Almanyada yasayan türkler,lütfen duyarsiz kalmayin lütfen..

Konunuzu okuyunca arastirdim ve DKMSye kayit oldum facebook hesabimdada Alple ilgili bi paylasim yaparak cagrida bulundum insallah uygun donör bulunur,Almanyada biz Türklerin sayisi hicte az degil belki birisi uyumludur paylasiminiz icin tesekkürler...

asil ben ilginizden dolayi cok tesekür ederim,suan hayretler icerisindeyim,bu kadar duyarsizlik beklemiyordum acikcasi burda yabanci ülkelerden dönor sayisi milyonlari buluyo ama bunlarin icinde türklerin sayisi cok az nedenini cok merak ediyorum,benim kendi düsüncem sanirim bi korku var ilik nakliin zor oldugu saniliyo,bende öyle saniyordum ama bunlar kulaktan dolma bilgiler,ilik nakli veren icin hicde zor bi amelyiat degil daha bu sabah cocuk doktoruma sordum oda ayni seyi söyledi,

Insanlar tuhaf uyduruk fikralara paylasimlara zaman ayiriyorlarda böyle hayati meseleler oldugunda görmezden gelebiliyorlar ben bile neden daha önce verdiginiz linki kesfedip kayit yaptirmadim diye hayiflandim esime anlattim cevremize bunu yaymaya karar verdik tabi önce aileden yakin cevreden baslamak lazim ne kadar cok insana yayarsak umut o kadar cogalir.Allah korusun ama basima gelmez diye birsey yok keske insanlarimiz biraz empati kurabilse...

GÖNÜLLÜ KEMİK İLİĞİ VERİCİSİ NASIL OLUNUR ? BİR KEMİK İLİĞİ GÖNÜLLÜ VERİCİSİNİ NELER BEKLER ?

Kan bağışçılarında beklendiği gibi vericinin sağlık durumunun iyi olması gereklidir. Özellikle bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına sahip olmaması ve 18-50 yaş arasında olması gerekmektedir.

Gönüllü vericiden kayıt sırasında talep edilenler: 5ml’lik küçük bir tüp kan örneği alınır. (Tıpkı herhangi bir kan tahlilinde olduğu gibi).

“Kemik İliği/Kök Hücre Bağış Formu” doldurulur. Vericinin kanı incelendikten (hastalar ile uyumu belirleyecek testler) sonra kişi kemik iliği bankası gönüllü vericisi olarak kaydedilecektir.

Gönüllü verici kaydı bulunan kişinin bir hastayla uyumlu bulunması durumunda: Gönüllü verici kaydı bulunan kişinin doku grupları bilgisayar ortamında bir hastanınki ile uyumlu bulunduğu zaman Kemik İliği Bankamıza daha ileri tetkik için çağırılır. Bu ileri tetkiklerin yapılmasının nedeni o hasta için birden fazla uyumlu verici varsa, aralarından en uyumlusunu belirleyebilmektir.

Kemik iliği / kök hücresi tanımı: Kemik iliği / kök hücresi kan hücrelerini, ki alyuvar, akyuvar ve trombositler olarak tanınır, üreten bir dokudur. Kan hücreleri dokulara oksijen taşıyan ya da mikroplara karşı vücudu savunan ve kanamadan koruyan hücrelerdir. Kemik iliğinin çalışmaması durumunda kan hücrelerinde azalma olmakta ve hastanın hayatı tehlikeye girmektedir.

Kemik iliği / kök hücresi toplama yöntemleri: Hastanın doktorları bankamıza hastalarına hangi yolu tercih ettiklerini bildireceklerdir. Ancak son karar sizindir. Bu nedenle kemik iliği ya da kök hücrelere nasıl ulaşıldığını öğrenmeniz gereklidir.

Kemik iliği alınması Ameliyathanede steril koşullarda, genel anestezi altında yapılır. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılır. Yani işlem herhangi bir operasyon ve dikiş gerektirmemektedir.

Çevre kanından kök hücre toplanması Yukarıda tarif edilen klasik kemik iliği alım yöntemi dışında bir yöntem daha vardır. Bu yöntemde kısa süreli bir ilaç tedavisi sonrası kemik iliğindeki kanı oluşturacak hücrelerin kana geçişi artırılmaktadır. Daha sonra kan bağışı yapar gibi kemik iliği hücreleri bir makine aracılığı ile kandan toplanmaktadır. Uzun bir süredir uygulanmakta olan bu yöntemin verici için hiç bir tehlike taşımadığı belirtilmektedir.

Vericilerden hangi sıklıkta kemik iliği vermesi istenebilir ? Vericinin bir kez kemik iliği verdikten sonra kemik iliği bankasında kayıtlı olarak kalması ya da kalmaması kendi seçimine bağlıdır. Bir kez bağış yaptıktan sonra yine bağış yapmanızda sağlık açısından bir sakınca yoktur.

