Allahım sana şükürler olsun

Kıza ağız tadıyla bir mutluluk yasatmadiniz....siz öyle düşünürsünüz bir başkasi çok farkli....herkesin kendi düşüncesi...bende ohh olmuş diyenlerdenim ilahi adaleti bu dünyada görmek güzel....biraz içiniz sogumustur şimdi ileriye bakma zamanı...

Bu tür konuları okuyunca aklıma hep şu geliyor. Acaba sizin başınızdan olay geçip de baba evine 1 haftada döndüğünüz zaman da "acaba kime ne kötülük yaptım da buldum" dediniz mi? Zira bu ilahi adalete inanan insanlarda farkettiğim ortak özellik, kendi başlarına gelen için kendini sorgulamayıp, başkasına olana "ohh, ben ah etmiştim, tuttu baak" demeleri. Ha bu arada, ben bu tür seylere inanmam. Ben daha çok, insanların kendi seçimlerini yaşadığına inanırım. Sizin evliliğinizde sakat giden bir şeyler varmış, görmemiş veya önensememişsiniz, ve sonu facia olmuş. Benzeri olay sizden çok alakasız olarak eski görümcenizin meselesinde olmuş. Sizin ahınızla ilgili olduğunu sanmıyorum. Dünyada böyle bir etme- bulma denklemi yok bence.

Benim annemin hayatı boyunca sorduğu sorudur bu. Kime ne kötülük ettim de bu kadar çile çekiyorum diye.. Ama sorunun cevabını bulamıyor..

Açıkçası ben de mükemmel bir insan değilim ama yaşadığım çoğu acıları yaşamak için de sebep bulamadım, ben de şunu yaptım zamaninda diyemedim diyemiyorum.

Bu tip durumlara "imtihan" adı verilir. Başına her kötülük gelen ettiğini bulmuş olmuyor.

Ettiğini bulanlar durumuna ise "ilahi adalet" diyebiliriz evet..

Yemin ediyorum dedim. Kimin günahına bu kadar girdim diye düşündüm
Bu tür konuları okuyunca aklıma hep şu geliyor. Acaba sizin başınızdan olay geçip de baba evine 1 haftada döndüğünüz zaman da "acaba kime ne kötülük yaptım da buldum" dediniz mi? Zira bu ilahi adalete inanan insanlarda farkettiğim ortak özellik, kendi başlarına gelen için kendini sorgulamayıp, başkasına olana "ohh, ben ah etmiştim, tuttu baak" demeleri. Ha bu arada, ben bu tür seylere inanmam. Ben daha çok, insanların kendi seçimlerini yaşadığına inanırım. Sizin evliliğinizde sakat giden bir şeyler varmış, görmemiş veya önensememişsiniz, ve sonu facia olmuş. Benzeri olay sizden çok alakasız olarak eski görümcenizin meselesinde olmuş. Sizin ahınızla ilgili olduğunu sanmıyorum. Dünyada böyle bir etme- bulma denklemi yok bence.
ei

Ya ben şu buna mı seviniyosun diyen arkadaşlara sadece şunu söylüyorum hayat size güzel arkadaşlar.. Umarım hep de böyle güzel olur. Böyle şeylerle bile içinizi ferahlatacak insanlarla karşılaşmayın insallah

Bence de şükürler olsun. Geçmiş konunuzu da okudum. Boş boş konuşanlara aldırış etmeyin siz. Büyük geçmiş olsun

Back
X