• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Alman hastanesınde mıkro yaptıranlar

hulya35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
442
6
96
İzmir
Meraba arkadaslar.Izmirde 4 olumsuz deneme gecirdikten sonra Istanbul ve Ankara ya gidip arastirdim ve Alman Hastanesine karar verdim.Ocakta baslayacagim insallah, burdaki tedaviden sonra transferden sonra progesteron ignesi yapiliyor mu.Bahceci kliniginde ilk muayene mi oldum.Dr. olarak Halit Firat Erden i tercih ettim.Tecrubelerinizi paylasmak isterim.

Asil sormak istedigim Alman Hastanesinde transfer sonrasi hemen kaldiriyorlar mi hastayi.Bide transferden sonra gunasiri progesteron ignesi yaptirmamizi istiyorlar mi.Bunlari ogrenmek istiyorum.

alman hastanesi çok yogun bende 2 tüpümü orda yaptırdım negatif sonuç trasverden sonra yarım saat yatırıyolar poregestoran igne oldum ihşallah sonucun pozatif olur canım her şey gönlünce olsun benimde doktorun bahçecide süleyman tosun du

slm kızlar bende alman hastanesınde yaptırdım 1.negatıf cıktı 2.denememde bu c.tesı olcak hayırlısıyla.progesteron ıgneyı hergün 1 kere oluyorum.ama dondurulmuslardan denıyecegimiz icin.yarım saat yatırıp gönderiyolar eve.bakalım ınsallah hayırlı sonuclar alırız hepımız!herkese bol sans...

ben bürüksel tüp bebek merkezine gitcektim son anada vaz geçtim pişmanmısın diye sorarsan pişmanım bekledigim ilgi göremedim alman hastanesinde tabiki oraya gitseydim olmadıktan sonra olmazdı alman hastanesinde ne yapay rahim var nede ımsı klasik tüp bebek yapıyolar

2 asilama 4 mikro sonucum var.Verdigim karar dogru mu Alman Hastanesi olarak

Canım ben en ümitsiz anımda gittim Alman Hastanesine daha sonra tedaviye başladık hiç ümidim yoktu daha önceki denemelerim hep başarısızdı.İlaca başladım ve sadece 5 yumurta oluştu birini toplamaya giderken düşürdüm kaldı 4 sonra döllenen 3 derken tuttu.Şimdi hamileyim.Hastaneden memnun kaldım çünkü en doğru ilaç tedavisini uyguluyorlar tutmasa bile sonraki denemeler için de seni düşünüyorlar çünkü ben ilk denememdeki tedavimde ya hep ya hiç yapmışlar sonra aynı hastanenin doktoru bana biraz ağır bir ilaç tedavisi olmuş demişti.Bir yıl yumurtam oluşmadı düşün çocuğum olmuycak diye üzüldüm hep sonra düzeldi ama yumurta kalitem ve sayım düştü.
Bu arada arkadaşımın Alman Hastaesinden ikiz oğulları kuzenimin kızı var inşallah senin içinde hayırlısı olur.:nazar:

IMSI ve yapay rahmin gostermelik oldugunu soyluyor Alman Hastanesi.Dr.uyla gorustugumde PGT ve kokulturun tamamen gostermelik oldugunu ve hicbir faydasinin olmadigini soylediler.IMSI ise laboratuardaki mikroskopun ozelligi dendi.Bunu reklam yapmaya bile gerek yok dendi.Ben de soyle kendimi tarttigimda soyle dusundum.Alman Hastanesi turkiye de marka olmus.Benim bu 5. mikrom olacak.Yarin bigun tutmazsa baska yere gittigimde ben Alman hastanesinde denemedim acaba.Keske orda da deneseydim derim.Ama orda da deneyip bi sonuc almazsam ben elimden geleni yaptim ama olmadi deyip icim ferah olur diye dusundum.Yanlis mi dusunuyorum.

hulya35, size katiliyorum. kesinlikle mantikli dusunuyorsunuz bence tabii.. ben co-kulturu denedim ve fayda gormedim ustelik ekstra da maliyet..

