarılık bebeğe çok zarar vermez ama ilacı hasar bırakır bi akraba doktor vermiş ve keserken birden kestiği için çocukta fiziksel Özür kalmış ki bu kadın hemşire idi çok vicdan azabı çekti başka doktora götür bu arada kesin yap demiyorum ama ben yaptım bebegimin sarılığı 18 di şeker li su ver dedi başka bir hemşire gerçekten giderek azaldi

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Allahtan gelene eyvallah diyoruz ama kulun hatası olunca insan daha bir üzülüyor. Şimdi kaynananiz üzülüyor mu benim yüzünden oldu diye.
Emzirme bol bol emzirme bunun çözümü. Aç kalmamalı bebek. Sakın şerbetli su verme.Birşey olmaz demesin kimse benim kv dem çocuğuma hep verdi şerbet doktor vermeyin ilerde şeker hastası yaparsınız bu çocuğu dedi kv ben 3 tane büyüttüm birşey olmadı doktor benden iyi mi bilecek dedi. Sonuç kızım 6 yaşında bile yok ama şeker hastası :KK43: eşim de görümcem de öyle şekeri problemli. Emzir mama ver ama şekerli su asla.

Karacigeri gne baktilar mi ?
koutmak istemem, ama nadir
De olsa beneklerde gorulen bir sendrom var. Karaciger ile safra kesesi aasindaki kanal zarar goruyor yeni doganlarda bilinmeyen bir sebep ile. Bu yuzden cocugun sariligi gecmeyebiliyor. Iki ay icersinde basit bir ameliyatla bu duzeltilebiliyor, yoksa karaciger buyuk zarar gorebiliyor. Sadece bunun olup olmadigina dair lutfen emin olun.
Eylülün 3.de tekrar gidicez gecmemisse farkli
tahliller yapicak doktorumuz

Canım benim bebeğiminde sarılığı 18 di bir gün hastanede yattık doktor aç kalmaması gerektiğini aç kalırsa kan şekerinin düşeceğini ve tekrardan çıkacağını söyledi sürekli emzirdim de emzirdim eve döndüğümüzde tekrar yükseldi kollarımda resmen cansız gibiydi Allah korusun sürekli uyuyordu o yğzden zorla azıcık emiyordu sonra doktor kesinlikle mama vericez dedi birdaha haatanede yattığımızda sabaha kadar 2 saatte bir mama verdiler ben ağlamaktan helak olmuştum ama meğersem açlıktan öyleymiş çocuk ertesi gün canlandı sarılık 10 a düştü sütün yetiyor mu?
Yetiyor diye düşünüyorum çünkü tasiyor hep bizimkide canli surekli uyumaz . şuan da Cingöz gibi babaannesine devrettim . sürekli de emiyor ben anlamadim bu cocugu

Allahım cümlede ne dediği bile anlaşılmıyor yok hemşire deniş de yok ilaç vermeyin de. Doktor tavsiyesi olmadan bir şey yapmayın . Bunlar öyld ezbere konuşulacak konular değil bu 1 . İkincisi şerbet nedir bırakın da ona doktor karar versin 11 yıl boşuna okumuyorlar herhalde. Uzmanlık 5 yıl şimdi sivri zekalılar çıkıp söylerler. Doktorunuz neyi tavsiye ediyorsa onu yapın. İçiniz rahat değilse başka doktora gidin ama eğitimini almamışların lafını dikkate almayın hemşire olsa bile. Ayrıca erkek kardeşimde 40. güne kadar sarılığı devam etmiş doktor özellikle aşırı bir tedavi uygulamamış çünkü sarılığın kabul edilebilir miktarda olanı bebeklerde zeka gelişimini olumlu etkiler. Bende sarılık aşırı yüksekmiş tedavi oldum. Sapasağlam geldim . Çok şükür iyi bir hayatım var . Skıntı etmeyin inşallah şifa bulur.
Evet haklisiniz.bizim doktorumuz üni hastanesinde çocuk bolumu kurmuş bir profesör . O yüzden doktor degistirmedim . Bende sizin gibi düşünüyorum . Sagolun amin

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Allahtan gelene eyvallah diyoruz ama kulun hatası olunca insan daha bir üzülüyor. Şimdi kaynananiz üzülüyor mu benim yüzünden oldu diye.
Bende ilk öğrendiğimde çok üzüldüm küçücük çocuğumun elinden her sevdiği yiyeceği aldık bir anda :( bazen sokağa bile çıkmak işkence geliyor görüyor ve haklı olarak istiyor denge kurmaya çalışıyorum. Kv dem ilk kabuk etmedi yok onunla ne alakası var dedi. Doktor çok alakası var deyince üzülmek ne kelime sürekli canım sıkılıyor bu çocuğun şekerine diyor. Brn verme dediğimde nasıl bağırıyordu benden iyi mi bileceksiniz diye hıhı evet ondan iyi biliyoruz :) yine de çok çok şükür yanımda ya kuzum beterin beteri var buda bizim sınavımız işte.

