Allah'ım dayanamıyorum artık Faça çekerek acımı dindiriyorum

sakın yapma tatlım ilerde çok üzülürsün.bu hayatta herşey geçer sonra gülerek hatırlarsın bu günleri.bu yaşımda annem hala benim kıyafetime karışır kaydirigubbakcemile3 düşün evlenmişim eşim karışmıyor ki öyle çok açıkta giymem zaten.ama anne bu karışır yani.üzülme senin iyiliğini istiyorlar.sadece seni korumaya çalışıyorlar.herşey daha güzel olacak bir kaç sene içinde.bu seneleri sakin geçirmeye üzmemeye ve üzülmemeye çalış sadece.

Güzelim kendini çizdiğini muhakkak hem annene hem babana göster. Bunu görünce sana daha anlayışlı davranırlar bence. Sonuçta seni ne kadar üzdüklerini görmüş olurlar. Hatta bence senin durumun psikolojik bir durum ve bir psikiyatristle görüşmende fayda var.

Benim bi ailem var genelde kapalı. Neymş Ben cok acık giyiniyormuşum Falanmış neden hep makyaj yapıyormuşum.. Bugn okuldan döndüm arkadaşımın orda indim hırkamı alıp dönüyordum annemle karşılaştım neymiş akşam beni babama söyliyecekmiş falanmış. Büütün millet laf söylüyormuş neden açık giyiniyormuşum bizim ailede öyle yokmuş. Artık her gün bağırmalarına dayanamıyorum. Sabretmek için kolarımı çiziyorum ediyorum sinirimden ölücem ya :( bunlarım yazarken bile ellerim titriyor kolarım kanıyor ya. Ben millete napıyorum anlamadım niye giyinişime laf ediyolar. 5 dk. arkadaşıma gittim evde kıyametii kopardo annem. Babam olur olmaz laf ediyor yemin ederim yaşamak istemiyorum SOğudum hayattan hiçbir zerresi mutlululk vermıyr.

bunun ıcın mı hayattan sogudun ?
bunun ıcın mı FAÇA çekiyorsun ? Faça sana ne yapacak ?
dertlerıne mı deva olacak ? hayat bu kadar basıtmı sanıyorsun ?
aılen boyleyse bıraz da onlara gore davran, senı leylekler getırmedı, yumurtadan da cıkmadın ?
geldıgın yerı nıye sımdı yadırgıyorsun ?.. yerıne yurduna gore davranmasını bıl sende..
bu kadar ısyan edecek ne var yanı anlamadım.. dunyada ınsanlar ne dertlerle bogusuyor. kolumu budumu acamadım dıye mı hayattan bıkıyorsun ?
sen bunu dertmı sanıyorsun ??

çoğumuz geçmişizdir o dönemlerden yani mutlaka kıyafet konusu olmasada başka konularda ailemizle ters düştüğümüz olmuştur... ama hiç birimizin çözüm yolu bu olmamıştır eminim..biraz alttan almaya bakk... kıyafetlerinemi karışıyorlar alışverişe annenle çık mutlaka ortak bir noktada buluşur fikirleriniz sende ona göre giyin... arkadaşlarına gitmenemi müsade etmiyorlar güzel bir dille anlat verdikleri izin saatinin yada dakikasının dışına çıkma.. faça çekmekle ne geçicek eline ilerdede bu izlerden nasıl kurtulayım diye bir topik açarsın benden söylemesi... bu günler geçer gider ama o jilet izleri sana durmadan hatırlatır yaptığın cahillikleri...

şimdi burada yazılan bir çok yorum sana saçma gelecek diyeceksin ki sanki benim yaşadığım hayatı onlar yaşıyor konuşuyorlar işte diyeceksin şu an senin beklediğin aferin karşı gel ailene seni olduğun gibi kabul etsinler istediğini giy istediğin yerde gez istediğin zaman evine git bazı şeyleri değiştiremezsin güzelim bunlardan biriside insanın ailesidir ha bulunduğun ortamı yaşadığın hayatı değiştirebilirsin ama şimdi değil 14 yaşında değil okuyup mesleğini eline alıp evlenip veya başka ilde çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durduğun ekonomik özgürlüğünü aldığın zaman ama o zaman kadar hepsi geçecek annenle daha bi arkadaş gibi olacaksın şu an yaptığın bir çok şeye güleceksin ama gülmeyeceğin ve yüzünde derin hüzün izleri yaratacak tek şey kalacak oda herkesin sana aciz gözlerle baktığı o jilet izleri işte onu silemeyeceksin hayatından neyle kapatacaksın onları söylermisin bu kötülüğü yapma be güzelim kendine

