Allahımm noluur :(

öncelikle stresten ve stres kaynaklarından uzak duracaksın.
ikincisi; beklemeyeceksin, düşünmeyeceksin. olursa olur olmazsa olmaz modunda yaşa ki stres oluşmasın.
kurs, iş, dışardan 2. ünv gibi meşgaleler bul.
Stres yapmıyorum yani ah vah niye olmuyo filan aglamıyorum ama ister istemez aklıma takılıyo işte :(

evladin varlığıda imtihandır yokluğuda.
hayirlisini dileyin.
hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı bir evladiniz olur umarım.Allah gönlünüze göre versin.

İstemeyene bebek verilerek, isteyene bebek verilmeyerek imtihan ediliyordur belki de. Hayırlısını isteyin. Allah nasip eder inşallah.

Bende sınandığımızı düşünüyorum.
sosyalbilimci sosyalbilimci o senin elinde tatlım... yaşla inan alakası yok senin öğretilerinle çocuğuna davranışlarınla olacak birşey o. Benim annemle 25 yaş var ama anlaşamadığımız da çok konu var.. benim ki yaşlanacağına bebekleşiyor :)
Ama bir arkadaşımın anne ve babası ikinci evliliklerinden olmuş baya ciddi 45 yaş falan fark vardı, hala yaşıyor kadın maşallahı var ve ben böyle anne kız arkadaşlığı görmedim:) yapabilirsin yani merak etme.
Bir de genç anneler lütfen lütfen kızmasın ama belli bir yaştan sonra doğuran anneler hem etrafında çok fazla anne çocuk ilişkisi gördüğü için hem çok okuyup araştırmaya zamanı olduğu için sanki daha sakin daha anlayışlı oluyorlar, saatlerce bunalmadan konuşa konuşa çocukarına ne doğru ne yanlış öğretiyorlar.

İnşallah herşeyçok güzel olur sizin için güzel haberler verirsiniz bize.

Aynı şeyleri yaşıyoruz işte oyüzden beni anlarsın :KK43:
Tamam daha yıllar yıllar geçmedi belki daha tam tedaviye başlamadım
Belki yıllardır ugrasanlara haksızlık ediyorum
Belki daha zamanı gelmed bebeğim gelcek ama zamanı değil bunları da düşünüyorum Rabbime hep sıgınıp şükrediyorum ama aklıma baska düşünceler de geliyo misal hiç bebeğim olmayacak gibi geliyo
Sizden 3 yaş kucugum. 27 yasindayim, 23 yasinda evlendim 3 yildir da cocuk istiyoruz. Bende sizin gibi hic cocugum olmayacak mi acaba diyorum ama olmasa bile ne yapabiliriz elden ne gelir Allah nasip etmezse diyorum. Biz 3 yildir ugrasiyoruz, kimseye haksizlik yaptiginizi dusunmeyin stres maalesef cok etkili. Ben yapi olarak fazla duygusalim, bebek gordugum zaman bile aglarim onu severken. Tv de bebek gormek bile cok etkiler. Kk'da okumadigim yazi kalmadi galiba gerek dogum hikayeleri gerekse gebelige hazirlik surecleri. Her ay hayal kirikligi yasamak, her belirtiyi hamilelige yormak... bunlar yipratiyo sanirim artik. Tek duam nasibimde evlat varsa hayirli zamanda hayirli evlat olmasi. Elden gelen bu. Sizde biraz rahatlayin yani cok zor bir durum icinizde yasadiginiz duyguyu o kadar iyi biliyorum ki ama bizim elimizden gelen sınırlı. Dua edelim

Herkes kendi nasibini yer. Hayırlısını isteyin siz her zaman. Ben hep en hayırlı zamanda en hayırlı evladı istedim. Hayırsız olacaksa verme razıyım dedim. Sonuç; 5 yılın sonunda hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım. O kadar tatillere gittim, hopladım zıpladım, neler yapmadım ki meğerse hamileymişim. Hiç strese girmeyin ve dediğim gibi hayırlısını isteyin.