hatta co kulturle olan denemem daha basarisizdi emriyo kalitesi olarak... sonra alman hastanesinde denedim ve kaliteli emriyolarim oldu hamilelik de gerceklesti ama erken dusuk yasadim... doktorumdan son derce memnunum. super biri benceee... esprili insani rahatlatan ve guven veren biri... inaniyorum orda basariyi yakalayacagim .... ins. allahimin izniyle..... alman hastanesinde en basarili denemelerim oldu... ve ben 6.deneme icin ugrasiyorum simdi...

sevgiler

ben de 3. denememi bahçeci kliniğinde yaptım , fiyat olarak alman hast.ile aynı , hç olmazsa daha az yoğun ve ferah ir ortamı var .. enim dr.m da sleyman beydi , çok iyiydi ilgi ve özen konusunda .. ama olmayacaksa hiç bir yerde olmuyor .. yum.toplama ve transfer alman hast.de oluyor , transferi olduğun sedyeden hç kalkmıyorsun , yarım saat sonra idebilirsin diyorlar ama be 1 saat yattım .. dediğim gii olmayacağı varsa nerde yaptırırsan yaptır istersen o sedyede sabahla olmuyor .
son denememi umut tüpbebekte yaptım , alman hast.tpbebek böl başk.mustafa bahçecinin izinden giden ve onun klinikleriyle anlaşmalı olan bir merkez .. umut'u eçmemin nedeni ilk başta ilaç dahil fiyatı r çok merkeze hele hele almana göreçok uygun olmasıydı , gidp görüştüğümdeyse hiç tereddütsüz "işte burası " dedim ve tam tedaviye başlamak üzereyken izmire taşınmama rağmen gelp ist.a umutta denedim .
eğer umt gibi bireçeneğim olmasaydı braz daha para biriktirir yine bahecde süleman beyde denerdim ..
o yüzden bece de iyi bir seçim yapmışsınız . yalızca nişantaşındaki kliniği tercih etmenizi öneririm , alm.hast.çok kalabalık oluyor da yerimseniben

ben de 3. denememi bahçeci kliniğinde yaptım , fiyat olarak alman hast.ile aynı , hç olmazsa daha az yoğun ve ferah ir ortamı var .. enim dr.m da sleyman beydi , çok iyiydi ilgi ve özen konusunda .. ama olmayacaksa hiç bir yerde olmuyor .. yum.toplama ve transfer alman hast.de oluyor , transferi olduğun sedyeden hç kalkmıyorsun , yarım saat sonra idebilirsin diyorlar ama be 1 saat yattım .. dediğim gii olmayacağı varsa nerde yaptırırsan yaptır istersen o sedyede sabahla olmuyor .
son denememi umut tüpbebekte yaptım , alman hast.tpbebek böl başk.mustafa bahçecinin izinden giden ve onun klinikleriyle anlaşmalı olan bir merkez .. umut'u eçmemin nedeni ilk başta ilaç dahil fiyatı r çok merkeze hele hele almana göreçok uygun olmasıydı , gidp görüştüğümdeyse hiç tereddütsüz "işte burası " dedim ve tam tedaviye başlamak üzereyken izmire taşınmama rağmen gelp ist.a umutta denedim .
eğer umt gibi bireçeneğim olmasaydı braz daha para biriktirir yine bahecde süleman beyde denerdim ..
o yüzden bece de iyi bir seçim yapmışsınız . yalızca nişantaşındaki kliniği tercih etmenizi öneririm , alm.hast.çok kalabalık oluyor da yerimseniben

Sagol arkadasim.Sana sunu sormak istiyorum.Sen umut tup bebegi ve Alman Hastanesini de denemis biri olarak fiyat farki da asiri.Alman ami gideyim, umuta mi gideyim.Ben Istanbula gittigimde Umut tup bebekte birde Bahcecide muayene oldum.Enver Bey muayene etti ve dediki; bu kadar deneme yapmissin ve olmamis bir laporoskopi yapip bakmam lazim bisey var mi dedi.Bahcecide Ali Mesut Bey bakti ve direkt muayene edip baslayabiliriz dedi.Ben Yucel Karaman ada muayene oldum.Oda laporoskopi uzmani.Oda gerek gormedi ameliyata.Acaba ayni kalitede laboratuara sahipseler ne yapmaliyim.

