Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben henuz yeni gurbetciyim,bes yildir buradayim ama inanin hicbirsey turkiyeden gorundugu gibi degilmis,buraya geldigimde anladimki buradada hayat cok zor,kimse onunuze gumus tepsilerle sunmuyor hayati yada parayi,izine gelenlerin yaptiklari para hesabini anlamaniz icin o sartlarda izine gitmeniz lazim,yoksa kesinlikle anlayamazsiniz,herkes ayni degil tabii ama insanlar bir izin yapabilmek ugruna nasil borclar altina giriyorlar bilemezsiniz,cogu insan kredi cekerek izine geliyor,izinden dondukten sonra ise yillarca o krediyi odemek zorunda kaliyorlar,bunun yaninda izine geldigimizde resmen somuruyorlar bizi,bizde para coktur ya butun sulale yikiliyor ustumuze,geri donus yolunda bir kahve icicek parasi olmayanlar var,bir benzin parasini atiyoruz bir tarafa o kadar,ha gezip tozmaya tatil yapmaya en cok bizim ihtiyacimiz var ama o hakki bile gormuyorlar bizde,aslinda benimde icim yanik bu konuda,yazacak cok sey var ama yazmak istemiyorum,insanlarin burnu havada gezmesinin sebebini bilemeyecegim, dedim ya herkesi ayni kefeye koyamam ama,3-5 kurusun hesabini yapmazsak geri donus yolunda benzinsiz bilmem hangi bilinmeyen ulkede ortada cisciblak kalacagimizi allah bilir,ben bu konuda cok acik konusan biriyim,5 yilda 3 defa izne gittim ve ilk gittigimde geri donus icin tum bileziklerimi satmak zorunda kaldim,neden?cunki bizi cok zengin olarak goren kocamin sevgili akrabalarinin ot cop paralarini odemek icin harcadigimiz paralardan cebimizde donus parasi kalmamisti,samimiyetimizi gorenler tepemize bindi,evden disari cikmadik,bir defa denize girebildik sadece,o yuzdendirki simdi artik insanlara mesafe birakmaya karar verdim,ne olur insanlarin iclerini bilmeden hukum vermeyin,yurtdisinda yasayan insanlar herkesten fazla yurt duskunu aslinda,ulkemizi o kadar ozluyoruzki sirf gelebilmek ugruna dunya kadar borclarin altina giriyoruz,bizim kendi halkimiz bizi somurmeye calisiyor resmen,almanci bunlar abi bunlarda para coktur acima diyenini kendi kulaklarimla isittim ben,burnu buyuk hava meraklisi yokmu diyeceksiniz,cook ama onlarinda cahilliklerine veriyorum ben...Arkadsin biri aglayip aglayip gidiyorlar ulkemiz ne durumda hic dusunmuyorlar demis,ulkemizdeki durumun ne oldugunu belki biz cok daha iyi biliriz gurbet ellerin kahrini neden cekiyoruz acaba arkads bunu biliyormu,3-5 kurus degerlidir gurbetciler icin cunki bedeli agirdir o paranin cunki o para icin vataniniza,sevdiklerinize,ulkenizin sicagina hasret yasarsiniz,elbette aglariz,cunki 3-5 kurus icin vatanimiza insanimiza hasret yasarizda ondan aglariz,hic kapikuleden cikarken yuregimizdeki sizilari yasadimi acaba arkadas,avrupa sinirlarina geldiginde yuregindeki yangina yenilip yana yana gozyasi doktumu?herkesi bilemem ama avrupada yasayanlarin cogu memnun degil buralarda yasamaktan,sadece mecbur,hatta buralarda doganlar bile ulkelerini istiyorlar ama donmek cok zor!neden zor?cunki burada belli bir emegin var,turkiyeye donersen emeklilik hakkin olmayacak,turkiyeye donersen is imkanin olmayacak,acmi kalalim yani,ben kendi adima konusayim simdi imkanim olsun bir dakika dahi durmam ama esimin emeklisini beklemek zorundayiz,adam 52 yasinda bu saatten sonra donupde ne yapabilirki,arkadsin yazdiklari dokundu biraz bana ozur dilerimfazla yazdim galiba,soylemek istediklerimi ifade edebiildimmi bilmem.
disardan bakinca bazi seyler cok kolaydir.
arti ve eksilerimizle
bizler tr de almanci, burda yabanci kimlikli insanlaririz.
kendi adima söylemek gerekirse,
her iki toplumda da biraz dislaniyoruz sanki.
gecen yil maddi hasarli bi kaza gecirdik tr de.
kazayla uzak yakin ilgisi olmayan ama karsi tarafdan, anladigim kadariyla cikari olan 3. sahis aynen su cümleyi kullandi bize.
- birde sizler bulunup geliyosunuz buraya...ne olucak kazayi siz üstlenseniz.para bol sizde.:1shok:
kendi dogdugumuz topraklarda bile bazen istenilmeyen biz almancilar:çok üzgünüm:
burasiysa cok ayri bi sorun zaten.
birseyi anlamak icin yasamak gerekir.