Allahtan önce sağlıklı,hayırlı kız evlat istiyorum... bana yardımcı olur musunuz?

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar, Allah herkesin çocuklarıyla bir benimkine de ömür versin. 4 yaşını yeni dolduran bir tane oğlum var, şimdi yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Allah nasip ederse tabii, şimdilik sadece düşünüyorum ama ben evlenmeden önceden beri hep bi kızım olsun istedim, sağlıklı olsun, eli ayağı düzgün olsun öncelikle tabii ama oğlumda varken bide kızkardeşi olsa... :) şimdi size bişey sormak istiyorum internette araştırdığım kadarıyla çin takvimidir, beslenmedir, çift sayılı rakamlardır falan filan, sizce bunların bebeğin cinsiyetinde etkinliği var mıdır? gerçekten böyle bi olasılık var mı? benim merak ettiğim içinizden bunları deneyip başarılı olan var mı?

Cin takvimi ise yarayabilir :) Hamile kalacaginiz yaşı iyi hesaplayın ama, çünkü misal 92 dogumlu iki kisi var biri 20 yasim diyor sigeri 21 yasim diyor. Yani kimi insanlar girdigi yasi soyluyor kimi insanlar bitirdigi yasi soyluyor yas olarak

Biz bitirdigimiz yasi soyleriz, cin takvimi de one gore hesaplanmali

Misal cocuk 12 ay doldurduktan sonra 1 yasinda deriz di mi? Ama bazilari oyle degil cocuk 1 yasini doldurup 2 yasina girdigi icin bazilari ise 2 yasinda cocugum der

Biraz karisik oldu ama anlatabildim umarim

Biz de sizin icin dua edelim Rabbim gonlunuzden gecen bu istegi hayirlisiyla gerceklestirsin. Âmin :)

Benim de bir kizim var Allah nasip ederse bir de oglan cocuku olsun istiyo rum ama Ben ve bu cin takvimi falan guvenilmez Ben bir az ovulyasyon gunune gore hesaplamLara inaniyorum yani mantikli geliyo bana

Benim bir oglum bir kizim var.
Hos ben taaa lise yillarimda esimi, bir oglum ve bir kizim olacagini ruyamda gormustum :)
Ama kizim dogduktan sonra ogrendigim kadariyla
eger adet bitiminden hemen sonra birlikte olup hamile kalirsaniz kiz,
adetten sonraki 7-15. gunler arasi birlikte olup hamile kalirsaniz erkek oluyormus

Bunu ogrendigimde ogluma ve kizima hamile kaldigim zamanlar arasini dusunmustum,
evet gercekten de dogru
bende tutmus demistim :)

Darisi size olsun :)

Son düzenleme:
gerçekten önce sağlıklı olsun inşallah.

sorunuzun cevabını aslında herkes biliyor.
Bebeğin cinsiyeti, döllenme sırasında annenin yumurtasında bulunan X kromozomuyla, babanın sperminde bulunan X ya da Y kromozomunun birleşmesi sonucu belirleniyor. XY çiftleşmesi olduğunda bebek erkek oluyor, XX çiftleşmesi olduğunda ise bebek kız doğuyor. ( yani cinsiyeti erkeğin spermi belirliyor)

cinsiyeti önceden belirlemenin tek bir yolu var.
oda genetik bilimdir. Genetik laboratuarlarında bilim insanları ilk önceleri, Y kromozomlarının X kromozomlarından daha hızlı hareket ettiklerini varsayarak spermleri ayıklıyorlar. Bu sayede cinsiyeti önceden belirlemek mümkün oluyor.

Yasal yolla Türkiye'de buna izin yok. İngiltere ve Amerikanın bazı bölgelerinde NewYork gibi izin var.

cinsiyeti önceden tek bu şekilde bilebilirsiniz.

İlime ve bilime inanıyorsanız....

Şimdi gelelim diğer Çin Takvimi gibi şeylere...

Herkes Çin Takviminin tuttuğunu söyler. Hatta benim oğlanın bile cinsiyeti ona göre doğrulanmıştır.

Çin Takvimi tutar gibi durur çünkü doğan kız ve erkek çocuklarının kaydına bağlı olarak tutulmuştur.

gel gelelim tıbbı ve fen bilimleri açısından hiç bir gerçekliği yoktur.

Fakat istatistiğin bilim mi olduğu konusu tartışmalı bir konu olduğundan Çin takviminin de bilimselliğine şüpheyle yaklaşmak gerekir..

Haa illa hurafelere inanacaksanız neticede biz Türkler genetik biliminin atasıyız.

Araştırmadan dna'nın adını bile duyulmamışken kız çocuk halaya, oğlan çocuk dayıya diyerekten noktayı koymuşuzdur.