Sagol arkadasim.Sana sunu sormak istiyorum.Sen umut tup bebegi ve Alman Hastanesini de denemis biri olarak fiyat farki da asiri.Alman ami gideyim, umuta mi gideyim.Ben Istanbula gittigimde Umut tup bebekte birde Bahcecide muayene oldum.Enver Bey muayene etti ve dediki; bu kadar deneme yapmissin ve olmamis bir laporoskopi yapip bakmam lazim bisey var mi dedi.Bahcecide Ali Mesut Bey bakti ve direkt muayene edip baslayabiliriz dedi.Ben Yucel Karaman ada muayene oldum.Oda laporoskopi uzmani.Oda gerek gormedi ameliyata.Acaba ayni kalitede laboratuara sahipseler ne yapmaliyim.

canım benden de umuttaki drum levent bey tanı amaçlı hsteroskopi istedi . benim bir ark.ım kadı doğ.uzm. onun çalıştığı dev.hast.e gittim bu işlem için , hocası 3 olumsuz denemeyi duyunca bana direkt laparoskopi dedi . levent beye sordum , ne gerekiyorsa yapılsın dedi . tedavim yaklaşık 2 ay ileri attı ama ben iyiki lap. olmuşum , çünkü lap.de ultrasonda göremedikleri milimetrk polip , miyom , perde yada yaralar görülebiliyor ve o anda müdahale edilebiliyor . enver bey ol dediyse ol bence.. onlar bize zarar verecek , tedavimizin gidişatını olumsuz etkileyecek hiç bir şeye evet demezler ve işi asla ve asla şansa bırakmazlar ..
ben umutu terci etmenizi öneririrm kendi olumlu izlenimlerime ve deneyimlerime dayanarak , Allah kimseye vermesin , eğer bu denemem de olumsuz onuçlansaydı , yine para biriktrir , yine ist.a gelir umutta , sevgili dr.um levent beyle yol alırdım yine ...
Allah kolaylık versin size .. kararınnızı ve gelişmeleri yine paylaşırsıız değil mi yerimseniben

STAR DUST A
Sagol arkadasim verdigin bilgiler icin.Ben Istanbul da bir misafirhanede kalacagim.Kalacagim yer Alman Hastanesine yakin.Ben Istanbul Ankara ve Izmir de isim yapmis bircok yerde kontrol oldum su son bir ay icinde.Alman la Umut tup bebegin laboratuar sartlari nasil.Bizdeki problem sperm secimi.Yanlis sperm seciliyor ve embryo yasamini devam ettirmiyor.Bende laboratuar cok onemli.Almani secmek istememin nedeni bu.Ikisi arasinda laboratuar kalitesi ve fiyat farkini biliyor musun.Sevgiler.Tabiki gelismelerden ve kararimdan haberdar edecegim seni.Siz suan hamilesiniz de mi
b

STAR DUST A
Sagol arkadasim verdigin bilgiler icin.Ben Istanbul da bir misafirhanede kalacagim.Kalacagim yer Alman Hastanesine yakin.Ben Istanbul Ankara ve Izmir de isim yapmis bircok yerde kontrol oldum su son bir ay icinde.Alman la Umut tup bebegin laboratuar sartlari nasil.Bizdeki problem sperm secimi.Yanlis sperm seciliyor ve embryo yasamini devam ettirmiyor.Bende laboratuar cok onemli.Almani secmek istememin nedeni bu.Ikisi arasinda laboratuar kalitesi ve fiyat farkini biliyor musun.Sevgiler.Tabiki gelismelerden ve kararimdan haberdar edecegim seni.Siz suan hamilesiniz de mi
b

