Almanya'da kalabilmem için ne kadar evli kalmam gerekiyor

hamburgda olsaydın sana memnunuyetle yardım ederdım ,hıc korkma hıc bırsey olmaz .

faceden benı bulursan daha detaylı konusuruz facedekı ısmımde buradakı gıbı ama ayrı ayrı sude elveda

cok tsk ederim desteginiz yeter cok sagolun dedigin gibi mesafeler cok ve bende ne yol bilirim ne iz

Almanyada olsam senin için elimden geleni yapardım keşke yardımcı olabilsem ama ordaki kanunlar hakkında hiç bir bilgim yok:50:gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına Allah yardımcın olsun inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın... :26:
Kocan olacak o hayvanda beter olsun inşallah :26:

cnm bnm Allah razi olsun dua etmende yeter

Canim haline uzuldum allah yardimcin olsun....almanyada yasaya bilmen icin evliliginin tam 5 yili dolmasi gerekiyor dolmadigi taktirde esin seni sikayet ederse benimle oturum izni icin evlendi derse direk sinir disi edilirsin....ama dayak varsa once bunu raporlarla polis tutanagiyla ispatlaman gerekir ispatlayamZsan iddian curup gider...ispatladigin taktirde polise siginiyorsun turkiyeye gidersem ailem oldurur istsnmeyen evlilik yapgim asla donemem dersin....seni bir yerlere yerlestirip bosandigin icin esin 2 yila kadar nafaka oduyor cocugun oldugu icin sen evleninceye kadar odicek cocugada devamli....sana onlar bir is bulup calisiyirsun devlet sana kalacak yer veriyor....ama ispatlayamadigin surece asla kabul etmezler 5 yili doldurmadigin icin direk sinir disi edilirsin....once iyice arastir netten turk avukatlarina bak bilgi al....ama direk kafana gore is yapma.....

tesekkür ederimm 5 yil ha baya uzun ya tek böle olmasa düzelse keske ben kalmanin pesinde almanya sevdalisi deilim ama öle bosanmis sekildede türkieyede dönemem zor ya iki ara bi dere dedigin gibi iyice arastirmak gerek

Tam emin degilim ama cocugun dogunca direk alman vatandasi olacagi icin seni göndermezler,birde benim bir arkadasimda gecen sene esi ile anlasamayinca kadin siginma evine gitti ordaykende sürekli telden konusuyorduk ama senin yazdigin gibi kötü bir yer degil orda kaldigin sürede bir cok seye yardim ediyorlar kagit islerine falan Allah yardimcin olsun.

Şimdi bir saniye, ben anlayamadım.
Sen 21 yaşındasın , bu adam 36 yaşında. Sakın yanlış anlama anlamak için soruyorum kendinden 15 yaş büyük bir adamla , gencecik yaşında neden evlendin ?
Ve Türkiye de tanışıp, buraya mı gelin geldin ? Ne kadarlık evlisiniz ?
Sen şuan 8 aylık hamilesin. Başka çocuğun var mı ?

Son düzenleme:
daha yeni alman sayfalarinda yüzeysel bir arastirma yaptim:

süreli oturma izni öncelikle 1 sene olarak veriliyor (bunu sana vermisler),
süreli oturma izni uzatilabiliyor, yani bir sene dolduktan sonra uzatman gerekiyor,
ama almanya da almanca ögrenmene cok deger verdikleri icin, uzatirken entegrasyon kurslarina (yani yabanci ülkeden gelenler icin özel dil kurslari) düzenli olarak katildin mi ona da bakiyorlarmis...

süreli otuma izni ile bes sene dolduktan sonra da süresiz oturma izni veriyorlarmis...

sen bu zaman icinde bosanma, cünkü geri gönderebilirler, zaten türkleri gönderecek yer ariyorlar :1: (belki mücbir sebeplere dayanaraktan yardim ederler: esle gecimsizlik, siddet, hamilelik vs. tam bir bilgim yok)
bes sene dolana kadar kendini bagimsizlastirmaya bak, ehliyet al, almanca ögren iyice, yoksa hic birsey yapamazsin...

senın esının cogugu vardı degılmı sen daha sonradan ogrenmıstın
Allah yardımcın olsun .. turkıeyey neden donemıyorsun yazdınmı gormedım ama

cnmm yanlış anlamazsan ocak ayının sonunda hamile gibiyim diye konu açmışsın şimdi 8 aylık hamileyim diyorsun :44::44::44:

almanyada süresiz oturma izni alman icin gerekenler:

