Almanya'da kalabilmem için ne kadar evli kalmam gerekiyor

Sen Türkiye'ye gel. Şartlar orda iyidir hoştur ama şuan hamilesin ve lohusa olcaksın ilerde. Bir gülben ergen bebek doğuruyor da ne cilveler ne nazlarla. Bir de senin haline bak! kocanın adı var kendi yok..
çok üzüldüm kardeşim durumuna, sağlık sıhhat diliyorum ikinize de.

Türkiyede yasayan biri olarak buradaki durumu cok güzel özetlemissiniz. Öyle insanlar varki 40 senedir burda ama tek basina doktora bile gidemiyor, entegrasyon hak getire. Insanlar rahatini bozupta dilmi ögrenecek birde , nasil olsa devlet bakar.

Bu arada konu sahibi hanimefendi; eger arama motoruna "Almanyada süresiz oturum almak" veya "Almanyada oturum" tarzi seyler yazarsaniz karsiniza isinize yarayacak bilgiler cikiyor.

Tam aksine, Almanya da doğmuş, büyümüş ve yaşayan biri olarak yazdım düşüncelerimi. Benimle hem fikir oluşunuzada sevindim. Kendimi doğru ifade etmişim demekki.

cok tesekkür ederm bebek alman vatandasi ben istersem olurmu hemen yoksa sartti surttu vrmi esim yok öle bisi yapmazlar türk vatandasi oluo dedide bide alman vatandsi olsa bi sorun olmaz dmi ne avantaji olur

benim esim turk bende turkum bize sordular ve ben alman olmasini istedim ve oglumun suan turk passi yok .

Bir yanlis anlasilma olmasin....eger baba yada anne vatandassa cocuk otomotik vatandas olur....ama baba turk varandasiysa cocuk asla vatandas olamaz....her ulkenin kendine gore bir kanunu var almanya 5.yilsa bu 5 yildir....yoksa esin avukat tutup almanya icin benimle evlendi oturum iznini alinca bisanmak istiyor der ayni dakka sinir disi edilirsin....kocandan sikayetciysen dayak icin bunun ispatini isterler....avrupada hersey lafla olmuyor herseyin bir kaniti olmali...kanitin varsa devlet arkanda yoksada herseyi goze alacaksin....

cocuk varsa sikayete zor inanirlar ayni seyler yakinimin basina geldi esini sikayet etti cocuk oldugu icin polis madem almanya icin neden kadin cocuk yapsin bunun gibi seyler soylemisler yakinen yasadigim bir olay bu.

canim bak ben bulundugun sehirde kadinlara ozel bir dernek te gonullu calisiyorum , öyle ayni dak sinir disi etme kolay degil yapmayin, size bir ornek veriyim bize basvurun hanimlardan biri evlendigi kisi ile sorunlar olmus para yuzunden ve gercektende parali evlilik yapmislar , neyse dosya geldi o oldu su oldu sonuc kadin ilk bosandi vizesini alinti dil egitimine basladi is saglandi ev bulundu .... unutmayin avrupada kadinlarin haklari bildiklerinizden fazla,

konu sahibinin adina cok sevindim ayni sehirde olmaniz buyuk sans...

Son düzenleme:
Ben birşeyi çok merak ediyorum mesela bir erkek ne umutlarla Türkiye'den evlendi Almanya'ya eşini getirtti adam yuva kurmak icin kadın ise sadece Almanya'da yasamak icin evlendi ama kadın huysuz her lafından biri devlet arkamda kocası dovmedigi halde kocaya iftira atıp zirt pirt şikayette bulunuyor yada kadın durduk yere evi terkediyor kocam bana eziyet ediyor hakaretlere uğradım para alamıyorum felan filan kadının amacı Almanya'da yaşayıp kocadan boşanıp hür yasaması ama anlatılan gibide bir problem yok sırf kadın devlet ona sahip çıksın 5 yılı evlilikte dolmadan herseyini halletmek devlet her Almanya'ya gelene hemen passinimi veriyor madem bu 5 yıl evli kalma sarti neden her yurt dısına gelmek isteyen birini kandırsın çok çok inandirmak icin bir cocukta yapsın nasılsa maaşını annelik parasını alırım diyerekten devlet üstüne arka çıksın peki bu adamın sucu ne ne umutlarla evleniyor....kimse yanlış anlamasın gercekten zor durumdalarsa haklarını sonuna kadar arasınlar ama çok kisi var oturum icin evlenenleri ama haksızlık varsada bunlar ispat edilsin devlet herkesin arkasında durduk yeremi duruyor her imkanı veriyor belkide yalandır adamı yada kadını sevmedi ama yurt dısı icin birkaç yıl dısını sıktı sonra yalanlarla boşadı peki bunun ispatı nerde dayak yersin kapı gibi raporunu alırsın şikayetini yaparsın yoksa yalandan kim olmuş.....