hepimiz aynı dönemlerden geçtik canım.
canının bu kadar yanması normal
benim ailemde seninki gibiydi
onların yüzünden doğru dürüst arkadaşım olmadı
neymiş efenden onlar beğenmiyorlarmış vs...
hiçbir istediğimi istediğim gibi yapamadım..
ama kollarına faça atmak çözüm değilki
yarın kollarında iz kalacak
görecekler yine kızcaklar
görmelerini bırak yarın çocuğun anne bunlar ne dediğinde ne diyeceksin?
kendini başka şeylere ver sakin ol... iyidüşün iyi olsun...
tabi demesi kolay, ama bi dönem böyle kötü şeyler yaşayabiliyoruz...
bende çok zor günler geçirdim vaktiyle...
hala içimde kalan çok şey var.. ama hayat devam ediyor

aynen kardeşim faça çözüm değil aynısı bana da oldu bende de şimdi çizikler var ve çocuğum var yarın öbürgün bana sorduğunda ne cevap vericem diye düşünüorum çözüm bu değil sakın fevri davranma.ben çok hata yaptım bu yüzden hayatta birçok sana yanlış gelen seni üzen şeyler olucak elbette ama çözüm inanki bu değil yani anlık acılar bunlar o an ona odaklanırsın canın yanr diğer sorunları unutur gibi olursun..yanlış kardeşim sabret ve biraz daha ileriki zamanlarda kimseyi kırmadan kendini o şekilde kabullendirmeye çalış onlarda alışacaktır unutmaki ne olursa olsun ailen ve hayatının her döneminde onlara ihtiyacın olacak.sakın deme olmaz die bende dedim ama anladımki ne olursa olsun senin için kötülüğü düşünmeyen sahiplenen birtek ailen ..

Küçük Kardeş..
Bu foruma ilk yazdığım mesaj keşke böyle bir başlığa yazılıyor olmasaydı.. Hep lay lay olsaydık keşke..

