Almalı mı, Almamalı mı? Nasıl İkna Olur ki?!!

PolenteFeneri

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
97
3
18
35
İstanbul
7 aylik oğlumu rutin kontrolleri için bu hafta doktoruna götüreceğiz. Hazır yılbaşı da yaklaşırken doktoruna küçük bir jest yapıp hediye almak istiyorum. Doktorumuzdan cok memnunuz, sabırlı, icten ve yönlendirici. Kadin gece gunduz demeden sorularıma çözümler buluyor. Ancak hediye olayını esime açıkladığımda 'ne gerek var ki, çuvalla para veriyoruz zaten, bu onun işi' dedi.
Bu bana cok yabani geldigi gibi hiç de kibar değil. Sonuc olarak insan sevdiği birine hediye alabilir ve senelerce inşallah kadınla yüzünüze bakacağız. Gerçi benim esim bana bile hediye almaz ve sırf ben önerdim diye hayır dediğini biliyorum. Ben evden bebekle cok zor çıkıyorum, esimi de nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum ki beni bir alışveriş merkezine götürsün. Olmadı konu komşudan rica edeceğim.
Offf ya, siz ne düşünüyorsunuz?

eşin haklı kadın zaten işini yapıyo parasını alıyo içinden geldiği için bakmıyoki çocuğuna bide hediye gereksin

Hediye almak farkli isini yapiyo tonla para aliyo dusuncesi farkli.yaptigi seylerdn mutlu olursun icinden gercekten hediye almak gelir ve alirsin bu cok dogal.bende senin yerinde olsam gercekten cok istiyosam hediye almayi alirdim.insanlari mutlu etmek guzel bisey.dusunmek.mesela bende discime kucuk bi hediye vermistm.32 senelik doktorum kimse daha bana boyle bi hediye vermedi diye sevinmisti.hic unutmucam demisti.

​Eşiniz haklı doktor hanım zaten işini yapıyor o yüzden hediye almaya gerek yok.

Bana çok Alman usulü geliyor. Parasını verdim yapacak gibisinden. Gittiğiniz bir lokantada yemeğe nasıl olsa para veriyorum o halde garsona bahşiş vermeye gerek yok gibisinden bir düşünce ortaya çıkmıyor mu? Yani garsonun da işi bu. Cok mu duygusal düşünüyorum bilemedim.

Almanızda bir zarar yok ki
Kuzenimde burun ameliyatı olmuştu.... ve bütün işlemlerinin sonunda doktoruna minik bir hediye almıştı
İnsanlarda arasındaki tek iletişimin paraya dayandırılması taraftarı değilim aa işi bu yapıcak para alıyor tabiri çok kaba...

ben olsam alirdim cok vaktiniz varmi bilmiyorum ama netten de siparis verebilirsiniz cok buyuk biseye gerek yok ztn bahsettiginiz gibi sevgi dolu bi insansa cok mutlu olacaktir bende severim hediye almayi bahane ararim hatta

Alınabilir böyle jestler güzeldir . İşini yapıyor olabilir ama onu mutlu edip iyi bir doktor olduğunu ona gösterirsiniz.
Yoksa zaten bir beklentisi yoktur.. Hoş olur bence.

hediye almak gönülden kopan bir şeydir adı üstünde hediye.. gönlünüzden geliyorsa alın tabi ki

internet sitelerine bakabilirsiniz... güzel bir hediye sipariş edebilirsiniz..

ya da kendinize çocuğa bir şey alma bahanesiyle eşinizle alışverişe çıkıp arada alacağınız şeyi de kaynatırsınız..

sırf doktora hediye alacağım diye çıkartırsanız gönülsüz olacağı için söylenip duracaktır...

Bence hediye almak güzel birşey tamam işini yapıyor ama her doktor işini yapıyor doktor var doktor var bazıları bakmış olmak için bakar hastanın yüzüne bile bakmaz muayene eder geçer bazısı çok yakın davranır ailenizin doktoru olur böyle jestler güzeldir hediye yani adı üstünde güzel ilgilendiği için bile alınabilir. Benim doktorum mesela ben sık hastalanan bir çocuk olduğum için sürekli gidermişimiz beni de çok severmiş ufak tefek ama çok güzel bir bebekmişim bana oyuncak köpek hediye etmiş mesela kocaman brşey çok güzeldi doktorumda bana hediye almayabilirdi ama yediğim iğneler biraz daha katlanır olsun diye almış işte. Biz de almışız.

bir ev araba almayacaksiniz sanirim
neden bu kadar öfke yapmis esiniz?
ayrica tabiki görevini yapip parasini aliyor o ayri mevzu bu ayri
erkeklerin böyle seylere karismasi cok itici
ayrica bende kizimin doktoru yada kres ögretmeni ufak jestler yaparim hep

Son düzenleme:
Hepinize değerli görüşleriniz icin teşekkür ederim. İnternetten alışveriş konusunda maalesef ki geç kalmışım. Hediye herkesin hosuna gider ve akılda kalır. Ben de eğer alma fırsatım olursa küçük bir jest yapacagım.. İnsan değer verildiğini ve düşünüldüğünü gördükçe mutlu olur. Karşı tarafin da mutluluğu bize yansır diye düşünüyorum.

bence de alınabilir..evet ücretle muayene ediyo ama siz gerçekten memnun kaldığınız ve içinizden geldiği için alıyorsunuz..

Hediyeleşmek gönül almaktır, insana kendini değerli hissettirir, bence çok güzel düşünmüşsünüz.

Evet işini yapıyor, parasını alıyor ama gönülden gelen güzel bir hediye almak herkesi mutlu eder, küçücük bir şey bile olsa. Çok güzel bir motivasyondur, eşinizin ki çok düz mantık hayatta küçük jestler, küçük duygularda lazım

Bence de eşiniz haklı.. İyi bir doktor olarak, ilgilenmek, güleryüz göstermek zorunda zaten.. Bence doktora almak yerine eşinize bi hediye alın..Bu konu yüzünden tartışmayın, eşinizden gizli de hediye almayın derim ben..

'Gizli' kelimesine gerçekten güldüm. Çünkü her kontrole eşimle birlikte gidiyoruz. Esimin o anki yüzünü gözümün önüne getirdim. Gercekten komik olurdu. Ki böyle bir şey hiç bir zaman yapmadım, ihtiyacım da olmaz.
Sizce cocuğunun doktorunun hediyesini düşünen kocasını ihmal edebilir mi 😉
Sevgiler

Bunlar kendi düşüncelerim dediğim gibi.. Ben eşinizle ilişkinizi tabiki bilemem, kendi fikirlerimi söyleyebilirim ancak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…