Bu sebeple yukarda da belirttiğim gibi bilimsel olarak cinsiyeti erkekteki mevcut kromozomların belirlediğine inanmayı reddedip,
adetinize, yemenize bakabilirsiniz.

mesela ye tatlıyı çıkar Hakkı'yı

ye ekşiyi çıkar Ayşe'yi formülünü de önerebiliriz.

veya eşinizin terli atletini alıp, kaynanızın yatağına serip, yarasa kanadını kaynatıp, İstanbulun yedi tepesinden bu atleti sallandırırsanız da kız oluyor diyebiliriz.

ve bunun gibi bir sürü öneriler...

Allah sağlıklısını versin

Amin

Son düzenleme:
Allah hayirli saglikli nasip etsin bende heo kiz olsun isterdim hamileyken erkek oldugunu duyarsam uzulurum gibi geliyodu
Oyle olmadi tabi 3 yas 4 aylik oglum var bende ona ilerdr erkek kardes istiyorum
Kix coxuklarinin cok atildigini ezildigini horlandigini dusunuyorum artik

Valla ben bilimsel olmayan hiçbirşeye inanmam. O yüzden çok kız istiyorsanız Kıbrıs'a gidip PGT ile cinsiyet tayini yaptırabilirsiniz.

canım hamilelik çalışamalrına başladığında bol bol limon ye.bi bebek dergiisnde okumuştum .y kromozomları asidik ortamda ölürmüş

Çin takvimi tutsaydı şuan 2 oğlum olurdu :) Bu iş tamamen takdirin size ne sunduğu ile alakalı. Bana sorarsanız kendinizi şartlamayın, hayırlı sağlıklı evlat dileyin... Oğlan olursa üzülecek misiniz? Sevmeyecek misiniz sanki? Allah sizin hakkınızda hayırlı olanı size verecektir elbette..

Bende ilk bebeğimin kız olmasını çok isterim. Allah nasip eder inşallah.

Yalnız bunun için dışarıdan yapılacak herhangi bir müdahale yok diye biliyorum. Çünkü bebeğin cinsiyeti baba tarafından gelen kromozom ile belirlenir.

Anne daima x kromozomuna sahiptir. Babadan x kromozomu gelirse kız, y kromozomu gelirse erkek çocuk olur. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam döllenmeden sonraki dönemde hocam beslenme biçiminin bebeğin cinsiyeti üzerine etkili olduğunu söylemişti. Ama geçmiş zaman emin değilim yani.

Bir jinekoloji uzmanına danışmak lazım. Takvim vs... bu tip yöntemler bilimsel açıdan geçersiz yani.

Ben de şöyle duymuştum doktor bir arkadaşımdan..Yumurtlama tarihi dışında kalınan hamilelikte kız olur muş. Yumurtlama tarihinde erkek. Acaba yumurtlama tarihleri dışında mı birlikte olsanız?

Bu arada söylemek istediğim bir şey daha var;

İnsan doğasında nitel gözlem ve tecrübelere bağlı yorum yapma olayı her zaman var olmuştur. Bu duruma çoğu zaman hurafe denmekle birlikte büyüklerimizin bize sunduğu her tecrübeyi bu kategoriye sokmak ta doğru değil.

Hele ki bu tip yaklaşımların toplumumuzla özdeşleştirilmesinden çok rahatsız oluyorum. Dünyanın her yerinde var bu. Ben ki Avrupa' nın göbeğinde falcı görmüş insanım, daha ne diyim...

İnsan her yerde insan yani.

Ben de şöyle duymuştum doktor bir arkadaşımdan..Yumurtlama tarihi dışında kalınan hamilelikte kız olur muş. Yumurtlama tarihinde erkek. Acaba yumurtlama tarihleri dışında mı birlikte olsanız?

Canım benim o nasıl doktor diyeceğim bana kızacaksın. Yumurtlama tarihi dışında hamile kalınabilir mi? Böyle birşey mümkün mü ? Yumurta çatladıktan sonra sadece ve sadece 24 saat döllenme yeteneğine sahiptir. İyi bir sperm ise 72 saat.

Sana yazmış oldum kusura bakma harbi insanlar üfürüyor, buralara girecek kadar internet biliyorlar ama hiç araştırmıyorlar hurafelere inanıyorlar.

Basit ilkokul biyolojisi erkekteki XY kadındaki XX, hangisiyle döllenirse yumurta o cinsiyet olur. Yok sağa yattın kız, amuda kalktın erkek böyle birşey var mı ?

Canım benim o nasıl doktor diyeceğim bana kızacaksın. Yumurtlama tarihi dışında hamile kalınabilir mi? Böyle birşey mümkün mü ? Yumurta çatladıktan sonra sadece ve sadece 24 saat döllenme yeteneğine sahiptir. İyi bir sperm ise 72 saat.