benim esim turk bende turkum bize sordular ve ben alman olmasini istedim ve oglumun suan turk passi yok .

cocuk varsa sikayete zor inanirlar ayni seyler yakinimin basina geldi esini sikayet etti cocuk oldugu icin polis madem almanya icin neden kadin cocuk yapsin bunun gibi seyler soylemisler yakinen yasadigim bir olay bu.

konu sahibinin adina cok sevindim ayni sehirde olmaniz buyuk sans...

ay yanlis bir harf olmus cok ozur dilerim yani bulundugum sehir demek istedim, ben avusturyada yasiyorum ama cogu kanunlar almanyayla ayni, o yorumda baska bi arkadasaydi konu sahibine degil,,pardon

Ben birşeyi çok merak ediyorum mesela bir erkek ne umutlarla Türkiye'den evlendi Almanya'ya eşini getirtti adam yuva kurmak icin kadın ise sadece Almanya'da yasamak icin evlendi ama kadın huysuz her lafından biri devlet arkamda kocası dovmedigi halde kocaya iftira atıp zirt pirt şikayette bulunuyor yada kadın durduk yere evi terkediyor kocam bana eziyet ediyor hakaretlere uğradım para alamıyorum felan filan kadının amacı Almanya'da yaşayıp kocadan boşanıp hür yasaması ama anlatılan gibide bir problem yok sırf kadın devlet ona sahip çıksın 5 yılı evlilikte dolmadan herseyini halletmek devlet her Almanya'ya gelene hemen passinimi veriyor madem bu 5 yıl evli kalma sarti neden her yurt dısına gelmek isteyen birini kandırsın çok çok inandirmak icin bir cocukta yapsın nasılsa maaşını annelik parasını alırım diyerekten devlet üstüne arka çıksın peki bu adamın sucu ne ne umutlarla evleniyor....kimse yanlış anlamasın gercekten zor durumdalarsa haklarını sonuna kadar arasınlar ama çok kisi var oturum icin evlenenleri ama haksızlık varsada bunlar ispat edilsin devlet herkesin arkasında durduk yeremi duruyor her imkanı veriyor belkide yalandır adamı yada kadını sevmedi ama yurt dısı icin birkaç yıl dısını sıktı sonra yalanlarla boşadı peki bunun ispatı nerde dayak yersin kapı gibi raporunu alırsın şikayetini yaparsın yoksa yalandan kim olmuş.....

benım gordugum tek sey erkekler evlenıyorlar tr den eslerı gelıyor sonrada anneye babaya ablaya hızmetcı gıbı kullanıyorlar. kadın bıraz guclu karakterse gelını almanyaya getırdık adam ettık bıyerlerı kalktı oluyor.

kusura bakmayın benım mahallemdekı bır cok gelın boyle erkek dısarıda hayatını yasıyor kadın evde kole gıbı kullanılıyor erkek madem bu kadar umutla evlenıyor yuva kuruyorsa ozaman esıne sahıp cıkmayı bılıcek bunuda beceremıyor sonra gelın kotu cıktı tam anlamıyla bu tabırı kullanıyorlar :19: gelın bırakıp gıtse cocugunu goremıycek bunun farkkındalar mecbur ya cekıyorlar yada haklarını arıyorlar.

hangı kadın evlılıgının bozulmasına ızın verır belkı sızın cevrenızde bu tur ornekler vardır ama benım cevremdekıler boyle garıbanlar malesef, bosanmak bu kadar kolay degıl esler bosanıyor erkek hemen kendıne bırını buluyor ya kadın yıllarca kendını toparlamaya calısıyor cocuk buyuyecekte kadın hayatını kurucak .