Bak. Ne bu toplum ne diğer toplumlar değişmiyor ne yazık ki değişemiyor ve de değişmeyecek. Ancak çok çok küçük ilerlemeler ya da gerilemeler olabiliyor o kadar. Ha ama bu demek değil ki ''toplumdan kaçabilirsin, marjinalleşerek,kendini soyutlayarak, dışlatarak barınabilirsin'', sakın böyle düşünme. Öncelikle ruh sağlığın için maksimum düzeyde iyi olanı yakalayacaksın, önce kendine iyi davranacaksın ki, sonra şu anda yaşadığın sıkıntıları, ileride bizlerin çocukları, senin çocuğun çekmesin.
Uyum erdemdir. Sabır erdemdir.
Sanma ki ruhunun acısı bedenine çektirdiğinle azalacak. Aksine ruhun daha da fazla yara alacak. Baktıkça kaçamayacağın izlerin olur ileride, bakar bakar aynı sıkıntıyı aynı düğümü hissediverirsin içinde. E hani kaçışındı bu senin? Nasıl kaçışmış bu? Bu kolaycılık kardeşim. Sadece kolaycılık.
Sen şimdi en deli yaşlarının dönemine giriyorsun, hepimizin girdiği, sadece senin yaşamadığın, her ne derdin varsa hiçbir zaman sadece sana ait olmayan ve olmayacak acı,sıkıntı, üzüntüler içindesin. Senden,bizden sonra da devam edecek tüm bunlar. Tek çözümü de güçlü olabilmekte sorumluluk alabilmekte.
Sen, şimdi sıkıntı duyduğun herşeyi aklında tut. Sana imandan bahsedenler, iradeden de bahsetmiştir umarım. En büyük farkımız bu bizim, insan iradelidir, akıllıdır. Esas akıllı ve iradeli bir insan olarak ayaklarının üzerinde durmayı hedefle. Bunu da içinde yaşadığın toplumu unutmadan, Atatürk'ün genç kızı olduğunu unutmadan doğru şekilde yap. Atatürk sen ve senin gibi milyonlar bunları yaşamasın diye bu topraklar için yaşadı. Savaşlarda ölen milyonlarca atan, sen bugün en ufak sıkıntında kendini yaralayasın diye paramparça olarak canını vermedi; bebekleri aileleri bunun için yetim kalmadı.Açlık sefalet bunun için çekilmedi.
Kendine derin bir saygı duy. Saygıdeğer ve sevgiyi hakeden en büyük değer insandır der bilim ve tüm dinler. İkisini de 2 omuzunun üzerinde, beyninin en çabuk ulaşabileceğin köşesinde tut.
Oku. Al bulabildiğin herşeyi oku. Okulunun kütüphanesine git, bol bol ders çalış, güçlü kuvvetli bir beynin, dikkatli ve tetikte gözlerin olsun. Şimdi seni ezenler mi olacak sanıyorsun kitap kurdu olsan, dersini çalışsan, başarılı olsan, mesleğinin üstadı olsan? Çok uzamaz, 4-5 yıl sonra sen onlar ezilirken başlarını yerden tutup kaldırmak için el uzatan oluverirsin eğer dediklerimi yaparsan.
Akıllı bir kız ol. Önce kendin kendine yardım et. Seni bir başkasının ''kurtarabileceği'' fikrini sök at kafandan.
Önce sen kendini kurtaracaksın, ayağını sağlam basacaksın ki, yarın bir gün ''kurtarılmaya'' değil, zarifçe ''eşlik'' edilmeye layık olasın. Yoksa bugün şikayet ettiğin hiçbirşey farklı olmaz, aynı şeyleri, bu sefer sözde ''seçtiğin'' bir adamla aynı çatı altında yaşarsın.
Sen sanıyor musun, Amerika'da Fransa 'da gençler ooh böyle bizdeki gibi al takke ver külah yaşıyor, çalışanı, parasını kazananı, eli ekmek tutanı, okuyanı, ''inek'' olanı dışlayıp eziyorlar falan diye?
Öyle sanıyorsan dünyadan haberin yok.
Esas saygı duyulan insan bu tür insanlardır.
Sen önce kendine saygı ve sevgi duy. Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.
Unutma ki sen şerefli kadınların savaştığı, dünyada ilk kez kadına seçme seçilme hakkı veren bir çağdaş milletin, çağdaş kızısın.
Ne olduğunu hatırla. Bu değerlerini hatırla. Oku. Okumaktan utanma.
Gezeceğin günler geldiğinde, kendi parasını kazanan, işi olan, mesleği olan, yüksek eğitimi olan, en az 1 yabancı dili ana dili gibi konuşan güçlü bir hanımefendi olduğunda alırsın valizini, nerede istiyorsan tatilini yapar, gezersin.
Ruhsal sağlığı yerinde, sana sen olduğun için saygı duyan ve ayakları bu şekilde yere basan güzel kalpli, hür fikirli bir adamı sevdiğinde; elele verirsiniz; 2 katı güçlü olur; evladınıza aynı dertleri yaşatmazsınız.
Hem kendine hem milletine, hem de ailene ve ileride kuracağın ailene yapabileceğin eeennn büyük iyilik bu.
Silkin, toparlan, bu yazıyı bir kez daha oku ve derhal okumaya 4 elle sarıl.

sevgilerimle

canım demekki etrafında seni kıskanan ve çekemeyen bir sürü meraklı aptal komşularınız var..
ailene söyleyen senin hakkında yorum yapan insanları ailen sanırım anlamıyor , aileniz içinde huzur bozmak için yaptıklarını
bence kendi ayaklarının üstünde duruna kada r bişey yapamazsın n zaman okur yada calısıp kendi ayaklarının ustunde durmaya baslarsın o zaman bıseyleri degistırebılırsın ama sanıyorum ki okuyorsun kesinlikle derslerıne yogunlsıp düzgün bir üniversite kazanmalısın hayatını kurtarmalısın o zaman kimse sana karısamaz

