- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi guneslihava
Ya tabi ki herkesin kendi memleketi birincil tercihtir. Ama bazen koşullar gereği insanlar tercihlerini değiştiriyorlar. Maddi durum belirleyici oluyor artık.Zaten ben de a1 sertifikami aldim. Verilen bilgilere göre yazdim, bir zaman ibaresi yok. Mutsuzum gelmek istiyorum, esimin dili yok falan filan belirleyici oldu. Yoksa es istesin, dil ögrensin. Ikisi da anlasarak gelsin, cünkü bu sefer de ilk zamanlar ayni kadin gibi mutsuz olabilir. Sonu yok bunun, bile isteye gelsinler ne ala. Ben zaten cocuklarin egitimi icin muhtemelen uzunca süreler buradayim. Burada yasiyorum, yasayacagim. Ben kimseye girmedim, ama konunun cercevesine göre bunlari yazdim. Esimi ikna etmem lazim derken iyice kopmus olabilirim. Ikna etmelik bir durum var diye. Cünkü insan istemeli, hicbirseyin garantisi yok, isler yolunda gitmeyince senin yüzünde oldu kavgasi yasamasinlar istedim. Ilk mesaji sert yazdim.
yine de kendi bilecekleri is.
Olumsuzluklar kralicesi oldum iki dakikada. Ama var bunlar da diyorum yani. Yoksa dedigim gibi yasam sartlari zaten iyi gelsinler.
Tabi ki kültür, dil farklılığı belirgin olacak. Alışma sıkıntısı çekilecek, ülke değiştiren her insan yaşıyordur bunu zaten.
Ben şehir değiştirdiğimde bile yaşıyorum yani. Ama bunlar küçük engeller, hedefe giden yolda pes ettirici etmenler olmasına izin vermemeliyiz. Verirsek zaten dediğiniz gibi mutsuz oluruz.