Almanya Die Zeit Gazetesi: Türkiye'de AVM'ler Durma Noktasında

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.112
18.284
m.haberler.com/die-zeit-erdogan-in-sozde-buyumesi-7383974-haberi/
Almanya Die Zeit Gazetesi:
Türkiye'de AVM'ler Durma
Noktasında
Alman gazetesi Die Zeit
haberinde, Türkiye'de AVM'lerin
durma noktasına geldiğini,
esnafın günde bir t-şört
satabildiğini, tükenmez kalemin
bile taksitle satıldığını belirtti.
Almanya'nın önde gelen 500 bin
tirajlı Perşembe günleri piyasaya
çıkan haftalık 'Die Zeit' gazetesi
Almanya'nın çoğu bölgelerinde dini
bayram olduğu için 3 Haziran
Çarşamba günü piyasaya çıkan
baskısının ekonomi sayfasını
Türkiye'ye ayırdı. Ekonomi
muhabiri Michael Thumann imzalı
makaleye 'Erdoğan'ın sözde
büyümesi' başlığı atıldı.
"AVRUPA'NIN KENARINDA HER ŞEYE
HAKİM OLMAK İSTEYEN BİR ADAM
VAR"
Türkiye ekonomisi hakkında yazılan
makalede şu ifadelere yer verildi:
"Avrupa'nın kenarında her şeye
hakim olmak isteyen bir adam var.
Denizlerin üzerine köprüler yapıp,
dünyayı birleştirmek, dağları
kaldırıp devası gökdelenler yapan
adamın ismi Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan. Yeşil alanları şantiyeye
çeviren ve basını şantiyeye
sokmayan bir ülke. Çünkü çevreyi
korumak isteyenler özellikle
İstanbul gibi 12 milyon nüfuslu
metropol kentte yeşil alanın
azaldığına dikkat çekiyor."
"ERDOĞAN GÜCÜNÜ İSPATLAMAK
İÇİN SEÇİMLERİ KAZANMAK İSTİYOR!
Haberde, İstanbul Boğazına 3.
köprü ve 12 şeritli otoyol,
havaalanı projesi, devası yapıların
inşaat çalışmaları anlatıldı.
Türkiye'de inşaat patlamasının
ülkede bir büyüme değil tam
aksine gerçeklerden uzaklaştırma
bir yabancılaştırma olduğuna yer
verildi. 7 Haziran seçimlerinin
önemi de haberde vurgulandı.
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan gücünü ispatlamak için
seçimleri kazanmak istiyor" denildi.
"AVM'LER DURMA NOKTASINDA"
Türkiye ve İstanbul'da devasa
AVM'lerde alışverişin adeta durma
noktasında olduğu ima edildi.
AVM'de esnafın günde bir t-şört
sattığı ve iyi bir tükenmez kalem
için müşterinin taksit yaptığı
yazıldı. Halkın bir düzine kredi kart
kullanıp ihtiyaçlarını karşıladığı
belirtilen haberde borçların giderek
büyümesine dikkat çekildi. Dev
inşaat projelerinin göstermelik
olduğu daha çok gerçek ekonomik
büyümeyi göstermediği anlatıldı.
EKONOMİSTLER ENDİŞELİ
Gazete ayrıca Boğaziçi
Üniversitesinden Ekonomi Uzmanı
Prof. Dr. Refik Erzan ve Bahçeşehir
Üniversitesinden Ekonomi Uzmanı
Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'in
ifadelerine de yer verdi. Gazetedeki
habere göre Prof. Dr. Refik Erzan
ekonominin 3 temel direği tüketim,
yatırım ve ihracatın ülkede giderek
erimesini büyük bir tehlike olarak
gösterdi. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel
de "Genç nüfusun iş piyasasına
entegre olmasını sağlamalıyız.
Ekonomi Kalkınma ve İşbirliği
Örgütü'nün (OECD) en son verilerine
göre Türkiye'de 29 yaşına kadar
olan gençlerin 3'de 1'i işsiz. Küresel
ekonomik krizde olan AB
ülkelerinde bile işsizlik oranı
Türkiye kadar yüksek değil" diye
konuştu

Almanya nın hayallerindeki Türkiye vay vay vay :KK62::KK11:
o eskidendi artık hepsi bitti Almanya avucunuzu yalarsınız :KK59:

ne durma noktası adım atılmıyor

almanyanin simdimi aklina gelmis türkiye

kimse kusura bakmasin alman basini türkiyeden bahsediyorsa, hemde negatif yönde, vardir bunda bir ser!

birakin erdogani herhangi bir türk siyasetcinin fotografini su son 3 5 seneye kadar göremiyorduk gazetelerde.
simdi ne olduysa, hergün erdogan in boy boy fotograflari karikatürleri var en önemli sayfalarda....
türkiyenin durumu, menfaatleri ve halkin düsündükleriyle ilgilenir olmuslar...
yersen!

yazdiklari yalandir diyemem
ama neden simdi????
neden daha önce degil???
türkiye simdiki durumdan daha beter zamanlar gecirdi
neden o zaman yapilmadi bu haberler??
neden ya neden????

