• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da herşeyi sattıp emekliliğe yatırıp yalnız hayat kurmak istiyorum

Henüz 40 yaşındasınız. Bence herifi boşayıp almanyada çalışmaya ve yaşamaya devam edin. Sizin bunaldığınız eşiniz ülke ya da çalışmak değil ki. Boşandıktan sonra çıkın gezin istediğiniz tatili yapın istediğiniz gibi harcayın mutluyken zor gelmez şuan adam sizi depresyona sokmuş herkesten kaçasınız var sanki.

Henüz 40 yaşındasınız. Bence herifi boşayıp almanyada çalışmaya ve yaşamaya devam edin. Sizin bunaldığınız eşiniz ülke ya da çalışmak değil ki. Boşandıktan sonra çıkın gezin istediğiniz tatili yapın istediğiniz gibi harcayın mutluyken zor gelmez şuan adam sizi depresyona sokmuş herkesten kaçasınız var sanki.
Tam anlamıyla doğru
Teşekkür ederim

Yarım müstakil ev , oturduğumuz daire içi temiz yapılmış ama halen merdivenler ,killer ve çatı kaba inşaat halinde .
Böyle kimse kiraya girmez ,yaptıralım diyorum onada yanaşmiyor.
Bir kere kendim usta cağirdim adamı geri gönderdi
Ev sizin üzerinize mi ikinizin ortak mı?

Ne mutlu annenize .
Kanunları biliyorum ,şiddet yok .
Neyle polise şikayet edeceğim?
Iyilikle çözülmesini istiyorum .
Fiziksel siddet yoksa psikolojik siddet var
Iyilikle cozebilseniz burada cozum aramazdiniz. Sizi anliyorum hersey guzellikle olsun istiyosunuz ama esiniz bu dilden anlamiyosa ne yaparsaniz yapin bosanma falan olmaz.

Parayı emekliliğe yatırmak yerine euroda tutup kullanmak ya da faize yatırıp faizin parasını yemek daha mantıklı olur bence. Elinize geçecek olan paranın miktarı nedir acaba?
Bu konular pek de karlı olmuyor zarar eder konu sahibi. Mert Başaran çok güzel anlatmış.

Konu sahibi, yazdıklarınız bira tuhaf boşanınca buraya neden gelmek istiyorsunuz. Almanyada da kalabilirsiniz.. Burada sizi bekleyen mi var?

Almanya'da zar zor geçinene kadar Türkiye'de zengin ol

Ben o kocasıyla gelsin demedim benim tanıdık kocasıyla geldi dedim. Valla nasıl çalıştı bilmiyorum ama 1500€ emekli maaşım var diyordu. Bir kanun çıkmış galiba onlar da yararlanmış. Ama tek seferlik miydi o kanun süresi mi vardı bilmiyorum. Hollanda dan gelmişlerdi.

Kısa bir donem icin cikmisti bu, arkadasimin babasıda faydalanmisti. Suan icin oyle bir şey maalesef mümkün degil.

oradaki düzeninizi ararsınız ama tabiki memleket hepimizin ama siz bilirsiniz bu arada kocanız bi naneler yiyor gibi geldi, bana.

Almanya'dan Türkiye ye gelmek hiç mantıklı bir şey değil. Buradakiler oraya gitmek için mücadele veriyor. Türkiye'de geçim çok zor Siz çok bunalmışsınız önce bir terapi görün terapi size boşanmanız için cesaret verir. Baktınız eşiniz gitmiyor evden. Boşanın kendi başınıza oradan ev tutarsınız. Ev ikinizin üstüneyse boşanma davası sürecinde satılır paylaşırsınız ev sadece sizinse o zaman çok iyi Evden gelecek toplu paranızı da Türkiye'nin sahil kentinden bir ev alırsınız yatırım amaçlı kiraya verirsiniz. Almanya'dan emekli olunca emekli maaşınız euro olur o zaman evinizde hazır olmuş olur çok rahat yaşarsınız. Hem emekli olasıya kadar Almanya'daki düzeninizde bozulmamış olur. Boşanınca da kimse size karışamaz tatillerde Türkiye ye gelir gezersiniz Başka ülkelere de gidersiniz. Kimseye hesap vermeden hayatınızı yaşarsınız

Back
X