Benim cevremdekilerde tam tersi.... Bizim gelinler almantada hayatlari dort dortluk hicbiride ezilmedi ustune kumseyide kolay kolay beysnmezler.... Malesef bu olay bir tanidigimin basina geldi ilk tanismasinda nisan nikah herseyi yapti sonra evlendilet... Ama kadin hep hutsuz mutsuzdu istedigi anda evi terkedip sonra pisman oluyor en ufak seyde kavga cikartip polusi arayip tehtid ediyor sonra pisman olup geri donuyordu evlerini bile ayirdi ailesi yeterki mutlu olsunlar diye ama kadinin amaci baskaydi.... Her imkan sunuldu ama kiymetini bilmedi sonradan ogrenildiki kadinin hasta oldugu evliligin 5.yilinda kadin tamamiyle gitti meyerse amaci fulll pasini almakti aldida sonradan bosandilar kadin tekrar donmek istedi ama adam bu kez 5 yilimi mahfettim genc yasimda artik olmuyorsa olmuyor deyip kabul etmedi.... Simde trden biriyle evlendi cokta mutlu.... Hatta birini daha duydum biri internette tanismis evlendiler kadin almanyaya gitti duyduki 5 yil evli kalmasi gerekiyormus almantada yasamasi icin kadin dugununden birgun sonra birliktelik yasamadan gitti trye hemende bosandilar amaci bir sure evli kalip bosandiktan sonrada almanyada yasamakmis.. Ben fransada tasiyorum ama benim cevremde akrabalarimda hic ezilen gelin duymadim almanyadaki akrabalarimdanda ama cevremde sahit olmasamda duymuslugum var ezilen gelini hatta kocasi sevmedigi icin ezilen kadini ama benim cevremde yok hele akrabalarimda hic yok.... Ama cok kiziyorum avrupa icin evlenipte bilmeyen aileye gelin gelipte mursuz olani.... Kimse bir kagit parcasi icin sirf avrupa diye mutsuz evlilikler yapmasinlar.... Ezilen gelinler yurt disinda trdede oluyor yeterki insan insan olsun evliliklerini iyi dusunsunler..... Ama sahipsiz ar mn a yok diye ezilen ne yazikki her ulkede bircok insan var.... Gercekten zor durumda olanlara allah yardim etsin.... Bilmeden guvenmeden evlenmesinler kendilerini ezmesinlet.... Sirf avrupa icinde olsa mursuz olacaklari evlilik yapmasinlar.... Sirf yurt disina gelebilmek icin cocuklu adamlarla bile evlilik yapa mn cok kisi var adam 30 yasinda kadin 18 yasinda....Sirf avrupaya gelebilmek icin kim olyrsa olsun evlenip gideyim olmazsa orsa bosanir nasil olyrsa devlet arkamda diyen insanlara cok kiziyorum.... Herkesin kardesi oglu kuzi var kimse kendini mutsuzluga suruklemesin....gercekten seviyorsa evlensinler....