şimdi burada yazılan bir çok yorum sana saçma gelecek diyeceksin ki sanki benim yaşadığım hayatı onlar yaşıyor konuşuyorlar işte diyeceksin şu an senin beklediğin aferin karşı gel ailene seni olduğun gibi kabul etsinler istediğini giy istediğin yerde gez istediğin zaman evine git bazı şeyleri değiştiremezsin güzelim bunlardan biriside insanın ailesidir ha bulunduğun ortamı yaşadığın hayatı değiştirebilirsin ama şimdi değil 14 yaşında değil okuyup mesleğini eline alıp evlenip veya başka ilde çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durduğun ekonomik özgürlüğünü aldığın zaman ama o zaman kadar hepsi geçecek annenle daha bi arkadaş gibi olacaksın şu an yaptığın bir çok şeye güleceksin ama gülmeyeceğin ve yüzünde derin hüzün izleri yaratacak tek şey kalacak oda herkesin sana aciz gözlerle baktığı o jilet izleri işte onu silemeyeceksin hayatından neyle kapatacaksın onları söylermisin bu kötülüğü yapma be güzelim kendine

her kelimesi çok doğru canım.bizler annemizle babamızla kavgalar edip haksız yere dayak yemedikmi? sanki hiç ağlatılıp sonra bişey yokmuş gibi ailemizle yaşamaya devam etmek zorunda kalmadıkmı? kaldık.çok acılar çektim.bir annenin kızına söyleyemeyeceği sözleri annemden duydum bir babanın kızına atamayacağı tokatı yedim yuttum.onlar belki unuttular ama benim aklıma geldikçe için sızlar mafoldumbenama şimdi kendi yuvamı kurdum.bir ailem var günlük yazıyordum sırf o günleri hatırlamamk için yırtıp attım.çünkü her sayfasını geri dönüp okuduğumda yarım kamış bişeyler vardı hayatımda ama şimdi hayatımın aşkını buldum evlendim.umarım bebeğimde olacak ve bizler onlara kendi çektiğimiz ızdıraplara yaşatmayacağız.ama sen önünde daha bir uzun hayat var.okulun arkadaş çevren var.bunları kafana takıp üzülüp o insanlara fırsat verme.şimdilik ama sadece şimdilik tamam de asi olma ilerde zaten neyi istersen onu yalşayacaksın.yeterki fevri olupğ yanlış kararlar verme.hata üstüne hatayla gitme...moralini ve kendini daima sağlam tut canım.zorlu yollar elbet bir gün geçilir...

ya canım gitme sende izin vermiyorlarsa yapma. bende öyleydim nineler gibi uzun etek giydirirlerdi pantalon bile giyemezdim. çocukken oyun oynayamazdım elime bir tığ bir ip annemin yanıbaşında zaman geçirirdim. kendime zarar vermedim hiç aksine çok çalıştım kendi çabalarımla okudum güzel bir işim oldu şimdide çok iyi bir eşim var şükür. sabretmelisin birgün muhakkak mükafatını alacaksın.

Biz Atatürk'ün çocuklarıyız.. Çok teşekkür ederim abLAcım. Çalışıcam okucam Allah nasip edersede avukat olucam. Çok çalışıcam Büyüyünce ezemeyecekler beni. Meslek Sahibi olunca kimse birşey diyemiyecek.Adaletsiz bir toplumda yaşadğımız için avukat olucam, Cehalet ve Şeriat icinde yasayan toplumda olmak istemiyorum. İnsanların haklarını özgürce kullandığı ksıtlanmadığı bir devlet istiyorum öyle bir toplum istiyorum. Bunların hic birini ben yerine getiremem Ama en azından ezilmek istemiyorum milletin beni küçük görmesini istemiyorum Benden cok hata yapanlar nie el üstünde tutuluyor?
Biz ATatürk'ün cocukalrıyız diyorum Ampulle değil Cumhuriyetle aydınlanırız diyorum yine kendi kendime ama boş nafile. Bütün millet bana bu birşey yapamaz gözüyle bakınca soğuyorum umutlarımdan.. Yapamam diyorum, evet aslında benden birşey olmaz sadece liseyi bitiririm okadar
bazen cok sinirleniyorum cok üzülüyorum yapmalıyım diyorum yapamazsın diyolar :( Hevesimi kırıyolar
Ama yapıcam cok calısıcam Kazanıcam.. İnş. Gün gelicek bende gülücem bu hallime Önümde iki seçenek var yada kazanıcam yada kaybetmeye mahkum kalıcam

