babasına gidiyo oturmaya annem..
babam.basliyo surata biz burda tekiz bilmm ne.. bu adam hasta gerckten
Konu senin konun olduğu için kendimden kesitler vererek dağıtmak istemiyorum ama babamın patlattığı bombalardan birini anlatayım;
Benim 17 yaşındaki kuzenim vefat etti. Annem kendini kaybetti, dizlerini dövmekten dizleri mosmor oldu. Saçları beyazladı. Annemi hiç öyle görmemiştim.
Benimkiler akrabalarla görüşmezler. Babam sadece cenazeye katıldı yani. Annem cenaze evinde teyzemin yanında.
Bana yarı yolda haber verdikleri için ertesi gün gidebildim ancak. Aldı beni havaalanından, gittim teyzeme.
Yarım saat sonra aradı "ee daha gelmiyor musunuz?"
Baba dedim ne diyorsun sen ya? Annemin gözü beni bile görmüyor nasıl diyeyim kalk gidelim diye? tamam dedi kapattım.
15 dk sonra bir daha aradı " hadi gelin artık gidelim"
Ya sabır, baba dedim sıkıldıysan git. Biz burayı bırakamayız.
Nitekim akşama kadar 15 dk da bir aradı mütemadiyen. Artık sinir krizi geçirmeme ramak kaldı, adam laftan anlamıyor, yahu gitsene be adam git. Taksiye biner geliriz diyorum yok. Bekleyecek orda ki annem huzursun olsun, bir an önce gelsin.
En sonunda baktım annem biraz sakin, anne dedim bizde gidelim mi yavaştan, teyzem de ilacını içti, uyur o da.
Eve geldik, kadına döndü "yemek ne olacak?" diye sordu.
Annem de "hiçbirşey umurumda değil."dedi yatak odasına yatmaya gitti.
Ben hazırladım birşeyler, yedik. Oturuyoruz salonda.
Döndü bana dedi ki " Annen kendini kaybetti. Bir daha götürmeyeceğim oraya. Baksana hiçbirşey umurumda değil diyor, sizi geçtim ben nasıl umurunda olmam?"
Baba dedim allah aşkına sen ne diyorsun ya? Bu kadının tek kardeşinin tek çocuğu parçalanarak öldü. Başkası olsa kafayı sıyırırdı. Acısından saçları beyazladı kadının sen kendinde misin?
"Ne olursa olsun, kendini kaybetsede beni unutamaz" dedi bana.
Allah sana kimsenin acısını göstermez inşallah dedim sadece.
Sadece bu yazdıklarım bile benim babamın ne denli bencil bir adam olduğunu anlamaya yeter sanırım.
Demek ki bir fabrika üretimi oluyor bu tipte insanlar.