5 sene süreli oturma iznin olmasi lazim
5 sene boyunca esin sigortali bir iste calismis olmasi lazim
sokakta kalmicaniz sekilde en az kirada oturdugunuz bir daireniz olmasi lazim
evinize gelen herhangi bir gelir olmasi lazim (esinizden)
yeterince almancan olmasi lazim (entegrasyon kurslari)

cnmm yanlış anlamazsan ocak ayının sonunda hamile gibiyim diye konu açmışsın şimdi 8 aylık hamileyim diyorsun :44::44::44:

Canım zaten şubattan başlayarak hesaplasan 5 aylık hamile oluyor. Temmuzu da say 6 aylık. Daha öncesinden 2 ay geç farkettiyse 8 oluyor işte :)

baska cocugu yok
adamın bır cocugu var beraber yasadıgı bır kadından daha oncesınden
adam 31 yasında dıye okumustum eskı konusunda
severek evlenmıs sanırsam
sanırım 1 seneyı yenı gecmıs olmalı

eskı konusundan bılıyorumbaska cocugu yok

Anladım canım benim. Ama az önce 36 dedi kocası için :26:

Sen 21 yaşındasın , bu adam 36 yaşında. Sakın yanlış anlama anlamak için soruyorum kendinden 15 yaş büyük bir adamla , gencecik yaşında neden evlendin ?

baska cocugu yok
adamın bır cocugu var beraber yasadıgı bır kadından daha oncesınden
adam 31 yasında dıye okumustum eskı konusunda
severek evlenmıs sanırsam
sanırım 1 seneyı yenı gecmıs olmalı

eskı konusundan bılıyorumbaska cocugu yok

32haftalık gebe oluru var bence dogumuna daha 8 hafta var ..

sevdim cogunuz anlam veremiycek belki bende dahil ama cok seviyorum kendini cok farkli tanitti olgun adam iyi kisilikli aile hayati isteyen biri olarak inandim bendesubatta 2 yillik evli olcaz baska bnm cocugum yok

daha yeni alman sayfalarinda yüzeysel bir arastirma yaptim:

süreli oturma izni öncelikle 1 sene olarak veriliyor (bunu sana vermisler),
süreli oturma izni uzatilabiliyor, yani bir sene dolduktan sonra uzatman gerekiyor,
ama almanya da almanca ögrenmene cok deger verdikleri icin, uzatirken entegrasyon kurslarina (yani yabanci ülkeden gelenler icin özel dil kurslari) düzenli olarak katildin mi ona da bakiyorlarmis...

süreli otuma izni ile bes sene dolduktan sonra da süresiz oturma izni veriyorlarmis...

sen bu zaman icinde bosanma, cünkü geri gönderebilirler, zaten türkleri gönderecek yer ariyorlar :1: (belki mücbir sebeplere dayanaraktan yardim ederler: esle gecimsizlik, siddet, hamilelik vs. tam bir bilgim yok)
bes sene dolana kadar kendini bagimsizlastirmaya bak, ehliyet al, almanca ögren iyice, yoksa hic birsey yapamazsin...

tesekkür ederim ilginiz icin evet haklisiniz buarada kursumu ehliyetimi yaptim tek eksigim calismiorum onada esim izin vermedigi icin

senın esının cogugu vardı degılmı sen daha sonradan ogrenmıstın
Allah yardımcın olsun .. turkıeyey neden donemıyorsun yazdınmı gormedım ama

evet cnm bi tane kizi var 4 yasinda aynen dedigin gibi amin sagol türkiyeye ise ailemin durumu 2.si cevre3.kucagimda cocukla cok cok zor olur sartlar müsade etmez

sevdim cogunuz anlam veremiycek belki bende dahil ama cok seviyorum kendini cok farkli tanitti olgun adam iyi kisilikli aile hayati isteyen biri olarak inandim bendesubatta 2 yillik evli olcaz baska bnm cocugum yok

Sevdiysen , en geçerli sebeptir bana göre canım. O yüzden ben anladım :)

Durumunuz cidden cok zor. Allah yardimciniz olsun.

Ailenize donemeyeceginizi soylemissiniz ama dilini cok az bildiginiz bir ulkede, minicik bir bebekle devlete siginmaya calisacaginiza, ulkenize donseniz de bebegi annenize birakip calisip para kazansaniz daha iyi olmaz mi?

Empati kurmaya calisiyorum, ben asla sizin sartlarinizda baska bir ulkeye tutunamazdim. Cevre, inanin zerre kadar umrumda olamaz. Acaba diyorum esiniz pisman olur da size sahip cikmaya ugrasir diye mi orada kalmaya ugrasiyorsunuz?

Cok iyi bir cevreniz olur anlarim, diliniz cok iyi olur anlarim, maddi durumunuz super olur yine anlarim ama ben su an sizi anlayamiyorum.

Back
X