Küçük Kardeş..
Bu foruma ilk yazdığım mesaj keşke böyle bir başlığa yazılıyor olmasaydı.. Hep lay lay olsaydık keşke..
Bak. Ne bu toplum ne diğer toplumlar değişmiyor ne yazık ki değişemiyor ve de değişmeyecek. Ancak çok çok küçük ilerlemeler ya da gerilemeler olabiliyor o kadar. Ha ama bu demek değil ki ''toplumdan kaçabilirsin, marjinalleşerek,kendini soyutlayarak, dışlatarak barınabilirsin'', sakın böyle düşünme. Öncelikle ruh sağlığın için maksimum düzeyde iyi olanı yakalayacaksın, önce kendine iyi davranacaksın ki, sonra şu anda yaşadığın sıkıntıları, ileride bizlerin çocukları, senin çocuğun çekmesin.
Uyum erdemdir. Sabır erdemdir.
Sanma ki ruhunun acısı bedenine çektirdiğinle azalacak. Aksine ruhun daha da fazla yara alacak. Baktıkça kaçamayacağın izlerin olur ileride, bakar bakar aynı sıkıntıyı aynı düğümü hissediverirsin içinde. E hani kaçışındı bu senin? Nasıl kaçışmış bu? Bu kolaycılık kardeşim. Sadece kolaycılık.
Sen şimdi en deli yaşlarının dönemine giriyorsun, hepimizin girdiği, sadece senin yaşamadığın, her ne derdin varsa hiçbir zaman sadece sana ait olmayan ve olmayacak acı,sıkıntı, üzüntüler içindesin. Senden,bizden sonra da devam edecek tüm bunlar. Tek çözümü de güçlü olabilmekte sorumluluk alabilmekte.
Sen, şimdi sıkıntı duyduğun herşeyi aklında tut. Sana imandan bahsedenler, iradeden de bahsetmiştir umarım. En büyük farkımız bu bizim, insan iradelidir, akıllıdır. Esas akıllı ve iradeli bir insan olarak ayaklarının üzerinde durmayı hedefle. Bunu da içinde yaşadığın toplumu unutmadan, Atatürk'ün genç kızı olduğunu unutmadan doğru şekilde yap. Atatürk sen ve senin gibi milyonlar bunları yaşamasın diye bu topraklar için yaşadı. Savaşlarda ölen milyonlarca atan, sen bugün en ufak sıkıntında kendini yaralayasın diye paramparça olarak canını vermedi; bebekleri aileleri bunun için yetim kalmadı.Açlık sefalet bunun için çekilmedi.
Kendine derin bir saygı duy. Saygıdeğer ve sevgiyi hakeden en büyük değer insandır der bilim ve tüm dinler. İkisini de 2 omuzunun üzerinde, beyninin en çabuk ulaşabileceğin köşesinde tut.
Oku. Al bulabildiğin herşeyi oku. Okulunun kütüphanesine git, bol bol ders çalış, güçlü kuvvetli bir beynin, dikkatli ve tetikte gözlerin olsun. Şimdi seni ezenler mi olacak sanıyorsun kitap kurdu olsan, dersini çalışsan, başarılı olsan, mesleğinin üstadı olsan? Çok uzamaz, 4-5 yıl sonra sen onlar ezilirken başlarını yerden tutup kaldırmak için el uzatan oluverirsin eğer dediklerimi yaparsan.
Akıllı bir kız ol. Önce kendin kendine yardım et. Seni bir başkasının ''kurtarabileceği'' fikrini sök at kafandan.
Önce sen kendini kurtaracaksın, ayağını sağlam basacaksın ki, yarın bir gün ''kurtarılmaya'' değil, zarifçe ''eşlik'' edilmeye layık olasın. Yoksa bugün şikayet ettiğin hiçbirşey farklı olmaz, aynı şeyleri, bu sefer sözde ''seçtiğin'' bir adamla aynı çatı altında yaşarsın.
Sen sanıyor musun, Amerika'da Fransa 'da gençler ooh böyle bizdeki gibi al takke ver külah yaşıyor, çalışanı, parasını kazananı, eli ekmek tutanı, okuyanı, ''inek'' olanı dışlayıp eziyorlar falan diye?
Öyle sanıyorsan dünyadan haberin yok.
Esas saygı duyulan insan bu tür insanlardır.
Sen önce kendine saygı ve sevgi duy. Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.
Unutma ki sen şerefli kadınların savaştığı, dünyada ilk kez kadına seçme seçilme hakkı veren bir çağdaş milletin, çağdaş kızısın.
Ne olduğunu hatırla. Bu değerlerini hatırla. Oku. Okumaktan utanma.
Gezeceğin günler geldiğinde, kendi parasını kazanan, işi olan, mesleği olan, yüksek eğitimi olan, en az 1 yabancı dili ana dili gibi konuşan güçlü bir hanımefendi olduğunda alırsın valizini, nerede istiyorsan tatilini yapar, gezersin.
Ruhsal sağlığı yerinde, sana sen olduğun için saygı duyan ve ayakları bu şekilde yere basan güzel kalpli, hür fikirli bir adamı sevdiğinde; elele verirsiniz; 2 katı güçlü olur; evladınıza aynı dertleri yaşatmazsınız.
Hem kendine hem milletine, hem de ailene ve ileride kuracağın ailene yapabileceğin eeennn büyük iyilik bu.
Silkin, toparlan, bu yazıyı bir kez daha oku ve derhal okumaya 4 elle sarıl.
sevgilerimle