Almak istediğimiz daire hakkında lütfen deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar günaydın hayırlı ramazanlar herkese sizlere danışmak istediğim bir konu var. Allah nasip ederse bir daire almaya niyetliyiz.Hafta sonu baktık
topraktan yeni başlayacak bir projeye girmeye niyetliyiz. Katına karar veremedik bina 13 katlı. Satış temsilcisi kadın ısrarla 9. kat olsun önü açık bir nevi gök yüzüne felan bakıcak baya yüksek oldugu için önünün kapanma şansı pek yok. Ama aşagıya baktıgın zaman derme çatma yapılar görüntü pek hoş değil. Site içerisine bakarsa 4. yada 5. katı tavsiye ederim peyzajı görebilmeniz için dedi. Sitede oturanlar yada dairesi yüksek katta olupta sıkıntı yaşayanlar paylaşırlarsa benim için süper olucak. Hepinize teşekkürler şimdiden.

bizde ev almayı düşünüyoruz...asansöre binemiyorum korkum var..en fazla 3.kata kadar düşünüyoruz...yüksek binaları sevmiyorum...komşuluk olmuyor kimse kiseyi tanımıyor...

Hangi il, hangi semt ? Semtin bile önemi vardı bazı kararlarda, Beylükdüzü; Samandra gibi semtlerde yüksekte olsanda manzara olmayacağı için havuz ve bahçe peyzajını görmek için düşük katlar seçilebilir.

Ama deniz ve ada manzaralı olabilecek Maltepe, Küçükyalı, Kadıköy gibi semtlerde yüksek kat seçilebilir.

Ancak söylediğinize göre sizde çevre kötü o yüzden alçak katı seçmek lazı diye düşünürüm.

Beylikdüzü cnm semt.

Neden iyi yada kötü kimse yorum yapmıyor ya (

Ben olsam kesinlikle yüksek katı seçerim. Manzara olmasa bile sonucta siz uzun yıllar orda kalacaksınız o zamana kadar mutlaka bi düzelme olur. Hem alt katlar cok basık olmaz mı? Bence gökyüzünü görmek hiçbişeye değişilemez :)

Bende aynı görüşteyim

ben sitede büyükçekmecede oturuyorum canım kiradayım gerçi ama deneyimlerimi sana söyliyim

öncelikle kesinlikle güney cepheden seç neden çünkü
kışın güney cephe sıcak olur güneş alır. ben kuzey cephedeyim kışın doğalgaz en sonda yaktım ama ısınamadım karşı komşum güney cephe doğalgazı açmadı sadece ayaklı elektrik ocağı yaktı onlar tüm kış askılıyla gezdiler.

katlara gelince 8 katta oturdum ilk etapda yüksek olduğu için cam silerken rüzgardan nerdeyse uçuyosun temizlik zor oluyor
şimdi 1 kattayım 3 kata kadar ne kadar peyzajcılar ilaçlasa da eve böcek giriyor bıktım artık

5-6 katta hiç oturmadım iyi olabilir.

Benim ev 8. Katta girisle.beraber 9.kat oluyor..yuksekte.aldigima defalarca pismanim..asansor bozuldugunda anam agliyor iki cocukla....bazen hemen tamire gelmiyorlar cocuklarin yoksa yada buyukse ust kat cok iyi herkesle yuz goz olmuyorsun manzara guzel herseyi goruyorsun gunes daha iyi aydinlatiyor evi....ama cocuklarin kucukse 2.yada 3.kat en azindan istedikleri zaman cikip oynarlar sende balkondan daha rahat gorursun onlari....

toprakdan başlayacak demişsiniz. ev yapılırken laminantından mutfak dolabına kadar içine sinmeyen bişi olursa değiştirt alt komşum bidünya para verip aldığı evi aradan 1 yıl geçmeden tadilata soktu dolaplar seramik laminant çok kalitesizdi dikkat et bidaha bidaha para verme para olay kazanılmıyor evde hergün alınmıyor gördüklerim bukadar aklıma gelirse yazarım

bende prematurem isimli arkadaşa katılıyorum ek olarak proje üzerinde detaylıca konuşun bizde projeden ev aldık ama cebimizden o kadar çok masraf yapttıkki doğru düzgün hiçbirşey projeye uymadı...İnşallah ileride pişman olmayacağın hep mutlulukla hep huzurla oturacağın bir ev nasip eder Allah...

Ben özellikle son kat olsun istemiştim.8.kat aldık bizde evi.Ferah olsun önü açık olsun cok istedim.Bana alt katlar pek keyif vermiyor.Daralıyorum resmen.Bir de gürültüsü az oluyor üst katların.

Belki ben yüksek kat sevmediğim için 8.9. Katlar pek cazip gelmiyor,bence 4.5. Kat olsun bahçe görsün daha güzel,ablamda beylikdüzünde bende,benim evim kısa katlılarda ve deniz bahçe manzarası var daha iç açıcı,ablamda giriş katta ve havuzu görüyor bahçeyi görüyor,alt katları tercih et derim

ben dokuzuncu kattayım harika bir konumda havadar ve serin oluyo yazları
kışını daha görmedim ama üşünmüyormuş merkezi sistem iyi yanıyormuş

ama asansör bozuldu geçen gün resmen bittim mola vermeden çıkmadım eve
acayip zor bir üç gündü

Ben de 9. Katta oturuyorum,cok memnunum. Site icerisinde evimiz. Bahceyle hasir-nesir olmak guzel olur alt katlarda belki ama gurultusu de cekilmez. Yazin cok guzel esiyor, kisin cepheden dolayi cok soguk olmuyor. Bnce de yuksek kat daha iyi, daha havadar ayriyeten balkonuna istedigin gibi cikip oturmanin keyfi de baska.. Alt katlardakilerin balkonunu kabak gibi goruyorum mesela ben (karsi apartmanin ben sanirim rahatsiz olurdum..

Hayirli olsun bu arada. ( ince isi basladiginde eger ortak yapilacaktan begenmezsen ceninden cikacak extra paraya da hazirlikli ol, ya da ortak yapilacak olan konseptin muadili, ayni ucrette olanlardan sec)

Canım bende sitede 5.katta oturuyorum. Doğrusu hiç şikayetçi değiliz, hiç bir sıkıntı yaşamadık. Tam caddeye bakıyor görüntüsü süper zaten. Birde eğer üst katlardan alacaksan muhakkak asansörü olan siteleri seç yoksa çok sıkıntı yaşarsın..

Birde muhit olarak nereyi düşünüyorsun ve bütçen nedir? Belki yardımcı olabiliriz oturduğum yerlerden fikir verebiliriz..

Deprem korkum olmasaydı en üst kat derdim Ben 3. katta zor duruyorum nasıl yapıyorsunuz :26:

kızlar iyi akşamlar yardımınıza ihtiyacım var.bende ev aldım 4 ay sonra teeslim ama aldıktan sonra kafamız çok karıştı eyüp esentepe nin iyi olmadığını söylediler. bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun yol yakınken dönelim.lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum..

bende sitede oturuyorum beşinci kattayım.bizim bina asansörsüz çıkarken zorlanıyoruz özellikle biyerden yorgun gelince ..sizin eğer yükseklik korkunuz yoksa ve binanın jeneratör sistemi varsa o zaman düşünebilirsiniz.ama ben genel olarak çok yüksek binaları samimiyetsiz buluyorum ayrıca deprem yangın açısından da zor.illa o bina diyorsanız 4 ve 5 .ci katlar ideal.daha fazlası camdan aşağı bakarken bile baş döndürüyor gereksiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…