Bende sınandığımızı düşünüyorum.
sosyalbilimci sosyalbilimci o senin elinde tatlım... yaşla inan alakası yok senin öğretilerinle çocuğuna davranışlarınla olacak birşey o. Benim annemle 25 yaş var ama anlaşamadığımız da çok konu var.. benim ki yaşlanacağına bebekleşiyor :)
Ama bir arkadaşımın anne ve babası ikinci evliliklerinden olmuş baya ciddi 45 yaş falan fark vardı, hala yaşıyor kadın maşallahı var ve ben böyle anne kız arkadaşlığı görmedim:) yapabilirsin yani merak etme.
Bir de genç anneler lütfen lütfen kızmasın ama belli bir yaştan sonra doğuran anneler hem etrafında çok fazla anne çocuk ilişkisi gördüğü için hem çok okuyup araştırmaya zamanı olduğu için sanki daha sakin daha anlayışlı oluyorlar, saatlerce bunalmadan konuşa konuşa çocukarına ne doğru ne yanlış öğretiyorlar.

İnşallah herşeyçok güzel olur sizin için güzel haberler verirsiniz bize.
İnşallah Allahım isteyen herkese versin
Yani tecrübeli insanın yetiştirdği çocuk elbette daha olgun olur hem anne de zorlanmaz büyütürken egitirken..bunun olumlu tarafı burası
Ama genc yasta anne olmak ta bebeginle birlikte büyüyüp olgunlasmak arkadas gibi olmak hayatının her anını enerjisini ona harcamak..şimdi ben bu yasıma kadar bundan mahrum kaldım mesela

6 yıllık evliyim ilk evlendiğim yıllarda arkadaşlarım patır patır hamileyim diye mesajlar atıp sevincini paylaşıyodu benimle bi hevese geldim bi kaç sene uğraştım çocuğum olsun diye olmadı.. ama ben çok kiloluydum sonra rahatsızlandım ve kilo vermeye karar verdim 50 kiloya yakın verdim ve hala verdiğim kiloları korunaya çalıştığımdan korunuyodum hamile olduğumu öğrendim.. demem o ki sağlık probleminiz yoksa tamamen psikolojik kafanızdan attığınızda zihninizi rahatlattığınızda çocuğunuz sizi bulacaktır stres yapmayın

Sizden 3 yaş kucugum. 27 yasindayim, 23 yasinda evlendim 3 yildir da cocuk istiyoruz. Bende sizin gibi hic cocugum olmayacak mi acaba diyorum ama olmasa bile ne yapabiliriz elden ne gelir Allah nasip etmezse diyorum. Biz 3 yildir ugrasiyoruz, kimseye haksizlik yaptiginizi dusunmeyin stres maalesef cok etkili. Ben yapi olarak fazla duygusalim, bebek gordugum zaman bile aglarim onu severken. Tv de bebek gormek bile cok etkiler. Kk'da okumadigim yazi kalmadi galiba gerek dogum hikayeleri gerekse gebelige hazirlik surecleri. Her ay hayal kirikligi yasamak, her belirtiyi hamilelige yormak... bunlar yipratiyo sanirim artik. Tek duam nasibimde evlat varsa hayirli zamanda hayirli evlat olmasi. Elden gelen bu. Sizde biraz rahatlayin yani cok zor bir durum icinizde yasadiginiz duyguyu o kadar iyi biliyorum ki ama bizim elimizden gelen sınırlı. Dua edelim
Evet bu süreç cok yıpratıcı ama tavsiyem asırı duygusallık yapma misal ben de normalde duygusal hassasım ama bu konuda hiç aglamadım mesela dua ederken Allahım neden olmuyo demedim eşime de öyle yansıtmadım
Ama belki de yıllar gecse daha farklı olabilir tabi
Elden bişey gelmez dediğin gibi sadece dua

Biz de kaç yıl bekledik stres yapa yapa olmadı.Herşeyin hayırlısını dileyin.Şimdi anladım ki düşüklerimin ve bu kadar üzüntümün bir sebebi varmış.Öncelik başka şeyler içinmiş.4 yıl ben bekledim daha fazla bekleyen ablalarımda vardır mutlaka ama vaktinden önce Çiçek açmaz.Bizim bu 4 yılda anca evliliğiniz oturdu öncesinde olsaydı belki boşanma aşamasına gelecektik.Duayı dilinden düşürme zaten böyle düşünmezsin herşeyi Rabime bıraksan,çünkü gerçekten için rahatlıyor bu şekilde.Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama yaşınız da çok degil.En kötü tüp bebek var zaten denersiniz.Ama sorun yoksa olur yeterki herşey düzene girsin

Herkes kendi nasibini yer. Hayırlısını isteyin siz her zaman. Ben hep en hayırlı zamanda en hayırlı evladı istedim. Hayırsız olacaksa verme razıyım dedim. Sonuç; 5 yılın sonunda hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım. O kadar tatillere gittim, hopladım zıpladım, neler yapmadım ki meğerse hamileymişim. Hiç strese girmeyin ve dediğim gibi hayırlısını isteyin.
Hayırlısı olsun ama ben öyle hamile kalsam üç sene beş sene nasıl beklerim sonrası nasıl olur hiç düşünemiyorum :(