Ben bildiğim söyledim ve ikinci bir doktora görüşmesinin önerdim sonuçta yaşanmış bir örnek var karşımda kararı gene kendi verir evet o onbir yıl okudu dediğiniz doktor yüzünden fışkıran süt um kesildi bir gecede O doktorlar yüzünden hiç birşey olmadığı halde beyin tümörün var dendi ve bebeğim epilepsi hastası diye gene yanlış teşhis konuldu Doğumunun ilk 3 ayı ağlayarak geçti ben artık hiç bir doktora tam güvenmiyorum

Ben bildiğim söyledim ve ikinci bir doktora görüşmesinin önerdim sonuçta yaşanmış bir örnek var karşımda kararı gene kendi verir evet o onbir yıl okudu dediğiniz doktor yüzünden fışkıran süt um kesildi bir gecede O doktorlar yüzünden hiç birşey olmadığı halde beyin tümörün var dendi ve bebeğim epilepsi hastası diye gene yanlış teşhis konuldu Doğumunun ilk 3 ayı ağlayarak geçti ben artık hiç bir doktora tam güvenmiyorum
Doktorlar da insandır hata yapabilirler. Düşünün bu işin eğitimini almış adam hata yapıyor. Hiçbir fikri olmayan ne yapar acaba ? Çoğu doktor telefonda bile emin olamayıp görmem gerekir derken bu ne özgüven sakkın verme diyerek. Ayrıca başınıza gelen 2- 3 hadise için lütfen tüm doktorları genellemeyin. Hepsi en kötü ihtimali düşünmek zorundalar . Onlar 11 yıl ağlamış sizin 3 ay ne ki

Doktorlar da insandır hata yapabilirler. Düşünün bu işin eğitimini almış adam hata yapıyor. Hiçbir fikri olmayan ne yapar acaba ? Çoğu doktor telefonda bile emin olamayıp görmem gerekir derken bu ne özgüven sakkın verme diyerek. Ayrıca başınıza gelen 2- 3 hadise için lütfen tüm doktorları genellemeyin. Hepsi en kötü ihtimali düşünmek zorundalar . Onlar 11 yıl ağlamış sizin 3 ay ne ki
onlar yuzunden benım sütüm kesildi hemde başka bebeklere bile yeterken ayrıca kimse kimseye illa doktor ol da 11 yıl ağla demiyor doktor olamak onların kendi seçimi ama benim 3 ay boyunca ağlamam onların tercihi oldu 3 farklı bebek doktoru yanıldı göz doktorum yanıldı nöroloji doktorum yanıldı bebeğini yeni eline almışken beyninde tümör var diyebilecek kadar iyi doktorlardı ayrıca neyin tartişması bu ben gördüklerimi sundum ister uygular ister uygulamaz buraya konu açmış kimse benimle hem fikir olmak zorun değil

onlar yuzunden benım sütüm kesildi hemde başka bebeklere bile yeterken ayrıca kimse kimseye illa doktor ol da 11 yıl ağla demiyor doktor olamak onların kendi seçimi ama benim 3 ay boyunca ağlamam onların tercihi oldu 3 farklı bebek doktoru yanıldı göz doktorum yanıldı nöroloji doktorum yanıldı bebeğini yeni eline almışken beyninde tümör var diyebilecek kadar iyi doktorlardı ayrıca neyin tartişması bu ben gördüklerimi sundum ister uygular ister uygulamaz buraya konu açmış kimse benimle hem fikir olmak zorun değil
Dediğim gibii doktorlardan mucize beklemeyin onlar da insan hata yapabilirler. Şu anda bebeğiniz ve siz yaşıyorsanız bence çok da bir şey söylemeyw hakkınız yok. Süt de telafisi olan bir şey .

Back
X