Sana yazmış oldum kusura bakma harbi insanlar üfürüyor, buralara girecek kadar internet biliyorlar ama hiç araştırmıyorlar hurafelere inanıyorlar.

Basit ilkokul biyolojisi erkekteki XY kadındaki XX, hangisiyle döllenirse yumurta o cinsiyet olur. Yok sağa yattın kız, amuda kalktın erkek böyle birşey var mı ?

Onun bilimsel acilisi su:y spermlri daha hareketli fakat daha cabuk mahv oluyor o yuzden tam yumurtlama gununu tayin edip de iliskiye girilirse oglan oluyomus. X xromosomlari dahA yavas hareket eder fakat cok yasar. Bu yuzden yumurtlama gununden bir gun once iliski yasanirsa y lar mahv oluyor yumurtlama basladiginda x kromosomla birlesiyor.bu yuzden sadece bir iliski olmaliymis.

canım tıp fakültesinde okuyan bir 3. sınıf öğrencisi olarak bildiklerimi söyliyim sana
bebeklerin cinsiyeti kadının ve erkeğin kromozomlarının birleşmesi sonucu belirleniyor
kadınlarda iki tane X kromozom vardır yani kadınlar XX'tir
erkeklerde bir tane X ve bir tane Y kromozomu vardır yani erkekler XY'dir
birlesme sırasında bebek anneden bir tane X kromozomu alır babadanda bir tane X veya bir tane Y kromozomu alır
babadan X alırsa bebek kız olur (XX)... Y alırsa erkek olur (XY)
erkeklerde XY kromozomları %50-%50 de olabilir yani bir erkekte X kromozomu ve Y kromozomu eşit olabilir
o zaman bebekler eşit yüzdeyle erkek veya kız olabilirler
bazı erkekler vardır Y kromozomunun yüzdesi daha fazladır mesela %70Y-%30X
o zaman erkek karısının yumurtalıklarına Y kromozomu ile dolleme ihtimali daha çoktur
yani genelde böyle erkeklerin erkek çocukları olur yada çoğunlukla erkek olurlar
tam terside kız bebekleri için gecerli babanın kromozomları %70X-%30 Y olabilir mesela
o zaman da babalar daha büyük ihtimal ile dölleme esnasında X kromozomu gönderir ve kız olur
tabi bu demek değildir ki bu erkeklerin sadece kızları olur veya az üstte yazdığım erkeklerin sadece erkek çocukları olur
bebeğin cinsiyeti şans işidir Y kromozomları X kromozomlarına oranla daha çok olsa bile bir erkeğin ilk çocuğu kız da olabilir
karışık olduysa affola Allah gönlüne göre versin canım sen sesini ona duyur elbet duaların kabul olur:nazar::emir_bebek:

hehe :9::9: ne güldümm ama :46:

inanın o kadar çok istiyorum kiii:3: tabii öncelikle sağsalim kucağıma alsam... çin takvimini denemekte fayda var kanımca, bir de çift sayılı günlerde sanırım kız olma ihtimali yüksek oluyomuş :) önce sağlıklı olsunda, ben bunları düşünürken bi tarafta da dua ediyorum ki; tüm bebek sahibi olmak isteyenlere nasip etsin. kimsenin duasını geri çevirmesin inş. kimsenin kucağı boş kalmasın...umarım Allah herkesin gönlüne göre versin.

inanın o kadar çok istiyorum kiii:3: tabii öncelikle sağsalim kucağıma alsam... çin takvimini denemekte fayda var kanımca, bir de çift sayılı günlerde sanırım kız olma ihtimali yüksek oluyomuş :) önce sağlıklı olsunda, ben bunları düşünürken bi tarafta da dua ediyorum ki; tüm bebek sahibi olmak isteyenlere nasip etsin. kimsenin duasını geri çevirmesin inş. kimsenin kucağı boş kalmasın...umarım Allah herkesin gönlüne göre versin.
aminn aminn inşAllahh :nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bu tamamen esinize kalmis bir durum.yakin cevremde 2 aile var.birinci aile 2 erkek cocuktan sonra hadi 3.deneyelim belki kiz olur dedi , gelen yine oglan geliyor.diger ailede 4 kiz evlat sahibi ama erkek bebekleri olmuyor.bazi erkekler sadace kiz yada oglan yapabiliyor.sizin yediginiz ictiginiz yada hamile kaldiginiz ayla ilgisi yok.ama esinizin ailesine bakabilirsiniz.erkek ve kiz bebek oranlarina.benim esimin ailesinde bir kiz bir oglan diye dagilim oluyordu.bizimde bir kizimiz bir oglumuz var. Allah hayirli, saglikli evlat versin herseyden önce.

Back
X