Eminim pes etmemislerdir dışarda öyle gözüküp içinde yaşamak :( ya bilmiyorum herkes bekliyo şimdi sorup duruyo
Benim yaşım 40 oldu canım ..elimden geleni yaptım ki ilerde keşke şunuda deneseydim dememek için..sen elinden gelen tedavini yap gerisini Allaha bırak belki bizim için en hayırlısı böyledir..kendine başka uğraşlar bul ..milletin ne dediğide umrunda olmasın..kimseyi ilgilendirmez çocuğumuzun olup olmadığı..ben bunları aştım içten içede düşünmüyorum..demekki benim için hayırlısı böyleymiş..ha banada çok soran oldu uzun uzun açıklama yapardım eskiden..şimdi direk kısırım diyorum, ikinci bir soru sormaya onlar çekiniyor..sürekli çocuk düşünerek hayatı kendine dar etme...sağlıklı iken hayatın tadına bak...sevgiler ;)...

İnşallah Allahım isteyen herkese versin
Yani tecrübeli insanın yetiştirdği çocuk elbette daha olgun olur hem anne de zorlanmaz büyütürken egitirken..bunun olumlu tarafı burası
Ama genc yasta anne olmak ta bebeginle birlikte büyüyüp olgunlasmak arkadas gibi olmak hayatının her anını enerjisini ona harcamak..şimdi ben bu yasıma kadar bundan mahrum kaldım mesela

Bende mesela şöyle görüyorum.
Eşimle yeni evliyiz 2,5 yıl kadar birlikteyiz eşim çok isterdi evlenelim diye ben ertelerdim daha evlilik psikolojisine de girebildiğim söylenemez yani ama şartlar evlendirdi diyim.
Daha evlenmeden sevgili kaynanam hemen yap hemen yap dedi çocuk hayır 2 sene düşünmüyoruz dedim susturdum bir daha söylemedi :)
Düşünmeme sebebim (olursa eyvallah tabi korunmaya rağmende ) çocuk olunca da hayatın tamamen değişiyor be... Çok korkuyorum robota dönüşüp kendim için hayal ettiğim şeyleri yapamamaktan.
İşe başladığımdan beri tek hayalim var o da her sene en az 1 kere yurt dışına gitmek ki bunu son sene ikiye çıkarmıştım:KK45:
Eşim daha çok benimsedi benim hayalimi şimdi karavan alalım da dünyayı gezelim çocuklar okula başlayana kadar oh ne güzel diyor:KK48::olamaz: tabi ki şu an bu çok ütopik bir hayal ama gitmek istediğimiz destinasyonlar var ve başka zamanımız olabileceğini düşünemiyorum çocuk olunca.

Hayırlısı olsun ama ben öyle hamile kalsam üç sene beş sene nasıl beklerim sonrası nasıl olur hiç düşünemiyorum :KK43:
Bekliyorsunuz. Mecbur bekliyorsunuz çünkü vermeyen Allah vermiyor. 17 sene bekleyen tanıdıklarım var. Bekliyorlar çünkü bu tamamen Allah’ın nasip ettiği bir şey. O ederse oluyor, etmezse olmuyor.

Bakın öncelikle strese girmeyin üzmeyin kendinizi nolur ben 31 yaşındayım 19 aylık bir oğlum var evlendigimiz yıl istememiştik hatta ilerde çocuğumuz doğal yollarla olmazsa hiç üstelemeyiz diye dusunmustuk sora da olur mu acaba diye denedik ve ilk denemede hamile kaldım belki de bu hayatta en kolay elde ettiğin şey çocuğumdu rabbim bunu uygun gördü ama inanın herkesin bu hayatta sınandığı şeyler farklı hani diyorlar ya Allah insanı sevdiği şeyle en çok istediği şeyle sınarmış diye belki sizinki de böyledir bir de rabbimden herşeyin evladın da hayırlısını dileyin nolur ster yapmayin

Allah ne zaman kısmet ederse o zaman olur... stres yapmayın..
sizin erken çocuk sahibi olmuş diye özendiğiniz kişilerin kim bilir ne sorunları vardır..
herkesin imtihanı ayrı..
dua edin, tedavinizi olun, gerisi Allah'ın takdiridir..

Back
X