- 24 Şubat 2020
- 2.812
- 7.682
- 88
- Konu Sahibi damaged lemon
-
Evet bu benim de aklıma geldi ama sigortalı bir iş olması gerekiyor.Türk çocuklarına İngilizce ders ver, böyle şeyler olabilir, Türk dernekleri vardır illaki bilemedim
İnglizceniz çok iyise, yani ciddi anlamda iyise iş bulmanız kolay.Merhaba. Çok büyük bir ihtimalle yaz sonu, sonbahar gibi eş dolayısıyla Almanya'ya taşınacağım. İyi denebilecek bir üniversitenin İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden mezunum. Şu ana kadar hiç sigortalı bir işte çalışmadım. Hep freelance işler yaptım. Orada sigortalı bir işe girmek istiyorum. Almancam iyi değil, öğreneceğim. Hangi iş kollarında çalışabilirim sizce? Çevirmenlik, metin yazarlığı, hayalet yazarlık gibi işler yaptım şimdiye kadar. Benim alanımdaki kişiler için ne gibi iş imkanları olabilir? Vasıfsız işçi olarak çalışmak istemiyorum.
Türkiye'de rahatız şu anda ama Almanya'da eşimin şimdiki maaşı ile aydan aya geçinebilecek bir durumda olacağız. Ben çalıştığımda bazı yasalardan dolayı onun maaşı da artacakmış. Tavsiyeleriniz var mı?
İyi evet, native seviyesine yakın. O tür şirketlerde Almanca da gerekiyor diye biliyorum, detaylı araştırmadım henüz gerçi. Öyle bir alanda da hiç çalışmadım daha önce. Yapabilir miyim bilmiyorum.İnglizceniz çok iyise, yani ciddi anlamda iyise iş bulmanız kolay.
Özellikle uluslararası ticaeret yapan şirketlerde çok rahat iş bulursunuz.
Bu u çok duyuyorum artık bizim doktor,öğretmen,mühendisler falan zor gider deniliyor. Bu olay sanki sadece Ukrayna ile de kalmayacakEşinin maaşı 300-400 Euro civarı artar. Senin diploman Türkiye avrupabirliğinde olmadığı için Almanya’da geçerli değil. Bir an evvel iyi bir şekilde dil öğrenmeye bak. Ukraynalılar artık heryerde , beyingöçü oldu. İşçi gerekmeyen yerlere bile yerleştiler. Öğretmenlik dansçılık vs gibi her alanda işe konuldular. Moralini bozmak istemiyorum ama biraz zor görünüyor. Herşeye rağmen belediyelerin kursları var orada 450 € İngilizce öğretmenliği yapabilirsin veya öğrencilere özel ders verebilirsin
Evet Almanca lazım teyzem gitmeden baya kursa gidip kendini paralamıştı.İyi evet, native seviyesine yakın. O tür şirketlerde Almanca da gerekiyor diye biliyorum, detaylı araştırmadım henüz gerçi. Öyle bir alanda da hiç çalışmadım daha önce. Yapabilir miyim bilmiyorum.
Benim çalıştığım şirketde almancası hiç olmayan, yeni yeni öğrenen iş arkadaşlarım var. İnglizceyle götürüyorlar işi, ama dediğim gibi çok iyi olmalı dil.İyi evet, native seviyesine yakın. O tür şirketlerde Almanca da gerekiyor diye biliyorum, detaylı araştırmadım henüz gerçi. Öyle bir alanda da hiç çalışmadım daha önce. Yapabilir miyim bilmiyorum.
e sizin tam olarak Türkiye'de de bir mesleğiniz yok ki?İyi evet, native seviyesine yakın. O tür şirketlerde Almanca da gerekiyor diye biliyorum, detaylı araştırmadım henüz gerçi. Öyle bir alanda da hiç çalışmadım daha önce. Yapabilir miyim bilmiyorum.
çevirmen olarak çalışmak için aslında bir şey almasına gerek yokÇevirmen olarak çalışabilmek için denklik veya eğitim almak zorundasınız. İngilizce özel ders verebilirsiniz; evde veya bir dershanede. En son bir kaç sene önce Almanya'da özel ders verdiğimde saat başı ücreti maksimum 10 € idi. Bu minijob ile ayda 400 € gelir elde edebilirsiniz. Ki bu rakam artmış da olabilir.
Bilmiyordum, teşekkürlerçevirmen olarak çalışmak için aslında bir şey almasına gerek yok
"devlet tarafından onaylı" çevirmen olmak istemediği sürece yani...
proje yöneticisi, lingüistik validasyon uzmanı veya uzman İngilizce çevirmen olarak bürolarda çalışabilir (mahkemelerde filan değil tabi) çok büyük uluslararası ajanslar var, bir uzmanlık alanı olsa (mesela tıp, finans, patent vs.) onlardan birinde çalışabilir,
ama sorun şu ki Almanca bilmeden ve çeviri piyasasındaki diğer QA validasyon vs gibi şeyleri bilmeden veya uzman olmadan biraz zor.
400 mini job sanırım 450 olmuş
Bir de ben burdayımYakında burda bı Suriyeliler bı de ben kalıcam heralde
tabikide ama calisirken almanca kurslarina gidin hakkinizda hayirlisiSadece inglizce yeterli burda cogu ders veren ingilizce hocalari almanca bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?