Allahım herkes mi hamile yaa :(

İnsan seviniyor sevinmesine de bu kadar mı doğurgan bir milletiz biz? Deliricem artık
Evet üzüntünüz olabilir ama böyle konuşmanız doğru değil bence . ne demek doğurgan bilmem ne .
Allah en kısa zamanda çifter çifter nasip etsin insaallah .

Ya kızlar hepsinin farkındayım. Ama psikolojim bozuldu işte. İçimden ağlamak geliyo sürekli. Durduramıyorum. Tabiki herşey çocuk doğurmak değil. Durumumu öğrenene kadar çocuk istemiyordum bile. Ama bu psikoloji başkaymış. Şu an ya olmazsa ya hiç olmayacaksa demekten alamıyorum kendimi. Bi sürü insan var bununla uğraşan biliyorum. Hatta forumda tedaviyle ilgili konuşuyoruz da. Ama bu haberleri duydukça daha çok baskı hissediyorum. Bi sürü sorun var bundan başka. Çok şükür halimize. Ama bu başkaymış işte. Takmıcam desemde takıyorum ki içimden geliyo durduramıyorum.

Selam kızlar benim biraz psikolojim bozuldu sanırım :KK43: gün geçmiyor ki bir hamile haberi daha almiim. İnsan seviniyor sevinmesine de bu kadar mı doğurgan bir milletiz biz? Deliricem artık :KK43: etrafımdaki herkes ya hamile ya doğum yaptı. Bu arada bizim biraz sorunlarımız var. Tüp bebek denemesi yaptık ama olumsuz oldu. Uğraştıkça yeni bir haber geliyo. Şu hamile bu doğum yaptı. Çok sıkıldım. Acaba kendime mi eziyet ediyorum bunları düşünerek. Nasıl atıcam bunu kafamdan? Tedaviyle uğraşırken hem de?

valla bende cok isterim ama hamile degilim suanda sartlarimiz elverisli degil, ve is arkadaslarimdan 2 si hamile kaldilar ayni donemde, o yuzden yanliz degilsin etrafinda bebek bekleyen tek kisi sen degilsin yani...

Stres en büyük düşman senin için.
İnşallah en yakın zamanda hamile kalır sağlıkla kavuşursun bebeğine.

Evet üzüntünüz olabilir ama böyle konuşmanız doğru değil bence . ne demek doğurgan bilmem ne .
Allah en kısa zamanda çifter çifter nasip etsin insaallah .
Haklısınız o laf ne demek, herkes mi doğurgan diye napalım biz de mi evlat sahibi olmayalım. Üzülecek bir şey mi milletimizin doğurgan olması sanki...

Dikkatinizi baskalarina degil de kendinize verirseniz daha iyi olur. Bu sekilde surekli stres olursunuz. Stres demek hamile kalmanin hepten zorlasmasi demek.

Selam kızlar benim biraz psikolojim bozuldu sanırım :KK43: gün geçmiyor ki bir hamile haberi daha almiim. İnsan seviniyor sevinmesine de bu kadar mı doğurgan bir milletiz biz? Deliricem artık :KK43: etrafımdaki herkes ya hamile ya doğum yaptı. Bu arada bizim biraz sorunlarımız var. Tüp bebek denemesi yaptık ama olumsuz oldu. Uğraştıkça yeni bir haber geliyo. Şu hamile bu doğum yaptı. Çok sıkıldım. Acaba kendime mi eziyet ediyorum bunları düşünerek. Nasıl atıcam bunu kafamdan? Tedaviyle uğraşırken hem de?
bende hamile değilim. hatta hiç hamile kalamıcam :) çünkü eşimin spermlerinin %100 unde dna hasarı var. her ne olursa olsun hayat bana güzel..

Sen kendine odaklan canım başka kimseyi düşünme.Hep pozitif düşün.Allah sana da isteyen herkese de tez vakitte versin inşallah.Umarım kısa zamanda burdan güzel haberlerini de alırız.