hülyacım , benim bildiğim Bahçeci kendi kalitesini sarsacak hiç bir şeyin altına imzasını atmaz . önüne gelen her merkezi de kendi kervanına dahil etmez diye biliyorum . umutun laboratuarlarının son teknolojiyle donatıldığını bir arkadaşın yazısından okudum burada sanırım , ama acaba o ark. giirip laboratuarı kontrol etti ve donanım hakkında çok mu bilgi sahbiydi de bnuu yazdı , hç bir fikrim yok . sadece yeni bir merkez olması dolayısıyla arçlarının da yeni olması artıları . kaldı ki kime sorsan bizim laboratuarımız kötü , eski araçlar var vs. demeyecek .. eğer tekrarlanan emryo gelişimlerinin durması sizde tekrarlanan bir konu ,se bunda sperm seçimi değil yumurta kaltesinin bir etkisi var . çünkü benzer sebepten mustarip bir arkadaşım vardı ve 2 iptal dahil 7. mikro denemesinden sonra oğluşunu kucağına aldı ve son 3 denemesini de ne alman e umut , amerikan hast.de yaptı . istersen onu da seeneklerinin arasında bulundur .. bir de sana ve eşine karyotip inceleme yapıldı mı yada embriyolara genetik tanı uygulandı mı ?
bir de doğru spermi seçecek , gerçekten işe yarayan bir alet keşfedilmedi ki , sperm mınatısının fiyaso olduğunu cümle alem biliyor bu arada ... zaten onu bulsalar herkes ilk denemesinde başarıya ulaşır , en fazla 2 embriyo transfer ederler , oldu bitti . baan almadan süleyman beyin söylediği : biz sperm seçerken merceklerden bakıyoruz bunun başı kuyruğu yerinde , hareketli de , bu olsun deyip seçiyoruz bir sperm ve enjekte edyoruz yumurtaya . halbuki şekil itibariyle bizden ok alan sperm dna açısında bozuk olabilir , normal bir döllenme olsa belki yumurtanın kabul etmeyeceği bir sperm olablir ama biz onu iyidir diye düşünerek yumurtaya enjekte edip zoraki bir dölllenme gerçekleştriyoruz . şansımız varsa sağlıklı embriyolar oluşuyor ve vücudun karşı koymalarına direiyor , yoksa zaten tutunamamyor " demişti ...
umarım hakkında hayırlısı olur . içi içine birkaç merkez girice kafa daha çok karışıyor , kendimden biliyorum :uhm:
Allah yardımcın olsun canım ..:Saruboceq:

Sagol canim iyi dileklerin ve verdigin bilgiler icin.Biz genetik testten gectik .Onda da bisey cikmadi.Simdi deneme yapacagiz.Pgt hic yaptirmadim.H.Firat Erden le tel.la konustugumda bana pgt, kocultur vs.nin safsata oldugunu etkisi olsaydi kendilerinin uygulayacaklarini bu iste en onemli seyin laboratuar oldugunu bu iste en eski kendilerinin oldugunu umutunda kendi bunyelerinden oldugunu fakat kendilerinin daha eski ve tecrubeli oldugunu soyledi.Ben simdi umuda gidemiyorum cunku lap. onerdiler.Ben belki on tane dr.a muayene oldum bu ara icinde turkiyenin en uzman laporoskopiuzmanlari da var gerekyok dediler.Zaten Enver Bey de soyle yaklasti.Bu kadar deneme olmus sonuc negatif.Bir bakalim bisey mi var, sonucta bizim yaptigimiz spermle embryoyu biraraya getirmek dedi yine tutmazsa diye tedbiren.Yoksa onunda gordugu bisey yok.Alman hastanesinde mikro kaca maloluoyor asagi yukari.Ben cidere uye oldum.Sanirim bize 2000 euro. ilaclar asagi yukari ne kadar olur ve ayrica baska masraf cikiyor mu.Bir arkadas 9000ytl den bahsetmis.Odum koptu cunku.Ben 6000 gibi dusunmustum

Bana soylenen senin sabrin ve maddi imkanlarinin elverdigi kadar deneme yapaktan baska sana yapilacak bisey yok dedi Izmir de bir prof.Universitede bir dr.du.Kendi eside mikroyla hamile kaldi.Ben yalvardim laporoskopimi yap dedim mikroyu da kendisinin yapacagini soyledim.Ben sana laporoskopi yapmam gerek yok dedi.Seni de bunaltmak istemezdim ama durumumu anlayacagini bildigim icin ve benim gitmek istedigim yoldan sen zaten yurudugun icin yardimina ihtiyacim var.Bu arada hamile misin.Coooook sagol arkadasim.Allah hepimize yardim etsin

