• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahtan işaret istemek

Merhaba hanımlar
Ben bazen çok istediğim bir şey için Allaha dua edip Allahım eğer olacaksa bana bir işaret gönder diyorum. Örnek olarak mesela şu işim olacaksa çok basit bir şey kırılsın diye dua ettim gerçekten bir kaç saat sonra teyzem kullanmadığımız değersiz bir kabı kırdı. Bu gibi örnekler çoğalabilir. İşim olacak mı işaret doğru mu bilmiyorum çünkü henüz duam gerçekleşmedi. Sizde böyle şeyler yaptınız mı ve doğru çıktı mı :))))
Çoğu insan bir şeyi çok istediğinde böyle şeyler düşünür :) Olmasını çok istersin ve olacağına dair bir beklenti içine girersin.Dua etmek,hayırlısını istemek güzel.Ama beklenti içine girildiği zaman yıpratıcı bir süreç olmaya başlıyor.Beklentiler sadece üzer demişler :) Dua et oluruna bırak.Allah daha iyisini biliyor bizim için..

tesadüf olmuş bardak kırılması ya da prikolojik olarak kendini ona inandırmış oladabilirsin

Merhaba hanımlar
Ben bazen çok istediğim bir şey için Allaha dua edip Allahım eğer olacaksa bana bir işaret gönder diyorum. Örnek olarak mesela şu işim olacaksa çok basit bir şey kırılsın diye dua ettim gerçekten bir kaç saat sonra teyzem kullanmadığımız değersiz bir kabı kırdı. Bu gibi örnekler çoğalabilir. İşim olacak mı işaret doğru mu bilmiyorum çünkü henüz duam gerçekleşmedi. Sizde böyle şeyler yaptınız mı ve doğru çıktı mı :))))
Duygusal çöküntü veya boşlukta insanlar bazı şeylere ihtiyaç duyarlar. Senin duygusal kişiliğin ise ettiği duaların kabul olup olmadığının onayını talep eden bir yaklaşım sergiliyor. Yani dua ettim, kabul ettin mi demek gibi. Cenabı mevlam edilen duanın kabul olup olmadığını kullarına göstermek için işaretler göndermez. Seninki bir nevi totem yapmak.

Siz bu sekilde dua ederseniz, yani Allahim su is olacaksa su kirilsin, ve kirilmaya odaklanirsaniz siz Allahi denemis olursunuz veya istemeyerek buna tesebbus edersiniz. Allah sizin duanizi isitir zaten, hayirlisini isteyin, hayirli ise O zaten sizin onunuzu acar, hayirli degilse zaten nasip etmez. Allah senin kalbini biliyor hani..
Kendinizi boyle sartlandirmayin. Istisare namazini kilin ozmn.

Merhaba hanımlar
Dini yorum yaptigim icin banlanmak istemiyorum ama dusuncemi soylemek istiyorum ve bilgi verme amacli yaziyorum Mune Mune
Siz kendinizi kandiriyo olabilirsiniz isaret falan ! denk gelmistir tesaduf olmustur cokda olmayacak bisey degil bise istediginiz mesela isarette biseyin kirilmasimi yani bugun olmasa yarin bise kirdin yada 3ay sonra ne anlama geliyo???
Istisare diye bisey var detayini arastirabilirsin internetten
Her hangi bir seyin hayirli olup olmadigini anlamak icin istisareye yatabilirsin ama Allahtan isaret istemek kirilsin falan dinle alay etmeye gelir gibime geldi

Back
X