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN DEMELİYİM ÇÜNKÜ BİLMEDİĞİN BİR ÜLKEDE ACI ÇEKMEK KAMYON ÇARPMASI GİBİ BİRŞEYDİR.TATLIM BEN DE DOĞU ALMANYANIN BİR KÖYÜNE GELİN GELDİM sonra LEİPZİG E TAŞINDIK EMİN OL 15. GÜNDE BAŞLADI HERŞEY ZEHİR ETTİ HAYATI PİS HERİF ÇOK CANIM YANDI ,KONUNUN ÖZÜNÜ ANLAMAK İSTERSEN (İTHAL GELİN/LEİPZİG/BREMEN )ADLI KONUMU OKU BENİ DAHA NET ANLARSIN,TOPLAM 7 AY AYNI EVDE YAŞADIK BEN ELİMDE DAYAK YEDİĞİME DAİR RAPORUMLA EVİ TERKETTİM ENTERESAN OLAN OTURUMUMUN BİTMESİNE 1-2 AY KALMIŞTI DİREK KARAKOLA GİTTİM ALMANCA ,BEN TERCÜMAN İSTİYORUM DEDİM ÇAĞIRDILAR BENİ DİNLEYİP TUTANAK TUTTULAR RAPORUN ASLINI ALABİLMEK İÇİN HASTANE YE İMZA İSTEDİLER ATTIM.SUÇ DUYURUSUNADA İMZAMI ATTIM ,KALACAK YERİM OLMADIĞINI BELİRTTİM FRAUENHAUS A YÖNLENDİRDİLER BAZEN DOLU OLUYOR SENİ BAŞKA ŞEHİRLERDEKİNEDE YÖNLENDİREBİLİYORLAR BEN LEİPZİG DEKİ ÜNLÜ BİR KLİSEYE YAKIN OLANINDA KALDIM İNAN ÇOK KALİTELİ İNSANLARDI HEPSİDE HER KONUDA YARDIM ETTİLER VE İÇERİ ERKEK ALINMASI BİR YANA YABANCI BİR KADINA DAHİ İZİN VERİLMİYOR VE YER SIR GİBİ SAKLANIP KALE GİBİ KORUNUYORDU BENİM ÖKÜZ YERİMİ TESPİT ETMESİNE RAĞMEN 1 SOKAK YAKININA DAHİ YAKLAŞAMIYORDU BEN HAYATIMIN EN RENKLİ GÜNLERİNİ ORADA GEÇİRDİM AMA BAK BATIDAKİ BİR SIĞINMA EVİNDE DE KALDIM İNAN EV AÇIP ZOR KURTULDUM ACAYİP İNSANLAR RUHSUZ AHLAKSIZ İNAN ŞANS MESELESİ AMA OLAY SENDE BİTER.BU SÜRE İÇİNDE BETREUER LERİN YARDIMI İLE AVUKAT TALEP ETME İÇİN İSMİNİ HATIRLAMADIĞIM BİR KURULUŞA GÖTÜRDÜLER TALEBİM KABUL EDİLDİ AV. FRAU HERRİG AVUKATLIĞIMI YAPTI İYİ BİR AVUKAT OLMANIN YANISIRA HARİKA BİR İNSAN BANA "SEN SADECE 7 AY BİRLİKTE YAŞAMIŞSIN 2YIL AYNI ADRESTE İKAMET ETME ZORUNLULUĞU VAR BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ AMA OTURUM ALAMAMA İHTİMALİNİ BİL DEDİ"biliyordum ama öyle kinliydim ki denemesi bedava dedim kendime,şiddete mağruz kaldım türkiyeye dönüp ailemle yaşayamam artık bu benim için imkansız kurulu bir düzenimde yok ,orda herşeyi geride bırakıp geldim burda kalmam şart eşim tarafından tehtit ediliyorum anzeige verdim ilk eşimden olan kızımın ve benim can güvenliğimiz yok oturumu alıp bu şehirden gitmem gerek dedim avukata.kadın sığınma evinden bilgi verildi yabancılar polisi dairesine sığınma evinde kaldığıma dair ,formaliteden oturum talep formu doldurup evrakları tamamlayıp verdim bu arada bana bir mektup geldi 2 yıl birlikte yaşamadığınız için size oturum veremeyeceğiz eğer burda kalma isteğinizin bizim bilmediğimiz farklı bir nedeni varsa bize en kısa süre içinde bildirin diye bu aşamada avukatım devreye girdi durumu sözlü ve yazılı olarak izah etti yabancılar polisine gittim formu ve istenen evrakları teslim ettim geçici olarak oturum verildi değerlendirme süreci uzun olabileceği için ve beklemeye başladım bu arada hep avukatım muahattap oldu polislerle ve bir ay sonra 1 mektup geldi açıp okudum bana mağdur olduğumdan ilgili maddelerin gereğince eşten bağımsız olarak 1 yıllık oturum verilmiş fakat bu oturumun devam etmesi için arbeitsamt dan yardım almamalıymışım (kindergeld ve unterhaltforschussgeld hariç)kızınız ve kendiniz için bir sonraki oturum talebinizde gelir beyanınız dikkate alınarak oturumunuz uzatılacak ve bu oturum dil kursunu tamamlayıp işe başlayacağınıza dair bir belgeyi imzaladığınız taktirde size teslim edilecektir yazıyordu.kastedilen bu 1 yıllık oturum sonrakiler için gelir beyanı isteniyor yanlış anlaşılmasın.gittim imzayı atıp oturumu aldım hemen şehir değiştirip taşeronlar aracılığı ile temizlik işlerine gittim planım evi dayayıp döşeyip borcunu bitirip oturum tazelemeye 4 ay kala iş sözleşmemi imzalatıp gelirimi daha yüksek gösterip oturumu alacaktım fakat ben oturumumun bitmesini beklemeden farklı nedenlerle dönüş yaptım türkiyeye .benim o adamdan çocuğum falan yoktu o çok istemesine rağmen hamdolsun rabbime olmadı buna rağmen oturumumu alıp onu çıldırtmayı becerdim .Olup bitenleri kısaca özetlemeye çalıştım aklına takılan birşey olursa cevaplamaya çalışırım fakat birşeyi bilmeni isterim eğer içine kapanık pasif olursan almanyada da türkiyede de üzülen hep sen olursun önce öz güvenin sağlam olsun gerisi Allah ın izni ile olur biter biz insan oğlu her koşula ayak uydurabilecek donanımda yaratıldık sen Allah a sığın kalbini temiz tut eğer yiyecek ekmeğin içecek suyun varsa almanyada tüm kapılar açılır kalıverirsin orada ,benim gibi vaden yettiyse herşey beyninde büyür gırtlağına biri çöküyormuş gibi hissedersin koca ülke dar gelir dönersin.

Back
X