Biz Atatürk'ün çocuklarıyız.. Çok teşekkür ederim abLAcım. Çalışıcam okucam Allah nasip edersede avukat olucam. Çok çalışıcam Büyüyünce ezemeyecekler beni. Meslek Sahibi olunca kimse birşey diyemiyecek.Adaletsiz bir toplumda yaşadğımız için avukat olucam, Cehalet ve Şeriat icinde yasayan toplumda olmak istemiyorum. İnsanların haklarını özgürce kullandığı ksıtlanmadığı bir devlet istiyorum öyle bir toplum istiyorum. Bunların hic birini ben yerine getiremem Ama en azından ezilmek istemiyorum milletin beni küçük görmesini istemiyorum Benden cok hata yapanlar nie el üstünde tutuluyor?
Biz ATatürk'ün cocukalrıyız diyorum Ampulle değil Cumhuriyetle aydınlanırız diyorum yine kendi kendime ama boş nafile. Bütün millet bana bu birşey yapamaz gözüyle bakınca soğuyorum umutlarımdan.. Yapamam diyorum, evet aslında benden birşey olmaz sadece liseyi bitiririm okadar
bazen cok sinirleniyorum cok üzülüyorum yapmalıyım diyorum yapamazsın diyolar :( Hevesimi kırıyolar
Ama yapıcam cok calısıcam Kazanıcam.. İnş. Gün gelicek bende gülücem bu hallime Önümde iki seçenek var yada kazanıcam yada kaybetmeye mahkum kalıcam

alkisalkisalkis alkisalkisalkis
KArarlarının arkasında duracağından eminim.
Önünde iki secenek var ya kazanacaksın ya da kazanacaksın.kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

afferin kuzuma.. elbette yapacaksın. sakın umudunu kesme, yardım istemekten utanma. Lise de bitecek üniversite de yüksek lisans da, doktoran da.. hepsi olacak..
Hiç boş değil, nafile değil.. Güzel kardeşim benim afferin sana.. Bak yüzümü güldürdün :)

bukadar mı?
bulduğun çözüm bumu yani?

sen kapanma konusunda baskıdan dert yanarken ilerde büyük bi utançla taşıyacağın izler bırakıosun kendinde.

ayrıca bu gidişle istesende açık gezemiyceksin ilerde, malum kollarınn :delphin:
bnde aynılarını yazacaktım saol arkadaşım güzel açıklamışsın

Kuzum , en hassas en kırılgan olduğun dönemler..
Ailenin her sözü her hareketi seni direkt etkiler; duygularını en uç en sivri noktada yaşadığın bir dönemdesin..Destek de olsalar köstek gibi görünür senin gözüne..

Öncelikle kafanı bir boşalt;seni üzenleri unut;stresinden arınmaya çalış..
Sen faça atarak sadece ve sadece bedenini cezalandrıyorsun;halbuki bilmeyerek ruhunu daha çok kanatıyorsun:(

Öfke ve asabiyet geldi mi insanın aklı gider;o anlarda gözü döner ve herşeyi yapma gücünü kendinde bulur ama ilerki zamanlarda pişman olur için için yanar ve üzülür.Hatta utanır..
Sen ailenden intikam aldığını onları bir nevi cezalandırdığını düşünüyorsun ama kendini yıpratıyorsun bu arada..

Biraz sabır göreceksin herşey yoluna girecek..
Bazen bilhassa gelenekçi aileler millet ne der mantığı ile hareket ediyor;başkalarının ağzına bakıyor kendi evlatları ellerinin arasından kayıp gidecek belki ( kalpleri soğuyacak) ama bunun farkında olmuyorlar..

Güvendiğin;fikirlerine değer verdiğin bir aile büyüğü yahut öğretmeninle de konuşabilirsin ailenle uzlaşmak en azından orta yolu bulmak için umarım
Sen onların evladısın bil ki asla senin kötülüğünü istemezler;bazen anne babalar da hata yapabilir ama saçının teline zarar gelsin istemezler ..

Şuan farklı boyutlardasınız desem yeridir:) kuşak çatırması budur işte..

Biraz daha yaklaşınca birbirinize herşeyi daha iyi anlayacaksın.