Bana soylenen senin sabrin ve maddi imkanlarinin elverdigi kadar deneme yapaktan baska sana yapilacak bisey yok dedi Izmir de bir prof.Universitede bir dr.du.Kendi eside mikroyla hamile kaldi.Ben yalvardim laporoskopimi yap dedim mikroyu da kendisinin yapacagini soyledim.Ben sana laporoskopi yapmam gerek yok dedi.Seni de bunaltmak istemezdim ama durumumu anlayacagini bildigim icin ve benim gitmek istedigim yoldan sen zaten yurudugun icin yardimina ihtiyacim var.Bu arada hamile misin.Coooook sagol arkadasim.Allah hepimize yardim etsin

aşkolsun ne bunaltması ..
evet hamileyim Allaha şükürler olsun , inşalah sen de bu tedavinle yakalarsın bu mutluluğu ..
ben de çider üyesi olarak yaptırmıştım 2000 euroya . bu para sadece yumurta toplama ve transfer parası . geri kalan usg muayene+kan tahlillerine ayrıca para ödüyorsun . ben 2 sene önce gittiğimde her gidişimde 35 ytl ödüyordum . ilaçlar seninbünyene göre kullanacağın doza bağlı , eğer benm gibi yüksek doz alırsan ve yaklaık 10-11 gün sürerse 450lik vurulsan 9*458: 4120 ytl , 3-4 gün orgalutran vurlsan : 336*4 1350 ytl , tedavinin başında lucrin kullansan : 120 ytl , pregnyl 5000 iu 3 ampul :30 ytl .. ilaçlar toplamda 5000 ytl civarı tutuyor .. böyle hesaplayınca ben umtta bedava tedavi olmuşm gibi hissettim .. üstelik br önceki tedavimi bahçecide yaptırdığımı söyleyince ayrıetten bir indirim aldım ..
ist.da bu ilaçlara indirim yapan eczaneler de varmış .
ne zaman yapmayı düşünüyorsun tedavini ?

Son düzenleme:
Tedavi insallah Ocak 15 te baslayacak .20 gun sonra istanbula gidip yaklasik biray orada kalacagiz.Seni ayrica coook tebrik ederim hamileligin icin.Insallah bana ve isteyen herkese de nasip eder.Ilaclar 5000 ytl mi tutuyor.Korkunc bir rakam bu.Benim denemerimde ilaclarimin tamami 1500 ytl ye maloluyordu tedavide toplam 2000euro olarak biliyordum.Yaklasik 6000 ytl hazirlamayi dusunuyordum.Senin yazdigina gore 10000 ytl ye yakin gozukuyor.Alman Hastanesi ilaclari kendi mi satiyor.Benim eczanede calisan bir arkadasim var istanbulda.Ben ilaclari daha az kar payli olarak ondan almayi dusunuyordum.Ona izin veriyorlar mi.Ben hastaneyi aradigimda ilaclar icin 1500ytl dediler.Bahcecide de 1500 euro demislerdi diye hatirliyorum.Kafam iyice karisti.Eger 9000-10000ytl ise umutu arayip ben laporoskopi olmadan mikro yaptirmak istiyorum desem kabul ederler mi acaba.Sagol arkasim vallaha.

Canim benim
Ben sunu da merak ettim.Simdi Umut bana 3750 ytl fiyat vermisti ilaclar dahil.Almanin sirf ilaclari 5000 ytl tutuyor. Bu iki klinik ayni ilaclari kullanmiyorlar mi o zaman.Ikisi arasinda eleman kira vs. farki cok oldugu icin tedavi fiyati daha ucuz olabilir fakat ayni ilaclari kullaniyosa hastalar icin birinin 5000 ytl harcadigi bir ilaca digeri 750 ytl mi harciyor.5000 ytl lik ilaci tanidikdan eniyi ihtimalle 3500 ytl ye alirsin .bu da 8500-9000 ytl ye denk gelir toplamda.Uygulanan tedavi ve kullanilan ilac ayni mi.Nerden cikti bu kadin ya deme ne olur bana.Cooook sagol.Surda 20 gunum kaldi da panik oldum.Almanin yazdigi vitaminleri kullaniyorum su an.Elevit, folbiol, anti ageng, seker hapi, bemiks12 vs.Ilaclarda bir benzerlik var mi.Sence ben umutu arayip ben laporoskopi yaptirmadan mikro yaptirmak istiyorum desem kabul ederler mi.Sevgi ve selamlar arkadasim.Bu arada 20 yildir izmirde yasayan biri ollarak sana her konuda yardimci olabilirim.Sanirim yeni tasindiniz Izmire.

Back
X