Avmlerin bazilari için geçerlidir bence bu..
Cünkü bazi şehirlerde gerektiğinden çok fazla var cadde magazalari ile birleşince ortalama bir magazanin bir şehirde 6 ya yakin şubesi oluyor..

Bu durumda hepsinden ayni gelir elde edilemeyebilir.
Ama benim sehrimde avmler dolu dolu.. Hele hafta sonu arac park etmek için bile 20 dk otoparklarinda dönüyorsun..
Ki hepsini geçtim Almanya niye bizim avmleri dert etmiş,?

hangi durma noktası yahu, sabah açılmasını zor bekliyor insanlar resmen kuyruk oluyor kapıların önü açılış saatinden 10 dakika öncesine kadar.. hele haftasonları rabbim kimsenin işini düşürmesin, resmen izdiham.. dün akşam mouse almak için gittim, bir de kıyafet mağazasına uğrayayım dedim.. kasa kuyruğu halk ekmek kuyruğuna dönmüştü..

ha insanlar cebinden değil, karttan harcıyor.. buna "alım gücü yüksekliği" ya da "dehşet ekonomi" falan diyemeyiz, bu bir balon.. o konuda haklılar.. ama onun dışında "avm istemeyiz" diyen hemen herkes avm den çıkmıyor, bu da bir gerçek :KK53:

Birazda görmemişliğimizden bence.Çoğumuz gezip,ufak tefek birşeyler alıp çıkıyoruz.( :-)Örnek ben)

Abartı var. Tamamen yalan diyemeyiz fakat bu AVM ler yüzünden küçük esnaf bitiyor.. Bakkallar kalmayacak, dükkanlar kalmayacak, terziler kalmayacak.. Mümkün mertebe küçük esnafa katkı yapalım değerlerimizi koruyalım.

Zaten onların derdi artık avm'lerde satışın düşüşüyle onların ihracatın gerilemesi rakamlarda bunu açıklıyor ithalat azalmış ,
bizim insanımızda herşeyin yabancı markası olsun ister hava atacakya soracaklar , hangi marka aldığını , e ne yapsın asgari ücretli babanın evladı tabi eline para geçince ihracat markaları giyip hava atacak daha önceden maddi doyuma ulaşmamış verdiği eziklikten bu almanlar zengin olmayacakta Türkler mi zengin olacak , adamlar en iyi şekilde avm'de markalarını satacak

Zaten onların derdi artık avm'lerde satışın düşüşüyle onların ihracatın gerilemesi rakamlarda bunu açıklıyor ithalat azalmış ,
bizim insanımızda herşeyin yabancı markası olsun ister hava atacakya soracaklar , hangi marka aldığını , e ne yapsın asgari ücretli babanın evladı tabi eline para geçince ihracat markaları giyip hava atacak daha önceden maddi doyuma ulaşmamış verdiği eziklikten bu almanlar zengin olmayacakta Türkler mi zengin olacak , adamlar en iyi şekilde avm'de markalarını satacak
:KK48::KK48::KK48:hay allahım emacım komşum var eşi inşaatta çalışır,kızı ünüversite sınavına girdi,kazanırsam ban 2500 lük telefon alırmısın babacı diyormuş,ya biz fakiriz sen kullanamazssın demekte ne acı

Abartı var. Tamamen yalan diyemeyiz fakat bu AVM ler yüzünden küçük esnaf bitiyor.. Bakkallar kalmayacak, dükkanlar kalmayacak, terziler kalmayacak.. Mümkün mertebe küçük esnafa katkı yapalım değerlerimizi koruyalım.
ay onu düşünenmi var

Yok durma noktasına gelmez, abartı olmuş ama AVM'lerdeki insanlar kuru kalabalık dediğimiz türden, kimi sırf haftasonu aktivitesi diye gidiyor, kimi de ucuz ve indirimi bol olan dükkanlardan alışveriş yapıyor, kimi de bazı fast foodlarda 2 menü 19.90 fırsatını değerlendiriyor, o kuyruklar falan eminim adlarını yazmayayım reklama girmesin, tişörtün 5-10 lira olduğu markalardır, geçen gün bende gittim, asıl markaların dükkanları sinek avlıyordu, 5 liraya Tişört satanların kasalarında kuyruk vardı, herkesin elinde kredi kartı ödeme sırası bekliyordu.