Haklısınız o laf ne demek, herkes mi doğurgan diye napalım biz de mi evlat sahibi olmayalım. Üzülecek bir şey mi milletimizin doğurgan olması sanki...
açılmış bir konuda yorum yapan üyelerin yorumuna karşılık vermek polemiğe girmek , bu foruma üye olduğumdan beri hiç yapmadığım birşey. ki bu foruma tam 10 yıldır üyeyim 2006 dan beri.daha sonra 2. üyelik aldım herneyse.
ancak son bikaç gündür sizin yorumlarınız çok dikkatimi çekti. özellikle başka bir topikde yazdığınız "Şimdi çocuk sahibi olamayanlar gelir, senin yerinde olmak için yıllarca uğraşan kaç kişi var biliyor musun diye ÇEMKİRİRLER" yorumu.
yaşamadığınız durumlar için yaptığınız bu sınırı aşan yorumlar çok çirkin. kimsenin kimsenin " DOĞURABİLME" yeteneğinde gözü yok siz rahat olun.

açılmış bir konuda yorum yapan üyelerin yorumuna karşılık vermek polemiğe girmek , bu foruma üye olduğumdan beri hiç yapmadığım birşey. ki bu foruma tam 10 yıldır üyeyim 2006 dan beri.daha sonra 2. üyelik aldım herneyse.
ancak son bikaç gündür sizin yorumlarınız çok dikkatimi çekti. özellikle başka bir topikde yazdığınız "Şimdi çocuk sahibi olamayanlar gelir, senin yerinde olmak için yıllarca uğraşan kaç kişi var biliyor musun diye ÇEMKİRİRLER" yorumu.
yaşamadığınız durumlar için yaptığınız bu sınırı aşan yorumlar çok çirkin. kimsenin kimsenin " DOĞURABİLME" yeteneğinde gözü yok siz rahat olun.
'Çocuk sahibi olamayanlar gelir' diye başladığımı hiç hatırlamıyorum, okuduğunuzdan düzgün anlam çıkarmasını öğrenin önce. Ayrıca konu açan insana vicdan azabı çektirmek için senin yerinde olmak için yıllarca uğraşan kaç kişi var biliyor musun diye çemkirdikleri doğru !
Kimsenin kimsenin doğurabilme yeteneğinde gözü olamaz olsa da bir şey farketmez zaten dert eden ben değilim, Allah herkese dilediğini verir yaşatır bu kadar basit.
İyi geceler.

'Çocuk sahibi olamayanlar gelir' diye başladığımı hiç hatırlamıyorum, okuduğunuzdan düzgün anlam çıkarmasını öğrenin önce. Ayrıca konu açan insana vicdan azabı çektirmek için senin yerinde olmak için yıllarca uğraşan kaç kişi var biliyor musun diye çemkirdikleri doğru !
Kimsenin kimsenin doğurabilme yeteneğinde gözü olamaz olsa da bir şey farketmez zaten dert eden ben değilim, Allah herkese dilediğini verir yaşatır bu kadar basit.
İyi geceler.
sizin şuan çemkirdiğiniz gibi.
iyigeceler.

Canım kafaya takmamakla başla. Kitap okumak dua etmek en iyi başlangıç. Hobi de edinebilirsiniz.

İnşallah yakın zamanda bebeğini kucağına alırsın

Kızlar lütfen takılmayın birbirinize. Kimse yaşamadan anlamıyo hiç bir şeyi. Benim yüzümden böyle bir tartışmaya gerek yok. Ben sadece moralim bozulduğu için insanların doğurganlıklarının bu kadar fazla mı olduğuna dikkat çekmek istedim. Doğurgan olup olmamaları hakkında üzülmek yada sevinmek gibi bi yorum yapmak istemedim. İnsan garip bi psikolojiye bürünüyo olmayınca. Garip ama hamile insanları görünce sinirleniyo tabi kendine. Bu kadar mı yorucu olur bu kadar mı zor gelir birşey. Elimizden bişey gelmediğinden sanırım. İsyan değil bu. Herşey Allahtan ama bebek külliyen Allahtan gelen bişey. O yüzden neyle sınandığımızı yaşamayan anlamıyor malesef. Neyse kafanızı ağrıttım gece gece. Lütfen birbirinizi kırmayın böyle birşey için.