Bazı durumlarda bağış yapılmış hastanın nakil sonrası hastalığının yetersiz düzelmesi, nüks etmesi ya da verilen hücrelerin kabaca ifade etmek gerekirse “tutmaması” durumunda vericiden yeniden bağış yapması rica edilebilir.

Gönüllü kök hücre bağışı yapmanın vericiye etkileri: Kemik iliği alımı nedeniyle doğabilecek, iş gücünü etkileyebilecek herhangi bir sorun bildirilmemiştir. Genellikle kemik iliğinin iğnelerle alındığı bölgelerde hafif ağrılar hissedilebilir.

Vericilerin çoğu müdahaleden sonra kendilerini hastaneden hemen ayrılacak kadar iyi hissederler. Küçük bir bölümü ise ertesi gün hastaneden ayrılırlar. Vericinin kemik iliği verildikten sonra birkaç gün yoğun beden hareketleri gerektiren davranışlardan uzak durması önerilir.

Gönüllü verici olarak kaydı olan kişinin fikrini değiştirmesi durumunda: Verici olarak kaydedilmiş olsa bile kimseye kemik iliği verme konusunda baskı uygulanamaz.

Hasta ile vericisi arasında uygunluk sağlandıktan ve kesinleştikten sonra vericinin fikrini değiştirmesi hasta için ani bir yıkıma neden olacaktır. Bu durumda hastanın başka bir verici bulunamaması sebebiyle tedaviye devam edememesi ya da hayatını kaybetmesi gibi ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle Kemik İliği Bankamıza gönüllü kaydını yaptırmadan önce bu konuyu etraflıca düşünmelisiniz, hatta aileniz ve arkadaş çevrenizin fikirlerini de almanızı öneririz. Herhangi bir soru ya da tereddüttünüz olduğunda bizlere 0212 4920441ve 0212 6351168 no.’lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Birgün bizim bir yakınımızın da başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir.Yapacağımız şey çok basit Küçük bir tüp kan vermek... Lütfen duyarlı olalım Lösemili Çocuklar Ölmesin....

Son düzenleme:
Bundan yaklaşık 3 yıl önce DKMS gönüllü olarak kan vermiştim. Yine minik bi kardeşimiz için ilik aranıyordu. Sonrasında ailemi hatta sülalemi internetten gönüllü olarak kayıt ettim. Söylenildiği gibi çok basit.
Sık sık kan bağışındada bulunurum. İnsanlarımız bu konuda çok duyarsız ne yazık ki.

Bundan yaklaşık 3 yıl önce DKMS gönüllü olarak kan vermiştim. Yine minik bi kardeşimiz için ilik aranıyordu. Sonrasında ailemi hatta sülalemi internetten gönüllü olarak kayıt ettim. Söylenildiği gibi çok basit.
Sık sık kan bağışındada bulunurum. İnsanlarımız bu konuda çok duyarsız ne yazık ki.
duyarliligigniz icin tesekür ederim..
bunun almancilarla ne ilgisi var pek anlayamadim

almancilarla ilgisi alpin suanda berlinde olmasi ve 18 aralik da ,Alp icin kampanya var,berlindeki bir okulda ( suan tam adres bilmiyorum) gönüllülerden kan örnekleri alinacak..ama bunun icin berlinde olmayada gerek yok dkms nin sitesindeki formu doldurarak oturdugunuz yerdende bagisci olabilrisniz dkms evinize bir zarf yolluyor,zarfin icindeki cubuklari agzinizda 30 sn döndürüp geri yolluyorsunuz hepsi bu kadar...

tabikide bagisci olmak icin almanyada yasamak gerekmiyor,türkiyedede löseve basvurup bilgi alabilrisniniz,ben konuyu acarken alp üzerine actigim icin almanyadaki türklere seslendim ama daha nice alpler var dünyanin her kösesinde malesef...

Son düzenleme:
Siz hala bagisci olmadinizmi,bakin Alpin annesi ne diyor:
Alp'in sevgili ilik kardeşi.. Orda bir yerdesin biliyorum ama henüz sana ulaşamadık.. Nolur acele et..
Unutma ! İki hayat kurtacaksın.. Çünkü ben Alp'siz yaşayamam..

duyarliligigniz icin tesekür ederim..

almancilarla ilgisi alpin suanda berlinde olmasi ve 18 aralik da ,Alp icin kampanya var,berlindeki bir okulda ( suan tam adres bilmiyorum) gönüllülerden kan örnekleri alinacak..ama bunun icin berlinde olmayada gerek yok dkms nin sitesindeki formu doldurarak oturdugunuz yerdende bagisci olabilrisniz dkms evinize bir zarf yolluyor,zarfin icindeki cubuklari agzinizda 30 sn döndürüp geri yolluyorsunuz hepsi bu kadar...

