Almanya’da sezaryen

Pinky93

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
2.388
2.311
83
32
Merhaba ben 16 ay önce doktorun çocuğun suyu azalmış plasenta eskimiş acil sezaryen olmalısın demesi üzerine sezaryen oldum. Şu an almanyadayım. Almanya’da sezaryen sonrasında normal doğum mu oluyor? Yoksa ilk hamilelik sezaryen olduğu için sezaryen zorunlu mu?

Aslında hiçbir bilgim yok fikir yürütmek ve konunun yukarı çıkması amacıyla yazıyorum.
Avrupada normal doğum konusuna takıntı var resmen. Ama iki doğum arasındaki sürede annenin bedeninin kendini toplayıp toplamamasına göre karar verilmeli bence. Normal doğum sezaryen bölgesini zorlayacaksa yine sezaryen yapılmalı.
Size normal doğum önerilirse bile Bunun sezaryen bölgesine bir zararı olup olmayacağını mutlaka danışın. 🌸

Almanyada sezaryen doğumdan sonra normal doğum oluyor, tanıdığım da bir sezaryen sonrasi iki normal yapti.

Sezaryen Avrupa'daki son care, mecbur değilse, parasiyla bile olamazsiniz.

Almanyayi bilmem ama fransada normal oluyo ilki sezeryansa ama doktorunla konusabilirsin sezaryani secebilirsin ben oyle yapmistim.

Aslında hiçbir bilgim yok fikir yürütmek ve konunun yukarı çıkması amacıyla yazıyorum.
Avrupada normal doğum konusuna takıntı var resmen. Ama iki doğum arasındaki sürede annenin bedeninin kendini toplayıp toplamamasına göre karar verilmeli bence. Normal doğum sezaryen bölgesini zorlayacaksa yine sezaryen yapılmalı.
Size normal doğum önerilirse bile Bunun sezaryen bölgesine bir zararı olup olmayacağını mutlaka danışın. 🌸
Şu an hamilelikten şüphe ediyorum açıkçası ondan sordum. Reglim geçti hala olmadım ve aşırı kafama takıldı. İnternette araştırdım bulamadım o yüzden sordum çok teşekkür ederim.

Almanyada sezaryen doğumdan sonra normal doğum oluyor, tanıdığım da bir sezaryen sonrasi iki normal yapti.

Sezaryen Avrupa'daki son care, mecbur değilse, parasiyla bile olamazsiniz.
Yok zaten normal olabilecekse neden sezaryen seçeyim yaşadım gördüm berbat bir şey 😓

Bu durumda sen seçebiliyorsun bildiğim kadarıyla iki türlü de bir dayatma olmuyor ilki sezaryen olduysa. Doktor değerlendirir ssvd uygun denemek ister misin diye sorar muhtemelen.

Iki arkadasim normal diye diretilmesi nedeniyle skinti yasadi Almanya'da. Riskleri ogrenip ona gore danisin ve hareket edin, hayirisi olsun.

Yok zaten normal olabilecekse neden sezaryen seçeyim yaşadım gördüm berbat bir şey 😓
tanıdığın da tum onlemleri alip normal dogumu beklediler, olmayınca sezaryen oldu. 2. Dogumunda doktorları elini tutup moral vererek, normal doğurabilirsin hiçbir sıkıntı yok dediler, gönül rahatligiyla kabul edip doğurdu. Superdi her sey.

Uzgunum ama tr sadece paraya odakli, ve uğraşmak istemedikleri için sezaryene yonlendiriyorlar, yaz basinda tr de arkadasim hiçbir sorun yokken, doktorunun, "gel tatilime çıkmadan dogurtayim seni" demesiyle sezaryen oldu.

tanıdığın da tum onlemleri alip normal dogumu beklediler, olmayınca sezaryen oldu. 2. Dogumunda doktorları elini tutup moral vererek, normal doğurabilirsin hiçbir sıkıntı yok dediler, gönül rahatligiyla kabul edip doğurdu. Superdi her sey.
Yani bir sorun olmazsa ilki sezaryen diye ille de sezaryen yapmıyorlar. Oh içim rahatladı 😌 2 gün daha olmazsam test alacağım. Ona göre artık jinekolog bakarım. Teşekkür ederim 🙏

Uzgunum ama tr sadece paraya odakli, ve uğraşmak istemedikleri için sezaryene yonlendiriyorlar, yaz basinda tr de arkadasim hiçbir sorun yokken, doktorunun, "gel tatilime çıkmadan dogurtayim seni" demesiyle sezaryen oldu.
Açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Sanki benim doktor da beni kafasına göre sezaryene aldı ilkinde.

Yani bir sorun olmazsa ilki sezaryen diye ille de sezaryen yapmıyorlar. Oh içim rahatladı 😌 2 gün daha olmazsam test alacağım. Ona göre artık jinekolog bakarım. Teşekkür ederim 🙏
hayir hayir asla oyle bir sey yok. Hatta extra normal doğum icin cesaret veriyorlar.

Sezeryan doğumun üstünden 5 yıl geçmesi şartı var sanki.

Siz 16 ay önce doğurmuşsunuz.Şimdi hamile olsanız 25.ayda yani ikinci yılda doğumunuz gelir

Sezeryan sonrası gebelik için bile 24 ay bekleyin deniyor.

hayir hayir asla oyle bir sey yok. Hatta extra normal doğum icin cesaret veriyorlar.
Love 3 sezeryanın var 4.yü de gel normal doğurtalım derler mi? 😁

Bir de 3 sezeryan olan kişiye 4.hamileliği uygun bulurlar mı bilgin var mı?

Merhaba ben 16 ay önce doktorun çocuğun suyu azalmış plasenta eskimiş acil sezaryen olmalısın demesi üzerine sezaryen oldum. Şu an almanyadayım. Almanya’da sezaryen sonrasında normal doğum mu oluyor? Yoksa ilk hamilelik sezaryen olduğu için sezaryen zorunlu mu?
Eger sıkıntı varsa elbette sezeryan da olunuluyor.
Ama Türkiye deki gibi degil parasini vereyim sezeryan olayim olayi yok burda.
Parasinin altındam da kalkilmaz zaten.
Doktorunuz karar veriyor. Ama psikolojik durumlarda nasil olur onu bilmiyorum.
Ablamin ilk doğumu tr de sezeryanlaydi. Sonra
Almanyada iki dogumuda sezeryanla oldu.
Yani ilk sezeryan olunca digerleride sezeryanla olma ihtimali yüksek.

Beni. 1. Tersti.... 4 yıl sonra ...2. Yan durmuştu...ikiside sezaryendi.

Back
X