Sen güçlü ol;ne olursa olsun asla kendine zarar verme ;mantığını asla kaybetme..

Küçük Kardeş..
Bu foruma ilk yazdığım mesaj keşke böyle bir başlığa yazılıyor olmasaydı.. Hep lay lay olsaydık keşke..

Bak. Ne bu toplum ne diğer toplumlar değişmiyor ne yazık ki değişemiyor ve de değişmeyecek. Ancak çok çok küçük ilerlemeler ya da gerilemeler olabiliyor o kadar. Ha ama bu demek değil ki ''toplumdan kaçabilirsin, marjinalleşerek,kendini soyutlayarak, dışlatarak barınabilirsin'', sakın böyle düşünme. Öncelikle ruh sağlığın için maksimum düzeyde iyi olanı yakalayacaksın, önce kendine iyi davranacaksın ki, sonra şu anda yaşadığın sıkıntıları, ileride bizlerin çocukları, senin çocuğun çekmesin.
Uyum erdemdir. Sabır erdemdir.
Sanma ki ruhunun acısı bedenine çektirdiğinle azalacak. Aksine ruhun daha da fazla yara alacak. Baktıkça kaçamayacağın izlerin olur ileride, bakar bakar aynı sıkıntıyı aynı düğümü hissediverirsin içinde. E hani kaçışındı bu senin? Nasıl kaçışmış bu? Bu kolaycılık kardeşim. Sadece kolaycılık.
Sen şimdi en deli yaşlarının dönemine giriyorsun, hepimizin girdiği, sadece senin yaşamadığın, her ne derdin varsa hiçbir zaman sadece sana ait olmayan ve olmayacak acı,sıkıntı, üzüntüler içindesin. Senden,bizden sonra da devam edecek tüm bunlar. Tek çözümü de güçlü olabilmekte sorumluluk alabilmekte.
Sen, şimdi sıkıntı duyduğun herşeyi aklında tut. Sana imandan bahsedenler, iradeden de bahsetmiştir umarım. En büyük farkımız bu bizim, insan iradelidir, akıllıdır. Esas akıllı ve iradeli bir insan olarak ayaklarının üzerinde durmayı hedefle. Bunu da içinde yaşadığın toplumu unutmadan, Atatürk'ün genç kızı olduğunu unutmadan doğru şekilde yap. Atatürk sen ve senin gibi milyonlar bunları yaşamasın diye bu topraklar için yaşadı. Savaşlarda ölen milyonlarca atan, sen bugün en ufak sıkıntında kendini yaralayasın diye paramparça olarak canını vermedi; bebekleri aileleri bunun için yetim kalmadı.Açlık sefalet bunun için çekilmedi.
Kendine derin bir saygı duy. Saygıdeğer ve sevgiyi hakeden en büyük değer insandır der bilim ve tüm dinler. İkisini de 2 omuzunun üzerinde, beyninin en çabuk ulaşabileceğin köşesinde tut.
Oku. Al bulabildiğin herşeyi oku. Okulunun kütüphanesine git, bol bol ders çalış, güçlü kuvvetli bir beynin, dikkatli ve tetikte gözlerin olsun. Şimdi seni ezenler mi olacak sanıyorsun kitap kurdu olsan, dersini çalışsan, başarılı olsan, mesleğinin üstadı olsan? Çok uzamaz, 4-5 yıl sonra sen onlar ezilirken başlarını yerden tutup kaldırmak için el uzatan oluverirsin eğer dediklerimi yaparsan.
Akıllı bir kız ol. Önce kendin kendine yardım et. Seni bir başkasının ''kurtarabileceği'' fikrini sök at kafandan.
Önce sen kendini kurtaracaksın, ayağını sağlam basacaksın ki, yarın bir gün ''kurtarılmaya'' değil, zarifçe ''eşlik'' edilmeye layık olasın. Yoksa bugün şikayet ettiğin hiçbirşey farklı olmaz, aynı şeyleri, bu sefer sözde ''seçtiğin'' bir adamla aynı çatı altında yaşarsın.
Sen sanıyor musun, Amerika'da Fransa 'da gençler ooh böyle bizdeki gibi al takke ver külah yaşıyor, çalışanı, parasını kazananı, eli ekmek tutanı, okuyanı, ''inek'' olanı dışlayıp eziyorlar falan diye?
Öyle sanıyorsan dünyadan haberin yok.
Esas saygı duyulan insan bu tür insanlardır.
Sen önce kendine saygı ve sevgi duy. Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.
Unutma ki sen şerefli kadınların savaştığı, dünyada ilk kez kadına seçme seçilme hakkı veren bir çağdaş milletin, çağdaş kızısın.
Ne olduğunu hatırla. Bu değerlerini hatırla. Oku. Okumaktan utanma.
Gezeceğin günler geldiğinde, kendi parasını kazanan, işi olan, mesleği olan, yüksek eğitimi olan, en az 1 yabancı dili ana dili gibi konuşan güçlü bir hanımefendi olduğunda alırsın valizini, nerede istiyorsan tatilini yapar, gezersin.
Ruhsal sağlığı yerinde, sana sen olduğun için saygı duyan ve ayakları bu şekilde yere basan güzel kalpli, hür fikirli bir adamı sevdiğinde; elele verirsiniz; 2 katı güçlü olur; evladınıza aynı dertleri yaşatmazsınız.
Hem kendine hem milletine, hem de ailene ve ileride kuracağın ailene yapabileceğin eeennn büyük iyilik bu.
Silkin, toparlan, bu yazıyı bir kez daha oku ve derhal okumaya 4 elle sarıl.