tabikide bagisci olmak icin almanyada yasamak gerekmiyor,türkiyedede löseve basvurup bilgi alabilrisniniz,ben konuyu acarken alp üzerine actigim icin almanyadaki türklere seslendim ama daha nice alpler var dünyanin her kösesinde malesef...

canm benim ya gecmis olsun yazik kücück cocuk:(
bende türkiyede zannettim cocugu..umarim en kisa zamanda sifa bulur:(
bu kemik iligi naklinden cok korkanlar var ama aslinda hic te korkulacak bisey yok:/
biraz cesaretlenip hayat kurtaricaklarini anlasalar aslinda seve seve verirler...basina yayilmasi lazim aslinda ki daha fazla kitleye ulasilabilinsin

canm benim ya gecmis olsun yazik kücück cocuk:(
bende türkiyede zannettim cocugu..umarim en kisa zamanda sifa bulur:(
bu kemik iligi naklinden cok korkanlar var ama aslinda hic te korkulacak bisey yok:/
biraz cesaretlenip hayat kurtaricaklarini anlasalar aslinda seve seve verirler...basina yayilmasi lazim aslinda ki daha fazla kitleye ulasilabilinsin

almanyadaki basindalar zaten,radyolar filan duyuru yapiliyo aslinda cok katilim var ama türk saiyisi malesef fazla degil,ama türk katilimcilarin fazla olmasi sansi daha cok arttiriyor,türk oldugu icin nerde bu türkler anlayamiyorum :(

aslinda bu forumdada gurbetcilerin en katilip yazdigi bi topik var, oraya da acmak lazim canim.
belki bi faydasi olur :/
http://www.kadinlarkulubu.com/geyik...tciler-turkiyeden-yurtdisina-yerlesenler.html

biliyorum canim ama orasi pek ragbet görmüyor diye actim buraya son yazilan cevapla 1 2 ay öncesine ait burdada 200 kisi okumasina ragmen verilen cevap ortada cok üzücü:( illaki almanyada olmak gerekmiyorki türkiyedede löseve basvurarak bilgi alinabilir :(

baştan sona okudum,allah acil şifalar versin.ben de iki çocuk sahibiyim.düşünüldüğünden daha yaygın bu illet,çocuklarımın arkadaşlarından fark ettim ben de...ya atlatmış oluyolar ya da hala bununla boğuşuyorlar.türk olması iyileştirme şansını arttırıyo ama bildiğime göre aynı topraklarda yaşamış farklı ırkın da etkisi büyük oluyo.örneğin yunanlılarla nerdeyse birebiriz genetik olarak.hani diyorum ki oradaki yunan işletmelerine de bi ilan tarzı bişey dağıtamaz mısınız?restoran,lokal,cafe gibi yerlerde...?bu balkanlılar için de geçerli.boşnaklar özellikle.alman,polon ya da bi hollandalıdan daha büyük bi şans elde edeceğinize inanıyorum.umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

baştan sona okudum,allah acil şifalar versin.ben de iki çocuk sahibiyim.düşünüldüğünden daha yaygın bu illet,çocuklarımın arkadaşlarından fark ettim ben de...ya atlatmış oluyolar ya da hala bununla boğuşuyorlar.türk olması iyileştirme şansını arttırıyo ama bildiğime göre aynı topraklarda yaşamış farklı ırkın da etkisi büyük oluyo.örneğin yunanlılarla nerdeyse birebiriz genetik olarak.hani diyorum ki oradaki yunan işletmelerine de bi ilan tarzı bişey dağıtamaz mısınız?restoran,lokal,cafe gibi yerlerde...?bu balkanlılar için de geçerli.boşnaklar özellikle.alman,polon ya da bi hollandalıdan daha büyük bi şans elde edeceğinize inanıyorum.umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

burdaki kampanya olducka büyük,katilim güzel almanyada kayitli dönor sayisi milyonlari buluyo bütün irklardan insanlar var ama bu insanlarin arasinda türklerin sayisi cok az,burdaki kampanyalar almanca olarak yapiliyo ve burda yasayan herkese ulastiriliyo, tabi bu konudaki duyarli insanlara diyelim, gözü kulagi kapali olanlara degil ama iste niye türkler bu kadar az ben anlayamiyorum bi türlü.

Kampanyayı Destekleyenler

* DKMS (Alman Kemik İliği Bankası)
*
Bezirksamt Neukölln, Schirmherrschaft der Bezirksstadträtin Frau Dr. Franziska Giffey,
*
Türkiye Berlin Başkonsolosluğu,
*
DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği),
*
Türkische Gemeinde Deutschland,
*
Onsoft technologies GmbH,
*
Türkiyemspor Klübü
*
ACADEMY Systemhaus GmbH,