Sürekli aklin bu konuda olduğu için farkediyorsun. Hamileyken çok fazla hamile görürdüm su aralar hic görmüyorum yada tek tük demek ki dikkatimi çekmiyor.
Senin bebegin de gelecek inşallah sadece sabir.

canım üzülme. benimde 5 yıl olmadı.o süre zarfında hep hamile hep doğum haberleri alırdım.ne zaman dışarı çıksam hep hamile görürdüm.en az 10-15 hamile görürdüm.herkes hamile bi tek ben değilim diye üzülürdüm.şuan hassas bi dönemdesin.inş.en kısa zamanda mucizene sen ve isteyen herkes kavuşur.

NedaFarah NedaFarah bende bekleyenlerdenim. Bu konunun olumsuz tarafı elimizden bişey gelmemesi. Yani iş, ev, araba vs diğer pek çok istek çalışıp çabalayıp elde edebileceğimiz şeyler ama bu konuda yapabileceğimiz bişey yok. Zaten bunaltıcı kısmı burası. Ben bir kimyasal gebelik geçirdim hala bekliyorum ama bu arada çevremde soranlara daha erken, düşünmüyoruz, acelemiz yok diyorum. Çünkü istediğimizi ama olmadığını bilseler acımalar, vah vahlar, şunu iç bunu ye demeler başlayacak. Evet iyi niyetli olacaklar belki ama bi an kafandan atmaya çalışırken biri gelip hatırlatacak biliyorum. Bu yüzden ailelerimiz dışında kimse bilmiyor zaten onlar da sormuyorlar sağolsunlar. Sizde ara verdiğinizi söyleyin. Gerekirse ara verin sırf çocuk sahibi olmak için değil birbirinizi sevdiğiniz için birlikte olun. Mümkünse bir tatile Çıkın. Diğer yorum yapan arkadaşların dediği gibi stres en önemli faktör..

Ayy canım benim ben de öyleydim evlenmeden önce öğrendim sorunu hiç korunmadık aylar yılları kovaladı olmuyor bi türlü benden sonra evlenenler benden önce doğurdu yaşıtlarım ikinciyi doğurdu sinirim bozuldu kıskanmak değil de ımrenıyordum. Kendimi kötü hissediyorum bi de hadi artık neyi bekliyorsunuz soruları vardı ugrasmamız gereken :( çok zor sıkıntılı bi surectı. Olumsuz sonuç aldıkça zorluyordum inada bındırmıstım artık tabi ya nasıl olmazdı bizim çocuğumuz o kadar annesiz çocuk varken :( sonra herkese tepkimi koydum bana kimse bu soruyu sormasın eşimle bile konusmuyorduk artık bu konuyu tatil yaptık kafamızı dinledik daha da tatil planları yaptık ;) sonra bi şey oldu sanki kendimi hazır hissettim gittik bi tüp bebek merkezine çok şükür ilk denemede oldu ama bitmedi günlerce hastanede yattım ameliyat oldum hala da evde yatıyorum ama bebeğim hala benimle ve çok şükür sağlıklı bi gebelik yaşıyorum. Diyeceğim şu ki vakti var canım sadece zaman onca zaman ısrar ettim de noldu bi antibiyotik aldım diye hiç yumurtam olmadı şimdi ameliyat oldum ama bebeğim benimle... kısmet bu işler biraz önce bunu kabul et dua et vakti gelince olacaktır. Ben de hep bizim hiç çocuğumuz olmayacak derdim şimdi o günler çok uzakta kaldı. İyi düşün iyi olsun dua edicem senin için...

Back
X