sevgilerimle

[/QUOTE]Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.[/QUOTE]

Yazdıklarınızı merakla ve saygıyla okudum sadece bir kısmına takıldım kapanmak ve kapalı olmak cehalet örneği hiç bir zaman olamaz. bende önceden açıktım bilincine vardım ve kapandım ayrıca okudum elime ekmeğimi aldım ve şu anda çok iyi bir şirkette çalışıyorum kaç senedir ve kapalı olarak. kapanmak önemini bildiğin zaman beynini topluma kapatmak değildir hiçbir zaman. bnde Atatürk çocuğuyum onun ilkelerinde yürüyorum onun ilkeleri doğrultusunda belirli yerlere geldim. ona minnet borçluyum ben türküm türk çocuğuyum. İman her zaman farklı bir yerde allah sevdisi farklı bir yerde; bunu cehalet olarak adlandırmak olmaz bence...sonuçta aileside belirli şartlar altında yetişmiş o şekilde gördükleri için öyle gösteriyorlar onlara da saygı duymak gerek çünkü hiçbir insan çocuğunun kötülüğünü düşünmez. yapması gereken sadece belirli başlı şeyleri açıklayıp kapmak istemiyorsa kapanmamak. bunun zorla olamayacı içten gelınmediği sürece her an açılabileneceği v.s. biraz anlatması zor bir durum ama sabırla azimle yenebilirsin bunu. eğer istersen de ilerde bilinç oturduğu zaman kapanır belirli bi yaşında.

he bu arada okuyacak tabi bu arada eline ekmeğini alıcak çalışacak azimle.. hepimizin ve özellikle bir çok kapalı bayanların yaptığı gibi.

bu konuda bir iş var aama CADIARZU 14 yaşındasın ama maşallah iyi siyaset yapıyorsun bu siyaseti anana babana karşı gösterebilsen keşke

başka konularda daha 14 yaşında olmana rağmen göğüslerinin küçük olmasından yakınmışsın

sebep de arkadaşlarının dalga geçmesi

arkadaşların gibi olmak istiyorsun

aileden de büyük htimal arkadaş ortamını bildiği için , senin onlara benzememen için kendi çaplarında bir takım önlemler almak istiyorlar

madem avukat olmak istiyorsun bunu bu tarz şeyleri düşünerek yapamazsın

madem ailen karşı çıkıyor biraz sularına git

daha 14 sünn 14

bu kafayla zıtlaşarak gidersen sen üniversite okumayı anca rüyanda görürsün

unutma açık giyinmek ne marifet ne medeniyet

sen ileride avukat olmayı başarabileceksen bunu aklınla yapacaksın, kıyafetlerinin bi önemi yok

o yüzdennnnn

öncelikle derslerine bak, arkadaşlarına özeneceksin diye atılımlarda bulunmak yerine derslerine yoğunlaş çalış kazan bi yerlere gel

ondan sonra istersen donsuz gez sokaklarda

Son düzenleme:
Back
X