Yok durma noktasına gelmez, abartı olmuş ama AVM'lerdeki insanlar kuru kalabalık dediğimiz türden, kimi sırf haftasonu aktivitesi diye gidiyor, kimi de ucuz ve indirimi bol olan dükkanlardan alışveriş yapıyor, kimi de bazı fast foodlarda 2 menü 19.90 fırsatını değerlendiriyor, o kuyruklar falan eminim adlarını yazmayayım reklama girmesin, tişörtün 5-10 lira olduğu markalardır, geçen gün bende gittim, asıl markaların dükkanları sinek avlıyordu, 5 liraya Tişört satanların kasalarında kuyruk vardı, herkesin elinde kredi kartı ödeme sırası bekliyordu.

ahaha abla çok tatlısın yaw :KK70: evet öyleydi, isim vermeyeyim ama aynen dediğin mağazalar resmen kuyruk olmuştu çıkışa doğru.. kahverengi ve siyah konseptli mağazalar bomboştu :KK53:

ahaha abla çok tatlısın yaw :KK70: evet öyleydi, isim vermeyeyim ama aynen dediğin mağazalar resmen kuyruk olmuştu çıkışa doğru.. kahverengi ve siyah konseptli mağazalar bomboştu :KK53:
Annem doğruları yazıyorum kendi tarzımda, sonra diyorlar ki AVM'lerdeki kasalarda bir kuyruk bir kuyruk, heee o kuyruk mictoria micrit kasasında mıydı?
Adamlar 5 liraya Tişört alabilmenin derdinde, pazardan alsa nakit ödeyecek, birde ben bunu maikikiden aldım diyemeyecek, o yüzden gidiyor AVM'ye.

Hem vakit geçiyor, hem birkaç Parça birşey alıyor, Kafası dağılıyor.
Millet bedenden önce etikete bakıyor, biz alım gücü var diyoruz :KK14:

Annem doğruları yazıyorum kendi tarzımda, sonra diyorlar ki AVM'lerdeki kasalarda bir kuyruk bir kuyruk, heee o kuyruk mictoria micrit kasasında mıydı?
Adamlar 5 liraya Tişört alabilmenin derdinde, pazardan alsa nakit ödeyecek, birde ben bunu maikikiden aldım diyemeyecek, o yüzden gidiyor AVM'ye.

:KK48::KK48::KK48:

hay sen çok yaşa emi yoruldum gülmekten:)

ama yazdıkların doğru mune,pazara gideyim 40 tlye diyeyim,ee pazardada çok ucuz değil cepte bir 100 tl olması lazım,dediğin gibi,mağazadan 2 tşörtü 6 taksitle alıyor,ödeyene dek tşört eskimiş oluyor tabi:KK53::KK53:

ama yazdıkların doğru mune,pazara gideyim 40 tlye diyeyim,ee pazardada çok ucuz değil cepte bir 100 tl olması lazım,dediğin gibi,mağazadan 2 tşörtü 6 taksitle alıyor,ödeyene dek tşört eskimiş oluyor tabi:KK53::KK53:
E tabii Hayatım, pazarlarda da giyim öyle ucuz değil ki, üstelik hadi şimdilerde pazarlarda da pos makineleri var ama 5 liralık Dökme Penye dediğimiz tezgahlarda pos cihazı yok, ee kadın düşünüyor, burdan 5 liraya alsam 1 tane alırım ancak, o da pazar parasından kısarak, 2 maydonoz, 1 kilo soğan parasını kısacağıma, dur benim adamın kartını alayımda gideyim AVM'ye 3 tişört alırım, birde bizim adama gömlek bulursam onu da alırım ki Akşama ne bunlar deyip ses etmesin, karta da 5 taksit yaptırırım, bunu kaça aldın beeeşşş, bu beeeşşş e bu o da beşşş ama valla taksitle bey bak sana da Gömlek aldım deyip alışveriş macerasını sorunsuz çözümlemiş oluyor.

Bu yalan mı peki :KK70:

Bizde yalan yooook, klasik Türk kadını davranışlarının ihtisasını yapmış bilirkişiyiz şurda:KK70:

E tabii Hayatım, pazarlarda da giyim öyle ucuz değil ki, üstelik hadi şimdilerde pazarlarda da pos makineleri var ama 5 liralık Dökme Penye dediğimiz tezgahlarda pos cihazı yok, ee kadın düşünüyor, burdan 5 liraya alsam 1 tane alırım ancak, o da pazar parasından kısarak, 2 maydonoz, 1 kilo soğan parasını kısacağıma, dur benim adamın kartını alayımda gideyim AVM'ye 3 tişört alırım, birde bizim adama gömlek bulursam onu da alırım ki Akşama ne bunlar deyip ses etmesin, karta da 5 taksit yaptırırım, bunu kaça aldın beeeşşş, bu beeeşşş e bu o da beşşş ama valla taksitle bey bak sana da Gömlek aldım deyip alışveriş macerasını sorunsuz çözümlemiş oluyor.

Bu yalan mı peki :KK70:

Bizde yalan yooook, klasik Türk kadını davranışlarının ihtisasını yapmış bilirkişiyiz şurda:KK70:
:KK70::KK70::KK70:aynen munecim bende indirm dönemini bekliyorum hiç almaışımdır sezondan bir şey indirmden taksitle eşime nekadar tasarruflu ev hanımı olduğumu söylerim:KK53:

X